eşlerini aldattıkları için işten çıkarmak değil burdaki mesele ama sadece iş ahlakı da değil maalesef. birden fazla açısı var. şöyle ki birincisi kesinlikle tam bir takım oyunu gerektiren bir iş ve sektör. ancak ben kendimi şu anda onlarla aynı takımda hissedemiyorum benim açımdan bu konu önemli.İs ahlaki , sorumluluk , etik davranmak bunlar bizim topluma uzak kavramlar
Bence de mesai saatinde konu ne olursa olaun 4 saat is disinda yazismak isten kovulma sebebidir
Ama konu sahibi konuyu oyle bir acmis ki , eslerini aldattiklari icin isten atmak istiyor gibi anladim ben başta
Bir de karisini aldatan isinde de guvenilmezdir vs yazan olmus ancak bu ikisi cok farkli konular , eslerini aldatip gercekten isinde cok basarili insanlarla dolu dunya , bu bir kistas degildir isteki basari icin
Misal benim eski sirketimdek8 en basarili yonetici karisini her ay baskasiyla aldatirdi , herkes bilirdi bunu , esi de bilirdi , bana gore cok tuhaf bir iliski , adami hic sevmezdim , mumkun mertebe az iletisime gecerdim ancak adam isinde harikalar yaratiyordu
bakın insan olarak kalbim kırıldı üzüldüm evet hatta aptal yerine konmuş hissettim onların hepsi bir tarafa ama ben asla duygusal bir karar yada kimsenin ahlak bekçiliği peşinde değilim. bu kısmı iyi okumak önemli. ben kimsenin özel telefonunun mesajlarını yada maillerini okumadım arada ciddi bir fark var. ben ordan ötesine geçsem sınırı aşmış olurdum 2 mesaj önce birine daha yazdım başka telaşlar da başka açılar da söz konusu bir önce yazdığımı da okur musunuz size zahmet tekrar yazmayayım?Siz tüm süreç kendi lehinize işleyecek sanıyorsunuz ama o öyle değil hanımefendi. Sizde hiç bi sebep yokken insanların yazışmalarını okuyorsunuz ki bu da genel ahlaka uygun bir davranış değildir. Sizin bahsi geçen konuşmalar işten çıkarılmaya yeterli sebep zaten değildir.
İşini iyi yapıyor mu? Zorla istemeyen birini rahatsız edecek veya taciz edecek tavırları oluyor mu? İş düzenini aksatacak eylemde bulunuyor mu. Üst düzey yönetici olarak sizin bunlarla alakadar olacağınızı bilmeniz gerekmiyor mu? İş dışında istediğiniz gibi duygusal davranabilirsiniz ama iş yerinde sizinde aşmamaniz gereken sınırlar olduğunu bilmelisiniz
trip denilip geçilecek bir şey lütfen ama ya.. arada bir iki şeyi yazmayı unutmuşum onlara da bir baksanız keşkeİş dünyasında triplere yer yok malesef, ikiside işini iyi yapıyorsa size ne derim, ha bundan sonra çok sevmezsiniz olur biter.
Bence cok ince ve yanlis dusunuyorsunuz , tabi ki bu benim fikrim , musteriyle iliski yasama olasiligi vs vs bunlar cok sacma bana gore , hic tahmin etmediginiz biri de bunu yasayabilir , yani esini aldatiyor diye musteriyle de iliski yasar bu diye 40 sene dusunsem benim aklima gelmezdieşlerini aldattıkları için işten çıkarmak değil burdaki mesele ama sadece iş ahlakı da değil maalesef. birden fazla açısı var. şöyle ki birincisi kesinlikle tam bir takım oyunu gerektiren bir iş ve sektör. ancak ben kendimi şu anda onlarla aynı takımda hissedemiyorum benim açımdan bu konu önemli.
bir başka açı dünya çapında bir markanın temsilcisiyiz ve şirket olarak da bir yerimiz var bu konunun duyulması itibar zedeler. çalıştığım şirket benim göz yummam yüzünden bu duruma düşsün istemem
devamlı üst segment bir müşteri kitlesi ile çalışıyoruz maalesef ki şu anda müşterilerle ilişki yaşama ihtimalleri de aklıma daha çok geliyor.
bu tarz şeyler bilirsiniz ki uzun süre gizli kalmaz. diğer çalışanlardan biri bu durumu öğrendiğinde ne tepki verecek banane diyenler olduğu gibi gidip patrona yetiştirenler orda burda konuşanlar da olacaktır.
elbette işte iş dışında bir konuyla bu kadar ilgilenilmesi kabul edilemez zaten başlı başına ama dediğim gibi farklı sorumluluklar da hissediyorum
Hanımefendi bana kalırsa, siz işinize bakın alanen iş ortamında sevişme olmadıkça büyütme taraftarı değilim dediğim gibi çok sevmeyin olsun bitsintrip denilip geçilecek bir şey lütfen ama ya.. arada bir iki şeyi yazmayı unutmuşum onlara da bir baksanız keşke
Siz tüm süreç kendi lehinize işleyecek sanıyorsunuz ama o öyle değil hanımefendi. Sizde hiç bi sebep yokken insanların yazışmalarını okuyorsunuz ki bu da genel ahlaka uygun bir davranış değildir. Sizin bahsi geçen konuşmalar işten çıkarılmaya yeterli sebep zaten değildir.
İşini iyi yapıyor mu? Zorla istemeyen birini rahatsız edecek veya taciz edecek tavırları oluyor mu? İş düzenini aksatacak eylemde bulunuyor mu. Üst düzey yönetici olarak sizin bunlarla alakadar olacağınızı bilmeniz gerekmiyor mu? İş dışında istediğiniz gibi duygusal davranabilirsiniz ama iş yerinde sizinde aşmamaniz gereken sınırlar olduğunu bilmelisiniz
Merhaba.merhaba arkadaşlar,
umarım hepiniz iyisinizdir.
kendime ait olmayan ama maalesef ki bana bulaşan bir mesele ile karşınızdayım.
ben bir holdingte üst düzey yönetici pozisyonunda çalışıyorum. kendi aramızda kullandığımız özel bir program var ve bu program üzerinden birbirimizle mesajlaşma imkanımız var. ancak ben bu program üzerinden yapılan her türlü mesajlaşmayı görebiliyorum. ( özel hayata müdahale söz konusu değil her bir çalışan daha işe alımda sadece iş amaçlı kullanacağına dair sözleşmeyi imzalıyor) elbette okunabildiğini bilmiyor olabilirler.
şimdi sorun şu ki bugün boş vaktimde şeytan beni dürtüp şöyle bir kontrol ettiğimde iki evli personelin aralıksız olarak birbirleriyle konuşmalarına şahit oldum ve asla masumane yada samiyetini yanlış anlıyorsun denecek bir durum söz konusu bile değil. bildiğiniz sextinge kadar gitmiş iş. her ikisinin de eşlerini tanıyorum. kadın orta düzey yönetici bir çocuğu var 7 yıllık evli 6 yıldır bu şirkette çalışıyor. erkek olan normal personel 15 yıllık evli 9 yıldır bu şirkette ama çok başarılı bir çalışan.çocukları yok.
her ikisini de sorgusuz sualsiz işten çıkarma yetkisine sahibim. aklıma gelen alternatifler ise şöyle:
1. çağır yüzlerine söyle istifalarını iste. bu alternatifin sorunu şu bütün hakları gitmiş olacak. bunca yıllık emekleri gitmiş işverene kalmış olacak. eşleri ne oldu diyecek doğal olarak. muhtemelen sonucunda herkes duymuş olacak. itiraz edip istifa etmiyorum derlerse de yüz göz olmak zorunda kalacağım
2. ver ikisinin de tüm haklarını yolla gitsin. bu da yaptıklarına karşılık ödül olmuş olacak. bir yönetici olarak benim açıkçası içime sinmiyor. bir ceza görmeyi hak ediyorlar.
3. çek ikisini de konuş yerin dibine sok çıkar ama işlerine devam etsinler. bu pek yapabileceğim bir şey değil hem midem kaldırmıyor hem artık çalışma arkadaşı olarak da güvenemem benim lafımla da bu ilişkiyi bırakacak gibi de değiller
4. hiçbir şey yapma. ama bu ne benim karakterime ne de yöneticiliğime uyacak bir davranış değil. dilsiz şeytan hiç olmadım bundan sonra da olamam. ayrıca ben de kendimi kandırılmış hissediyorum.
her ikisinin de bu işe ihtiyacı var. erkek olan ev kredisi ödüyor zar zor geçiniyor. yaşından dolayı iş bulması vakit alabilir. kadın olanın eşi asgari ücretle çalışıyor kadın çalışmazsa geçinemezler. o daha genç ve hırslı ama bu konumda bir işi bir daha asla bulamaz. normalde her şeye kanuna kurala uygun çok profesyonel bakarım ama ikisi de çok sevdiğim insanlardı birlikte yemiş içmişliğimiz çok var. çok etkilendim. inanılmaz şok oldum çok çok çok üzüldüm.kesinlikle ikisine de hiç yakıştıramadım. herkes beni çok sert çok kuralcı bilir ama ilk kez ne yapacağımı bilemez halde kitlendim kaldım. biraz fikir verebilir misiniz?
Siz tüm süreç kendi lehinize işleyecek sanıyorsunuz ama o öyle değil hanımefendi. Sizde hiç bi sebep yokken insanların yazışmalarını okuyorsunuz ki bu da genel ahlaka uygun bir davranış değildir. Sizin bahsi geçen konuşmalar işten çıkarılmaya yeterli sebep zaten değildir.
Mesela diyelim sizin bir işyeriniz var. Ve çalışanlarla belli protokollerle sözleşme yapıyorsunuz. Çalışanlar en baştan bu sözleşmeye uymayı taahhüt ediyor. Fakat iki çalışanınız bu sözleşme uymuyor, şirket imkanlarını kendi pis işleri için kullanıyor, ve bunu mesai saatlerinden 4 saat gibi çok ciddi bir zamanı çalarak yapıyor. iş ahlakına ve şirket prensiplerine aykırı davranıyor. Şirket itibarını tehlikeye dahi atıyor.işten çıkaracaksanız haklarını vermeniz lazım. özel hayatla işi karıştırıyorsunuz. size ne ki?
:) yahu bu komplo teorisyenliği de aldı başını gidiyor. bir bakın bakalım yeni üye miyim? yöneticiler aralıksız hesap kitap yapan devamlı sunum falan hazırlayan insanlar mı oluyor ki? :):) ayrıca o konuşmaları geyik olsun ne yazıyorlar bakayım diye açmadım. başka bir konu vardı onun için açtım denk geldi. maalesef ki denk geldi. kadınlar kulübünü de sık sık okurum da takip de ederim ne var ki bunda? her gün konu açıp bunla meşgul olan biri değilim bugün benim için gerçekten zor oldu bir yardıma ihtiyaç duydum burası geldi aklıma. ayrıca bugün cumartesi :)Vay be bir holdingte üst düzey yöneticinin hem is arkadaslarinin mesajlarinin okumaya zamani var, hem kk'de konu acmaya. Pek inandirici bulmadim. Dizi fikri kamu yoklamasi gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?