- 3 Haziran 2011
- 6.719
- 6.335
- 47
-
- Konu Sahibi esmermavigoz
Ben "sonradan gidip tarttırmıştır" diye düşünmüştüm. Saf mıyım acaba?Uykuya geçmeden suna takildim ya bilezikler alınırken madem orada yoktunuz ee kac gram oldugunu nerden bildiniz acaba
Kendimi bu KK illetinden nasıl kurtarabilirim iş ,güç ,bebek, ders, yemek herşeyden Vazgeçtim kaç saat oldu.ben gece 12 den sonra aydınlanma yaşıyorum galibakonuyu ilk gündüz okuduğum da aklima bile gelememişti
Nişanlısı söylemiştir ya da konu sahibi tarttırmıştır.Ben "sonradan gidip tarttırmıştır" diye düşünmüştüm. Saf mıyım acaba?
o saydığın maddeler bende de aynen is fuc bebek ve kk illeti gerçekten çok zorKendimi bu KK illetinden nasıl kurtarabilirim iş ,güç ,bebek, ders, yemek herşeyden Vazgeçtim kaç saat oldu.
Birazdan aydınlanmanın alasını ben yaşayacagım :) İstanbullu dinliyorum gözlerim kapalı demiş şair
ben konu sahibi kırılmasın diye açık açık söylemedim ama bence gidip tattırdı benimde bi arkadaşım vardi cocuk fransada yaşıyor diye ilk görüşte aşık olup hemen evlenmişlerdi hayaller hayatlar oldu sonuBen "sonradan gidip tarttırmıştır" diye düşünmüştüm. Saf mıyım acaba?
Önceki konularına bakınca herşey anlaşılıyor .zengin diye evlenmeye kalkışmışlar ama aile bunların hiçbir istediğini yapmamış üstelik kız olmasını çok isteyince de iyice suyu çıkmış. Ablasının setini takacak kadar ailesini Yok sayacak kadar. Kız da ne umdum ne buldumkeşke ailemi dinleseydim diyor. Hayaller hayatlar.Nişanlısı söylemiştir ya da konu sahibi tarttırmıştır.
Hiç aklıma soru işareti bile gelmedi çünlü sadece bu 2 seçenek mevcut.
Bir gün hepimizoffice 'in sözüne geleceğiz desene, yabancı gelin deyince aklıma geldi hemen kulağı çınlasın.
Zaten yaş farkıyla evleniyorlar Turuncu, ben mi yanlış anladım? Kaç yaş var nişanlısı ile arasında konu sahibinin?
Ya girerleer, nasıl girmezler yav; böyle kız alan(!) aile çok mu süper? Oğulları ne kadar bağımsız?
Ben şahsen oğlumun 21inde okulu yarım yamalak koymuş bohça peşine düşmüş bir kızla birlikte olmasını istemem. Dilimi ısırayım da yani sevdikten sonra sen bilin çocum deriz de hoşlanmam yani koltuk takımı bilmem ne süzen kız kafasından. Oturup konuşsam alırım bilgisini görgüsünü; bu insanlar anlamadı mı sanki?
Anladı muhtemelen ama daha farklı düşünüyorlardı. Minik bir geyşacık lazımdı belki onlara da. Ses edemeyecek, bilmeyecek, bildiği şeyler üç beş koltuk takımı-pırlanta set olacak, maddi gücü olmayacak, oğullarını yönlendiremeyecek, tamam. :)
Ha not düşeyim; illa çalışmalı-diplomalanmalı kafasında değilim, onlar da hayatın nasıl seyrettiğine bakar bugün olmayan yarın olur insanda azim, istek gayret olmalı o ayrı; ama şu takı-toka derdine düşülmesi, "Alacaklar benim ederim bu mu?" altmetinli bu konuşmalar, bu hazırcılık yani... Biraz belli ediyor ister istemez.
Benim eşiminde ailesinin durumu kuzenimin evlendiği adamın ailesinden çok daha iyi ama eşim hepi topu 5 bilezik yapabildi totalde. Neden kuzenimde daha cok bana niye yapilmadi diye her gördüğümde de o psikolojiye girmedim. Sizinki dupeduz kiskanclik... başkalarına hava atabilmek için yurtdışından hiç tanımadığınız biriyle evlenip sürüyle altın takmak için evleniyorsunuz. X kişisine şu kadarlık bilezik yapıldı şuraya gelin gitti desinler diye evleniyorsunuz gibi geliyor bana kusura bakmayın. Çünkü tek derdiniz bilezik altın set... Benim eşimin ailesi de ailemi yok saydı ama taktım mi hayır. Eşimi seviyordum oda beni seviyordu benim ailemi yok sayan ailesini yok saydı herşeyi bizim adetlere göre yaptı. Bende oturup çok pahalı düğün yaptık neden 5 tane bileziğim vardı boyle bir dugunde bile demedim ki benim tüm akrabalarim bana bilezik eşime çeyrek takti onun akrabaları sadece eşime çeyrek taktı. Lafı oldu mu hayır... yol yakınken dönün adamı da kendinizi de kurtarin.umarım aynı şeyi yaşarsınız da diger gelinlerin kolunda boynunda gördüğünüzde bana neden yapılmıyo pskolojisine girersiniz.
Yağlı kapı bulunca hemen yamanmışsınız. Neyse nikah da yapıldığına göre hedefinize ulaşmış durumdasınız.dul karı gibi derken. kızın bir kusuru olursa veya erkeginde bu farketmez. karsi tarafla denk olmadigi bir durum olursa aile bir adim geride durup herşeyi kabullenmek zrunda kalir. pek laf etmez sikayet etmez. benim ailem bu duruma düstü. sanki kizlarini zorla yamıyomuş bir kusurum varmis gibi davraniyolar. anladin. beni hayatta amacim belli üni mezunu karakteri oturmuş bir kizim. ama hakkım olan şeyleri isterim. normalleşmiş yapılmasi gereken olarak görülmüş herşey benim hakkimdir. bir kadinin degeri asla altinla ölcülemez zaten. şanıdır derken havası civasi, farkli kilan sey demek istedim.
Ya
Yağlı kapı bulunca hemen yamanmışsınız. Neyse nikah da yapıldığına göre hedefinize ulaşmış durumdasınız.
Nişanlınıza acıdım
O gün görmüş, kaliteli kayınpederinize acıdım.
Eminim onlar da "allahım biz nasıl aç bir aileye düştük böyle" diyorlardır.
Bazı açlıklar parayla falan da doymuyor. Hep aç olacaksınız siz.
Dul kadınları bir eksiği var diye aşağılayamazsınız. Allah size de yaşatır umarım da ancak öyle anlarsınız belki
Ya
Yağlı kapı bulunca hemen yamanmışsınız. Neyse nikah da yapıldığına göre hedefinize ulaşmış durumdasınız.
Nişanlınıza acıdım
O gün görmüş, kaliteli kayınpederinize acıdım.
Eminim onlar da "allahım biz nasıl aç bir aileye düştük böyle" diyorlardır.
Bazı açlıklar parayla falan da doymuyor. Hep aç olacaksınız siz.
Dul kadınları bir eksiği var diye aşağılayamazsınız. Allah size de yaşatır umarım da ancak öyle anlarsınız belki
Keske bu kizimiz ve ayni dusuncelerde gezinen bir cok kizimiz emek verip yazdiginiz su kelimeleri okusalar.idrak ederek okusalar.Sizin bir sucunuz yok
Sadece Aileniz çok dandik insanlar olduğu için sizi de öyle yetiştirmiş.
. Böyle düşünmeniz, bu tarz beklentilerimizin olması tamamen yetiştirilme tarzınızla alakalı .
Hiç simdi 'ev isteriz,yarım kilo altina isteriz dediklerinden meğer beni denemişler' falan demeyin. Bu kadar saf olursanız sizi o ülkede de çok kandırlar. Ailen basbayağı yağlı kapı gibi gördüğü kişilere kızını pazarlamak istedi, bu yüzden seninle kavgalar etti, ama karşı tarafın 'kiziniz altından mi, bize kız mı yok' tavrından korkup hemen geri adım attılar.
Öyle aileye böyle dünür müstehak diyorum ben.
En başından beri 'istiyirum istiyorum istiyorum ' demissiniz. Sormak aklınıza gelmemiş 'sen ne istersin?' demek, hala daha burada kendinizi savunuyorsunuz. O hala da bence o cümleyi tek başına kurmadi. Konular konuşuldu ve ihale ona kaldı, o açtı konusunu.
Ayrıca beraber seçmeye gidip almakla koskoca adama 'sen seç ben para vereyim' demek bir mi? Birinde adet yerini bulur, diğerinde terbiyesizlik olur yani gelin kızın adamın eline para vermesi. Ne çiğ bir davranış
Ha diyeceksin sizde nasıl oldu? Bizim ailede paralar değil insanlar evlendiği için ne evin içinde dışında konusu açıldı, gelinlik damatlık takısı suyu buyu aileleri karıştırmadan çift kendileri yaptılar.
Ailenizin dışlanmasına da birşey diyemeyeceğim. Babanız telefonda karşı tarafın babasıyla zitlaşinca demek ki karşı taraf antipati besledi, içlerine almak istemiyorlar.
Ayrıca sizi alıp teee başka ülkelere götürecekler. Cöpsuz üzüm şeklinde olmanız onlar için daha mantıklıdır, rahatça ezebilmeleri açısından. Zaten ailenizin size sahip çıkmayacağını da biliyorlar, gereksiz samimiyet kurmak istememişlerdir. Burada hiç 'ailem beni her halimle kabul eder' falan deme, sonuçta 'kapi gibi babası var onun burada' diyemeyip geleceğin için garantilik mal isteyen, 'ben onlara bakire kız verdim, dul kari muamelesi görüyor' diye üzüle aile siz dul karı(!) olup baba evine dönmek isteyince kapısını size açmaz. Hele de kenarda köşede garantilik bir eviniz yoksa!
Bence evliliğiniz hata üstüne hata.
En büyük sebep de henüz 20 yaşında olman. Küçücüksün, yani değer mi cidden hayatını bırakıp bilmediğin bu aileye gitmeye?
Dil bilmezsin iz bilmezsin... Dayak yesen çıkıp gidecek kimsen yok, sosyal bir kuruma gitsen derdini anlatamazsın. Başına birşey gelse ailene vize çıkar mı çıkmaz mı muamma...
Modern zengin aile hayalleriyle Avrupa'ya giden nice gurbetçi gelin konusu var KK'da, hatta bir gazeteye (biraz öznel olsa da) yazılmış bu konu bile var: link
Bence bu saatten sonra altın gramajı hesabini kes ve ailenden zıtlık cikarmamalarini iste. Çünkü burada onlar deplasmanda, gidince sen olacaksın.
Ve şimdiden dil öğrenmeye çalış. 'kizinizi orada okutacagiz' demişler ama dil bilmeden bunlar da mümkün değil. Çabala dil öğren ve mutlaka mutlaka bir işe gir.
Senin durumunda ne bu eşe güvenilir ne kendi ailene. Guvenecegin, seni mağdur etmeyecek tek yer bulunduğun ülkenin hükümetidir.
Git, haklarını öğren, çalış... O zaman başına ne gelirse gelsin dik bir şekilde ayağa kalkabilirsin.
Umarım çok mutlu olursun ama bakış açınız değiştirmeden bu coook zor
Hay allahBi de bişey sorucam
Nişandan sonra erkek tarafı yemeğe gitmiş de sizin aileyi davet etmemiş ya hani...
Nişanı kız tarafı yapar.
Demek ki siz Nişandan sonra onları yemeğe götürmemişsiniz, aç kalmışlar, ondan gitmişler.
Hani siz gelenek göreneklere aşşşırı bağlısınız ya o bakımdan söylüyorum.
Nişanı kız tarafı olarak yaptıktan sonra 30 kişilik erkek tarafının da bir şekilde karnını doyurmalıydınız.
Onlar da iyi etmişler, kendileri gitmekle.
Siz gerekeni yapmamışsınız, bir de sizi mi besleyeceklerdi