• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakınım ölünce beni yalnız gönderen koca...

Annemi kaybettim kocam dediğim insan yanımda değil adeta karsımda oldu. Evde duvarlara kafa atarak annem diye ağlarken, hatta intihar etmeyi düşünürken, annem gitiiği yerde yemek yiyemiyor diye yemek yemez, uyumazken adam evde yoktu ailesinde idi. Her ne olursa olsun ölüm bu ötesi yok, vicdan merhamet başka bişiy. Benim de o zamanlarda tek düşündüğüm şey böyle bir zamanda yanımda olmayan eşe benim hayatımda ne gerek varki idi.
Başınız sağolsun.
Ayrıldınız mı peki?

Bugün bana yarın sana der İşime bakarım.. Böyle şeyleri kafana takıp üzülme. Eden ettiğinin bedelini ödüyor İlahi adalet tecelli ediyor emin ol..
Ben de onun ailesine gitmem deyip devam edelir mi? Adam her an kavga çıkarır ve buna benim gücüm yok. Yarın öbür gün bayram. Kurban orda keslecek e beni o günde yalnız bırakan adamın düğününde bayramında işim yok nasıl giderim.

Ben de onun ailesine gitmem deyip devam edelir mi? Adam her an kavga çıkarır ve buna benim gücüm yok. Yarın öbür gün bayram. Kurban orda keslecek e beni o günde yalnız bırakan adamın düğününde bayramında işim yok nasıl giderim.
Nasıl gücün yok ya olacak gücün!! Olsun yani. Kurbanda gitme yalnız bırak o zaman yüzüne vurursun. Ya bundan sonra benim ailemle görüşürsün ya da bu düzeni kabul edersin ikimizde görüşmeyelim diyeceksin. Kabul etmezse sen yoluna ben yoluma

Nasıl gücün yok ya olacak gücün!! Olsun yani. Kurbanda gitme yalnız bırak o zaman yüzüne vurursun. Ya bundan sonra benim ailemle görüşürsün ya da bu düzeni kabul edersin ikimizde görüşmeyelim diyeceksin. Kabul etmezse sen yoluna ben yoluma
Ben direkt konuştum. Gelmem size dedi. Ben de o zaman devam edemiycem ayrılıyorum dedim. Tamam dedi. Şu an blöf yaptığımı da düşünüyor olabilir ancak ben bugün eşyalarımı toplamaya başlıycam

Ben direkt konuştum. Gelmem size dedi. Ben de o zaman devam edemiycem ayrılıyorum dedim. Tamam dedi. Şu an blöf yaptığımı da düşünüyor olabilir ancak ben bugün eşyalarımı toplamaya başlıycam
Devam edelim diye sizi ikna eden adam ne de cabuk tamam demiş çok ilginç ya. Aman aman kalsın bosver. Ölümde bile kalbi yumuşamayan adamın kalbi sevemez zaten kimseyi

Kinci insanı anlarım bende de var çünkü.
Kim haklı kim haksız bilemem. Ama gerçekten eşiniz haklıysa eger sevmemesi, adlarını duymak istememesi bile normal. Ancak ne olursa olsun insan sessiz kalır. Gider izin işlerini bileti falan halleder eşini sevgiyle yolcu eder.

B.kunu çıkarmış eşiniz yani.

Kinci insanı anlarım bende de var çünkü.
Kim haklı kim haksız bilemem. Ama gerçekten eşiniz haklıysa eger sevmemesi, adlarını duymak istememesi bile normal. Ancak ne olursa olsun insan sessiz kalır. Gider izin işlerini bileti falan halleder eşini sevgiyle yolcu eder.

B.kunu çıkarmış eşiniz yani.
Yani kin de bir yere kadar. Yanıma gelip yemek yedin mi kaçta gideceksin veya gittim arayıp vardın mı bile demeyen insan...

• Beğen
Reactions: 986
Evet buna takılıyorum. Kendi aracımla gittim. Ya sabah erken uykusuz üzgün yola çıktı başına bişey geldi mi iyi mi vardı mı insan düşünüp sormaz mı yahu. İki gün sonra eve döndüm ne aradı ne sordu
Gelmesin ailemle de konusmasın hadi diyelim ondan dinledik o haklı. Ama benim için benle evliliği sürdürüyorsa o an benimle ilgilenip izin işinde yardım edemez miydi? Hadi hiçbirini yapmadı aramazz mı insan vardın mı nasılsın bunları yapmaz mı insan
Eşiniz ailenizle görüşmemekte haklı olsa dahi, bu olayda siz sonuna kadar haklısınız, babaanneniz vefat etmiş, Allah rahmet eylesin, sizlere sabır versin, 7 kat eller bile vefat haberinde baş sağlığı dilerken eşin kayıtsız kalmasının, karısına baş sağlığı dilememesinin, üzgün yorgun yola çıkan eşini hiç merak etmemesinin, arayıp sormamasının bir savunması olamaz.

Son düzenleme:
Eşiniz ailenizle görüşmemekte haklı olsa dahi, bu olayda siz sonuna kadar haklısınız, babaanneniz vefat etmiş, Allah rahmet eylesin, sizlere sabır versin, 7 kat eller bile vefat haberinde baş sağlığı dilerken eşin kayıtsız kalmasının, karısına baş sağlığı dilememesinin, üzgün yorgun yola çıkan eşini hiç merak etmemesinin, arayıp sormamasının bir savunması olamaz.
Her olayda kendimde de haksızlık payı arardım ancak bunda sonuna kadar haklı oldugumu sizler de gösterdiniz teşekkür ederim. Bugüne kadar devam etmek için alttan aldığım şeyler bu olayla pişmanlığa dönüştü. Ayrılıcam kesin karar verdim. Her zaman beni yalnız bırakır bu adam.

Her olayda kendimde de haksızlık payı arardım ancak bunda sonuna kadar haklı oldugumu sizler de gösterdiniz teşekkür ederim. Bugüne kadar devam etmek için alttan aldığım şeyler bu olayla pişmanlığa dönüştü. Ayrılıcam kesin karar verdim. Her zaman beni yalnız bırakır bu adam.
Hakkınızda hayırlısı ne'yse o olsun, dediğim gibi ben sizi haklı buldum, her ne yaşanmış olursa olsun, isterse eşiniz sonuna kadar haklı olsun, en büyük kötülüğü babaanneniz dahi yapmış olsa, o sizin babaanneniz, eşiniz cenazeye katılmasa da acınıza ortak olmalıydı, Allah herkesin ailesine sağlıklı uzun ömürler versin lakin ölüm hayatımızın acı bir parçası maalesef, ailesinden biri vefat etse, destek olmasanız sizi asla affetmezdi, ki siz ona ve onun ailesine hiç mi kırılıp incinmediniz, her şey bir yana ölüm başka bir şey:KK43:

Son düzenleme:
Aileniz sizin için esinizle kotu olmus. Sonrada siz esler barisip esiniz ailenize kin beslemis. Sanirim dogru anladim. Tum suc sizin ailenize anlatirsaniz olaylar buyur
onu gectim bu kadar olayin ustune ailenizle kus esinize niye dondunuz .
Allah bilir sizin ailenizin yuzune bakmayan esinizin ailesiyle de gorusmeye devam etmissindir.
Sonuc olarak esinin babannenin taziyesine gitmemesine de sasirma .

Aileniz sizin için esinizle kotu olmus. Sonrada siz esler barisip esiniz ailenize kin beslemis. Sanirim dogru anladim. Tum suc sizin ailenize anlatirsaniz olaylar buyur
onu gectim bu kadar olayin ustune ailenizle kus esinize niye dondunuz .
Allah bilir sizin ailenizin yuzune bakmayan esinizin ailesiyle de gorusmeye devam etmissindir.
Sonuc olarak esinin babannenin taziyesine gitmemesine de sasirma .
Anlatmak zorunda kaldım diyelim. Konu gelip gelmemesini geçti zaten ben üzülürken gelip bana destek olmaması ilgilenmemesi...

Anlatmak zorunda kaldım diyelim. Konu gelip gelmemesini geçti zaten ben üzülürken gelip bana destek olmaması ilgilenmemesi...
Bu durum esinin ekstra kinci oldugunu gösteriyor ama zaten gorusmemesi de buyuk bir sorunmus. Bak canim seni uzmek istemiyorum yeterince uzulmussun hatta bemzerlerini ben de nisanliyken ve yeni evliyken yasadim. Ailen bu eve gelemez dedi bana. Dedimki dur orda benim ailemin girmedigi eve senin ailen den sinek bile giremez. Cok mucadele ettim ve kazandim bir daha da sorun yasamadik. Yani is sen de bitiyor aynini ona yasat ki anlasin aikeni ve kendini bir sekilde saydirman lazim yoksa cenazeyi senin acini dusunmeyen adamla mutlu olamazsin .

Bu durum esinin ekstra kinci oldugunu gösteriyor ama zaten gorusmemesi de buyuk bir sorunmus. Bak canim seni uzmek istemiyorum yeterince uzulmussun hatta bemzerlerini ben de nisanliyken ve yeni evliyken yasadim. Ailen bu eve gelemez dedi bana. Dedimki dur orda benim ailemin girmedigi eve senin ailen den sinek bile giremez. Cok mucadele ettim ve kazandim bir daha da sorun yasamadik. Yani is sen de bitiyor aynini ona yasat ki anlasin aikeni ve kendini bir sekilde saydirman lazim yoksa cenazeyi senin acini dusunmeyen adamla mutlu olamazsin .
Ben konuştum zaten 10 gün bekleyip. Adam dio ki ailen bana bunu yaparken düşünecekti ben gelmem tamam gelme ben yalnız kaldım yanımda olmadın diyorum yine dio ki yas tutacak değilim. Yani belki içten içe suçlu olduğunun farkında. Ben o olaylara girmeden yani ben de size gelmem desem devam etsem sürekli kabvalı gürültülü bi evliliğim olacak . Ölüm bir kerelik deil her an olabilir sen hiç yanımda olamayacak mısın hayır. Tamam o zaman ben de sadece hizmetçilik yaptıgım bir evlilikte duramam dedim. Sen bilirsin dedi.

Ailenizle görüşmemeye siz kavganızı onlara taşıdığınız onlar da müdahil olduktan sonra başlamış. Yani aileniz de bu hikayenin masumu değil kimsenin durduk yere bu hale geleceğine inanmıyorum açıkçası. Evlenecek olgunluğa erdiyseniz kocanızla olan ilişkinizi 3.şahıslara anlatmamanız gerektiğini de biliyor olmanız gerekirdi. Ortalığı karıştıran siz olmuşsunuz.

Ha ben mesela ailemle bahane ne olursa olsun görüşmeyen onlara üzülemem diyen adamı boşarım. Çünkü ailelerin de evliliklerin bir parçası olduğuna inanıyorum ailelerle bu denli nefretlik sorun yaşıyorsam o evlilik bitmiştir benim için. Eşinin ailesiyle görüşmeyip çok mutlu yaşayan çiftlerde var ama ailesinin yanına yalnız gittikleri için üzülmüyorlar muhtemelen. Yani bunun kararını verecek olan sizsiniz.

Back