• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yan Komşunun Garipliği

Ben hiçbir binada böyle bir şey görmedim. Binanın sanardım şahsen. Ama binanın eşyası da izinsiz kullanılmamalı. Kapıyı tıklayıp hoşgeldiniz yahu benim faraşa ihtiyacım var, siz apartmanın sandınız galiba derdim, insan olan mahcup olur zaten.

Merhaba, yaklaşık 6 ay oldu kendi evime taşınalı. Yan dairemi de satın aldılar ve bu ara taşınacaklar. Ancak bu hiç tanımadığım yeni komşular, daire kapımın önüne bıraktığım faraş ve süpürgemi benden izinsiz aldılar ve iki gün geçmesine rağmen hala yerine bırakmadılar. Bina yeni olduğu için henüz temizlik şirketiyle anlaşmadık bu sebeple her daire kendi kapısını temiz tutuyor ve ben de faraş ve süpürgeyi daire kapımın önünü temizlemek için özellikle aldım. İnsanların bu lakayt tavırları ve başkasının malını izinsiz kullanma hakkını kedilerinde buluyor olması gerçekten çok sinir bozucu. Hayır takıntılarım var ve ben o süpürgeyle sadece daire kapımı süpürüyorum ve başka bir yerde kullanılmasını istemiyorum. Bu arada konu gerçekten bir süpürge değil, yeni komşularım tarafından istismar edilen sınırlarım.

Birisi alıp atmış olmasın? Ben kapının önüne ayakkabı dahil (dekoratif objeler dışında) herhangi bir şey konulmasına sinir oluyorum. Apartmanın estetiğini bozuyor. Evinin içi dağınık dursun, ama kimse kapısının önünü dağınık bırakmasın.

Tabii ki kimsenin kapınızdan bir şey almaya hakkı yok. Sizin olduğu belli sonuçta. Ama belki biri sinir olup alıp atmıştır.

Merhaba, yaklaşık 6 ay oldu kendi evime taşınalı. Yan dairemi de satın aldılar ve bu ara taşınacaklar. Ancak bu hiç tanımadığım yeni komşular, daire kapımın önüne bıraktığım faraş ve süpürgemi benden izinsiz aldılar ve iki gün geçmesine rağmen hala yerine bırakmadılar. Bina yeni olduğu için henüz temizlik şirketiyle anlaşmadık bu sebeple her daire kendi kapısını temiz tutuyor ve ben de faraş ve süpürgeyi daire kapımın önünü temizlemek için özellikle aldım. İnsanların bu lakayt tavırları ve başkasının malını izinsiz kullanma hakkını kedilerinde buluyor olması gerçekten çok sinir bozucu. Hayır takıntılarım var ve ben o süpürgeyle sadece daire kapımı süpürüyorum ve başka bir yerde kullanılmasını istemiyorum. Bu arada konu gerçekten bir süpürge değil, yeni komşularım tarafından istismar edilen sınırlarım.

muhatap olmaman gerektiğini hemen anlamışsın iyi tarafından bak, kapıyı çalıp izin istemek çok zor olmasa gerek, kapıyı çalıp sizin mi ödünç alabilir miyiz dicek alt tarafı, ayrıca süpürge faraş her markette var yani, o anlık aldı diyelim git marketten yenisini al yani kendine, ben iyi niyetle bakamadım, demekki kapı önünde hiç bişeyini bırakmıcaksın
ama yine de gürültücü tipler olmasından iyidir çok kafana takma boşver

Onlar mı aldı acaba bu konuda netmiyiz
Belkı evı tasıyan kısıler falanda almıs getırmıs olabılır onların oldugu tarafa
Annemın apartmanında bulunan tabloları sökmüştü yere atmıştı, apartmandan taşınan bırının esyalarını tasıyan tayfa

Artık apartman içine kendi kapınızın onu bile olsa bir şeyler bırakmak yasak.
Evinizin içinde olmalıydı.
Oturduğum yerde çok çok söylediler kapının önüne hiç bir şey bırakmayın diye, sonunda bir gece kapının önünde kalan ne varsa toplayıp attırmış yönetici.
Milletin ayakkabıları gidince aklı başına geliyor...

Bu arada komşunuz değildir alan yüksek ihtimal nakliye firması. emin olmadığınız in yapacak bir şeyiniz de Yok.

Artık apartman içine kendi kapınızın onu bile olsa bir şeyler bırakmak yasak.
Evinizin içinde olmalıydı.
Oturduğum yerde çok çok söylediler kapının önüne hiç bir şey bırakmayın diye, sonunda bir gece kapının önünde kalan ne varsa toplayıp attırmış yönetici.
Milletin ayakkabıları gidince aklı başına geliyor...

Bu arada komşunuz değildir alan yüksek ihtimal nakliye firması. emin olmadığınız in yapacak bir şeyiniz de Yok.

Ayakkabı bırakmam. Ancak ayakkabılarım çöpe atılırsa davalık ederim :) Alan ihlaline karşı saygısızlık..

Bizim de apartman kapısı hep açıktı. Kapatıyorum, on dakika sonra açık. Sorsan tüm apartman rahatsız. Ama düzelmiyor bir türlü. Neyse yan komşum bir hafta tatile gitti ve o kapı hiç açık bırakılmadı. Döndüler yine durmadan açık. Bir de özel takoz koymuşlar kapıya. Aldım eve getirdim. 5 litrelik su şişesi koymuş bu sefer. Onu da aldım attım. Şimdi hep kapalı. İnsanlar deli olmuş. Apartmanda yaşamak çok zor yemin ederim. Üstteki kahvaltı sofrasına kilim çırpar, öbürü gece üçte zıplar hoplar. Zannedersin kendisinden başka yaşayan yok. Kapı önlerine de bir şey koymak yasak. Paspas var bir tek. Belki biri hoşlanmamış da atmıştır. Önceden uyarmak lazım tabi ama nakliyeciler de alabiliyor o tip şeyleri. Ben de karşı komşumun kapısı önünde faraş süpürge istemem açıkçası.

Kesinlikle! Fakat bu süreç sinir bozucu...

Gidin isteyin. Sizin kapının önünde duran şeyi size ait değil de apartmana ait olarak anlayıp almış olabilirler. Söyleyin kapının önünde duruyor ama bana ait diyin. Bir de sormadan alırlarsa lütfen almayın dersiniz.

Ama malesef türk insanı böyledir sınır bilmez.

Gidin isteyin. Sizin kapının önünde duran şeyi size ait değil de apartmana ait olarak anlayıp almış olabilirler. Söyleyin kapının önünde duruyor ama bana ait diyin. Bir de sormadan alırlarsa lütfen almayın dersiniz.

Türk insanı ile ne ilgisi var ? Her milletten sınır bilmeyen var.
Oturduğun semte de bağlı biraz.

muhatap olmaman gerektiğini hemen anlamışsın iyi tarafından bak, kapıyı çalıp izin istemek çok zor olmasa gerek, kapıyı çalıp sizin mi ödünç alabilir miyiz dicek alt tarafı, ayrıca süpürge faraş her markette var yani, o anlık aldı diyelim git marketten yenisini al yani kendine, ben iyi niyetle bakamadım, demekki kapı önünde hiç bişeyini bırakmıcaksın
ama yine de gürültücü tipler olmasından iyidir çok kafana takma boşver
+1

kendilerine söyleyin

Henüz apartman yöneticisi bir temizlik firması ile anlaşmadığı için her kapının önünde bir faraş-süpürge duruyor. Maksat apartmanı temiz tutmak. Yoksa görgü kurallarından bi haber değilim. Ayrıca daire kapısını süpürüp temizlediğim şeyi mümkün değil evime alamam zira hijyen anlayışıma uymuyor. Bütün daireler dolduktan ve temizlik için anlaştıktan sonra kimse kapısında temizlik malzemesi bırakmaz. Kısacası rahatsızlık sonucu değil, görgüsüzlük sonucu faraş süpürgem alınmış. Bugün saygıdeğer komşularımın kapısını çaldım, hayırlı olsunlar havada uçuşurken, sormadan alınan süpürgemin de akıbetini sordum. Taşınma telaşından unutmuşlar yerine bırakmayı. Hay allah dedim, söyleseydiniz elektrikli süpürge verirdim, yeni taşınacağınız evi bu pis süpürgeyle temizlemeseydiniz iyi ederdiniz dedim. Sanırım selam bile vermezler artık bana:dondurma:

Evet Türk insanı böyledir, sınır bilmez. Apartman kapısının önünün evin net yüz ölçümüne dahil olduğunu sanır. Ayakkabılık koyar, bisiklet koyar, 20 çift ayakkabı bırakır, süpürge faraş bırakır...

Evet Türk insanı böyledir, sınır bilmez. Apartman kapısının önünün evin net yüz ölçümüne dahil olduğunu sanır. Ayakkabılık koyar, bisiklet koyar, 20 çift ayakkabı bırakır, süpürge faraş bırakır...[/QUOTE

Henüz apartman yöneticisi bir temizlik firması ile anlaşmadığı için her kapının önünde bir faraş-süpürge duruyor. Maksat apartmanı temiz tutmak. Yoksa görgü kurallarından bi haber değilim. Ayrıca daire kapısını süpürüp temizlediğim şeyi mümkün değil evime alamam zira hijyen anlayışıma uymuyor. Bütün daireler dolduktan ve temizlik için anlaştıktan sonra kimse kapısında temizlik malzemesi bırakmaz. Kısacası rahatsızlık sonucu değil, görgüsüzlük sonucu faraş süpürgem alınmış. Bugün saygıdeğer komşularımın kapısını çaldım, hayırlı olsunlar havada uçuşurken, sormadan alınan süpürgemin de akıbetini sordum. Taşınma telaşından unutmuşlar yerine bırakmayı. Hay allah dedim, söyleseydiniz elektrikli süpürge verirdim, yeni taşınacağınız evi bu pis süpürgeyle temizlemeseydiniz iyi ederdiniz dedim. Sanırım selam bile vermezler artık bana:dondurma:

Evet Türk insanı böyledir, sınır bilmez. Apartman kapısının önünün evin net yüz ölçümüne dahil olduğunu sanır. Ayakkabılık koyar, bisiklet koyar, 20 çift ayakkabı bırakır, süpürge faraş bırakır...
Kapı önüne ayakkabı, süpürge vs koyulması, balkondan sofra bezi, kilim çırpılması o kadar sinir ediyordu ki beni. Sırf bu yüzden böyle şeylerin yapılmayacağını düşündüğüm bir yere taşındım. Komşularım yaşıyor mu, ya da yazlıklarındalar mı acaba diye düşünüyorum bazen. O kadar kendi halinde, çevresine zarar vermeyen kişiler. Hele küçük çocuklu bir aile ver üst katımda, o çocuk hiç mi ses çıkarmaz. Yaşadığın çevre önemli yoksa deli ederler insanı.

Back
X