Yabancı uyruklu arkadaşımın derdi

Tanışmanız nasıl oldu dedim. Bizim orada Türkler, bizimle rahat gezip dolaşamaz diyor gelenekleri güçlüymüş. Biz tanıştık ve benim kanım hemen kaynadı sevdim ilk olarak oraya özgü bir mesaj sitesi varmış oradan yazdım selam diye diyor. Sonra sohbet etmişler durumunu anlatmış buluşup rahat gezmem teke tek, evlenmeden demiş. Grup içinde görüşmüşler birkaç kez. Zaten 1,5 ay da tanışma düğün hepsi olmuş.

valla bende para biriktiriyordum eşim yurtdışında çalışıp dolarla maaş alırken. ama birikimimizi ortak hesabımıza bağlı olarak açtığım mobil hesapta biriktirdiğim için kötü şeylerle itham edilmedim hiç. ki eşim orada 200-300 dolar avans alırdı, geri kalanı ortak hesabımıza yatardı. burada bütün harcamalar bendeydi, Ayşe gibi tırtıklasam kendime ait çok iyi bir birikimim olurdu eşimin ruhu duymazdı. ama ne gerek var böyle yalanlara değil mi?
adam ev meselesindeki dolandırıcılığı bile affetmişken neden akıllanmamış Ayşe? ben adama ne yaptım adam hala affediyor bundan sonra yalan söylemeyeyim diye niye düşünmemiş. sevdiği şey gerçekten eşi olsaydı yaşadıklarından ders alırdı. sadece anlattıklarınızdan yola çıkınca Ayşe eşini değil, eşinin sağladığı imkanları seviyor gibi görünüyor.

adamın ona bakışını değiştirmesi lazım bundan sonra, sevgisini ispatlamalı Ayşe. memleketteki evi satsın, birikiminide eklesin ve parayı çocukları için birikim hesabı yapıp oraya yatırsın.tutup eşine vermeside saçma olur bence. adamı 'yolunduğu' hissinden kurtarırsa belki yumuşar adam.

Okudum mesajınızı, bende sadece boşanma konusunda gururlu ol istemiyorsa ısrarcı olma biraz geri dur diyorum. Ev için olsa şimdiye boşanırdım diyor. Çünkü şu an oturduğu ev kadının kendi üstüne.Ben bu gurbet elde kendimi yersiz yurtsuz hissediyorum demiş.Evi üstüme yapma şartı ile geldim diyor. Onların birkaç emlak yatırımı oldu bende biliyorum.Burada da Kaş taraflarında da (ne olur konu fake e gelmesin olay. Ben çok iyi niyetle yardım amaçlı başladım ve yazıyorum inanın bende şoka girdim bu evini üstüne yaptırdığını bilmiyordum daha ilk geldiğinde yaptırmış.)öyle tane tane tatlı tatlı anlatıyor ki sorunca bişey diyemiyorsunuz kucağındada bebek emerken.zaten benim demeye hakkım yok aracıyım. Yani her halükarda ben Boşanmam ev için falan diyor. Beni hırsızlıkla mahkemeye verse çocuklarının yüzüne bakamaz diyor.

ayy cok sinir bozucu benı bu sekılde mahkemeye verse cocuklarının yuzune bakamaz dıyen kadın asıl kendısı hem cocuklarının hem esının yuzune nasıl bakabılıyor ınanılır gıbı degıl
burdakı tum yorumları ona okusanız da anlayabılecegını sanmıyorum o muhakeme yetenegı maalesef kendısınde yok cunku neyın dogru neyın yanlıs oldugunu bılmedıgı ıcın hala kendını haklı goruyor
ınceldıgı yerden kopsun demıs adam bellıkı konusarak bırsey hallolmayacagıda kesınlestı , cocuklarının yuzune bakamaz dıyebılmesı hayrete dusurdu benı belkıde bundan guc aldı da yaptı bu ıslerı , ıyı ıs becermıs aferım ona otursun sımdı bır basına yaban elde o zaman. cok bılıyor kendısı ona hıııc bırsey olmaz . kendısı dunyada tek kalsa da hıc bırsey olmaz ona.

Ayşe yolunu bulur merak etmeyin onunki altından çünkü çalışıyormuş ama hakkını alamıyormuş o yüzden çalışmamış üstüne ev isteyen kadınlara herkes kızıyor artık. Bir TÜrk istese adam da kızardı belki, nerden çıktı güvenmiyor musun bana falan derdi. Ama ayşe dedim ya işini halledecek biri

Pişman zaten ağlıyor arada. Çocuklar anne tarafına çok düşkün. Babayıda seviyorlar. Demiş ikizlere annenizle anlaşamıyoruz. Ama sizin babanızım sizlik bişey yok. Sakın siz alınmayın demiş. Kızlar demiş ki baba sen para için annemizi, dayımızı üzüyorsun. Ailelerde para lafı olmaz ama baba demişler babalarına. Babaları haklısınız demiş kızlarına. Sonra annelerine anlatmışlar.

Valla Ayşe eşinin tüm iyi niyetini kullandığını sanırken hepsi elinde patlamış.Eşinin parasını eşinden habersiz biriktirmiş çoğumuz yaparız böle birşey ama hesap açtırmak hiç aklıma gelmedi.O hesapta 2-3 bin olsa muhtemelen eşi kızmazdı demek epey bir para almış eşinden.Bunca olayın üzerine bence son çocuğuda eşini eve bağlamak için yaptı ama oda tutmadı.3 tane çocuğu olan başka çocuk istemeyen kadın korunmasını bilirdi heleki eşiyle arası bozuk olduğu zamanda

para ıcın bırılerını uzen varsa oda kendısı yaptıgının arkasında dursun barı
babalarına karsı doldurmasın cocukları ılla acıklama yapması gerekıyorsa o sızın babanız her zaman sızın yanınızda bız anlasamıyoruz sıze daha huzurlu bır yuva sunmak ıstıyoruz cocuklar desın
baba cocuk arasına gırıyor babanız yuzunden dıyerek cocukları işliyor akıllı olsun ölümlü dünya oldugunu unutmasın

yazık adama ya
elını uzatmıs kolunu kaptırmıs resmen

Ohaa bu arkadaşın safsa daha ne diyeyim ben...

Bu kadının yaptıklarını kocası yapsaydı birde üstüne üstelik para saklasaydı biz adama neler demezdik ki...

Madem böyleydi niye çocuk yapmış galiba evlilik düzelir diye düşünmüş ama inşallah düzelirde...

Eşi hatalı evet ama arkadaşınız hiç olmuyor bir hata yapmış 2 ci kez yine yapmış şimdi adam nasıl güvensin

Umarım düzelir herşey bebek bir tatlı bir görseniz sanki dünyaya barış getirdim diyerek gülüyor ya

çözümünü burada ancak bir avukat üye verebilir bence.
bunun dışında arkadaşınızı da ailesini de iyi niyetli bulmadım. adamın daha ilk yalan mevzusunda hırsızlıkla suçlaması lazımmış. bana göre o ev olayı bir nevi hırsızlıktır çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…