- 15 Şubat 2013
- 24.365
- 91.673
Oldu zatenİyi hayırlı olsun cüzdanın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Oldu zatenİyi hayırlı olsun cüzdanın
şöyle düşünZehir zikkim olayi cok güzel anlatti , cok tesekkür ederim <3
Evet, yillarca ugrastim. Sadece tekrar tekrar kalbim kirildi. Ama cok ihtiyacim var ona biliyor musunuz. Hic olmayan birini özlüyorum. Ögüt veren biri, dinleyen biri, beni oldugum gibi seven biri. Biraz yol gösteren birini cok aradim. Ögretmenlerim cok yardimci oldu her konuda sagolsunlar. Terapistim cok yardimci oldu.
Kendime ev tutup gitmeyi düsündügümde mesela korkudan donup kalirdim. Titrerdim aglardim. Terapide ögrendim ki ben sadece kendime aitim ve hic kimsenin bana zarar vermeye hakki yok. Annem olsa bile. Bunu bilmiyordum. Annenin ben yaparim derdi. Beni dinliceksin. Kanser ettin beni. Hasta babani terk ettin. Sevmiyorsun bizi. Belki screenshot atarim bulursam whatsappde yazdiklarindan
Ay lutfen dinleme anneniEki Görüntüle 3368198
En komik olani babam asla dön demedi, hep anlayisla karsiladi
O beni 3-4 ay icinde tanistirdi cünki onlar bu konulara cok acik. Ve türk olmam hic bir zaman konu olmadi. Kendi kizlari gibi dogum gününe, noele olsun herseye davet ederler. Cok iyi kalpliler, beni hic kirmadilar. Annesiyle birlikte yemek yaparim, kardesleriyle arkadas oldum. Sevgilime cok benziyolar. Onlar hersey hakkinda konusuyolar. Anne babasi benimkilerine göre bir de genc yani 46 yasinda annesi mesela.çok bişey değişmezdi onların kız arkadaşıymış
geline sorun çıkartacak aile azdır
ama damada da sorun çıkartmayacak aile az
yani bizim ortalama türkçü, milliyetçi, dinci, gurbetçi tayfası ya da ortlama yurdum insanı için diyelim
o yüzden ya herru ya merru
sz onun ailesiyle nerede nasıl tanıştınız?
Müslüman kadın müslüman olmayan erkekle evlenemez ha ama sizin için onemsizse siz bilirsiniz tabi din önemli değil herkesin dini kendine diyorlar yarın bigun çocuğunuz olacak hristiyan olmasını istermiydiniz?eğer bunlar sizin için onemli değilse yarın bigun cocugunuz hristiyanlığa inaninca siz sorun etmeyeceksiniz neden olmasın?
Başkasini bilemem ama ben Müslümanım ve bu benim için çok büyük problem hatta benim için bı felaket Allah korusun.
Pardon, ben türkiyeyi görmedim, ailem sadece köylerine götürürdü. Herzaman ayni insanlar ayni ortam. O yüzden türkiyeyi gercek anlamda tanidigimi düsünmüyorum ve buna üzülüyorum.Annenizin fiziksel ve psikolojik şiddetini bir kenara koyarsak kültürel olarak sevgilinizle gerçekten anlaşabileceğinizi düşünüyor musunuz? 25 yaşındasınız, isviçre gibi bir yerdesiniz ve siz de köyünüz dışında bir yere gitmemişsiniz. Bu tuhaf geliyor. İsviçrede büyüyen çocuklar ortaokul zamanlarında yurtdışı gezilerine gidiyorlar.
Siz annenizin davranışlarına rağmen hala klasik türk ailesi gibi atamdır sayarım edasıyla annenizin lafını önemseyip, tanıştırmak için eğilip bükülüyorsunuz. Ayrı eve geçmişsiniz tamam ama böyle bir anne varsa denklemde aile bağı bile koparılır. O kopamamışlık size ileride sorun yaratır diye düşünüyorum.
evet anneniz-babanız ortalama gurbetçi çift için (dil öğrenmeyeninden hem de) fazla yaşlı gerçektenO beni 3-4 ay icinde tanistirdi cünki onlar bu konulara cok acik. Ve türk olmam hic bir zaman konu olmadi. Kendi kizlari gibi dogum gününe, noele olsun herseye davet ederler. Cok iyi kalpliler, beni hic kirmadilar. Annesiyle birlikte yemek yaparim, kardesleriyle arkadas oldum. Sevgilime cok benziyolar. Onlar hersey hakkinda konusuyolar. Anne babasi benimkilerine göre bir de genc yani 46 yasinda annesi mesela.
gezmedim dememiş ki tr'de bi yere gitmemişAnnenizin fiziksel ve psikolojik şiddetini bir kenara koyarsak kültürel olarak sevgilinizle gerçekten anlaşabileceğinizi düşünüyor musunuz? 25 yaşındasınız, isviçre gibi bir yerdesiniz ve siz de köyünüz dışında bir yere gitmemişsiniz. Bu tuhaf geliyor. İsviçrede büyüyen çocuklar ortaokul zamanlarında yurtdışı gezilerine gidiyorlar.
Siz annenizin davranışlarına rağmen hala klasik türk ailesi gibi atamdır sayarım edasıyla annenizin lafını önemseyip, tanıştırmak için eğilip bükülüyorsunuz. Ayrı eve geçmişsiniz tamam ama böyle bir anne varsa denklemde aile bağı bile koparılır. O kopamamışlık size ileride sorun yaratır diye düşünüyorum.
Konuda göremedimKendisi dine zaten inanmadığını yazmış.
Tanistircam bu ayin sonunda (kardesim lütfen sinavlarimdan sonra söyle, o stresi simdi kaldiramam dedi).
İyi diyosunda kitaptada böyle yaniBende müslümanım ama artık gına geldi gerçekten şu ataerkil düşünce tarzından, bu müslümanlık herşeyde olduğu gibi yine sadece ve sadece kadında mi geçerli?
Birçok aile de yabancı gelin var ve ne hikmetse hep çok seviliyor ayrı bir kefeye koyuluyorlar. Gelinimiz yabancı diye hoşnut bir şekilde söylenirken, onlara nikah düşüyorda roller değişti mi ne oluyor? Tabi söz konusu kadın olunca hopp din öne sürülüyor.
Müslümanlık dini çok güzel bir din, anlayış dini ama kitaba göre değil kulaktan dolma bilgilerle, ataerkil zihniyetle ilerlendiği için ilerleyemiyoruz ya.
Cocugum müslüman olsun hiristiyan olsun, heterosexüel olsun homosexüel olsun ben herzaman arkasinda durabilecek biriyim. Yeterki temiz kalpli olsun, mutlu olsun. O yüzden evet benim icin sorun degil. Ben ona tanidigim bütün dinlerden bahsedecegim. Burda din dersinde zaten bütün dinler ögrenilir, sirf bir din degil. Cocugumu ne müslümanliga ne hiristianliga zorlayacak biriyim. Zaten zorlayamassin ki. Dedigim gibi ben inanmiyorum. Hic bir zaman inandigimi hatirlamiyorum. Inananlara saygi duyuyorum.Müslüman kadın müslüman olmayan erkekle evlenemez ha ama sizin için onemsizse siz bilirsiniz tabi din önemli değil herkesin dini kendine diyorlar yarın bigun çocuğunuz olacak hristiyan olmasını istermiydiniz?eğer bunlar sizin için onemli değilse yarın bigun cocugunuz hristiyanlığa inaninca siz sorun etmeyeceksiniz neden olmasın?
Başkasini bilemem ama ben Müslümanım ve bu benim için çok büyük problem hatta benim için bı felaket Allah korusun.
tamamen benim düsüncelerimKonu sahibi dini annesi açısından söylemiş ikisi içinde önemli değil. Benim için de değildir. Yok Müslüman müslümanla evlenir vs vaaza gerek var mı sanki herkes öyle olmak zorunda gibi
Sırf öyle bir ailede doğdu diye doğuştan din etiketi yapıştırılmamalı. Hepimiz yahudi ya da hristiyan bir ailede doğabilirdik onların kültürünü alırdık. Amazon ormanında doğup ateşe de tapabilirdik. Bunların hepsi birer etiket.
Konu dinle ilgisi yok annesinin tutumu ile ilgisi var. Annesi bu kız kendi Müslüman birini bulsa bile o zaman bu sefer de bizim köyden olsun memleketten olsun diye karşı çıkacak bir zihniyette
Sizi manipüle ediyor bundan sonrası için izin vermeyin lütfen. Anne rolü kız çocuğu için çok önemlidir, maalesef bende o yuklugu yaşıyorum yaşın kaç olursa olsun. Bazen üzülüyorsun bazen neden böyle diyorsun ama alışıyorsun.Evet, yillarca ugrastim. Sadece tekrar tekrar kalbim kirildi. Ama cok ihtiyacim var ona biliyor musunuz. Hic olmayan birini özlüyorum. Ögüt veren biri, dinleyen biri, beni oldugum gibi seven biri. Biraz yol gösteren birini cok aradim. Ögretmenlerim cok yardimci oldu her konuda sagolsunlar. Terapistim cok yardimci oldu.
Kendime ev tutup gitmeyi düsündügümde mesela korkudan donup kalirdim. Titrerdim aglardim. Terapide ögrendim ki ben sadece kendime aitim ve hic kimsenin bana zarar vermeye hakki yok. Annem olsa bile. Bunu bilmiyordum. Annenin ben yaparim derdi. Beni dinliceksin. Kanser ettin beni. Hasta babani terk ettin. Sevmiyorsun bizi. Belki screenshot atarim bulursam whatsappde yazdiklarindan
Cok testekkür ederim. Güzel bir kebap babami zaten yumusatir onu iyi taniyorum :)Annen ile hiç görüşmesin. Baban, kardeşin,sevgilin ve sen güzel bir yemek yiyin dışarda. Bir süre sonra annen ve baban ile tekrar beraber yersiniz. Annenin fikrini almıyorsun sadece haber veriyorsun. Sevgilinin sana destek olmasına hayran kaldım. İnsanlık bambaşka bir şey, travmaların var ama ben sevginin iyileştirici gücüne inanıyorum. Mutluluklar dilerim. Annen ne derse desin takma artık kafana. Yeterince çocukluğunu yaralamış, gençliğini de yaralamasına izin verme. Çok manüplasyoncu belli ki.