Yabanci sevgilimi (narsist) annemle nasil tanistircam?

Kitapta tam olarak nerede yazıyor. Emin ol ülkede kitabı okuyan çoğu kişi anlamını bilmeden ezbere okuyup geçiyor. Önemli olan anlamını bilerek anlayarak ona uygun yaşamak, yoksa oku geç ne anladım bu dan.
Ayrıca bizim ülkede hem Yaratıcıyı hemde dini hep bir baskı ve korku aracı olarak kullanıyorlar. Allah kuluna eziyet etmez neden etmek istesin ki ama sürekli cehenneme gitmekle yanmakla carpilmakla tehdit edilir. Bir cogumuz bu şekilde büyütüldük.
Din diye dayatılan bir çok şey ataerkil zihniyetin ürünü.

Hangi konu da kitapta tam olarak nerde yazıyor dediniz evlilik için mi?

Baba herzaman çoğu yerde daha baskındır kabul etsekte etmesekte İslam da buna karşı yasak koymuş
Sizinle tartişmayacam yasaklar ortada açık ve net Arap toplumunun nasıl olduğu da ortada şimdi sen o coğrafyada doğsan sence anai baskın olur babanmi?İslam'da buna göre yasak koymuş.

Baba baskın gelmiyor mitokondriyal dna olarak bile zeka dahil anneden geçiyor bilimsel olarak bu böyle zaten bunun dışında çevrende yabancı evlilikler varsa genellikle görürsün ki annenin soyu daha baskın geliyor. Çünkü bebeği anne büyütüyor yabancı erkekle evli olan tanıdıklarımıza baktığımda da bu böyle türkiyeye iki kez gelen çocuk şakır şakır türkçe konuşuyor sebebi annesi Türk!
Bir de yabancı kadınların büyüttüklerine bakın genelde onların kültürünü alıyor çocuklar

annenizin tamda istediği gibi biriyle evlenmiş olsanız bile bu anneyle her zaman sorun yaşayacaktınız
çünkü sevgilinizden önce de annenizle sorun yaşıyordunuz. zaten anne kız sorunlarınız var buna da bir yenisi eklenmiş
annenizin onayının olmamasını önemsemeyin, babanız nötr kalırsa ve kardeşinizde desteklerse annenizde zamanla alışacaktır.

akrabalarınız da var mı orada? annenizi yumuşatabilecek, sevgilinizin olumlu taraflarını anlatabilecek biri var mı? anneniz başkalarının fikirlerini önemseyen biriyle olumlu yorumları da önemseyebilir. cerrah olacak olması güzel bir tarafı mesela.
son çare olarak herkesin gönlü olsun ailemden olmayayım derseniz eşinizin müslüman oldugunu söyleyin. adetleride uygulayın. zaten önem vermiyormuşsunuz.
Tesekkür ederim.

Evet, burda kocaya kacma diye birsey yok. Ama türkiyede akrabalarim var - sanirim önlar öyle düsüncek?
Ben zaten töreleri yerine getirmek istemiyorum, tipik türk dügünü istemiyorum cünki bana cok fazla geliyor. Ben sessiz sakin biriyim. Görüsmedigim onca insani asla dügünümde istemem. Parayi zaten balayinda harcamak isterim dügünde zaten dedikodumu yapacak insanlar icin degil. Ve gercekten sevdigim fazla akrabam yok ki. 4 kisi felan belki.

Bir tane kuzenim var burda. Onunla normalde görüsmem ama yillar önce o da ayni durumdaydi (isvicrede yasiyor ama türk kürt problemi vardi damatla). Ondan fikir aldim. Sakin akrabalari karistirma, sadece dedi kodu yapip karismaya calisirlar dedi. Ailenle kendi aranda cöz, bizimde aramizda kalcak. Babanla önce konus demisti o da ona daha cok güveniyorsan.
Onunla konusabilirim. Bir tane komsumuz vardi cok iyi bi insandi. Buraya uyum saglamis, dilini ögrenmis insanlari yargilamayan birisiydi. Onunla da konusabilirim mesela.

Ben sevgilimi oldugu gibi kabul ediyorum. Onun ailesi icin rol yapmak zorunda degilim bu yüzden onunda rol yapmasini istemem...

Baba baskın gelmiyor mitokondriyal dna olarak bile zeka dahil anneden geçiyor bilimsel olarak bu böyle zaten bunun dışında çevrende yabancı evlilikler varsa genellikle görürsün ki annenin soyu daha baskın geliyor. Çünkü bebeği anne büyütüyor yabancı erkekle evli olan tanıdıklarımıza baktığımda da bu böyle türkiyeye iki kez gelen çocuk şakır şakır türkçe konuşuyor sebebi annesi Türk!
Bir de yabancı kadınların büyüttüklerine bakın genelde onların kültürünü alıyor çocuklar
Dogru bu.

İyi diyosunda kitaptada böyle yani
Evet İslam hoşgoru dini ama çocuk ne kadar anneyle buyusede babanın dini baskın geliyor çoğunlukla bu yüzden İslam kadının gayrimuslimle evlenmesini yasakladı ataerkillik değil ki bu.

Yok kız o işler öyle değil çocuklar artık kendileri belirliyor büyüdüklerinde ateist bile olabilir sonuçta evlat. Görüşlerine saygı duymalıyız.

Karma evliliklere bayılıyorum o evliliklerden doğan çocukların daha zeki olduğuna inanan biri olarak senin bakış açında birinin zaten müslüman bir türk gelenekçi kafada büyüyen biriyle anlaşabileceğini düşünmüyorum.
6 yıldır süren birlikteliğinde belli ki sevgilinde annenin bu nevrotik tavırlarına sabretmiş, görmezden gelmiş.
Bizim akrabalarımızda da iki kadın böyle yabancı erkekle evlendi. Biri Almanya’da Sırp bir adamla ikinci evliliğini yaptı (ilki türktü) ki kadın resmen gençleşti. Bize söylediği “ilk kez kendimi 36 yaşında kadın gibi hissettim” oldu.
Diğeriyse bir yunanla evli çocukları var yine aile yapıları biraz daha bize benziyor onların ama yine de bizim gibi yobaz gelenekçi bakış açıları yok.
Annen maalesef bu nevrotik hareketleriyle asla bir dünya insanı olamaz ve onun aklıyla hareket edersen mutsuzluğa mahkum olursun.
Muhtesem <3 Bana cesaret, umut veriyorsunuz. Tesekkür ederim.

Asiri kibar. Isinde gücünde. Isine bayiliyor, cok ugrasti cok calisti tip okumak icin. Asir zorluk zaten ünide basladi. Ders calismadiginda direkt herkezden önce bana zaman ayirirdi. Sonra ben ailesine yollardim git biraz ailenle arkadaslarinla da görüs diye. Ikimiz de bibirbimizin mutluluguna cok dikkat ederiz, bencillik etmeyiz.

Hobileri mesela kaya tirmanmasi ama yani spor alanlarinda her hafta gidip duvarlara tirmaniyor adam benide alistirdi ya:-) birde yemek yemeye bayiliyor. Arkadasiyla gidip malzemeleri alip müthis yemekler yapip yiyolar. Gecen hep birlikte lahmacun yedik. Cok tatli biri. Temiz iyi kalpli. Asla sabahlara kadar icip kizlara takilmaz. Telefonlarimiz zaten birbirimize acik, benimkini bulamayinca onunkini kullaniyorum. O da öyle. Birbirimizin en iyi arkadasiyiz ama yine de baska arkadaslarimizin olmasina özen gösteririz. Ay ilk kez icimi iyice döktüm ya ohhh :) iliskim hakkinda fazla konusmuyorum genelde.
Ne güzel maşallah böyle devam edin o zaman kimseyi dinleme kimle mutluysan onla ol.

Baba herzaman çoğu yerde daha baskındır kabul etsekte etmesekte İslam da buna karşı yasak koymuş
Sizinle tartişmayacam yasaklar ortada açık ve net Arap toplumunun nasıl olduğu da ortada şimdi sen o coğrafyada doğsan sence anai baskın olur babanmi?İslam'da buna göre yasak koymuş.
hımmm
bu kız isviçrede olduğuna ve orada doğup büyüdüğüne hayatını da orada idame edeceğine göre
Arap toplumuna göre olan yasak onu neden enterese ediyor o zaman?

bence siz dini açıklama yapmayı bırakın.
ciddi söylüyorum

zira inandığım dine inananlar böyle konuştukça ben deliriyorum burada

Müslüman kadın müslüman olmayan erkekle evlenemez ha ama sizin için onemsizse siz bilirsiniz tabi din önemli değil herkesin dini kendine diyorlar yarın bigun çocuğunuz olacak hristiyan olmasını istermiydiniz?eğer bunlar sizin için onemli değilse yarın bigun cocugunuz hristiyanlığa inaninca siz sorun etmeyeceksiniz neden olmasın?
Başkasini bilemem ama ben Müslümanım ve bu benim için çok büyük problem hatta benim için bı felaket Allah korusun.
Kız senin cezan bittimi geldinmi yine ortalığı karıştırmaya.Ban loading... bak🤣

Yok kız o işler öyle değil çocuklar artık kendileri belirliyor büyüdüklerinde ateist bile olabilir sonuçta evlat. Görüşlerine saygı duymalıyız.
Tabi şimdi öyle değil ama Arap toplumu belli o coğrafyada o zamanda olması gereken oydu ve öyle yasaklar koyuldu
Şimdi öyle değil valla çocuk babasını bile tanimiyo herkes istediğine inanıyor
Ama yasaklarına inkar edemeyiz tabi

X