• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yan Komşunun Garipliği

Yaşama yeni açılmış bir apartmanda, temizlik görevlisi tutulmadiysa her hane kendi kapısını temizler ve bu taşınma/temizlik sürecinde kapıda faraş bulunması absürd gelmedi bana, zira bende evimin dışı olan yeri temizlemek amaçla kullandigim malzemeyi evime sokmam, hijyen sınırımı aşar. Insana faras lazım olur, bez lazım olur. Komşuda görürsün, 2 kapı çalınır ricada bulunulur. Kapıyı açmadı, evde yok ve sana lazım diyelim, al tamam. Ama akşam gel de ki ya ben aldım, getirdim şimdi kusura bakma.
Olması gereken bu, ama artık çoğu yerde komşuluk, toplumda yaşamak gibi düzenler tamamen bozulmuş durumda. Bakiyorsun adam gece 3-5 çivi çakıyor, bağırarak değil böğürerek mac izliyor, evden çöp çıkarıyor apartmanı çöp suyuna buluyor. Benim apartmanın asansörüne atılan hazır çorba paketlerini bu beynim almadı mesela, neden apartman asansörü? Kapılara bak, asker ordusu yemek sırası gibi ayakkabı... Yanı bu insanlardan kalk, komşuluk bekle. Zor is..

Aynı dertten muzdaribiz konu sahibi... Maalesef:110:

Henüz apartman yöneticisi bir temizlik firması ile anlaşmadığı için her kapının önünde bir faraş-süpürge duruyor. Maksat apartmanı temiz tutmak. Yoksa görgü kurallarından bi haber değilim. Ayrıca daire kapısını süpürüp temizlediğim şeyi mümkün değil evime alamam zira hijyen anlayışıma uymuyor. Bütün daireler dolduktan ve temizlik için anlaştıktan sonra kimse kapısında temizlik malzemesi bırakmaz. Kısacası rahatsızlık sonucu değil, görgüsüzlük sonucu faraş süpürgem alınmış. Bugün saygıdeğer komşularımın kapısını çaldım, hayırlı olsunlar havada uçuşurken, sormadan alınan süpürgemin de akıbetini sordum. Taşınma telaşından unutmuşlar yerine bırakmayı. Hay allah dedim, söyleseydiniz elektrikli süpürge verirdim, yeni taşınacağınız evi bu pis süpürgeyle temizlemeseydiniz iyi ederdiniz dedim. Sanırım selam bile vermezler artık bana:dondurma:

Supersin.
Icinde tutup dertlenicegine, soylede kurtul onlar dertlensin.

Yaşama yeni açılmış bir apartmanda, temizlik görevlisi tutulmadiysa her hane kendi kapısını temizler ve bu taşınma/temizlik sürecinde kapıda faraş bulunması absürd gelmedi bana, zira bende evimin dışı olan yeri temizlemek amaçla kullandigim malzemeyi evime sokmam, hijyen sınırımı aşar. Insana faras lazım olur, bez lazım olur. Komşuda görürsün, 2 kapı çalınır ricada bulunulur. Kapıyı açmadı, evde yok ve sana lazım diyelim, al tamam. Ama akşam gel de ki ya ben aldım, getirdim şimdi kusura bakma.
Olması gereken bu, ama artık çoğu yerde komşuluk, toplumda yaşamak gibi düzenler tamamen bozulmuş durumda. Bakiyorsun adam gece 3-5 çivi çakıyor, bağırarak değil böğürerek mac izliyor, evden çöp çıkarıyor apartmanı çöp suyuna buluyor. Benim apartmanın asansörüne atılan hazır çorba paketlerini bu beynim almadı mesela, neden apartman asansörü? Kapılara bak, asker ordusu yemek sırası gibi ayakkabı... Yanı bu insanlardan kalk, komşuluk bekle. Zor is..

Aynı dertten muzdaribiz konu sahibi... Maalesef:110:
Açıkçası tek arzum rahatsız edilmeden sınırlarım aşılmadan yaşamak. Günümüzde komşuluk ilişkileri kalmadı artık ve açıkçası kapım çalınmadığı zaman daha mutluyum. Yeni insanlar tanımak beni sadece yoruyor. Yeni bir insan tanıyacağıma yeni bir kitap okurum. Benim için daha kazançlı olur. Velhasıl kelam komşu benden uzak Allah'a yakın olsun :işsiz:

Merhaba, yaklaşık 6 ay oldu kendi evime taşınalı. Yan dairemi de satın aldılar ve bu ara taşınacaklar. Ancak bu hiç tanımadığım yeni komşular, daire kapımın önüne bıraktığım faraş ve süpürgemi benden izinsiz aldılar ve iki gün geçmesine rağmen hala yerine bırakmadılar. Bina yeni olduğu için henüz temizlik şirketiyle anlaşmadık bu sebeple her daire kendi kapısını temiz tutuyor ve ben de faraş ve süpürgeyi daire kapımın önünü temizlemek için özellikle aldım. İnsanların bu lakayt tavırları ve başkasının malını izinsiz kullanma hakkını kedilerinde buluyor olması gerçekten çok sinir bozucu. Hayır takıntılarım var ve ben o süpürgeyle sadece daire kapımı süpürüyorum ve başka bir yerde kullanılmasını istemiyorum. Bu arada konu gerçekten bir süpürge değil, yeni komşularım tarafından istismar edilen sınırlarım.
Belkide sizin zilinizi çaldı istemek için evde yoktunuz?
Taşınma telaşı bence hiddetli davranmayın. Unutmuştur evi kim bilir nasıldır taşınmak zor bişey.
Siz komşu olarak unuttunuz herhalde rica etsem alabilirmiyim. apartmanda herkes kendi kapısının önünü süpürüyor süpürmem gerekli seninde bilgin olsun dersin kibarlıkla anlaşırsınız.
Tahammülsüzlük yapmayın. Güleryüz her zaman kazandırır :)

Back
X