Cherry uygulamada öyle olamaz kiŞimdi ablacım ben de takım lideriyim, teknik liderlik yapıyorum, insan kaynakları yönetmiyorum .Yine de fikrimi yazmak isterim.
İnsanların özel hayatları beni de, şirketi de hiç mi hiç ilgilendirmez. Bana çok ters gelen ilişki tipi içinde de bulunabilirler ama bunun yaptıkları işle hiçbir alakası yok. Beni sadece yaptıkları iş ilgilendirir o kadar. Düzgün çalışan insanları bu yüzden işten çıkarmak iş ahlakına aykırı.
Burda sizi ilgilendiren tek bir şey var, o da şirket kaynağını şirket dışı işler için kullanmıs olmaları. Bunun cezası neyse, ki sanıyorum işten çıkarma değildir, onu kesersiniz. Ondan sonra da karşınıza çekip özel olarak konuşursunuz, yaptıkları şeyin midenizi bulandırdığını ve eşlerine söyleyeceğinizi söylersiniz. Sizin yerinizde olsam eşlerine söylerim, çünkü bu 2 çalışanın özel hayatlarının muhattabı eşleri siz veya şirket değil asla.
Tekrar ediyorum burda sizi veya sirketi ilgilendiren bir durum yok, eslerini ilgilendiren bir durum var. Konuyu muhattaplarina iletin, onlar ne yapacaklarsa onu yapsinlar. Ozel hayati profesyonellige karistirmayin.
Tamam profesyonel olalım ama bunların karakteride ortada
Benim işim parayla mesela
Nerden bilelim bugün onun bunun karısına kocasına göz dikenin yarın başka birinin parasına göz dikmeyeceğini
Sonuçta fıtratta bozukluk varsa vardır
Sana bana dürüst ama eşine yamuk olamaz ki insan