How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Yakalamaz olsaydım keşke

Mesela diyelim sizin bir işyeriniz var. Ve çalışanlarla belli protokollerle sözleşme yapıyorsunuz. Çalışanlar en baştan bu sözleşmeye uymayı taahhüt ediyor. Fakat iki çalışanınız bu sözleşme uymuyor, şirket imkanlarını kendi pis işleri için kullanıyor, ve bunu mesai saatlerinden 4 saat gibi çok ciddi bir zamanı çalarak yapıyor. iş ahlakına ve şirket prensiplerine aykırı davranıyor. Şirket itibarını tehlikeye dahi atıyor.
Siz hala bu iki çalışanın haklarını mı düşünürsünüz?

Kaldıki onlar kendi haklarını, artı olarak eşlerinin çocuklarının hakkını gözetseydi bunu yapmazlardı. Yani ortada hak hukuk durumu onlar için yok. Onlar bunu yaparken haklarından feragat ettiler.
Artı diğer çalışanlar keriz mi de bu ikisi akşama kadar sexting yaparken onlar eşek gibi çalışıyor?
Şimdi bunları "hakları" vererek çıkarsalar, ki sanırım konumlarına bakınca alacakları tazminat vs ile adeta ödül gibi olacak bu, o diğer çalışanlara haksızlık olmayacak mı? Suçları işlerini düzgün yapmak mı...
Beş kuruşsuz kapının önüne konmayı sonuna kadar hak etmişler.
İnşaallah eşleride aynı şekilde öğrenirde bunları dımdızlak kapının önüne koyar.
konu ilk açıldığında 4 saat yazışmışlar yazmıyordu. ekleme yapmış sonradan. benim cevabım konunun ilk hali için geçerli.

Mesela diyelim sizin bir işyeriniz var. Ve çalışanlarla belli protokollerle sözleşme yapıyorsunuz. Çalışanlar en baştan bu sözleşmeye uymayı taahhüt ediyor. Fakat iki çalışanınız bu sözleşme uymuyor, şirket imkanlarını kendi pis işleri için kullanıyor, ve bunu mesai saatlerinden 4 saat gibi çok ciddi bir zamanı çalarak yapıyor. iş ahlakına ve şirket prensiplerine aykırı davranıyor. Şirket itibarını tehlikeye dahi atıyor.
Siz hala bu iki çalışanın haklarını mı düşünürsünüz?

Kaldıki onlar kendi haklarını, artı olarak eşlerinin çocuklarının hakkını gözetseydi bunu yapmazlardı. Yani ortada hak hukuk durumu onlar için yok. Onlar bunu yaparken haklarından feragat ettiler.
Artı diğer çalışanlar keriz mi de bu ikisi akşama kadar sexting yaparken onlar eşek gibi çalışıyor?
Şimdi bunları "hakları" vererek çıkarsalar, ki sanırım konumlarına bakınca alacakları tazminat vs ile adeta ödül gibi olacak bu, o diğer çalışanlara haksızlık olmayacak mı? Suçları işlerini düzgün yapmak mı...
Beş kuruşsuz kapının önüne konmayı sonuna kadar hak etmişler.
İnşaallah eşleride aynı şekilde öğrenirde bunları dımdızlak kapının önüne koyar.
teşekkür ederim

:) yahu bu komplo teorisyenliği de aldı başını gidiyor. bir bakın bakalım yeni üye miyim? yöneticiler aralıksız hesap kitap yapan devamlı sunum falan hazırlayan insanlar mı oluyor ki? :):) ayrıca o konuşmaları geyik olsun ne yazıyorlar bakayım diye açmadım. başka bir konu vardı onun için açtım denk geldi. maalesef ki denk geldi. kadınlar kulübünü de sık sık okurum da takip de ederim ne var ki bunda? her gün konu açıp bunla meşgul olan biri değilim bugün benim için gerçekten zor oldu bir yardıma ihtiyaç duydum burası geldi aklıma. ayrıca bugün cumartesi :)
Lütfen işinizi iyi yaptığınız için gereksiz sorgulara cevap verme gereği duymayın.
Sevgiler...

Bu tarz programların okunbildiğini bilmeyen var mı yahu olay sextinge kadar nasıl gelir anlamadım üstelik silinmiyor da çok garip. Konu doğruysa eğer ben yerinizde olsam verirdim çıkışlarını şunu yapmışsınız istifa edin şeklinde yüz göz olmak çok mantıklı gelmiyor bana

Bazı firmalarda bilişim bölümü bu yazışmaları bile yedekler haftada bir.

10 sene önce özel günlerde tüm kişilere e-kart falan yollardık hoşluk olsun diye. Ötesine geçilemeyeceğini 22 yaşımda bile bilirdim..
Resmen cami duvarına işemişler..

Bazı firmalarda bilişim bölümü bu yazışmaları bile yedekler haftada bir.

10 sene önce özel günlerde tüm kişilere e-kart falan yollardık hoşluk olsun diye. Ötesine geçilemeyeceğini 22 yaşımda bile bilirdim..
Resmen cami duvarına işemişler..
Birinin ev kredisi var diğerinin kocası asgari ücretli deney gibi konu maşallah. Ben pek inanmadım açıkçası :KK47:

Bu mesajlaşmalar telefondaki normal mesaj gibi değil mi, eşleri telefonu açtığında göremiyor mu??? Eşim de yönetici ve şirket içi mail ağı var. Ama ben onun telefonundan mailleri görebiliyorum, birbiriyle yazışanlarınki ortaya düşüyor. Gerçi onların telefonundaki görüntü nasıl bilmiyorum :) Mesaj olayını bilemem uygunsuz mesajlaşan olmadı ama işyerinde uygunsuz ilişki içinde olanlar ( en az bir taraf evli mesela, ya da üste yalan söyleyip buluşma ayarlamışlarsa) istifaya zorlanıyor. İstifa dilekçesini yazıp tazminat falan almadan kendiliğinden çıkıyor işten.artık evine ne söylediği kendi problemi baştan düşünseydi... Bizde durum böyle

Son düzenleme:
Ne özel hayatı yahu? Bir çok şirket bünyesinde duygusal ilişkiyi yasaklar sözleşmesinde..
Tespit edilirse sözleşme ilgili maddelerce feshedilir. Bunlar evli barklı insanlar üstelik..

Ben eşimle aynı şirkette tanışıp evlendim ama şirket içinde gayet mesafeliydik.. Şirket dışında görüşmemize de kimse laf edemezdi..

Eşim işverenimizle direk gidip konuştu evlenmek istediğimizi söyledi. Önce şaşkınlıktan kabul edemeyeceğini söyledi sonra kendi kendine kabul etti. Zira bu biraz da işverenin insiyatifindedir. Ben zamanında işten çıkacaktım eşim durdurmuştu bekle diyerek. 9 yildır aynı firmadayım 6 yıldır da evliyim. Eşim 2 üst katımda. Biz iki bekar insandık.

Bu kişiler evli olunca baya itici bir durum oluşuyor. Ayrıca şirket için kurulan bir programın takip edileceğini düşünemeyecek kadar heyecanlarına yenik düşecek kadar acemiler bence. Defedin gitsinler..
Bekarlar İçin sorun teşkil edemez . İnsanlar elbette çalıştığı yerde tanışıp aşık olabilir, evlenir ya da evlenmez orası ayrı mesele. Ama evli insanların aşklara meşklere sextinglere girmesine göz yumulursa saygınlık diye bir şey kalmaz. Size katılıyorum

Bu programda özel konuşma yaptıkları için işten çıkarma yaptırımı varsa uygulayın ama sırf görüşayorlar diye işten çıkarmanız yanlış bence olayı kişiseleştirisnz sonuçta onların özel hayatı reşit insanlar müdahale edemezseniz. Yaptıkları bu yanlışın iş yerinde bir yaptırımı varsa uygulayın

Bekarlar İçin sorun teşkil edemez . İnsanlar elbette çalıştığı yerde tanışıp aşık olabilir, evlenir ya da evlenmez orası ayrı mesele. Ama evli insanların aşklara meşklere sextinglere girmesine göz yumulursa saygınlık diye bir şey kalmaz. Size katılıyorum

Bence konu sahibi üst merciye aksettirip kendisi aradan çekilmeli..
Hem bu şekilde daha fazla kişiselleştirmemiş olur..

Ön sayfalarda sizi ilgilendirmez özel hayatları tarzında yazılar gördüm hayret ettim. Bu tip yorumların sahiplerinin ev hanımı ya da yaşça genç olduğunu falan düşündüm açıkçası yanılıyor da olabilirim tabi. Şirket hattı kullanmaları etik değil en önemlisi bu, iş ahlakına aykırı bir durum. Yönetici orada neyi yönetiyor sizce?? Görmezden gelmek için mi var yöneticilik makamı?? Bırakın özel sektörü memurlar arasında bile evli olup uygunsuz ilişki yaşayanlar başka ilçelere falan gönderilir olay duyulduğunda ya da eşleri tarafından basılmak gibi durumlar yaşandığında. Koskoca devlet milletin uçkurunu mu takip ediyor diyebilirsiniz ama işleyiş böyle. İşyeri dediğiniz yer toplumsal yaşamın dışında kalamaz. Dışarıda kimin eli kimin cebinde belli olmasa bu durum sizi memnun eder mi, yoksa ahlaki müeyyidenin olması gerektiğini mi düşünüyorsunuz buna bir karar verin

bu kadarı yeterli mi dersin?

Ben değil derim

Yıllar önce ofis sistemimize bir mail geldi

İnternet erişiminiz sınırlı iken bazıları bizim adını dahi duymadığımız sitelere girilmiş

Bunu grafik olarak paylaşmışlar işte bazıları o yasağın arkasından dolanmayı vs sağlayan sitelermiş

Özetle bir sitelere girenler Çeki düzen versin denmiş

Bir değişiklik olmuş mu hayır umursamadan devam etmiş özetle mesaj sistemini özel kullanmayın dense de bir çözüm olmaz

Gece mesaiye kalıyorum deyip film izlemişler gündüz çalışma saatlerinde neler neler yapmışlar hem de amir ile aynı odada

Sonuçta bu Adam gönderildi geride kalanların bir kısmı bunu öğrendik ve ben bu kişi ile hala yüz yüze bakıyorum mesela

Amir konumundaki kişi de çok sıkıntı yaşadı zira burnunun dibindeki Adamdan haberi yok imajı oluştu

Evet çalışanın özel hayatı patronu ilgilendirmez ama bekarsa toplum ahlakı diye de bir şey var sapkınlıklarını şirket kaynaklarını kullanarak yapmaları şirket için yeterince gönderme sebebi bence..ben olsam önce insan olarak eşlere bildirir dilsiz şeytanlık yapmam sonrada toplum kurallarını bu kadar yok sayan şahısların şirket kurallarını da yavaştan yok saymaya başlamalarına göz yumam korkusu olmayanın dilinden konuşmak lazım..hem ayrıca bir kerede kötüler kaybetsin be! Ne o kovup tazminat ödemek yeniden şans vermek bunu haketmiyor bu pislikler yaptıklarının bedelini ödesinler onuda görsün bu dünya artık ya!!

Tüm yorumları okumadım.
Ben yazışmalar için niye şirket programını kullandıklarını anlayamadım.
Eşlerine yakalanmamak için kendi telefonlarını veya maillerini kullanmıyor olabilirler ama şirket programı da çok riskli.
Taraflardan kadın olan orta düzey yönetici diyorsunuz.
Bunun ciddi bir risk içerdiğini düşünememesi, bana tuhaf geldi.

Ben anlamıyorum sizi ilgilendirmez yorumlarını. Profesyonellik dışı olarak görülen bu yaklaşım her şirketin iş sözleşmesinde vardır. Arkadaşım ve eşi bankada çalışırlarken görüşmeye başladıkları için işten çıkarıldılar. Ne demeleri gerekiyordu, size ne? mi.

Bi milyoncuda tencere satmıyorsunuz ki size ne bize ne diyelim.

Aslen ben olsam odama çağırır haberim olduğunu söyler ve ciddi uyarırdım ama böyle İyilikler hep elimde patladı benim. Neden müsamaha gösterdim neden inisiyatif kullandım diye az kızmadım kendime. O saftirik tarafım yine bunu düşünüyor. Ama bu yarın öbürgün ortaya çıksa suçlu ikisi değil siz olursunuz inisiyatif kullandığınız için.

Ben üstlerinize topu atın kenara çekilin diyorum.

Vay be bir holdingte üst düzey yöneticinin hem is arkadaslarinin mesajlarinin okumaya zamani var, hem kk'de konu acmaya. Pek inandirici bulmadim. Dizi fikri kamu yoklamasi gibi.
Okunur kuzu , cok zor birsey degil , bizde okurduk
Bide bugun cumartesi , muhtemelen calismiyordur konu sahibi bugun

Ön sayfalarda sizi ilgilendirmez özel hayatları tarzında yazılar gördüm hayret ettim. Bu tip yorumların sahiplerinin ev hanımı ya da yaşça genç olduğunu falan düşündüm açıkçası yanılıyor da olabilirim tabi. Şirket hattı kullanmaları etik değil en önemlisi bu, iş ahlakına aykırı bir durum. Yönetici orada neyi yönetiyor sizce?? Görmezden gelmek için mi var yöneticilik makamı?? Bırakın özel sektörü memurlar arasında bile evli olup uygunsuz ilişki yaşayanlar başka ilçelere falan gönderilir olay duyulduğunda ya da eşleri tarafından basılmak gibi durumlar yaşandığında. Koskoca devlet milletin uçkurunu mu takip ediyor diyebilirsiniz ama işleyiş böyle. İşyeri dediğiniz yer toplumsal yaşamın dışında kalamaz. Dışarıda kimin eli kimin cebinde belli olmasa bu durum sizi memnun eder mi, yoksa ahlaki müeyyidenin olması gerektiğini mi düşünüyorsunuz buna bir karar verin

valla ben profun şutlandığını gördüm 40 senelik çalışma arkadaşları tarafından. ki bence de doğrusu bu. iş ortamı güven ister. güvenilmeyecek insan da hem işte hem özel hayatta k.çı başı ayrı oynayan tiplerdir. özel hayatında abuk subuk iş yapan insanın sözüne iş ortamında nasıl güvenilir ki? mesela diyelim bi dosya eksik ben onu müşteriye gönderdim dedi evliyken aldatan biri sözüne güvenir misiniz? ben güvenmem açıkçası. karakter tektir

Ben bu konuda acımasıxım
merhaba arkadaşlar,
umarım hepiniz iyisinizdir.
kendime ait olmayan ama maalesef ki bana bulaşan bir mesele ile karşınızdayım.
ben bir holdingte üst düzey yönetici pozisyonunda çalışıyorum. kendi aramızda kullandığımız özel bir program var ve bu program üzerinden birbirimizle mesajlaşma imkanımız var. ancak ben bu program üzerinden yapılan her türlü mesajlaşmayı görebiliyorum. ( özel hayata müdahale söz konusu değil her bir çalışan daha işe alımda sadece iş amaçlı kullanacağına dair sözleşmeyi imzalıyor) elbette okunabildiğini bilmiyor olabilirler.
şimdi sorun şu ki bugün boş vaktimde şeytan beni dürtüp şöyle bir kontrol ettiğimde iki evli personelin aralıksız olarak birbirleriyle konuşmalarına şahit oldum ve asla masumane yada samiyetini yanlış anlıyorsun denecek bir durum söz konusu bile değil. bildiğiniz sextinge kadar gitmiş iş. her ikisinin de eşlerini tanıyorum. kadın orta düzey yönetici bir çocuğu var 7 yıllık evli 6 yıldır bu şirkette çalışıyor. erkek olan normal personel 15 yıllık evli 9 yıldır bu şirkette ama çok başarılı bir çalışan.çocukları yok.
her ikisini de sorgusuz sualsiz işten çıkarma yetkisine sahibim. aklıma gelen alternatifler ise şöyle:
1. çağır yüzlerine söyle istifalarını iste. bu alternatifin sorunu şu bütün hakları gitmiş olacak. bunca yıllık emekleri gitmiş işverene kalmış olacak. eşleri ne oldu diyecek doğal olarak. muhtemelen sonucunda herkes duymuş olacak. itiraz edip istifa etmiyorum derlerse de yüz göz olmak zorunda kalacağım
2. ver ikisinin de tüm haklarını yolla gitsin. bu da yaptıklarına karşılık ödül olmuş olacak. bir yönetici olarak benim açıkçası içime sinmiyor. bir ceza görmeyi hak ediyorlar.
3. çek ikisini de konuş yerin dibine sok çıkar ama işlerine devam etsinler. bu pek yapabileceğim bir şey değil hem midem kaldırmıyor hem artık çalışma arkadaşı olarak da güvenemem benim lafımla da bu ilişkiyi bırakacak gibi de değiller
4. hiçbir şey yapma. ama bu ne benim karakterime ne de yöneticiliğime uyacak bir davranış değil. dilsiz şeytan hiç olmadım bundan sonra da olamam. ayrıca ben de kendimi kandırılmış hissediyorum.
her ikisinin de bu işe ihtiyacı var. erkek olan ev kredisi ödüyor zar zor geçiniyor. yaşından dolayı iş bulması vakit alabilir. kadın olanın eşi asgari ücretle çalışıyor kadın çalışmazsa geçinemezler. o daha genç ve hırslı ama bu konumda bir işi bir daha asla bulamaz. normalde her şeye kanuna kurala uygun çok profesyonel bakarım ama ikisi de çok sevdiğim insanlardı birlikte yemiş içmişliğimiz çok var. çok etkilendim. inanılmaz şok oldum çok çok çok üzüldüm.kesinlikle ikisine de hiç yakıştıramadım. herkes beni çok sert çok kuralcı bilir ama ilk kez ne yapacağımı bilemez halde kitlendim kaldım. biraz fikir verebilir misiniz?
[/

merhaba arkadaşlar,
umarım hepiniz iyisinizdir.
kendime ait olmayan ama maalesef ki bana bulaşan bir mesele ile karşınızdayım.
ben bir holdingte üst düzey yönetici pozisyonunda çalışıyorum. kendi aramızda kullandığımız özel bir program var ve bu program üzerinden birbirimizle mesajlaşma imkanımız var. ancak ben bu program üzerinden yapılan her türlü mesajlaşmayı görebiliyorum. ( özel hayata müdahale söz konusu değil her bir çalışan daha işe alımda sadece iş amaçlı kullanacağına dair sözleşmeyi imzalıyor) elbette okunabildiğini bilmiyor olabilirler.
şimdi sorun şu ki bugün boş vaktimde şeytan beni dürtüp şöyle bir kontrol ettiğimde iki evli personelin aralıksız olarak birbirleriyle konuşmalarına şahit oldum ve asla masumane yada samiyetini yanlış anlıyorsun denecek bir durum söz konusu bile değil. bildiğiniz sextinge kadar gitmiş iş. her ikisinin de eşlerini tanıyorum. kadın orta düzey yönetici bir çocuğu var 7 yıllık evli 6 yıldır bu şirkette çalışıyor. erkek olan normal personel 15 yıllık evli 9 yıldır bu şirkette ama çok başarılı bir çalışan.çocukları yok.
her ikisini de sorgusuz sualsiz işten çıkarma yetkisine sahibim. aklıma gelen alternatifler ise şöyle:
1. çağır yüzlerine söyle istifalarını iste. bu alternatifin sorunu şu bütün hakları gitmiş olacak. bunca yıllık emekleri gitmiş işverene kalmış olacak. eşleri ne oldu diyecek doğal olarak. muhtemelen sonucunda herkes duymuş olacak. itiraz edip istifa etmiyorum derlerse de yüz göz olmak zorunda kalacağım
2. ver ikisinin de tüm haklarını yolla gitsin. bu da yaptıklarına karşılık ödül olmuş olacak. bir yönetici olarak benim açıkçası içime sinmiyor. bir ceza görmeyi hak ediyorlar.
3. çek ikisini de konuş yerin dibine sok çıkar ama işlerine devam etsinler. bu pek yapabileceğim bir şey değil hem midem kaldırmıyor hem artık çalışma arkadaşı olarak da güvenemem benim lafımla da bu ilişkiyi bırakacak gibi de değiller
4. hiçbir şey yapma. ama bu ne benim karakterime ne de yöneticiliğime uyacak bir davranış değil. dilsiz şeytan hiç olmadım bundan sonra da olamam. ayrıca ben de kendimi kandırılmış hissediyorum.
her ikisinin de bu işe ihtiyacı var. erkek olan ev kredisi ödüyor zar zor geçiniyor. yaşından dolayı iş bulması vakit alabilir. kadın olanın eşi asgari ücretle çalışıyor kadın çalışmazsa geçinemezler. o daha genç ve hırslı ama bu konumda bir işi bir daha asla bulamaz. normalde her şeye kanuna kurala uygun çok profesyonel bakarım ama ikisi de çok sevdiğim insanlardı birlikte yemiş içmişliğimiz çok var. çok etkilendim. inanılmaz şok oldum çok çok çok üzüldüm.kesinlikle ikisine de hiç yakıştıramadım. herkes beni çok sert çok kuralcı bilir ama ilk kez ne yapacağımı bilemez halde kitlendim kaldım. biraz fikir verebilir misiniz?
şimdi benım anlamadıgım su madem bu herkesın mesajlaltıgı bı alan ve bu kişiler de işe gırerken bu mesajların okundugunu bılıyor neden orda mesajlasıyorlar yanı burasını anlamadım bu kadar saf olamazlar...velev ki böyle bır olay var kesınlıkle vıcdani yönümü kullanmam ikisinide koyarım kapının önüne ..çünkü sizin işininz bunu gerektirir yaparken dusunselermiş

Back