• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaklaşık 1 yıldır bu konuyu yazmayayım dedim ama olmuyor.

Tek bizle böyleler. Kız evde açıktan okuyor liseyi diğer yakın arkadaşları başka şehirde hep. Burada bir ben varım onun için. Evet çok okuyor her konuda bir fikri var bilinçli bir insan gibi görünüyor ama ve lakin görgü kuralları hiç yok gibi. Oturup bir sohbet etseniz hiç tahmin edemezsiniz böyle bir insan olacağını. İnkâr edemem birçok yardımları dokundu bizim de onlara aynı şekil. Ama bu kadar sık görüşmek istemelerinden ve emrivaki tavırlarından usandım.
İş bulsun , çocuk yapsın canları sıkılmış artık onların , öff hiç çekilmez soğumuşsunuz zaten bi kere , evde ışığınız açık falan olsa bile hırsıza karşı bıraktık ev dolu sanılsın gibi şeyler söyleyip üst üste kabul etmeyin , hesap vermek zorunda değilsiniz , anlarlar bence ya .

Ay bunlar ne böyle? Uyanamaz mi ne demek? He uyanır b*k var gelin :işsiz:
Ariyolarsa musait değiliz diceksiniz madem evde değiliz deyince sorun oluyor ya da anlayacağı dilden konuşun sürekli siz gidin nappiyosa aynısını yapın . O zaman anlarlar

Benzer şeyleri yaşadık biz de. Bir sefer misafirlikteydik ikisinin de hattı kullanıma kapanmış türlü sebeplerden dolayı telefon ihtiyaçları oldu diye bizi misafirlikten arabayla alıp kaçırdılar resmen. Neymiş acilmiş.🙄
Çok tuhaflar. Bu insanlar sizde toksik etki bırakıyor belli ki. Eşinize bırakmayın bence ikili ilişkilerinizde ipleri. Bizim evli arkadaşımız da arada bize geleceği zaman Eşim e sorardı. Aynı ortamda sık denk geliyoruz. Şakayla karışık x bana sorsan daha iyi sanki o sevdiğin kurabiyeleri ben yapıyorum dedim. Eşim de tepki göstermedi. Erkekleri sözcü yapmayalım biz kendimizi ifade edebiliriz bence. Tartışmaya kavga etmeye değmez.

Onların gelmesine fırsat vermeden siz gidin sık sık belki rahatsız olurlar evlerinde sizi ağırlamaktan

Daha iki gün önce eşim eşiyle görüştü biz de bayram boyu dışarıdaydık yorgundum normalde gelmek istediler reddettim. Ki gün içinde kız mesaj atmıştı laf arasında yorgunluktan geberiyorum akşam olsa çocuk bir uyusa direk yatıcam demiştim. Ona rağmen görüşmek istemişlerdi iki gün önce ama yine eşime uyuyor dedirttim. Bugün de aynı şekil oldu yorgundu uyuyor şimdi dedi eşim. Yüzsüz yüzsüz uyanamaz mı demişler saat 11 e geliyordu galiba.
Uyanamaz mı demek nedir ya!? Benim okudukça sinirim tepeme çıktı resmen.

En sevmediğim insan tipi ...Burda oğlumun bir arkadaşı oldu olmaz olaydı ya bugün artık annesine patladim yani ..
Oğlum 3,5 yaşında bu 5,5 .Çok tatlı sevimli zararsız bir çocuk ama maalesef kendi istediği olana kadar yapışıyor günde en az 10 kez kapıya dayanıyor oğlum için dışarı gekecn mi diye ?şimdi gelmeyecek deyince ama ben onunla oynamak istiyorum diyor sonra oğluma bek gelmezsen senin bisikletini alırım hadi sen gel ben seni bekliyorum filan 5,5 yaşındaki çocuk beni iplemiyor ...
Annesi de diyor ki ogku yalnızlığı sevmiyornus .Bisiklet sürmek istiyor benim oğlumda sürmek zorunda .Bizimki de çocuğu sevdi diye emrine amade 😁 en son annesine patladim kapına dayanıp durmasin yeter onun kuklası gibi bende hep oeslerindeyim çok sikiliyosa bı zahmet sen oyna dedim düşer artık peşinden herhalde ...
Valla direk yersleyin bunlar yüzsüz yada geldikleri zaman Hicbirsey yapmayın bende yatacaktim ama siz sürekli Cat kapı gelince evimde rahat edemiyorum deyin

Bunlar kibarliktan yüz asmaktan hiç biseyden anlamazlar. Siz direk durumu söyleyin böyle insan olur mu. Hani bunların bilgilikleri anlayışları. Eşek olsa çoktan anlar.

Bu neymiş boyle okurken ben darlandım
Direkt soyleyeceksin ben hanımıyla gorusmek istemiyorum sen dısarda gorusebilirsin diye

En nefret ettiğim sey misafir, bıç bıç ilişkiler
Ailemle bile haftada bir görüşmüyorum. Yalnızlıgı seviyorum birazda.. O yuzden eşim arkadaşlarıyla dısarıda görüşür.
Çok rahatım tavsiye ederim

Benim çocuklar çok yaramaz olduğundan bir gelen daha 1 ay uğramıyor evime. Sen de çocuğu sal üstlerine geldiklerinde, git ablayla abiyle oyna de, biraz bunaltsın onları. Yada siz otururken yanınızda biraz başlarını ağrıtsın falan . Sıkılırlar bence.

Hata onların değil sizin. Kavga ederken bile " çayımız hazır gelin " diyebiliyorsa eşiniz , sizi ve çekirdek ailesini önemsemiyor demektir.

Bizim bir düzenimiz var, bebeğimiz ve uykusu var, sizden başka da hayatımız, ailemiz çevremiz var mesajını vermezseniz böyle insanlar elbetteki yapışır .

Alti ustu "biz musait degiliz" diyeceksiniz ya, şunu demeyip koca bir sene bahane dusunmek, kavga etmek daha mi kolaydi?

Hani aile bireyleri olsa neyse diyecegim daha zor ama bunlar arkadas ki arkadaslikta pek kalmamis aranizda hani ayip olsa nolur, size küsseler ne kaybedersiniz?
Bana kalsa kök kesicem irtibatı zaten. Yolda görsem selam vermeyecek psikolojideyim. Ama eşim arkadaşıyla kötü olmak istemiyor. Ben kızla kötü olursam eşimle arkadaşının da arası bozulurmuş. Yani eşim benim kadar rahatsız değil bu durumlardan. Sadece en son kavga etmemize rağmen misafirliğe gelmeyi kabul etmelerini garipsedi ama benim kadar takılmadı. En azından anlayışlı şimdi bana karşı o olaydan sonra. Eve benden habersiz davet etmiyor müsaitiz demiyor. Eşim herkese aynı aileme bile benden daha sabırlı ilk başlarda bu aşırı misafir severliği hoşuma gidiyordu ama uyuz etmeye başladı suyunu çıkarıyor. 🙄

Benim çocuklar çok yaramaz olduğundan bir gelen daha 1 ay uğramıyor evime. Sen de çocuğu sal üstlerine geldiklerinde, git ablayla abiyle oyna de, biraz bunaltsın onları. Yada siz otururken yanınızda biraz başlarını ağrıtsın falan . Sıkılırlar bence.
Denedim vallahi kız da seve seve ilgileniyor. Bir sefer banyo yaptırmam lazımdı ama kaldı bugün neyse dedim. Gel beraber yıkayalım yardım edeyim dedi ve seve seve yardım etti. Garip yani bunalmıyor çocuktan. 🙄

Sizin evinizi kafe mi yaptılar bunlar. Size yakınız gelelim mi ne ya? Siz de gitmeden üst üste nasıl gelirler anlamıyorum.

Bir yıldır çektiğim bir sıkıntı var. Nasıl başlasam nereden başlasam bilmiyorum. 1 yıldır içime atıyorum eşim hariç kimseye serzeniş etmiyorum ama eşim de çözüm bulamıyor artık üstelik tartışmalarımızın ana konusu haline geldi bu sorun.

Eşimin evli bir arkadaşı var. Yeni evliler 1 yıl önce bu zamanlar tanışayım eşiyle dedim yemeğe davet ettim. Tanıştık hoş insanlardı başta. Onlar çağırdı biz çağırdık 3 ayda gayet samimi olmaya başladık bu çiftle. Bilgili ve sohbetleri hoş iyi insanlar bunu inkâr edemem. Ama sorumluluk duyguları ve sağduyuları pek yok bunu zamanla anlayıp soğumaya başladım. Benim bir bebeğim var haliyle sorumluluklarım büyük yüklerim ağır hem ev hem çocuk vs. Eskisi gibi sabahlama lüksüm yok ortam yapma lüksüm yok. Gel gelelim bunu bizim arkadaşlar anlayamıyor. Öğrenci evi gibi evleri var resmen o hayatı yaşıyorlar ve bizim de buna uymamızı bekliyorlar.
Bir geliyorlar saat 2 lere kadar kalkmıyorlar. Sabah ezanını duyduğumuz bile oldu. Gidin de denmiyor ve çok samimi olduğumuzu düşündükleri için çekinmeleri de kalmadı. 2 güne bir görüşelim diyorlar ve hiç kendileri davet etmiyorlar sadece gelmek istiyorlar. Çat diye arayıp müsait misiniz sizin eve yakınız gelelim diyorlar. Evde değiliz desek ışıkları görürler evlerimiz de çok yakın bir sokak aşağıdalar. Ve ne hikmetse sizin eve yakınız müsait misiniz diyorlar evde değiliz deme şansımız olmuyor.
Ben çok rahatsızım bu durumdan. Herkesin bir aile yaşantısı var işi var gücü var yorgun olabiliyorum resmen emrivaki yapar gibi geliyorlar.
Sözde samimiyiz, kız bana sabahtan akşama kadar yazar ama akşam müsait misiniz gelelim mi diye bir mesaj atmaz kocası kocamı arar. Bir çocuğum var zaten eve çocuğa zor yetişiyorum yorgun oluyorum çat diye gelmeleri artık gerçekten sinirlerimi bozuyor. Az önce mesaj atmışlar eşime, benim uyuduğumu söyle dedim. Üstüne aradılar uyanamaz mı falan demişler saçmalığa yüzsüzlüğe bakın.
En çok zoruma giden de şu, geçenlerde eşimle kötü kavga etmiştik sebep de eşimin bana sormadan bunlara müsaitiz demesiydi. O sinirle akşam üstü çıktım yürümeye hava almaya. Sinirden ağlıyordum. Bunlar da bize geliyordu yolda karşılaştık sinir krizi halinde olduğum için yolumu değiştirdim eşim de peşimden geliyordu. Neyse parka gittik ben oturdum sakinleştim. Sakince konuşup derdimizi çözeceken resmen takip etmişler pat diye damladılar yanımıza. Beni yine aldı bir sinir. Kavga ettiğimizi de öğrendiler tabii. Sokaktan geçen bile anlardı benim halimden onlar anlamadılar. Eşim nezaketen çay hazır siz de gelin isterseniz dedi ve GELDİLER! Bunlar kavga etmiş başbaşa bırakalım, sorunlarını çözsünler demediler. Ben yüzlerine bile bakmadım geçtim balkonda ağladım akşam boyu. Onlar da resmen ben balkonda sinir krizi geçirirken güldüler eğlendiler.
O günden beri devamlı bahane üretiyorum yorgunum halsizim vs. Eşim bana sormadan müsaitiz demiyor artık. Eşim çıkıyor dışarıda erkek erkeğe görüşüyor çok isterse. Kızın mesajlarına da eskisi gibi cevap vermiyorum.
Arada eşim olmasa hepten irtibatı kesicem.
Ama yüzsüzlükleri, az önce arayıp uyanamaz mı diye sormaları sinirlerimi zıplattı. Ben hayatımda böyle sülük gibi yapışan insanlar görmedim daha. Ve bu soğukluğuma, reddetmelerime rağmen hâlâ 2 güne bir arıyorlar deli oluyorum.
Biz bu insanlar yüzünden çok tartıştık eşimle. Tiksinmemek elde değil içimi dökmek istedim kusura bakmayın.

Not: Eşim arkadaşıyla kötü olmak istemiyor araları gayet iyi çocukluktan arkadaşı kendisi. Ve eşim bu durumdan benim kadar rahatsız değil. En son ben mecbur muyum dedim tamam biz görüşmek istedikçe dışarıda görüşürüz o zaman Mehmet'le dedi. Yani bana görüşmem için baskı yapmıyor ama kökten irtibatı kesmemi de istemiyor Mehmet'le arası bozulur diye. Eşime göre ben abartıyorum böyle yaparsam çevremde insan kalmazmış yalnız kalırmışım o kadar yardımları dokunmuş vs. Kısacası açık açık görüşmek istemiyorum diyemiyorum kıza eşimden dolayı. Ve eşimin bu inatla görüşmek istemesi yanlış algılanmasın eşim tüm arkadaşlarına karşı aynı böyle. Çok aşırı misafir sever kendileri. Ailemden bile bazen ben usanırım çok geliyorlar kalıyorlar diye ama eşim usanmaz. Kalabalığı sohbeti seviyor kendisi kim olursa olsun.
Paşam misafiri çok seviyorsa ikramları hazırlasın temizliği o yapsın çocuğuda o baksın ondan sonra yapsın. Susarak çözemezsiniz sağlam bir yaygara koparın iki tarafta da

Ee başkasının evinde sabah ezanına kadar kalıyor ama... Yatılı olmak için illa yatak döşek serip uyumak mı gerekir? Bencillik diz boyu
Ay bir gün hiç unutmuyorum. İnternetleri kesilmiş adam da grafik tasarımcı işi internetle. Bize geldiler iş için saat 10. Erkekler bilgisayarda biz kızla oturuyoruz ama ben sabah 8 de kalkmışım o gün. Saat oldu 2 benim gözler kendiliğinden kapanıyor. Sen istersen yatabilirsin dediler. Gittim yattım vallahi perişan hâldeydim ama hiç sevmediğim şeyler bunlar. Eşime sordum sabah 6 da gitmişler eve. 😳

Hic iyi kokular almadim :-)
Kızın hiç ters bir hareketini yakalamadım ben de ne ayak diye düşündüm takibe aldım ama o yönden bir sorun yok. Onun derdi benim. Kız bana düştü resmen. Birkaç gün evde olmasam eve dönene kadar ne zaman geleceksin özledim diyorrr mesajlarıyla sıkboğaz ediyorr. Ay imdat. 😩

Söyle kafana gore anlayışlı eş dost bulmak ne zormus ya. Kimisi böyle yapışır insana suluk gibi, kimisi kıyaslar sidik yaristirir. Güzel komşu ve dost cidden şans.
Konu sahibi sevmediğiniz insanlara bir şekilde mesafeyi koyarsınız ama eşinizin yaptığı bir yanlış var. Sizi yormadan, ilişkinizi yıpratmadan bu arkadaşlığı yönetebilmeliydi.
Evet maalesef bunu anlatamıyorum eşime. Sanki arkadaşı bizim evliliğimizden önemli. 😒

Back