Yok adam milyoner değil, öyle değil ama rahat hayatları var bir sabancı, koç değil. Ama nasıl anlatayım standardın biraz üstünde diyelim çünkü harcamayı severler. İlk geldiklerinde çok güzel görünüyorlardı anlatamam aile olarak. Hep gezerlerdi.Demek ki adamin o paraya tenezzül etmeyeceğini biliyor. 127 bin dolar az para mı? Adam milyoner falan herhalde. 2 yılda biriktirse parayı her ay kenara 5 bin dolardan fazla atmış olması lazım.
Eşi dolar üzerinden maaş alsa da fark etmez ki, 127 bin tl de çalışmayan bir kadının eşinden "gizli" biriktirebilmesi için ciddi bir miktar.
İlk durumda adam belki babasına kandı, kandırdılar diye düşünerek affetmiş ama bu para saklama olayında sonra aydınlanmış.
Ayşe kocasının kendisine dönmesini istiyorsa çocukları koz olarak kullanmayı bırakmalı, hatalı olduğunu kabul edip özür dilemeli. Her konuda endişeleri dahil açık olmalı.
Benim ozbek bakicimin bir yegeni vardi ,kadin bir icim suydu , zengin bir kocasi vardi adam deli asikti , cocuklari vatdi ,muhtesem bir evi vs vs hani pek cok insanin hayalindeki hayati yasiyordu ama mesela kadin markete giderken kocasindan 500 tl alir , markette 200 harcar , adama 400 harcadim der 100 para iadesi verirdi aradaki 200 u hemen memleketine gonderirdiBu Slav ırkı kadınlarına bak sen..
Bizim toplumdaki erkeklerin sarışın sevdasını iyi çözmüşler.
Ona göre katakulliler yapıyorlar.
Bizim bazı avanak erkekler hala uzun bacaklı melek (!) yüzlü; sevgi (!) dolu Slav ırkı kadınlarına aşklarını haykırsınlar..
Türk kızlarına da kezban desinler..
Müstehak onlara..
(Istisna olan kadınlar mevzu dışıdır)
dalga mı gecıyorsunuzEşi aslında birikim yapmasına kızmış kızmasına ama ondada iki yüzlülük var sonradan ben senin birikim yapmana kızmadım aslında o kadar para çalarak birikir sen benden düzenli olarak para çalmışsın senin ki hırsızlık demiş kadına. Kadın diyor ki burada bana o da ikili oynuyor paranın miktarıyla ne ilgisi var diyor hem birikime kızmıyor ama miktarına kızıyor diyor. Miktar 127 000 dolar yakalandığında vermek istemiş kocasına Ve almamış parayı eşi merak eden olursa.
Hiç güleceğim yoktu. Ayşeye bak heleOrada işi varmış çalışıyormuş. Fakat diyor hakkını vermiyorlar. Evlenince işini bırakmış çalışmamış. Yalnız ailesi ve kardeşleri kendi yaşadığı hiçbişeyden mahrum olsun istemiyor. Çünkü hepsinin kültürlü, okumuş fakat haketmedikleri bir hayat yaşadıklarını söylüyo
Yok estağfurullah. Miktarı bende bugün konuşurken öğrendim. Ama eşi dolar üzerinden maaş alıyormuş. Yani adam yıllarca özbekistan da çalışmış o bölgelerde öyle dolar üzerinden veriyormuş şirketler öyle diyor Ayşe. Aynı şirkete bağlı diyor. Bir iki yıllık birikim değil o diyor. Evlendiğimiz zaman dan beri 8-9 yıllık birikim diyor.Su mesajınızdan sonra bizimle dalga gectiginizi dusunmeye basladim
Tabi ki rakamla alakasi var , 10 bin tl biriktirmis olsa mantikli olur ama 127 bin dolar dediginiz para 762 bin tl ve evet kesinlikle calarak birikir bu para hic calismayan bir insan icin
Adam son derece hakli
Yani gerçekten ben de bunu çok merak ederim hep. Çevremde yabancıyla evli hiçkimse yok. İnsan yeri geliyor kendi hemşerisiyle anlaşamıyor. Yabancı ülkeye çalışmaya gidip de oralardan evlenenler gerçekten bu kadar sığ mıdır...Bu Slav ırkı kadınlarına bak sen..
Bizim toplumdaki erkeklerin sarışın sevdasını iyi çözmüşler.
Ona göre katakulliler yapıyorlar.
Bizim bazı avanak erkekler hala uzun bacaklı melek (!) yüzlü; sevgi (!) dolu Slav ırkı kadınlarına aşklarını haykırsınlar..
Türk kızlarına da kezban desinler..
Müstehak onlara..
(Istisna olan kadınlar mevzu dışıdır)
Evet usd olarak maas aliyorlar ama ayda 50 bin usd de degildir maasi , yani bu para oyle ayda 100 usd koyuyum kenara parasi degil Oyle olsa 9 senede 10 bin usd biriktirmis olurduYok estağfurullah. Miktarı bende bugün konuşurken öğrendim. Ama eşi dolar üzerinden maaş alıyormuş. Yani adam yıllarca özbekistan da çalışmış o bölgelerde öyle dolar üzerinden veriyormuş şirketler öyle diyor Ayşe. Aynı şirkete bağlı diyor. Bir iki yıllık birikim değil o diyor. Evlendiğimiz zaman dan beri 8-9 yıllık birikim diyor.
Siglar ama soyle dusunun turkiyede de sirf donlarim yikansin yemegim hazir olsun diye evlenmeyen adam yok mu? Tonlarca var , burda hergun buna benzer konu aciliyor , bu tarz turk kadiniyla evlenen adam yurtdisina ciktiginda da yine bu tarz bir kadinla evleniyor , adamlarin derdi bambaska ama bence konudaki adam boyle bir adam degil , aysenin esi gercekten severek evlenmiş yazik adamaYani gerçekten ben de bunu çok merak ederim hep. Çevremde yabancıyla evli hiçkimse yok. İnsan yeri geliyor kendi hemşerisiyle anlaşamıyor. Yabancı ülkeye çalışmaya gidip de oralardan evlenenler gerçekten bu kadar sığ mıdır...
Helal olsun valla Ayşe hanıma ne Ayşe'ymiş. 11 yılda 127 bin dolar gizlice biriktirmiş. Valla ben de bi ürkerdim yani kocam benden gizli 127 bin dolar biriktirse suya götürür susuz getirir beni diye.Miktar 127 000 dolar
O da donlarım yıkansın değil de farklı güzellikte muhteşem bir karım olsun derdindeymiş. Bu kafa benim için donlarım yıkansın kafasından daha üstün değil açıkçası. Ya da gerçekten gerekli değerlendirmeyi yapamadı, tanımayamadı. O zaman yazık olmuşSiglar ama soyle dusunun turkiyede de sirf donlarim yikansin yemegim hazir olsun diye evlenmeyen adam yok mu? Tonlarca var , burda hergun buna benzer konu aciliyor , bu tarz turk kadiniyla evlenen adam yurtdisina ciktiginda da yine bu tarz bir kadinla evleniyor , adamlarin derdi bambaska ama bence konudaki adam boyle bir adam degil , aysenin esi gercekten severek evlenmiş yazik adama
Yok resmi olarak evli. Ben onu sordum ona.Evli olduğu için oturma izni var. Buranın vatandaşı olursam öbür taraftan çıkarırlar diyor.Ülkesi çift vatandaş kabul etmiyormuş. Hatta çocukları çift vatandaş ama diğer ülke bunu henüz bilmiyormuş. Arada ülkesine gidip geliyor ya rahat olsun diye böyleymiş. Bana bu şekilde anlattı.G gizem8684 ayse turkiyeye yasal bir sekilde gelip aile ikameti alarak oturduysa hep vatandaslik basvurusu neden yapmamis? muhtemelen aile ikametiyle kalmiyor. once goc idaresinin alo 157 yi arayip kendi dilinde bilgi alsin.sonra da bulundugu yerdeki goc idaresine gidip yuzyuze konusur neler yapabilecegini.resmi evlilik mi imam nikahi mi.pasaportu var mi oturma izni var mi yoksa multeci kimligi mi var.bu sorularin cevabina gore degisir ne yasayacagi.
Bence sırf guzellik icin degil adam yoksa ilk buyuk yalaninda bosanir baska guzel bulurdu. Oralarda cok kolay bir turk erkeginin evlenecek kadin bulmasi , adam affetmis ve yoluna devam etmis karisiyla ama bu para calma mevzusu son nokta olmus benceO da donlarım yıkansın değil de farklı güzellikte muhteşem bir karım olsun derdindeymiş. Bu kafa benim için donlarım yıkansın kafasından daha üstün değil açıkçası. Ya da gerçekten gerekli değerlendirmeyi yapamadı, tanımayamadı. O zaman yazık olmuş
Evet doğru olabilir. Şu an yanındayım çünkü kocası kızları alıp gitti annesine. Bebek çok küçük. Ve bu ülkede yalnız bir kadın. Konuştukça bende kızıyorum ama karışmam ben. Sadece yazdıklarınızı okurum ona. Bugün buna ayırdık günümüzü oda içini boşaltmak istedi. Bazı şeyleri bende şimdi öğrendim. Ama boşanmamakta kararlı gider başkasıyla evlenir biliyorum diyor. Kaldıramam diyor.ayşe saf mı?
127 bin usd mi?
konudaki tek saf sizsiniz bence...
Boşanmam diyor. Yazdıklarınızı okudum. Yurdışında olan olayı zaten ispatlayamaz dolandırıcılık değil arada kaldım diyor.Arkadaşınız da ailesi de hiç saf değil epey açık gözler. Dolandırıcılığa bile girebilir yaptıkları adam ispatlasa.
Adam çok haklı, yalana tahammül edemeyen biri olarak anlıyorum öfkesini.
Bu iş olmaz daha, arkadaşınız haklarını öğrenip ayrılmaya hazırlasın bence kendini.
ısterse uzayda olsun adam yıne ıspatlarEvet doğru olabilir. Şu an yanındayım çünkü kocası kızları alıp gitti annesine. Bebek çok küçük. Ve bu ülkede yalnız bir kadın. Konuştukça bende kızıyorum ama karışmam ben. Sadece yazdıklarınızı okurum ona. Bugün buna ayırdık günümüzü oda içini boşaltmak istedi. Bazı şeyleri bende şimdi öğrendim. Ama boşanmamakta kararlı gider başkasıyla evlenir biliyorum diyor. Kaldıramam diyor.