yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

Ya ablacım zengin aile çocuğu bulunca balıklama atlamışsın, 3 ayda nikahı basmışsın. Parada gözüm yok diyorsun da gözün başka birşey görmemiş, bunca şey olurken tek derdin para. Ailenin ne kadar paracı olduklarını anladıkları için karşı taraf ne sana ne ailene zerre kadar değer vermiyor. İstedikleri kadar altın taksınlar, senin değerin çul çaput onların gözünde, çünkü sen kendi değerini öyle biçmişsin.

İkinci defa istemeye bile gelmemişler. Bu nedir yaaaa? Gelmeleri mi gerekiyor? En kıl olduğum şey! Güya karşı tarafı süründürerek kızlarının değerine değer katıyorlar. Ailen de sen de can atıyorsunuz zengin aileye kapak atmak için bir de herşeyi alttan alıyoruz tavırları...

Seni böyle kabul ettiğine göre karşı taraf da maddiyatçı, herşeyi parayla elde etmeyi seven insanlar. Bence çok uyumlusunuz.

Onların malına emek mi verdin de sana verdikleri hediyeye, mallarına mülklerine karışıyorsun. Paragöz olmanın bile bir adabı olmalı. Verdiklerine razı ol, daha fazla sorun çıkarma bence. Yok razı olmam diyorsan bundan boşan daha zenginini bul. Ama bir dahakine pazarlığı önceden yapın ki böyle dul karı gibi ortada kalma!

Son düzenleme:
Hepsini okuyamadım ama okuduğum kadarıyla iyi görünmüyor. Nişanlanıp iyice tanısaydınız keşke nişan tanımak için zaten..

Eski konularini okumadim ama umarim sadece maddiyata bakip karar vermemistir. Bu durum tum genclerimize ornek olsun. Sadece para ile saadet olacagini sanmis o zaman konu sahibi. Neyse o da yasayip gorecek.
baya hayat amacı olarak zengin kocayı belirlemiş arkadaş ya yoksa ayıp etmişler der kadın dayanışmasına bağlardım da böyleleri dahasını da hak ediyor ani.

Çeyizini ailesine mi veriyosun hayordir
Ya bunun erkenden nikah kiymasindaki amaç zaten adamin mallarinin yarisina el koymak. Dugun olmadan bosansa yine amacina ulasacak.

canim oncellikle senin adina uzuldum. benimde arkadasim ayni senin gibi yasadi onunda kaynana olmus akli basinda biri olmayinca boyle herkes otüyor. sende disini gostermeyince tepene cikmislar sende onlari disla ailenden herkesi yemege onlardan sade nisanlimi cagir neden bizi cagirmadin derlersede siz annemgili cagirmadiniz sizde adedt degil sanirim de gec nisanlinlada cizgileri cek hala kuzen kim allesen . nisanlinda iki yuzlu sanirim hem damatlik dugunde alinir bizde aldik ayakkabisina kadar. annen hakli bir kere oluyor ve omrunun sonuna kadar hatira kaliyor .bnce evlensen bile bunlar adami deli eder duzenleri yok baslarinda akilli biri yok .evlenince ne olcak hala seni turkiyeye yollarmi 2 senede bir oda 4 hafta burnundan getirler .orda dilinde yok onlara mecbur olacaksin doktara bile tercuman lazim turkiye olsa neyse esinde calisir muhtemelen her zaman yaninda olamaz sen anneni rezil eden birisine muhtac kalmak istemessin bence iyi dusun kardesim hakkinda en hayirlisi olsun bazen yol yakinken donmek daha iyidir

Şimdiden bu kavgalar edildiyse evlilik boyunca sürer maalesef.

100 bin lik bir düğünü siz mi istediniz karşı taraf mi yapıyor, yerini onlar mi ayarladı.

Daha az masrafları düğün yapılsa hem takilariniz takılır hem de balayına en güzel yere gidersiniz.

Anneniz bir daha " dul " vermiyorum dediğinde , deyin ki bosanmislarinda en güzel şekilde bir daha evlenmeye hakkı var.

aaa 21 yaşını geçenler ve geçti diye evlenmeyenler ve de okulunu bırakmayanlar zavallı evde kalmış oluyor öylemi pesss diyor ve susuyorummm

evli kadınsın ne nişan atması yahuuu

suç en çok erkek tarafının denkleri olan bır kız seçselerdi .bu kız müstahak o aileye de kusura bakmasınlar

harikasın

Çok haklısın banada benzer seyler yapıldı ıkı sene oldu evlendim altı ay agladım kendime ettim ksme geri donup bakmadı bana acımadı azıma ettiler gorgusuzlukten geberdiler resmen smdik eltim olucak sahıs issiz gucsuz minik bisey ev hanımı tarzı seyler en luksunu en iyisini talep ediyorlar borc harc ta olsa yapıyorlsr bn de annemde sustuk şanlarını yaparlsr dedi annem sustu ama azımıza ettiler takı seti almadılar boynum bostu dugunde bilezigimi caldılar bi tane onunda tatile cıkdılar bir hafta neler neler keske evlenmesen cok seviyosanda evlenme bole b aile ile annenee babana yazık sana yazık

Bir heyecan linke tıkladım
Tedbiri çakmışlar

Çok yanlış var coookkkc...
1/ Halanın cahil cuhela hareketleri, terbiyesizliği
2/Nisanlinin halayi haklı bulması
3/Birbirinizi doğru dürüst tanimadan hemen evlilik kararı almaniz (bu yanlisin en büyük olanı)
4/ Eşinden ayrılan baskasiyba evli babadan çok büyük beklentilerde olmanız
5/Madem beklentiler var bunların dile getirilmeyisi
6/ Almanyada hangi şartlarda ve ortamda yasanilacak gidip gorulmemesi...

"Onlara tavır al, dışla, posta koy diyen" yorumlara çok gülüyorum. Keza konu sahibinin "imza attım diye cepte sanmasınlar beni, en ufak bir şeyde bitiririm" minvali bir çıkışı var önceki yorumlarda. O da komik. Sanki karşı taraf konu sahibini çok önemsiyor da, çok üzülürler falan... :) Konu sahibinde bu açlık varken tavır mavır koymayı bırak, o aileye gık bile diyemez. Mesafe koymak, tavır koymak falan konu sahibine bir beden fazla. Aksine, adamlara yaranmak için ailecek 40 takla atmazlarsa ben de bir şey bilmiyorum. :)

Zengin tarafın size bir eyvallahı mı var ki "bak giderim, bak boşarım" blöflerini yesinler? Size saygı duymuyorlar ki, ister boşan, ister kendini parçala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…