Eve doğru çıkarken onların evinin sokağını geçtik, baktık eve gitmiyorlar sizi bırakıp dönelim dedi kız. Apartmanın kapısına geldik, kapıyı açtık, baktık gidecekleri yok ben sinirden çatlıyorum zaten sanki çocuğuz kaybolacaz kapıya kadar bırakıyorlar. Ben utandım onların yerine bu yüzsüzlükten dolayı. Eşim de benim gibi hissetmiş olmalı ki davet etti kapıyı yüzlerine çarpıp gitmek eşim açısından absürt olurdu arkadaşıyla kötü de olmak istemiyor ya. Eh ben kabul etmezler herhalde dedim ihtimal vermedim geleceklerine ama bir baktım geliyorlar asıl sinir krizim de evde oldu zaten oturdum saat 1 e kadar balkonda ağladım kendimi yedim sinirden. Mutfağa peçete almaya giriyorum yüzlerine bakmıyorum bakarsam patlarım. Yani inanılır gibi değil o gün bile saat 1 buçuğa kadar oturdular ya. Kâbus gibiydi. Bir de ertesi gün özür diliyor benden neymiş efendim aslında oturmak istememişler, eşim kalın sakinleşsin kafası dağılsın demiş! Seslerini duyuyordum asla böyle birşey demedi eşim havadan sudan siyasetten zırvaladılar güldüler eğlendiler. Ve eşime de sordum dememiş öyle birşey. Nezaketen çağırdım ciddi ciddi geleceklerini düşünmemiştim diyor.
Nezaketen neden çağırdınız ki
Ben sizde de hata görüyorum.
Kim bu insanlar da nazik olmanızı hak ediyorlar? Aile mi? Akraba mı?
Kapıya gelince “ya size de çok zahmet oldu, buraya kadar getirdiniz, hiç gerek yoktu, yine de sağolun, müsait olsak davet etmek isterdim ama değiliz, sonra görüşürüz, hadi iyi geceler”
Bahane bulmayın. Direkt reddedin.
Evde değiliz demeye korkuyorum çünkü ışıkları görüyorlar demişsiniz. Siz ilkokul çocuğu musunuz? Derslerinize çalışmadınız diye kaygı içinde ne bahane bulsam da öğretmenime söylesem endişesi taşır gibisiniz. Yahu orası sizin eviniz. Kim gelir kim gider siz karar veremiyor musunuz?
“Canım evdeyiz ama müsait değiliz”. Bu kadar. Detay vermenize gerek var mı? Neden müsait olmadığınızı açıklamanıza gerek var mı? Yok efendim başka misafirimiz var diye yalan söylemenize gerek var mı?
Belki eşinizle başbaşa film izleyeceksiniz evde.
“Canım evdeyiz ama başka planımız var, sizinle başka gece görüşelim, öptüm, hadi iyi geceler”. Bu kadar basit.
Önce net bir şekilde bahanesiz olmaz diyeceksiniz, sonra çizgiyi çekip başka gün diyeceksiniz.
Çocuk ateşli, çocuk huysuz, benim keyfim yok, yarın iş var, misafir var, vs vs hiiiiiiçççççç detay vermeyin.
“Bu akşam müsait değiliz”. Bu kadar.