• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakınım ölünce beni yalnız gönderen koca...

Ailenizle görüşmemeye siz kavganızı onlara taşıdığınız onlar da müdahil olduktan sonra başlamış. Yani aileniz de bu hikayenin masumu değil kimsenin durduk yere bu hale geleceğine inanmıyorum açıkçası. Evlenecek olgunluğa erdiyseniz kocanızla olan ilişkinizi 3.şahıslara anlatmamanız gerektiğini de biliyor olmanız gerekirdi. Ortalığı karıştıran siz olmuşsunuz.

Ha ben mesela ailemle bahane ne olursa olsun görüşmeyen onlara üzülemem diyen adamı boşarım. Çünkü ailelerin de evliliklerin bir parçası olduğuna inanıyorum ailelerle bu denli nefretlik sorun yaşıyorsam o evlilik bitmiştir benim için. Eşinin ailesiyle görüşmeyip çok mutlu yaşayan çiftlerde var ama ailesinin yanına yalnız gittikleri için üzülmüyorlar muhtemelen. Yani bunun kararını verecek olan sizsiniz.
Size özelden cvp vereceğim bakalım aynı düşüncede olacak mısınız?

Ailenize anlatmamalıydınız.Ama ailenizi sevmese bile sizi en azından teselli edebilirdi.Siz üzgün olduğunuz için.Söylediği laf çok ağır.Böyle düşünse bile dile getirmemeliydi...

Merhaba,

Bir yıllık evliyim. Çok sorun yaşadık eşimle ama hep bi yolunu bulup devam ettik. Bizim ilk yaşadığımız sorunda ben evet hata ettim belki ama yeni evli olduğum için tecrübesizlikle aileme anlattım.Tabi onlar karışınca işler büyüdü eşim, ailem ve onun ailesi resmen kanlı bıçaklı oldu.
Bu olaydan sonra da biraz ara vererek yine devam ettik. Ama ailemin adını andırtmıyo evde. En son iki hafta kadar önce babaannem vefat etti. Duydugum an o kadar kötü oldum ki. Ağlarken sordu noldu die söledim hiç bişe demeden kalktı gitti yanımdan. Oyun oynuo kendi keyfine bakıo.
Benim yanımda olmak yerine nasıl bunu yaparsın deyince senin ailen için üzülecek deiğilm bişey söyleme kalbini kırarım oldu cevabı. Farklı şehirde yaşıyoruz. O hafta da sokağa çıkma yasagı ve seyehat yasagı var ailemin oldugu yerde. İzin nasıl alacaksın izin alırken yanında olayım bile demedi.Herşeyle yalnız uğraştım yalnız kalkıp gittim. Ama o kadar dokundu ki. O an aramız da bozuk değildi ama içini öyle kin nefret kaplamş ki inanamadım yaşadıklarıma. Hep diyordum aman zamanla kolay şeyler yaşanmadı zamanla olur gelir aileme ama bu olay tüm umudumu tüketti.

Tek korkum ileride pişman olmak. Hep bu yüzden elimden gelen herşeyi yapabilmiş olmak adına devam etmştim ama sanki boşa uğraşmış gibi hissediyorum. Kötü günde beni yalnız bıraka adamın iyi günde yanında olmak istemiyorum. Konuştum da yine ben asla gelmem size diyor.
örneğini yaşamış olan var mı? Zamana bırakarak düzelecek bişey mi? Az çok kararımı verdim ben devam edemeyeceğim ama son kez sizlere sormak istedim.
Bak eşin kinci bile olsa senin üzülmene kıyamamalı.Seni yalnız bırakmamalı izin işlerini kendisi halletmeli.Sen orada ağlarken keyfi işlerle uğraşmamalı.Ailenden isterse ölümüne nefret etsin sana duyduğu sevginin önüne geçememeli.Eşinin seni cok sevdiğini düşünmüyorum.

Bak eşin kinci bile olsa senin üzülmene kıyamamalı.Seni yalnız bırakmamalı izin işlerini kendisi halletmeli.Sen orada ağlarken keyfi işlerle uğraşmamalı.Ailenden isterse ölümüne nefret etsin sana duyduğu sevginin önüne geçememeli.Eşinin seni cok sevdiğini düşünmüyorum.
Evet ben de bu olaydan sonra düşünmüyorum. Sevdiği biri üzülünce kendi de üzülür insan.

Hakkınızda hayırlısı ne'yse o olsun, dediğim gibi ben sizi haklı buldum, her ne yaşanmış olursa olsun, isterse eşiniz sonuna kadar haklı olsun, en büyük kötülüğü babaanneniz dahi yapmış olsa, o sizin babaanneniz, eşiniz cenazeye katılmasa da acınıza ortak olmalıydı, Allah herkesin ailesine sağlıklı uzun ömürler versin lakin ölüm hayatımızın acı bir parçası maalesef, ailesinden biri vefat etse, destek olmasanız sizi asla affetmezdi, ki siz ona ve onun ailesine hiç mi kırılıp incinmediniz, her şey bir yana ölüm başka bir şey:KK43:
Tam tersi konu sahibi esinin ailesi ile bu durumda olsaydi konu sahibi esinin yaptiklarini yapsaydi neler olurdu kim bilir

Tam tersi konu sahibi esinin ailesi ile bu durumda olsaydi konu sahibi esinin yaptiklarini yapsaydi neler olurdu kim bilir
Eşi asla affetmezdi, maalesef bazı erkekler aileler konusunda çifte standart yapıyor, kendi aileleri eşine ne yaparsa yapsın onlar benim ailem, annem öyle demek istemedi, babam böyle yapmak istemedi, senin için kötü deyip ailelerini sütten çıkma ak kaşık yapıp kadına suçluluk duygusu yüklüyorlar ama kadının ailesi küçücük bir laf etsin konu büyüyor da büyüyor, asla evime gelemezler, asla gitmem, asla görüşmem diyorlar, görüşmezsen görüşme ama eşinin üzüntüsünde acısında manen yanında olmak zorundasın.

İnsan arkadaşın bile iyi günde yanında olanını değil kötü günde destek olanını arıyorsa, eşim dediğimiz insanlar haydi haydi kötü günde yanımızda olmak zorunda, o evlilik yeminini laf olsun diye etmiyoruz, iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta ama belli ki bazı insanlar bu yemini laf ola beri gele tadında ediyor.

Net olarak yazar mısınız nedir eşinin ailenden bu kadar nefret etmesinin sebebi? Ne anlattın ailene?
Adam kendisi gitmiyor ama kendi ailesine gidilmesini istiyor.
Ölüm olmuş baş sağlığı bile dilemiyor.
Yola çıkıyosun sağ salim vardın mı merak etmiyor.
10 gündür konuşmuyorum diyosun bir adım bile atmıyor.
Sevmiyor sizi. Görün bunu ve kesinlikle boşanın.

Net olarak yazar mısınız nedir eşinin ailenden bu kadar nefret etmesinin sebebi? Ne anlattın ailene?
Adam kendisi gitmiyor ama kendi ailesine gidilmesini istiyor.
Ölüm olmuş baş sağlığı bile dilemiyor.
Yola çıkıyosun sağ salim vardın mı merak etmiyor.
10 gündür konuşmuyorum diyosun bir adım bile atmıyor.
Sevmiyor sizi. Görün bunu ve kesinlikle boşanın.
Evet kesinlikle boşanmayı düşünüyorum

aralarda kaçırmışsınız, ben de bana verdiği cevaptan biliyorum.
evliliğin başında adam konu sahibine eziyet ediyor ve konu sahibi ailesine anlatmak zorunda kalıyor
yani "ailene anlatmışsın hatalısın" diyenler burada yanlış. mecbur kalmış, ne olduğunu söylemiyor

söylediği şey adam haksızmış ve ona rağmen aileye kin gütmüş
haksız olduğu halde ailemden özür dilememesine rağmen dönmek benim hatamdı demiş

şimdi alıntı yapamıcam ama konuyu biraz ayrıntılı okuyalım peşin hüküm vermeden önce
adam zaten vicdansız bi tip, istediği gibi ezmesine izin vermediği için kadının ailesine düşman olmuş

Muhtemelen esiniz ya size siddet uyguladi ya da aldatti siz de ailenize anlattiniz. Ustune odul olsun diye kendisi ile barisinca kendini bir sey sandigi icin ailenize bilendi. Cunku aileniz size destek oldugu icin onun gozunde hataliydi.
Ne yaparsiniz bilemem ama merhametsiz insanla omur gecirmek de zor olacak sizin icin.

Kendi adıma konuşursam ailemi istemeyen bir adam beni de istemesin. Sizin eşiniz ailenizi hiç benimsememis gibi görünüyor. Aile içinde her şey yasanabilir ama bunlar tatlıya bağlanır. Eşiniz kin tutmuş size hayatı zehir ediyor. Böyle bir şey benim için ayrılık sebebidir. Zor bir durum kolay gelsin

Eşi asla affetmezdi, maalesef bazı erkekler aileler konusunda çifte standart yapıyor, kendi aileleri eşine ne yaparsa yapsın onlar benim ailem, annem öyle demek istemedi, babam böyle yapmak istemedi, senin için kötü deyip ailelerini sütten çıkma ak kaşık yapıp kadına suçluluk duygusu yüklüyorlar ama kadının ailesi küçücük bir laf etsin konu büyüyor da büyüyor, asla evime gelemezler, asla gitmem, asla görüşmem diyorlar, görüşmezsen görüşme ama eşinin üzüntüsünde acısında manen yanında olmak zorundasın.

İnsan arkadaşın bile iyi günde yanında olanını değil kötü günde destek olanını arıyorsa, eşim dediğimiz insanlar haydi haydi kötü günde yanımızda olmak zorunda, o evlilik yeminini laf olsun diye etmiyoruz, iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta ama belli ki bazı insanlar bu yemini laf ola beri gele tadında ediyor.

Vaaay admin de yorum yapmış

Yadirgayamayacam çünkü alışık olduğum bir durum ailenin istenmemesi bende tecrubesizlikle sizinle aynı hataları yaptım evllge alışmaya çalışırken çok sorn yaşadık ve hepsni annemlere anlatırdım kendimi kötü ve yanlz hissederdim dye smdi akillandim amakocam da özel günler dışında aileme gtmiyor

Maalesef eşinizin kalbini kötülük kaplamış. Ölünün arkasından böyle bir tepki verdiyse o adama başka bir şey yapılmaz. Yazık.

Ben de onun ailesine gitmem deyip devam edelir mi? Adam her an kavga çıkarır ve buna benim gücüm yok. Yarın öbür gün bayram. Kurban orda keslecek e beni o günde yalnız bırakan adamın düğününde bayramında işim yok nasıl giderim.
Mevlam yardımcın olsun. 2 yolun var ya boşanacaksın yada çekeceksin 😔

Back