yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

ben gece 12 den sonra aydınlanma yaşıyorum galiba konuyu ilk gündüz okuduğum da aklima bile gelememişti
Kendimi bu KK illetinden nasıl kurtarabilirim iş ,güç ,bebek, ders, yemek herşeyden Vazgeçtim kaç saat oldu.
Birazdan aydınlanmanın alasını ben yaşayacagım :) İstanbullu dinliyorum gözlerim kapalı demiş şair

o saydığın maddeler bende de aynen is fuc bebek ve kk illeti gerçekten çok zor

Ben "sonradan gidip tarttırmıştır" diye düşünmüştüm. Saf mıyım acaba?
ben konu sahibi kırılmasın diye açık açık söylemedim ama bence gidip tattırdı benimde bi arkadaşım vardi cocuk fransada yaşıyor diye ilk görüşte aşık olup hemen evlenmişlerdi hayaller hayatlar oldu sonu

Nişanlısı söylemiştir ya da konu sahibi tarttırmıştır.
Hiç aklıma soru işareti bile gelmedi çünlü sadece bu 2 seçenek mevcut.
Önceki konularına bakınca herşey anlaşılıyor .zengin diye evlenmeye kalkışmışlar ama aile bunların hiçbir istediğini yapmamış üstelik kız olmasını çok isteyince de iyice suyu çıkmış. Ablasının setini takacak kadar ailesini Yok sayacak kadar. Kız da ne umdum ne buldumkeşke ailemi dinleseydim diyor. Hayaller hayatlar.

1 Halaya hemen cevabını verseydi anneniz konu orda milletin içinde kapanırdı. Bundan sonra öyle yapsın.
2 isteklerinizi açık bir şekilde dile getirin. Ne yaparlarsa o demeyin . Altın istiyorsanız baştan söyleyecektiniz sonra onlar yapmadı ama bende istemedim gururluyum olmaz
3. Bohça üvey anneye yapılacak veya yapılmayacak eşinizle konuşun . Birşey olduğunda suçladığınızda direk onun üstüne atın
4 keşke biraz daha tanısaydınız
5 resmî nikah yaptınız ama adama artık karım oldu rahatlığı vermeyin. Dini nikah için bekliyoruz diye duyurabilirsiniz çevrenize . Yani bu bir formalite falan filan diye biraz ağırdan satın ...aslında diğünden önce nikaha karşıyım ama durumunuz farklı
6 ailes gerçekten söylediğiniz kadar Zenginmi acaba bir araltırdınız mı
7 bundan sonrası için herşeyi bukadar takmayın ve ailenize aranızda olan herşeyi anlatmaktan vazgeçin
8 kendinizi mümkün olduğu kadar geliştirmeye dil öğrenmeye ve ispatlamaya bakın yoksa yurt dışına gidince gelinler genelde aile tarafından eziliyor ve pasif bırakılıyor. Önceliğiniz bu olsun diğer konular gelip geçici
Ayrıca çok detaycısınız

Bir gun herkes lafima gelecek adamlarin yaptigi yatirima bak arkadas saka gibi..

umarım aynı şeyi yaşarsınız da diger gelinlerin kolunda boynunda gördüğünüzde bana neden yapılmıyo pskolojisine girersiniz.
Benim eşiminde ailesinin durumu kuzenimin evlendiği adamın ailesinden çok daha iyi ama eşim hepi topu 5 bilezik yapabildi totalde. Neden kuzenimde daha cok bana niye yapilmadi diye her gördüğümde de o psikolojiye girmedim. Sizinki dupeduz kiskanclik... başkalarına hava atabilmek için yurtdışından hiç tanımadığınız biriyle evlenip sürüyle altın takmak için evleniyorsunuz. X kişisine şu kadarlık bilezik yapıldı şuraya gelin gitti desinler diye evleniyorsunuz gibi geliyor bana kusura bakmayın. Çünkü tek derdiniz bilezik altın set... Benim eşimin ailesi de ailemi yok saydı ama taktım mi hayır. Eşimi seviyordum oda beni seviyordu benim ailemi yok sayan ailesini yok saydı herşeyi bizim adetlere göre yaptı. Bende oturup çok pahalı düğün yaptık neden 5 tane bileziğim vardı boyle bir dugunde bile demedim ki benim tüm akrabalarim bana bilezik eşime çeyrek takti onun akrabaları sadece eşime çeyrek taktı. Lafı oldu mu hayır... yol yakınken dönün adamı da kendinizi de kurtarin.

Ya
Yağlı kapı bulunca hemen yamanmışsınız. Neyse nikah da yapıldığına göre hedefinize ulaşmış durumdasınız.

Nişanlınıza acıdım
O gün görmüş, kaliteli kayınpederinize acıdım.
Eminim onlar da "allahım biz nasıl aç bir aileye düştük böyle" diyorlardır.

Bazı açlıklar parayla falan da doymuyor. Hep aç olacaksınız siz.

Dul kadınları bir eksiği var diye aşağılayamazsınız. Allah size de yaşatır umarım da ancak öyle anlarsınız belki

He bu arada benim ailemin standartları da eşimin ailesinin standartlarından daha iyiydi. Ki kazandığım bi aylık maaşım kadar ediyordu taktıkları bilezikler. Ama ne ailem ne de çevrem de kimse ac gözlü değildi çok şükür ay damat bu kadar maaş alıyor arabası evi var sana bu kadar mı taktı demediler... yorumlariniz çok çok itici... siz aşık olmayı bırakın okulunuza devam edin. Para için aileniz ve siz kabul etmişsiniz bu durumu erkek tarafini yolunacak kaz ilan etmissiniz adına aşk diyorsunuz ama burdaki kimseyi inandıramazsiniz şu yorumlarınızdan sonra. Durumunuz çok iyiyse aileniz taksin istediğiniz bileziği kuzeninizle olan fark kapanır böylece.

Insan kinadigini yasamadan olmezmis.

Aynen oyle, bazi acliklar var hicbir sey doyuramiyor ta ki somurulen taraf gozunu acana kadar.. actigi zaman da o kinadigi “dul kadin” damgasini yer oturur kendisi gibi olan cevresinde..

Aa ne ayip bak ben bosanmis dul kadindim evlenirken senin 2 bilezikten cok daha fazlasi takildi demek ki dul kadin kriter olamazmis
Hic tanimadigin bir insanla evleniyorsun o bole dedi halasi sunu dedi babasi bunu dedi nisanlim savunmadı bizi diyorsunda sen niye kendini savunmuyorsun.altin gelinin sanidir gercek dusuncense zaten bu zihniyet ile cok mutsuz olacaksin.

Keske bu kizimiz ve ayni dusuncelerde gezinen bir cok kizimiz emek verip yazdiginiz su kelimeleri okusalar.idrak ederek okusalar.

Bi de bişey sorucam
Nişandan sonra erkek tarafı yemeğe gitmiş de sizin aileyi davet etmemiş ya hani...
Nişanı kız tarafı yapar.
Demek ki siz Nişandan sonra onları yemeğe götürmemişsiniz, aç kalmışlar, ondan gitmişler.
Hani siz gelenek göreneklere aşşşırı bağlısınız ya o bakımdan söylüyorum.
Nişanı kız tarafı olarak yaptıktan sonra 30 kişilik erkek tarafının da bir şekilde karnını doyurmalıydınız.

Onlar da iyi etmişler, kendileri gitmekle.
Siz gerekeni yapmamışsınız, bir de sizi mi besleyeceklerdi

Hay allahhos yazmissiniz.aklima geldi benimde disari göturulmesede evde bir iki lokma yemek verilir bildigim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…