Yakalamaz olsaydım keşke

Özel hayat diyenlere cok şaşırıyorum
Sizin eşleriniz boyle birsey yapsa yinede aynı seyi istermisiniz
Bu ahlaksızlık mutlaka ortaya cıkmalı tazminatsız işlerine son verilmesi gerekir
Bu duruma kesinlikle musamaha gostermezdim. Paraya muhtaclarsa iş ahlakına uygun calısacaklardı.. Madem onlar kendilerini ve ailelerini düşünmediler sizde vicdana gelip düşünmek zorunda degilsiniz.
Herkes yaptıgı hatanın bedelini ödemelidir.
Bu arada patronunuza da bildirin bu konuyu
Bu konunun nasıl sonuclandıgını tekrar yazın

eşlerini aldattıkları için işten çıkarmak değil burdaki mesele ama sadece iş ahlakı da değil maalesef. birden fazla açısı var. şöyle ki birincisi kesinlikle tam bir takım oyunu gerektiren bir iş ve sektör. ancak ben kendimi şu anda onlarla aynı takımda hissedemiyorum benim açımdan bu konu önemli.
bir başka açı dünya çapında bir markanın temsilcisiyiz ve şirket olarak da bir yerimiz var bu konunun duyulması itibar zedeler. çalıştığım şirket benim göz yummam yüzünden bu duruma düşsün istemem
devamlı üst segment bir müşteri kitlesi ile çalışıyoruz maalesef ki şu anda müşterilerle ilişki yaşama ihtimalleri de aklıma daha çok geliyor.
bu tarz şeyler bilirsiniz ki uzun süre gizli kalmaz. diğer çalışanlardan biri bu durumu öğrendiğinde ne tepki verecek banane diyenler olduğu gibi gidip patrona yetiştirenler orda burda konuşanlar da olacaktır.
elbette işte iş dışında bir konuyla bu kadar ilgilenilmesi kabul edilemez zaten başlı başına ama dediğim gibi farklı sorumluluklar da hissediyorum

bakın insan olarak kalbim kırıldı üzüldüm evet hatta aptal yerine konmuş hissettim onların hepsi bir tarafa ama ben asla duygusal bir karar yada kimsenin ahlak bekçiliği peşinde değilim. bu kısmı iyi okumak önemli. ben kimsenin özel telefonunun mesajlarını yada maillerini okumadım arada ciddi bir fark var. ben ordan ötesine geçsem sınırı aşmış olurdum 2 mesaj önce birine daha yazdım başka telaşlar da başka açılar da söz konusu bir önce yazdığımı da okur musunuz size zahmet tekrar yazmayayım?

İş dünyasında triplere yer yok malesef, ikiside işini iyi yapıyorsa size ne derim, ha bundan sonra çok sevmezsiniz olur biter.
trip denilip geçilecek bir şey lütfen ama ya.. arada bir iki şeyi yazmayı unutmuşum onlara da bir baksanız keşke

Bence cok ince ve yanlis dusunuyorsunuz , tabi ki bu benim fikrim , musteriyle iliski yasama olasiligi vs vs bunlar cok sacma bana gore , hic tahmin etmediginiz biri de bunu yasayabilir , yani esini aldatiyor diye musteriyle de iliski yasar bu diye 40 sene dusunsem benim aklima gelmezdi
İsin icinden cikamiyorsaniz durumu bir ustunuze bildirin , top sizden ciksin

Ayrica yazisma okunmasina kizanlar olmus da , kurumsal isyerlerinde o yazismalar okunur , bu zaten is sozlesmesinde yazar , yani konu sahibine kimsenin neden okudun diye sorma hakki yok

Telefonlarini alip whatsaplarini okumamis , isyerine ait bilgisayardaki sadece isyerine ait msn uygulamasini okumus , calistigim tum kurumsal sirketler bu uygulama vardi , bu konuda konu sahibinin yaptigi bir yanlis yok
Bundan rahatsiz olacak olan kisi kurumsal isyerinde calismayacak o zaman , bizde isyeri mailimiz bile okunurdu

İş ahlakına uygun olmayan tavırlar nedeniyle tazminatsız fesh edebilirsiniz iş kanununa göre, çıkaracaksanız düşünecek bir şey yok yani

Aralarındaki yasak ilişkiyi öğrendi diye ne insanlar ,çocuklar öldürüldü bu dünyada.

Şahsi olarak kullanmanın cezası neyse onu kesin, gerisine karışmayın derim.

Ne özel hayatı yahu? Bir çok şirket bünyesinde duygusal ilişkiyi yasaklar sözleşmesinde..
Tespit edilirse sözleşme ilgili maddelerce feshedilir. Bunlar evli barklı insanlar üstelik..

Ben eşimle aynı şirkette tanışıp evlendim ama şirket içinde gayet mesafeliydik.. Şirket dışında görüşmemize de kimse laf edemezdi..

Eşim işverenimizle direk gidip konuştu evlenmek istediğimizi söyledi. Önce şaşkınlıktan kabul edemeyeceğini söyledi sonra kendi kendine kabul etti. Zira bu biraz da işverenin insiyatifindedir. Ben zamanında işten çıkacaktım eşim durdurmuştu bekle diyerek. 9 yildır aynı firmadayım 6 yıldır da evliyim. Eşim 2 üst katımda. Biz iki bekar insandık.

Bu kişiler evli olunca baya itici bir durum oluşuyor. Ayrıca şirket için kurulan bir programın takip edileceğini düşünemeyecek kadar heyecanlarına yenik düşecek kadar acemiler bence. Defedin gitsinler..

iş yerinde iş yeri bilgisayarı ile yapılan yazışmayı işveren okuyabilir. hatta ve hatta işveren program kurup sizin direkt ekranınızı da izleyebilir. kanuna uygundur. örnekleri var. ahlaka uygun olmayan bi davranış yok ortada.

Bence haklarını verip yollayın eğer içinize sinmiyorsa. Çünkü sonuç olarak onlarin emekleri karşılığı hak ettikleri bir para var ortada. Eğer haklarını alamazlarsa büyük haksızlık olur. Çağırıp uyarin derim

Merhaba.
Yasal olarak yaptıkları zaten yanlıs.
Hatalarını söyleyip çıkarın.

Yok o öyle değil..
İşverenin veya yetkilinin şirket bünyesinde bir datayı paylaşan çalışanları takip etme hakkı vardır..

Ağa bağlı olduğunuz sürece uzaktan masaüstünüzü takip de edebilir, yazışmalarınızı da okuyabilir..

Bu tarz programların okunbildiğini bilmeyen var mı yahu olay sextinge kadar nasıl gelir anlamadım üstelik silinmiyor da çok garip. Konu doğruysa eğer ben yerinizde olsam verirdim çıkışlarını şunu yapmışsınız istifa edin şeklinde yüz göz olmak çok mantıklı gelmiyor bana

işten çıkaracaksanız haklarını vermeniz lazım. özel hayatla işi karıştırıyorsunuz. size ne ki?
Mesela diyelim sizin bir işyeriniz var. Ve çalışanlarla belli protokollerle sözleşme yapıyorsunuz. Çalışanlar en baştan bu sözleşmeye uymayı taahhüt ediyor. Fakat iki çalışanınız bu sözleşme uymuyor, şirket imkanlarını kendi pis işleri için kullanıyor, ve bunu mesai saatlerinden 4 saat gibi çok ciddi bir zamanı çalarak yapıyor. iş ahlakına ve şirket prensiplerine aykırı davranıyor. Şirket itibarını tehlikeye dahi atıyor.
Siz hala bu iki çalışanın haklarını mı düşünürsünüz?

Kaldıki onlar kendi haklarını, artı olarak eşlerinin çocuklarının hakkını gözetseydi bunu yapmazlardı. Yani ortada hak hukuk durumu onlar için yok. Onlar bunu yaparken haklarından feragat ettiler.
Artı diğer çalışanlar keriz mi de bu ikisi akşama kadar sexting yaparken onlar eşek gibi çalışıyor?
Şimdi bunları "hakları" vererek çıkarsalar, ki sanırım konumlarına bakınca alacakları tazminat vs ile adeta ödül gibi olacak bu, o diğer çalışanlara haksızlık olmayacak mı? Suçları işlerini düzgün yapmak mı...
Beş kuruşsuz kapının önüne konmayı sonuna kadar hak etmişler.
İnşaallah eşleride aynı şekilde öğrenirde bunları dımdızlak kapının önüne koyar.

Vay be bir holdingte üst düzey yöneticinin hem is arkadaslarinin mesajlarinin okumaya zamani var, hem kk'de konu acmaya. Pek inandirici bulmadim. Dizi fikri kamu yoklamasi gibi.
:) yahu bu komplo teorisyenliği de aldı başını gidiyor. bir bakın bakalım yeni üye miyim? yöneticiler aralıksız hesap kitap yapan devamlı sunum falan hazırlayan insanlar mı oluyor ki? :):) ayrıca o konuşmaları geyik olsun ne yazıyorlar bakayım diye açmadım. başka bir konu vardı onun için açtım denk geldi. maalesef ki denk geldi. kadınlar kulübünü de sık sık okurum da takip de ederim ne var ki bunda? her gün konu açıp bunla meşgul olan biri değilim bugün benim için gerçekten zor oldu bir yardıma ihtiyaç duydum burası geldi aklıma. ayrıca bugün cumartesi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…