- 15 Şubat 2013
- 24.358
- 91.646
Inanmiyorum senin dinine diyo.Ne diyosun ve
Kadın diyo sevdigim için yanarim bende değmez öyle düşünme diyorum okuduğunu anla bı önce atlama hemen
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Inanmiyorum senin dinine diyo.Ne diyosun ve
Kadın diyo sevdigim için yanarim bende değmez öyle düşünme diyorum okuduğunu anla bı önce atlama hemen
Ne anlıyorsan anla çokta umrumHe yav heee, gayet iyi anladım ben.
İyi.Ne anlıyorsan anla çokta umrum
İnansın ianamasin kadın diyo sevdigim için yanarim bende değmez kimse için boyle duşunmek diyorumInanmiyorum senin dinine diyo.
Kitapta tam olarak nerede yazıyor. Emin ol ülkede kitabı okuyan çoğu kişi anlamını bilmeden ezbere okuyup geçiyor. Önemli olan anlamını bilerek anlayarak ona uygun yaşamak, yoksa oku geç ne anladım bu dan.
Ayrıca bizim ülkede hem Yaratıcıyı hemde dini hep bir baskı ve korku aracı olarak kullanıyorlar. Allah kuluna eziyet etmez neden etmek istesin ki ama sürekli cehenneme gitmekle yanmakla carpilmakla tehdit edilir. Bir cogumuz bu şekilde büyütüldük.
Din diye dayatılan bir çok şey ataerkil zihniyetin ürünü.
Bacim yok cehennem falan. Kapiş?İnansın ianamasin kadın diyo sevdigim için yanarim bende değmez kimse için boyle duşunmek diyorum
Baba herzaman çoğu yerde daha baskındır kabul etsekte etmesekte İslam da buna karşı yasak koymuş
Sizinle tartişmayacam yasaklar ortada açık ve net Arap toplumunun nasıl olduğu da ortada şimdi sen o coğrafyada doğsan sence anai baskın olur babanmi?İslam'da buna göre yasak koymuş.
Tesekkür ederim.annenizin tamda istediği gibi biriyle evlenmiş olsanız bile bu anneyle her zaman sorun yaşayacaktınız
çünkü sevgilinizden önce de annenizle sorun yaşıyordunuz. zaten anne kız sorunlarınız var buna da bir yenisi eklenmiş
annenizin onayının olmamasını önemsemeyin, babanız nötr kalırsa ve kardeşinizde desteklerse annenizde zamanla alışacaktır.
akrabalarınız da var mı orada? annenizi yumuşatabilecek, sevgilinizin olumlu taraflarını anlatabilecek biri var mı? anneniz başkalarının fikirlerini önemseyen biriyle olumlu yorumları da önemseyebilir. cerrah olacak olması güzel bir tarafı mesela.
son çare olarak herkesin gönlü olsun ailemden olmayayım derseniz eşinizin müslüman oldugunu söyleyin. adetleride uygulayın. zaten önem vermiyormuşsunuz.
Dogru bu.Baba baskın gelmiyor mitokondriyal dna olarak bile zeka dahil anneden geçiyor bilimsel olarak bu böyle zaten bunun dışında çevrende yabancı evlilikler varsa genellikle görürsün ki annenin soyu daha baskın geliyor. Çünkü bebeği anne büyütüyor yabancı erkekle evli olan tanıdıklarımıza baktığımda da bu böyle türkiyeye iki kez gelen çocuk şakır şakır türkçe konuşuyor sebebi annesi Türk!
Bir de yabancı kadınların büyüttüklerine bakın genelde onların kültürünü alıyor çocuklar
İyi diyosunda kitaptada böyle yani
Evet İslam hoşgoru dini ama çocuk ne kadar anneyle buyusede babanın dini baskın geliyor çoğunlukla bu yüzden İslam kadının gayrimuslimle evlenmesini yasakladı ataerkillik değil ki bu.
O senin inandiginBacim yok cehennem falan. Kapiş?
Iste ben de onu diyorum. O da senin inandigin. Anca seni baglar.O senin inandigin
Var Yok gorecegiz
Git ötede oyalan.
Muhtesem <3 Bana cesaret, umut veriyorsunuz. Tesekkür ederim.Karma evliliklere bayılıyorum o evliliklerden doğan çocukların daha zeki olduğuna inanan biri olarak senin bakış açında birinin zaten müslüman bir türk gelenekçi kafada büyüyen biriyle anlaşabileceğini düşünmüyorum.
6 yıldır süren birlikteliğinde belli ki sevgilinde annenin bu nevrotik tavırlarına sabretmiş, görmezden gelmiş.
Bizim akrabalarımızda da iki kadın böyle yabancı erkekle evlendi. Biri Almanya’da Sırp bir adamla ikinci evliliğini yaptı (ilki türktü) ki kadın resmen gençleşti. Bize söylediği “ilk kez kendimi 36 yaşında kadın gibi hissettim” oldu.
Diğeriyse bir yunanla evli çocukları var yine aile yapıları biraz daha bize benziyor onların ama yine de bizim gibi yobaz gelenekçi bakış açıları yok.
Annen maalesef bu nevrotik hareketleriyle asla bir dünya insanı olamaz ve onun aklıyla hareket edersen mutsuzluğa mahkum olursun.
Ne güzel maşallah böyle devam edin o zaman kimseyi dinleme kimle mutluysan onla ol.Asiri kibar. Isinde gücünde. Isine bayiliyor, cok ugrasti cok calisti tip okumak icin. Asir zorluk zaten ünide basladi. Ders calismadiginda direkt herkezden önce bana zaman ayirirdi. Sonra ben ailesine yollardim git biraz ailenle arkadaslarinla da görüs diye. Ikimiz de bibirbimizin mutluluguna cok dikkat ederiz, bencillik etmeyiz.
Hobileri mesela kaya tirmanmasi ama yani spor alanlarinda her hafta gidip duvarlara tirmaniyor adam benide alistirdi ya birde yemek yemeye bayiliyor. Arkadasiyla gidip malzemeleri alip müthis yemekler yapip yiyolar. Gecen hep birlikte lahmacun yedik. Cok tatli biri. Temiz iyi kalpli. Asla sabahlara kadar icip kizlara takilmaz. Telefonlarimiz zaten birbirimize acik, benimkini bulamayinca onunkini kullaniyorum. O da öyle. Birbirimizin en iyi arkadasiyiz ama yine de baska arkadaslarimizin olmasina özen gösteririz. Ay ilk kez icimi iyice döktüm ya ohhh :) iliskim hakkinda fazla konusmuyorum genelde.
hımmmBaba herzaman çoğu yerde daha baskındır kabul etsekte etmesekte İslam da buna karşı yasak koymuş
Sizinle tartişmayacam yasaklar ortada açık ve net Arap toplumunun nasıl olduğu da ortada şimdi sen o coğrafyada doğsan sence anai baskın olur babanmi?İslam'da buna göre yasak koymuş.
Dogru bu.
Kız senin cezan bittimi geldinmi yine ortalığı karıştırmaya.Ban loading... bakMüslüman kadın müslüman olmayan erkekle evlenemez ha ama sizin için onemsizse siz bilirsiniz tabi din önemli değil herkesin dini kendine diyorlar yarın bigun çocuğunuz olacak hristiyan olmasını istermiydiniz?eğer bunlar sizin için onemli değilse yarın bigun cocugunuz hristiyanlığa inaninca siz sorun etmeyeceksiniz neden olmasın?
Başkasini bilemem ama ben Müslümanım ve bu benim için çok büyük problem hatta benim için bı felaket Allah korusun.
Tabi şimdi öyle değil ama Arap toplumu belli o coğrafyada o zamanda olması gereken oydu ve öyle yasaklar koyulduYok kız o işler öyle değil çocuklar artık kendileri belirliyor büyüdüklerinde ateist bile olabilir sonuçta evlat. Görüşlerine saygı duymalıyız.
Evet, müslüman kadın gayrimüslim ile evlenemez diye?Hangi konu da kitapta tam olarak nerde yazıyor dediniz evlilik için mi?
O senin inandigin
Var Yok gorecegiz
Git ötede oyalan.