• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yağ oranımı düşürme günlüğüm

kikelomo

Meet me in Montauk
Pro Üye
18 Ağustos 2022
3.275
11.048
138
Vision boardumuzu da şuraya koyalım.

IMG_0139.webp

Ha bugün ha yarın derken bir türlü hayata geçiremediğim değişimime günlük tutmaya karar verdim. Daha sonra detaylı güncelleyeceğim. Her birini açıklayacağım. Vahtım yohhhh. Kilom 54 civarı. İlk hedefim vücut rekompozisyonu olduğu için koruma kalorimi alacağım, kardiyo yapamazsam 200-300 kalori açık vermeyi planlıyorum. Ölçüm mölçüm yok aynadaki görüntümü baz alacağım ara sıra da tartılırım.

Koruma kalorisi: 1800-2000
Kilo verme: 1600-1800
Neye göre değişecek, haftada kaç kez spor yaptığıma bağlı 3 gün ve üzeri olursa kalori artacak.
Chatgptye resim atarak kalori hesaplaması yapıcam, tek tek ölçüp tartıp hesaplamak çok zor oluyor ona asla vaktim yok aşağı yukarı bir sayım olsun yeterli zaten yüksek kilo kaybı hedefim yok.

Yapacaklarım

Diyet kısmı;
  • Aralıklı oruç: 16:8 şeklinde aralıklı oruç yapacağım, akşam en geç 17:00de yemeyi bitirmeyi planlıyorum. 2 öğün yerim genellikle, 1 ara öğün ekleyebilirim. Bu süreçte süt ürünlerini de hiç ya da az miktarda tüketmeye çalışacağım.
  • Carb cycling: Yüksek eforlu egzersiz günlerinde normal karbonhidrat tüketimi, dinlenme gününde ya da hafif egzersizde düşük karbonhidrat tüketimi şeklinde yapacağım. Chatgpt yardımıyla şöyle bi plan yaptım. Ha ben öyle çok çok ağır egzersizler yapmadığım için yine karbonhidrat alımımı çok aşırı tutmayacağım.
Karbonhidrat miktarları

Keto: 20-50g
Düşük carb: 50-100g
Modarate: 100-150g
Yüksek carb: >200g

IMG_0989.jpeg

• Nutella kaşıklamayı kesmek(şüpheli): Benim ciddi bir şeker bağımlılığım var, her gün mutlaka çikolata yerim. İşte beni en çok zorlayan kısım bu, hedeflere ulaşmamı engelleyen tek şey her yemek sonrası canımın tatlı çekmesi.

Spor kısmı
  • Ağırlık antrenmanı: Bu kısım cepte, gönül ister ki her gün vakit bulayım. 3 gün tüm vücut, 1 üst vücut karın, 1 bacak, 1 hiit, 1 dinlenme şeklinde programım var, hepsine uyamazsam da genelde tüm vücut günlerini kaçırmamaya çalışıyorum. (bu program değişti güncellenecek...)
  • Kardiyo(şüpheli): Anlatmaya gerek yok, vakit bulamıyorum yapabilirsem ne ala, bakıcaz.
Bu yağlar gidecek ya da gidecek, yeto

Buraya zinciri kırma takvimi gelecek, detaylar sonra...

Her günümü bir şekilde aktif geçirmeye çalışacağım;
  • Ağırlık antrenmanı
  • Kardiyo
  • Yürüyüş
  • Yoga
  • Stretching
  • Skill training
  • Foam rolling
  • 10.000 adım
Bunlardan en az birini yaptıysam o güne çarpı atacağım. Zinciri olabilecek en az şekilde kırarak gitmeye çalışacağım derken pazartesi günü çoktan kırmışım, neyse ay sonunda çarpılara bakarak ne kadar aktif olduğumu görebileceğim. Bakalım en uzun zincirim kaç gün olabilecek.

pazartesi​
salı​
çarşamba​
perşembe​
cuma​
cumartesi​
pazar​
24.2​

25.2
❌
Üst vücut
Kardiyo​

26.2
❌
Hybrid​

27.2
❌
Üst vücut​

28.2
❌
Yürüyüş​

1.3
❌
Hybrid​

2.3
❌
Foam rolling​
3.3
❌
Hybrid​
4.3
❌
Üst vücut​
5.3
❌
Hybrid​
6.3
❌
Bacak​
7.3
❌
Yürüyüş​
8.3
❌
Üst vücut​
9.3
❌
Bisiklet​
10.3
❌
Bacak​
11.3​
12.3
❌
Hybrid​
13.3
❌
Vücut​
14.3​
15.3​
16.3​
17.3
❌
Tüm vücut push​
18.3
❌
Tüm vücut
+ bisiklet​
19.3​

20.3
❌
Tüm vücut pull
+
bisiklet​
21.3
❌
Bacak​
22.3​
23.3
❌
Kol pve hiit​
24.3
❌
Tüm vücut
Push​
25.3​
26.3​
27.3​
28.3​
29.3​
30.3​
31.3​
1.4​
2.4​
3.4​
4.4​
5.4​
6.4​
...​
Diyete Şubat 2024te spora da tam anlamıyla 23 nisan 2024te başlamıştım. 23 nisan 2025e kadar bir challenge olacak. O gün bir önce sonra yapacağım gibi, spor ve diyetle 1 yılda ne kadar değiştiğimi görmek için. Şu anlık verilen kilo 15. Nisan sonunda bitmeyecek tabii ki, yaza kadar devam sonrasına bakacağız.

Son düzenleme:
Ha bugün ha yarın derken bir türlü hayata geçiremediğim değişimime günlük tutmaya karar verdim. Daha sonra detaylı güncelleyeceğim. Her birini açıklayacağım. Vahtım yohhhh. Kilom 54 civarı. İlk hedefim vücut rekompozisyonu olduğu için koruma kalorimi alacağım, kardiyo yapamazsam 200-300 kalori açık vermeyi planlıyorum. Ölçüm mölçüm yok aynadaki görüntümü baz alacağım ara sıra da tartılırım.

Koruma kalorisi: 1800-2000
Kilo verme: 1600-1800
Neye göre değişecek, haftada kaç kez spor yaptığıma bağlı 3 gün ve üzeri olursa kalori artacak.

Yapacaklarım

Diyet kısmı;
Aralıklı oruç
Carb cycling
Nutella kaşıklamayı kesmek(şüpheli)

Spor kısmı
Ağırlık antrenmanı
Kardiyo(şüpheli)

Devam edecek 🙌
hayırlı olsun topiğiniz. yağ oranınız kaç biliyor musunuz

Hadi bakalim, kolay gelsin.
Bende kendime tarti sayisina takilma,yag olcumune odaklan diye diretiyorum.
Size gore benim kilometer da yag oranimda fazla.

Bugun basladiniz mi?

kilo vermeden yağ oranı düşmüyor ki. bende öyle oldu. sporla desteklerseniz yağ yakarken kas da kazanabilirsiniz.

kilo vermeden yağ oranı düşmüyor ki. bende öyle oldu. sporla desteklerseniz yağ yakarken kas da kazanabilirsiniz.
Ben kilo alıp yağ oranımı düşürdüm skinnyfat vücudum vardı 60 kiloyken. 64üm daha düşük yağ oranım belim neredeyse 7 cm ince

Hadi bakalim, kolay gelsin.
Bende kendime tarti sayisina takilma,yag olcumune odaklan diye diretiyorum.
Size gore benim kilometer da yag oranimda fazla.

Bugun basladiniz mi?
Yarın başlıyorum 🙏🏻 güncellemeye fırsat bulamadım bi türlü

Güncelledim sonunda biraz da Arrietty_ Arrietty_ nin dürtmesiyle 😂 yarın egzersiz diyet aralıklı oruç başlıyorum. Pazartesi bi tartılıcam onu buraya yazıcam. Normalde adetim olmamasına rağmen iki gündür alkol tükettim ve karbonhidrat alımım fazlaydı. Baya bir su tutmuşumdur, yarın tartı yok o yüzden.

Güncelledim sonunda biraz da Arrietty_ Arrietty_ nin dürtmesiyle 😂 yarın egzersiz diyet aralıklı oruç başlıyorum. Pazartesi bi tartılıcam onu buraya yazıcam. Normalde adetim olmamasına rağmen iki gündür alkol tükettim ve karbonhidrat alımım fazlaydı. Baya bir su tutmuşumdur, yarın tartı yok o yüzden.
Carb cycling ilk defa duydum.
Azcik google e sorayim neymis 🤭

Benim vucudum odemli iken yumurta veya saf protein besleniyorum. Ise yariyor gibi. Veya ben oyle saniyorum :)

Carb cycling ilk defa duydum.
Azcik google e sorayim neymis 🤭

Benim vucudum odemli iken yumurta veya saf protein besleniyorum. Ise yariyor gibi. Veya ben oyle saniyorum :)
Benim de yeni öğrendiğim bir terim bu, kendime uyarlamaya karar verdim. Çünkü sürekli düşük karbonhidrat ya da ketojenik diyete uymak benim için imkansız. Bu şekilde karbonhidratlardan mahrum kalmayıp egzersiz günlerime göre tüketeceğim bakalım.

1g karbonhidrat 3-4g mı ne su tutuyormuş yanında ya da o civarda bi şeyler, bunu öğrendiğmden beri neden karbonhidrat yiyince şiş ve yusyuvarlak durduğumu anladım 😂

Pek güçlü bir başlangıç yapamadım bugün.

15s44dk oruç

Sabah aç karna tüm vücut ağırlık çalıştım, performansım düşüktü. Spora bir süre ara verip aynı ağırlıklarla başladığım için olsa gerek çok başım döndü.

Kahvaltı:
2 yumurtadan kabaklı omlet
1 dilim tb ekmeği
3 dilim hindi füme
4 adet zeytin
1 tatlı kaşığı keten tohumu

Akşam yemeği:
Etli patates yemeği
Kabak tarator
Nutellayı da es geçmedim 😒😒

Toplam 1675 kalori

Doğru düzgün alışveriş yapmadığım için bugün de her yer kapalı olduğu için adam akıllı protein alamadım. Oğlumun yiyeceği bir yemek olsun diye de etli patates yemeği ve pilav yaptım. Pilava dokunmadım. Akşam karbonhidrat almak istememiştim ama plansızlığımın kurbanı oldum. Tabii ki tatlı krizimin de önüne geçemedim ve bugünü de nutellalı kapattım. Evde yoğun bir gün oldu ara öğün yapamadığım için aşırı acıktım, bu kadar acıkmayı beklemeden yemem gerek. Moral bozmak yok. 17:06 itibariyle oruca başladım. Sabah tartılacağım. Yarın kondisyon bisikleti almaya gideceğim, yeto.

IMG_1010.webp

Sabah aç karnına tartılmayı unuttum. Kahvaltı + 2 kupa kahve sonrası 54.2 kg.

Kahvaltıda yediğim tb ekmeğini wasayla değiştirmeye karar verdim. Bugün spor yapabilecek miyim daha belli değil. Akşam kondisyon bisikleti almaya şehre ineceğim. Oğlum ağırlıklarımı rahat bırakmadığı için gün içinde spor yapamıyorum, ancak eşim işten sonra oğlanı alınca. Her şeye yetişmeye çalışmak zorluyor. Ev temiz olsun, oğlan iyi yesin, iyi uyusun, iyi oynasın, günde iki kere dışarı çıkarılsın, spor yapılsın, temiz beslenilsin, bakımlı olunsun, ekran süresi azaltılsın… hiçbiri de tam anlamıyla yerine getirilemiyor çabaya rağmen.

Yediklerimi ve kaloriyi akşama yazıcam.

Günümün özeti;

IMG_1037.jpeg

Bugün spor yapamadım. Tatlı olarak sadece granola ve ananas yedim. 16:30da oruca başladım tekrar. Akşam üzeri neredeyse masadaki böreğe saldıracaktım ama yemedim. Yarın için pizza teklifine de hayır dedim. Wasa almaya vaktim olmadı, evdeki tam buğdayı bitirmeye karar verdim. Kondisyon bisikletimi kurdum, üzerinde bi 10 dakika tepindim 65 kaloricik yaktım. Chatgptye göre bugün 1285 kalori almışım, 300 de benden olsun, 1585 diyelim.

Son düzenleme:
Günün özeti;
IMG_1051.jpeg

Bugün hem üst vücut ağırlık antrenmanı hem kondisyon bisikletiyle kardiyo yapabildim. Güzel başlamıştım aslında ta ki öğleden sonra kayınvalidem krep yapana kadar. Bütün bunların üzerine nutellalı krep yedim 😒 toplam 1853 kalori, hadi 2000 diyelim. Saat 15:00de oruca başladım.

Son düzenleme:
Günün özeti;Eki Görüntüle 3550181

Bugün hem üst vücut ağırlık antrenmanı hem kondisyon bisikletiyle kardiyo yapabildim. Güzel başlamıştım aslında ta ki öğleden sonra kayınvalidem krep yapana kadar. Bütün bunların üzerine nutellalı krep yedim 😒 toplam 1853 kalori, hadi 2000 diyelim. Saat 15:00de oruca başladım.
Aslinda okadar spora iyi beslenmissin

Eriyen peynirlerin tamamını kesmeliyim, bugün biraz makro hesaplattım chatgptye o kadar yağlıymış ki o rendelediğim peynir. Şu süt ürünü azaltma işini ben beceremiyorum kahvaltıyı peynirsiz yapsam ara öğünüme mutlaka yoğurt giriyor. Bi de en pratik ara öğün yoğurtlu olanlar. 3. Günden yıldım gidip mcdonalds yiyesim var. 😒😒

Şunu eklemeyi unutmuşum, sabahları kahveme kolajen atıyorum. Unutmazsam ananas sirkeli su içiyorum aç karna, magnezyum alıyorum bir de kahvaltıda 1 tatlı kaşığı keten tohumu yiyorum. İşe yarıyorlarsa da ben bi değişiklik farketmedim henüz.

Back
X