• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalan söylemeye başladım

Şaka bir yana sana yalanın başıma açtığı dertlerden bahsetmek istiyorum 🧿
Üniversitede biriyle tanıştım o zaman tabiki çok toydum. 2. Sınıf falan. Bana mesleğimi sordu. Öğrenci olduğumu söylememek icin kafadan bir meslek attım. Sonra ortaya çıktı tabi rezil oldum. Kendisinin iyi bir işi vardı sanırım ondan böyle bir şey yaptım. Öğrenci olduğumu söylersem benle ilgilenmeyeceğini düşündüm. Velhasıl öyle de oldu. Öğrenince topuk 😁🧿 Ama bu bana bir şey öğretti. HER NE OLURSAN OL, KENDİN OL. KENDİN OLUNCA DAHA GÜZELSİN.

kompleks işte ne yapsınlar. salak sanıyorlar insanları. çocuk gelişimi okuyan bir abla var tanıdığım o da hayatında hiç İstanbul'a gitmediği halde sosyal medyasında bioda ankara İstanbul yazmış anasınıfı öğretmeni yazmış. çok var böyle. en son kısmetse olurda kimya mühendisiyim diyordu ozan sonra 2 yıllık mezunu çıktı
Aslında çocuk gelişimini bitirdikten sonda formasyon olunca öğretmen oluyoruz zaten. Hatta kpss ile öğretmen olarakta atanıyoruz. Atanamazsak ücretli öğretmenlik yapabiliyoruz. İşletmeden daha güzel bir bölüm olduğunu düşünüyorum

Yok hayır. Aslında bende başka hiç bir konu hakkında yalan söylemiyorum. Mevzu iş konusu oldumu böyle oluyor
Anladım kendinizin farkındasınız en azından geçmişi boş verin önünüzdeki diğer insanlara bunu yapmayın çünkü siz daha rahatsız edersiniz. Yalanın arkasını önünü toplayayım derken iyice çamura batarsınız. Terapi alacak durumunuz eğer yoksa youtubde inanılmaz içerik var bu konuyla ilgili bilmiyorum ama bir araştırın eminim vardır

Hiç sevmem böyle insanları. Ve insanlar da bu yalanları duydukça sizi sevmeyecekler, uzaklaşacaklar. Hiç böyle saçma işlere girmeyin. Kendinize yazık edersiniz.

size benzer benim de kuzenim var adalet okuduğu halde kendini hukukçu olduğuna inandırdı. aynen aynen diyoruz geçiyor
Etrafında ne kadar adalet yuksek okulu mezunu varsa hepsi atandi..hem de düşük puanla..adalet bakanlığı memur sınavlarında hep öncelikleri var..bircok 4 yilliktan daha iyi

Aslında çocuk gelişimini bitirdikten sonda formasyon olunca öğretmen oluyoruz zaten. Hatta kpss ile öğretmen olarakta atanıyoruz. Atanamazsak ücretli öğretmenlik yapabiliyoruz. İşletmeden daha güzel bir bölüm olduğunu düşünüyorum
2 yıllık okuyorsunuz. direkt 4 yıllık hakkınız varken neden 2 yıllık DGS uğraştınız

Herkese merhaba. Ben 25 yaşındayım. İşletme lisans mezunuyum, çocuk gelişimi önlisans mezunuyum. Formasyon alıyorum şuan çocuk gelişimi için. Kpss ye çalışmaya çalışıyorum. Kısa bir süre büyük bi fabrikada sekreterlik yaptım. Şöyle bi sorun var ki ben son zamanlarda bu konuyla ilgili elimde olmadan insanlara yalan söylüyorum. Sekreterlik yaptım yerine muhasebesine baktım diyorum. Ondan sonra geçen bi adamla ufak bi tartışmaya girdim öğretmenin ben dedim. Oysaki sadece formasyon alıyorum şuan. İnsanlara ne için böyle yalan söylemeye başladım anlam veremiyorum. Ablam doktor annem anestezi teknisyeni, babam ben 7 yaşındayken vefat etti. Ailemde ki herkes başarılıydı. Çok küçük bir aileyiz biz kuzenlerim çok başarılı tıp okuyorlar küçükler derece yaptı en iyi fen liselerindeler. Birde kendime bakıyorum tam olarak ki beceriksizim.
Bu memlekette en büyük yanlış işletme okumak..hedefinizde istediğiniz meslek varsa halen okuyabilirsiniz, yaşınız genç

Herkese merhaba. Ben 25 yaşındayım. İşletme lisans mezunuyum, çocuk gelişimi önlisans mezunuyum. Formasyon alıyorum şuan çocuk gelişimi için. Kpss ye çalışmaya çalışıyorum. Kısa bir süre büyük bi fabrikada sekreterlik yaptım. Şöyle bi sorun var ki ben son zamanlarda bu konuyla ilgili elimde olmadan insanlara yalan söylüyorum. Sekreterlik yaptım yerine muhasebesine baktım diyorum. Ondan sonra geçen bi adamla ufak bi tartışmaya girdim öğretmenin ben dedim. Oysaki sadece formasyon alıyorum şuan. İnsanlara ne için böyle yalan söylemeye başladım anlam veremiyorum. Ablam doktor annem anestezi teknisyeni, babam ben 7 yaşındayken vefat etti. Ailemde ki herkes başarılıydı. Çok küçük bir aileyiz biz kuzenlerim çok başarılı tıp okuyorlar küçükler derece yaptı en iyi fen liselerindeler. Birde kendime bakıyorum tam olarak ki beceriksizim.
Çünkü kendinle barışık bir insan değilsin kendini sevmiyorsun bu yüzden yalanların arkasına sığınmaya çalışıyorsun.
(Bunlar gerçekler biraz canını acıtsada) 🥺

Gayet yeterli bir eğitim almışsınız, insanların sizi onaylaması için bazı şeylerden utanıp gizlemeye gerek yok.

Her ne olursa olsun kendin ol söylenilen yalanlar birgün ortaya çıkar

Ailenizin diğer üyelerinden geri planda kaldığınızı hissettiğinizden kendinizi veya başarılarınızı değersiz hissediyor olabilirsiniz. Hiç kimsenin okumadığı bir ortamda olsaydınız bilirkişi siz olacaktınız. Mesele biraz da çevrenizdekilerle kendi aranızda bir derecelendirme yapıyor olmanız.

Yetiştiğiniz ortamdakilerle kıyaslanarak büyüdünüz belki de bilemiyorum. (Genelde kıyaslanmak veya yeterince takdir görmemek insanı bu düşüncelere itebiliyor.)

Mesele diploma, meslek vs. gibi etiketleri çıkardığınızda da kendinizden memnun olabilecek hale gelmek.

Değeriniz hiçbir zaman başkalarının gözündeki değerinizle ölçülebilir olmayacak. Kendinize verdiğiniz değerle doğru orantılı olacak.

Ben yerinizde olsam bu kompleksimin üzerine gider başlangıçta ağız ucuyla da olsa daima işin doğrusunu söylerdim. Kendinize değer vermeye; beğenmediğiniz yönlerinizi önce kalben sonra lisanen kabul edip itiraf ederek başlayabilirsiniz. Eksi ve artı tüm yönlerinizle beraber, öğretmen olmasanız da işletme okumasanız da değerlisiniz.

Yalana bir alışırsan hayatındaki en küçük sorunları bile yalanla çözmeye çalışırsın. En kötüsü bir gün ortaya çıkınca rezil olmak.
Bir de herkes doktor olmak zorunda değil bu kafadan çıkın. Yani 500 tam puan alsa da mühendis veya doktor olmak istemeyen insanlar var. İlgi alanın değil çünkü.
Başarılı girişimcilerin üniversiteyi yarım bıraktığını hatırlayın. Herkes kendi alanında başarılıdır.

Back