yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

öffff sabah sabah 2 bilezik ince takı seti içim şişti hesap kitap yapmaya çok mu vaktiniz var konu sahibi

evlilik değil ticari anlaşma sanki

en başta soyleseydın.benım bıldığim söz yada tanışmada konuşulur sunları sunları ıstıyoruz dıye.sonra nişanda düğünde takılacaklar bellı olur.halanın yaptığını sen yapıyosun.onlarda adet bılmıyor demekkı sızın bohça olayını bılmediğiniz gibi.

Konuyu sonuna kadar okuyan ve yorum yapan arkadaslarimin gözlerinden öperim tebrik ederim:)
"Evlilik", bayan. Evlilik ev alıp ev sahibi mal sahibi olmak, altın sahibi olmak değildir. Siz o kısmı yanlış anlamışsınız bence. Evlilik, "BİRBİRİNİ SEVEN İKİ İNSANIN, ayni evi ve hayatı paylasmasidir. Elimizdeki kolumuzdaki mücevherat kendi açgözlülüğümüzdendir, maddi beklentimizdendir. "Onun kaynanası onu takmış benimki şunu bile takmadı" cümlesinin içinden sevdiğimiz kişiyi bulunuz? Var mı ? Yok. Kim var altın var kaynana var.

Sen ailenin gazına gelip böyle bilezik iste, böyle sorun çıkar para pulla ilgili.
Yarın ailenden ayrılıp başka ülkede onlarla yalnız kaldığında bunların hepsi yüzüne yüzüne vurulacak haberin olsun.

Uykuya geçmeden suna takildim ya bilezikler alınırken madem orada yoktunuz ee kac gram oldugunu nerden bildiniz acaba
Tarttırmıştır.
Kendi ederini hesaplayacak ya
Dul Karı değilmiş çünkü
allah konu sahibine dul karı !! şansı versin .
Çevrem de çok var 2. 3. evliliğini yapan . Musmutlu yaşayan .
Arkadaş kendini ....
ay neyse yapıştıracaklar banı bana :)

Her kelimesine katiliyorum.. konu sahibi altin, para, pul diye dusunecegine tek kelime yabanci dil bilmeden, ulkende egitimini bile tamamlamadan, gorucu usulu ile kocanin sulalesinin yasadigi yere haldir huldur gidecegini dusunsen olay bitecek aslinda.. yabanci ulkeler kole gibi calistirilip, dayak yiyen, pasaportu elinden alinan gelinlerle dolu.. su forumda kac tane konusu olan var.. hayat tecruben yok, gorgun yok, egitimin yok, kusura bakma sana bunlari anlatacak biri de yok etrafinda..

yenGEnC umarim mutlu olursun demissin ya olmayacagina adim gibi eminim.. onun derdi adamin karakteri, ayri yasamasi, egitimi falan degil cunku..

Benim babamın 4 memur maaşı olmadı hiç. (Bizi aslanlar gibi görgülü yetiştirdi o ayrı)
600 binlik arabamda olmadı. anlamamam normal
600 binlik araba olduğunu bildiğine göre model fiyat araştırmış google da.
Ama derdi altın, para değil, yersen :)

Ben de google da 600 binlik araba aradım. Ucuz ama pahalı görünümlü 50 binlik arabalar önerdi. Google bile pis fakir diyor bize

benim tanidigim bi ablam 3.evliliğini yaptı hemde her evliliğinden birer cocugu vardi ve 3.evliliğini kendinden 10 yaş küçük hic evlenmemiş biriyle düğünlü dernekli yaptı demek ederi fazlaymış :) dul kari lafı ne kadar ayip ve cok hadsiz bırakanlar ölsün o zaman tövbe ya .. diyecek cok set var da banlanmak istemem

Soyleyecek birsey bilamiyorum. Dogru durust tanimadan gozu kapali evet denilirse sanirim bu evlilik maddiyat icin yapilmis bir evliliktir. Bir kez istemeye gelmisler bir de nikaha. Iki kez gorulmus damada nasil asik olunuyor onu da anlamis degilim.
Evlilikleri taki, ev, denize bakan dugun salonu gibi seyler saniyor sanirim kizlarimiz. Cok masal okuyup, o masallara da inaniyorlar sanirim. Sonra da gerceklerle karsilasinca husrana ugruyorlar.
Bu kadar uzun konuda ben hep taki, damatlik, gelinin cicegi, kuafor, bohca... gibi seyler okudum. Sonuna kadar okudum ve bekledim acaba ben bu adamla anlasabilecek miyim gibi bir cumle var mi diye... bir kelime bile bulamadim. Mizaclarinizin uyup uymadigini bile bilmeden siz hic tanimadiginiz biriyle iyi gunde kotu gunde sozu vererek evlenmissiniz. Bundan sonra yapilacak birsey yok. Eger yapamayacaginiza inaniyorsaniz o imzayi atmayacaktiniz. Gecmis olsun. Bu arada hicbir yuvanin bozulmasini istemem ama ozur dileyerek soyleyim ben bu evliligin uzun surecegini sanmiyorum.

ya cok guldum yorumunua :) benim 10 binlik bile arabam yok kendime ait eşime soyleyim bana da alsın banane banane

Son olarak madem deger verilmediginizi dusunuyordunuz o imzayi atmasa idiniz. Bu sizin hayatiniz cunku. Herkes nikahtan sonra evlerine gider. Yarin bir gun bu adamla basbasa kalip yasayacak olan sizsiniz. Simdiden deger vermedigini dusunuyorsaniz evlilik boyunca da boyle hissedeceksiniz.

bak anım bende hiç birsey istememiştim 5 tane bilezik taktılar tanesi 700 tl lik . sanlarına yarasır yaparlar demiştim yapmadılar cok bozuldum cok. annen acıp söylesin . bu halasını takma her ailede böyle densizler var. nisanlındanda ailesini kötülemesini bekleme zira benim eaimde aynen böyle davranmıstı.

acık acık konus . neyazıkki bazı aileler empati yapamıyor babası anlamaz .

Paraya bu kadar aşıksanız kendiniz çalışıp kazanırsınız. O aile sana ve ailene para yedirmez. Çok beklersin. Bir arkadaşın da dediği gibi, insanlar boş kafayla zengin olmuyor. Sen ve ailen gibilerini çok görmüştür onlar. Ailene ve sana bu yüzden saygı duymuyorlar işte. Gözünüz onların parasından başka bir şey görmüyor diye. Kim duyar böyle insanlara saygı...

Hakkıymışmış... Sanki beraber kazandılar. Elalemin kızının ettiği lafa bak. Senin 1 kuruş bile hakkın yok o insanların parasında. Boşa bekleme. Onların bindiği araba, kaldığı otel de seni ilgilendirmez. İnsanlar kendi parasını kendine harcıyor. Sanane?

Bu kadar para mubabbetinden midem bulandı. Aç gözlü insanlar ne çok seviyor elalemin parasının hesabını yapmayı ya. Bir de kendine paradan pay çıkarıyor. Şaka gibi.

deger verilmemek olarak algılama . bugunler gecer bugun onu düsündüm adamlar altın takmadılar ama esimin 15 milyarlık bedelli parasını ödediler . ögrenim kredilerimizi de ödediler . sen seviyorsan esinle mutlu olmaya bak . para mevzuları biter su günlerir huzurlu gecir

Bu dönemler çok hassas dönemler. Hiç önemsemedigin şeyleri önemser oluyosun. Başkasında gördükce kıyaslıyosun üzülüyosun. Anlayışlı davranıyosun ama kimse farkına varmıyo. Kimse adam yerine koymuyo. Sen gelin oldugun halde elbise vs alışverişini önemsememişsin onlar bi takım elbiseyi olay yapmış.
Sanki gelin olan sen değilsinde erkek.

Aslında senin derdin maddiyat değil. Sadece bilenmişsin. Kırıcı davranıldıkca gözüne batmış herşey.
Erkek tarafı kız tarafına sorar adetleriniz nasıl diye. Sonra orta yol bulunur.
Sizin hatanız nasılsa yaparlar diye istemediginiz halde sonradan bunları dile getirmek. Onların hatası kendini begenmişlik...
Açıkca isteyecektiniz. En azından adetlerinizi açıkca dile getirecektiniz. Gerekirse on kere gelsin. Bi gelinin hakkıdır nişan alışverişi vs.
Bunları bende yaşamadım. Ama inan içinde ukte kalacak. Evlendikten bi süre snrada dile getireceksin. Benim kocam ailesinden gizli para yollardı onların alması gerekenleri ben alırdım. Ama seninki kendi konuştugunu inkar ediyor.

Aranızda bi bağ oluşmamış malesef . Yani ailenizin davet edilmedigi yere gitmeniz bile hata bence.
Ama bizde dışardan gelen kim olsa kaç kişi olsa ev sahibi olan aile davet eder. Yani sizin aileniz onları davet edip ağırlamadı mı. O yemek sizin evinizde yenmeliydi. Belki bu yüzden tepki almışlardır.

Çok basit konular. Ama hassas konular. Yıllarca unutulmaz. O yüzden kırıcı olmadan konuşmaya anlatmaya çalışın. Ailenin aslında anlayışlı yaklaştıgını ifade edin. Mutsuz olma sebebinizi açıkca anlatın. Eğer anlayıp orta yolu bulmuyorsa da hu uymaca akıllıyla evlenmeyin... yada boşanın diym.
Bi ömür ailenizin dışlanmasına, küçük görülmeye, adam yerine koyulmamaya dayanacaksanız devam edin...
Gelin ön planda olmalı. O günün prensesi gibi hissetmeli. Kuaförüne bile gidememişsin. Halasıyla ablasıylamı evleniyo da onları bekliyo. Hey allahım yaa
İnsanın en mutlu günününde içine ederler böyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…