• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakalamaz olsaydım keşke

O onlarin sorunu size ne? Sen ne hakla ozellerini okuyosun
o onların sorunu değil çünkü bunu işyerinde yaşıyorlar ve işyerinin programını kullanıyorlar. ki bu durum bunu benim de problemim haline getiriyor. özelleri diyorsunuz da o zaman özelde yaşasınlar. ayrıca biz sizinle ne zaman senli benli konuşacak ve bu üslubu takınacak kadar samimi olduk?

o onların sorunu değil çünkü bunu işyerinde yaşıyorlar ve işyerinin programını kullanıyorlar. ki bu durum bunu benim de problemim haline getiriyor. özelleri diyorsunuz da o zaman özelde yaşasınlar. ayrıca biz sizinle ne zaman senli benli konuşacak ve bu üslubu takınacak kadar samimi olduk?

Katılıyorum,insanlar ahlak deyince sadece penis vajina düşünüyor da iş ahlakı denen bir şey de var.İş yerinde sexting yapılmaz,hadi yapıyorsun bari şirketin sistemi üzerinden yapma insan biraz düşünür.Olay aldatma,eş falan mevzusu değil ikisi bekar olsa ben yine hoş karşılamazdım,ne işi var sexting mesajlarının şirket sisteminde ? Ne demek insanların özeli ? İnsanların özeli telefondur bizim bildiğimiz şirket içi şeyler değil.

Bunu başta yazsaydınız keşke.
8 saatlik çalışmanın 3-4 saatini,isterse 2 bekar felsefe konuşarak harcasın,ben kovardım.Günün yarısı boş muhabbetle geçiyorsa bir zahmet çalışmasınlar.

Katılıyorum
Ayrıca 4 saat cinsel içerikli konuşma mı olur evli barklı başlarına vurmuş sanırım....her gün 4 saat yazacak şeyi nerden buluyorlar :KK51:

2 bence.

iş yerinde ilişki yasak gibi bir kuralınız varsa onu öne sürersiniz.

ha kimileri 4 der bana ne ben şirketin kazancına bakarım diye. o da kişinin seçimine kalmış. bence evliyken şirkette evli biriyle ilişkiye giren bir riskleri göze almış demektir. alkollü araç kullanıp kaza yapmayıp polise yakalanınca nasıl bir cezası varsa durum aynı.

ha tazminat ile emeklerinin karşılığını da almış olurlar. sizin de içiniz rahat olur her ne kadar ahlaksız olsalar da haklarına girmemiş olursunuz.

şöyle bir yanlış anlaşılmaya da neden olmuşum hemen bir açıklama yapayım. beni ilgilendirmez diyebileceğim bir durum değil yada popülistlik peşinde koşmuyorum. günün 8 saatlik mesaisinin her gün en az 3-4 saatini yazışmayla geçirdikleri ortada. ayrıca iş sözleşmesi gereği bu durum tazminatsız çıkışı gerektirir.

şöyle bir yanlış anlaşılmaya da neden olmuşum hemen bir açıklama yapayım. beni ilgilendirmez diyebileceğim bir durum değil yada popülistlik peşinde koşmuyorum. günün 8 saatlik mesaisinin her gün en az 3-4 saatini yazışmayla geçirdikleri ortada. ayrıca iş sözleşmesi gereği bu durum tazminatsız çıkışı gerektirir.ayrıca zaman zaman bunları kontrol etmek benim iş tanımımda var. tuzak söz konusu bile değil. belki de benden yeter ki gitsin deyip patrona aktarmak en doğrusu
Bu farkli bir konu , siz konuyu acarken ahlaki kisminin sizi rahatsiz ettiginden bahsetmissiniz
4 saat boyunca is yapmayip yazismislarsa ahlaksizliklari yuzunden degil mesai saatinde calismadiklari icin kovabilirsiniz

Katılıyorum
Ayrıca 4 saat cinsel içerikli konuşma mı olur evli barklı başlarına vurmuş sanırım....her gün 4 saat yazacak şeyi nerden buluyorlar :KK51:

Değil mi,hadi ergen olsalar anlarım o yaşta konuş konuş bitmez de cinselliği ne konuşuyorsunuz 4 saat kadar inanılır gibi değil.

4 saat meselesi işi değiştirir bence yani günde 1 kez 10dk yazarsın anlarım onu da tüm çalışanlar whatsapp ıvır zıvır derken yapıyor. Ama 4 saat çok fazla

Konu sahibesi siz bu konuyu direktöre şutlayın bence. Taraflardan biri zaten yöneticiyse kolayca çıkaramazsınız üstleriniz neden diye sorar.

Bu farkli bir konu , siz konuyu acarken ahlaki kisminin sizi rahatsiz ettiginden bahsetmissiniz
4 saat boyunca is yapmayip yazismislarsa ahlaksizliklari yuzunden degil mesai saatinde calismadiklari icin kovabilirsiniz

Bence asıl ahlaksızlık bu Milana.Bizim ülkemizde pek adı geçmeyen ''iş ahlakı''nın olmaması.

şöyle bir yanlış anlaşılmaya da neden olmuşum hemen bir açıklama yapayım. beni ilgilendirmez diyebileceğim bir durum değil yada popülistlik peşinde koşmuyorum. günün 8 saatlik mesaisinin her gün en az 3-4 saatini yazışmayla geçirdikleri ortada. ayrıca iş sözleşmesi gereği bu durum tazminatsız çıkışı gerektirir.

şöyle bir yanlış anlaşılmaya da neden olmuşum hemen bir açıklama yapayım. beni ilgilendirmez diyebileceğim bir durum değil yada popülistlik peşinde koşmuyorum. günün 8 saatlik mesaisinin her gün en az 3-4 saatini yazışmayla geçirdikleri ortada. ayrıca iş sözleşmesi gereği bu durum tazminatsız çıkışı gerektirir.ayrıca zaman zaman bunları kontrol etmek benim iş tanımımda var. tuzak söz konusu bile değil. belki de benden yeter ki gitsin deyip patrona aktarmak en doğrusu

o zaman tazminatsız çıkarın. günde 4 saat sexting yaparken onlar ev kredilerini ve asgari ücretle çalışan eşlerini düşünmemişler siz neden düşünesiniz?

fazla vicdan sömürüye sebep oluyor fikrimi değiştirdim 1 diyorum.

4 saat meselesi işi değiştirir bence yani günde 1 kez 10dk yazarsın anlarım onu da tüm çalışanlar whatsapp ıvır zıvır derken yapıyor. Ama 4 saat çok fazla

Konu sahibesi siz bu konuyu direktöre şutlayın bence. Taraflardan biri zaten yöneticiyse kolayca çıkaramazsınız üstleriniz neden diye sorar.

Bu durumda diğer bekar/sevgilisi olan/evli demeden tüm kadın ve erkeklerin yazışmalarını okuyup iş dışında kaç saat yazıştıklarına bakmak lazım

Birilerinin günde 2 saat dedikodusunu yapıyor olabilirler

Alışveriş konusunda günde 3 saat birbirlerine fikir soruyor olabilirler.

Mesele iki kişinin evli olması idi ilk mesajda. Sonradan iş saatinde iş dışı faaliyete döndü.

O zaman herkese aynı şartlar olmalı

şirkette daha önce böyle bir durum yaşanmadı. ayrıca niyetim asla ahlak bekçiliği değil ama bizim işimiz hizmet sektörü ve takım işi. başka önceliklerim ve telaşlarım da var bu duyulursa şirketin itibarı da sarsılır çünkü biri şirketin yüzü konumunda. diğer çalışanlarında haberdar olması durumunda nasıl bir tepki vereceklerini de kestiremiyorum. bu saatten sonra artık güvenebileceğimden de emin değilim zaten. arkamı dönüp sırtımı dayayabilecek kadar iyi hissetmiyorum. kısacası bazı gösterilen tepkileri çok sığ buldum. sorumlu olduğum başka şeyler de var.
Özel hayat olsa şirkete hiç bulaştırmadan, sosyal hayatlarında yaşarlardı ilişkilerini. Çalıştığım kurum da böyle bir durum yaşanmış çalışanlar uyarılmıştı. Ancak daha sonra bunlar ilişkilerini bitirmeyip şirket dışında devam etmişler. Kadının eşi durumdan haberdar olunca şirketi basmış ve şirketin itibarını ciddi anlamda zedelemişti. Şirkette bundan ötürü bir karar almış ve böyle bir durum da dedikodu çıktığı anda araştırma yapıp direk işten çıkış veriliyordu. Bahsettiğim kurum 500 çalışanlıydı. Bir şekilde bu tür ilişkilerin önüne ancak böyle geçebilmişlerdi

Özel hayat olsa şirkete hiç bulaştırmadan, sosyal hayatlarında yaşarlardı ilişkilerini. Çalıştığım kurum da böyle bir durum yaşanmış çalışanlar uyarılmıştı. Ancak daha sonra bunlar ilişkilerini bitirmeyip şirket dışında devam etmişler. Kadının eşi durumdan haberdar olunca şirketi basmış ve şirketin itibarını ciddi anlamda zedelemişti. Şirkette bundan ötürü bir karar almış ve böyle bir durum da dedikodu çıktığı anda araştırma yapıp direk işten çıkış veriliyordu. Bahsettiğim kurum 500 çalışanlıydı. Bir şekilde bu tür ilişkilerin önüne ancak böyle geçebilmişlerdi
korktuğum tam da bu aslında! ayrıca dediğim gibi bunu yaşayabiliyorlarsa yarın bir gün herhangi bir müşteriyle de bunu yaşabilecekleri ihtimali de maalesef ki daha çok aklıma geliyor.

Ben bunun kişisel bir mesele olduğunu düşünmüyorum yada özel hayat çünkü imzalanmış bir sözleşme var ortada ve is aracı ile mesajlasilmis etik değil .iki evli insanın ilişki yaşaması eşlerine verdikleri sadakat yeminini bozması zaten hiç mi etik değil ve ahlak dışı . Bence 1.seçenek ama evet malesef mantiklisi da 2.seçenek tazminatlarını verip işten çıkarmak fakat yine evdeki masum eşler ceza çekeceği için çağırıp konuşmak ve utandırmak aynı zamanda ihtar çekmek daha dogru geliyor bana . Ama muhakkak bi yönetici olarak bildiğinizi konuşmaları gördüğünüzü ve onların sözleşmeye aykırı davrandığını üstüne basa basa belirtin

Bence asıl ahlaksızlık bu Milana.Bizim ülkemizde pek adı geçmeyen ''iş ahlakı''nın olmaması.
İs ahlaki , sorumluluk , etik davranmak bunlar bizim topluma uzak kavramlar
Bence de mesai saatinde konu ne olursa olaun 4 saat is disinda yazismak isten kovulma sebebidir
Ama konu sahibi konuyu oyle bir acmis ki , eslerini aldattiklari icin isten atmak istiyor gibi anladim ben başta

Bir de karisini aldatan isinde de guvenilmezdir vs yazan olmus ancak bu ikisi cok farkli konular , eslerini aldatip gercekten isinde cok basarili insanlarla dolu dunya , bu bir kistas degildir isteki basari icin

Misal benim eski sirketimdek8 en basarili yonetici karisini her ay baskasiyla aldatirdi , herkes bilirdi bunu , esi de bilirdi , bana gore cok tuhaf bir iliski , adami hic sevmezdim , mumkun mertebe az iletisime gecerdim ancak adam isinde harikalar yaratiyordu

1. seçenek demeyi çok çok istiyorum..
1. çağır yüzlerine söyle istifalarını iste. bu alternatifin sorunu şu bütün hakları gitmiş olacak. bunca yıllık emekleri gitmiş işverene kalmış olacak. eşleri ne oldu diyecek doğal olarak. muhtemelen sonucunda herkes duymuş olacak. itiraz edip istifa etmiyorum derlerse de yüz göz olmak zorunda kalacağım

Ama mübarek aylar iyi tarafım ağır basıyor. O yüzden 2. seçenek diyorum..

2. ver ikisinin de tüm haklarını yolla gitsin. bu da yaptıklarına karşılık ödül olmuş olacak. bir yönetici olarak benim açıkçası içime sinmiyor. bir ceza görmeyi hak ediyorlar.

Allah onları bildiği gibi yapsın pis kuduruklar..
:sopa:

şirket hattını paravan olarak kullanmislar biliyorlarki ozel telefonlarıyla yapılsa yakalanacak burda bir suistimal söz konusu yani özel hayatiysa sirketi alet etmeyecek o zaman yani sirketin bu durumda uzerine düşeni yapması gerekir . siz ince ayrintilara takilmayin siz neden ev kredisi vs var diye düşünüyorsunuz iyi niyetlisiniz tamam ama onlar bunu yaparken karisini kocasini çoluğunu çocuğunu dusunmemis siz neden düşünesiniz?

5. Seçenek; çalışanların olduğu bir ortamda, mesajlaşmaları okuyabildiğinizi ima edin. Gözlerinin içine uzun uzun bakın. Utancı görün. Ama işlem yapmayın.

Son düzenleme:
Cherry uygulamada öyle olamaz ki
Tamam profesyonel olalım ama bunların karakteride ortada
Benim işim parayla mesela
Nerden bilelim bugün onun bunun karısına kocasına göz dikenin yarın başka birinin parasına göz dikmeyeceğini
Sonuçta fıtratta bozukluk varsa vardır
Sana bana dürüst ama eşine yamuk olamaz ki insan

Ablacım Türk insanı aşırı duygusal ve profesyonel davranamıyor ne yazık ki. İş başka özel hayat başka bunların hiçbir alakası yok. Misal Bill Clinton çok çok iyi bir politikacıydı, akıllı adamdı, savaşlara girmekten kaçındı, gayet akıllıca yönetti ama karısını da aldattı. Trump, Bush gibi ibişlerin arasında gerçekten başkanlık yapan tek bu adam vardı. Karısını aldatması bu adamı profesyonel olarak güvenilmez yapmaz, iş başka insanların içdünyası başka.

İs ahlaki , sorumluluk , etik davranmak bunlar bizim topluma uzak kavramlar
Bence de mesai saatinde konu ne olursa olaun 4 saat is disinda yazismak isten kovulma sebebidir
Ama konu sahibi konuyu oyle bir acmis ki , eslerini aldattiklari icin isten atmak istiyor gibi anladim ben başta

Bir de karisini aldatan isinde de guvenilmezdir vs yazan olmus ancak bu ikisi cok farkli konular , eslerini aldatip gercekten isinde cok basarili insanlarla dolu dunya , bu bir kistas degildir isteki basari icin

Misal benim eski sirketimdek8 en basarili yonetici karisini her ay baskasiyla aldatirdi , herkes bilirdi bunu , esi de bilirdi , bana gore cok tuhaf bir iliski , adami hic sevmezdim , mumkun mertebe az iletisime gecerdim ancak adam isinde harikalar yaratiyordu

Eee aynen. Ex ex işyerimdeki takım lideri çok çok zeki bir insandı, çok iyi bir PhDsi vardı ve süper bir mühendisti ama karısını çok kez aldatmıştı. Bu adamın mühendisliğiyle evliliğinin ne alakası var şimdi???

Siz tüm süreç kendi lehinize işleyecek sanıyorsunuz ama o öyle değil hanımefendi. Sizde hiç bi sebep yokken insanların yazışmalarını okuyorsunuz ki bu da genel ahlaka uygun bir davranış değildir. Sizin bahsi geçen konuşmalar işten çıkarılmaya yeterli sebep zaten değildir.

İşini iyi yapıyor mu? Zorla istemeyen birini rahatsız edecek veya taciz edecek tavırları oluyor mu? İş düzenini aksatacak eylemde bulunuyor mu. Üst düzey yönetici olarak sizin bunlarla alakadar olacağınızı bilmeniz gerekmiyor mu? İş dışında istediğiniz gibi duygusal davranabilirsiniz ama iş yerinde sizinde aşmamaniz gereken sınırlar olduğunu bilmelisiniz

Back