Mantar çorbası ile başlıcam canım
Et olarak ya karnıyarık ya da bi arkadaşın enfes köfteli tarifim var dedi ikisinden birini düşünüyorum
Turplu kaleli bi salata
Bi de meze lazım ne yapsam tatlı var daha karbonhidrat bulamadım
Dugun çorbası yapınYoğurtla pek araları yok ezo ve mercimeği seviyorlar onları da yaptım zaten başka ne olur ki? Şehriye olmaz basit kaçar di mi
O bahsettiğiniz köfteli yemeği bana da atar mısınız misafirlerim gelecek her türlü güzel yemek tarifine açığım :)Çorba olarak domates çorbası öneririm.
Ana yemek: Karnı yarık olabilir tabii. Ama çok sevdiğim görüntü ve lezzet olarak da çok güzel köfteli bir yemek önerebilirim. Tarifini isterseniz atarım.
Yanına tel şehriyeli pilav ve patates püresi
Meze olarak: kuskus salatası, mevsim salatası ve sarımsaklı, kaşarlı ekmek öneririm.
O bahsettiğiniz köfteli yemeği bana da atar mısınız misafirlerim gelecek her türlü güzel yemek tarifine açığım :)
Sanırım ben de geç kaldım dönüş yapmak için. Ama menünüzü gördüm çok güzel bir liste olmuş. Şimdiden keyifli bir akşam diliyorum.Bu mesaja bir türlü cevap yazamadım ama lütfen bana o köfteli yemek tarifini atabilir misiniz? Ben de yavaş yavaş domatese karar verdim sanki ya
Kremali yaparım yoksa mantar mu yapsam daha Ferah başlangıç olur
Açıkçası Türk mutfağı seviyorlar mı onu bir öğrenmeye çalışın. Bizim yemekler yağlı, salçalı, baharatlı ağır kalıyor Avrupa insanına.Kızlar ingilterede yaşıyorum eşim yabancı, ailesi akşam yemeğine gelecek ne hazırlasam Türk mutfağına uygun? Karnıyarık düşünüyorum ana yemek ama başlangıç ne yapsam? meze, çorba vs bilemedim. Ya da hangi ana yemeği seçsem? Teşekkürler şimdiden
benim sevgilim buyuk bir kaza gecirmis tad alma duyusu koku alma duyusu falan epey zarar görmüş. carsambalari pazar var o yuzden sali dolapta ne kaldiysa bitsin diye tencereye atiyorum kabak patlican biber mantar havuc ispanak fasulye..ne varsa istisnasiz. ustune de domates. kendi suyuyla kendi buharinda psiiyor. igrenc bir sey oluyor. onu bile hemen yiyip bitiriyoryenGEnC konuya hakımdır bence, eminim güzel fikirler verir
Paçanga basit olmaz bence çok güzel bi ara sıcak ama yemek karbonhidratı değilde ortaya aperatif olarak yapmayı seviyorum ben.Canım pilavın yerine ne koysam ki? Geçen geldiklerinde yaptım pilav. Acaba yanına paçanga mı yapsam çok basit olur o da ya
Arkadasim maalesef henüz mesaj gelmedi ben de beklemedeyim bu çarşambaya kadar menüyü netleyip alışverişe çıkıcam cumaya davetim varO bahsettiğiniz köfteli yemeği bana da atar mısınız misafirlerim gelecek her türlü güzel yemek tarifine açığım :)
Açıkçası Türk mutfağı seviyorlar mı onu bir öğrenmeye çalışın. Bizim yemekler yağlı, salçalı, baharatlı ağır kalıyor Avrupa insanına.
Otellerde görüyorum çok sade yiyorlar, biz baklava alıp imam bayıldı ile yiyoruz resmen onlara göre
Pirinç yapmak istemiyorum kuzum ya Mardin usulü bulgur pilavı yapicam salçasız et sulu tereyağlıPaçanga basit olmaz bence çok güzel bi ara sıcak ama yemek karbonhidratı değilde ortaya aperatif olarak yapmayı seviyorum ben.
Ciğerli soğanlı pirinç pilavı yapabilrsn
Ay ben de mesajı görmeden henüz atmadı yazdım kusura bakma canımmmSanırım ben de geç kaldım dönüş yapmak için. Ama menünüzü gördüm çok güzel bir liste olmuş. Şimdiden keyifli bir akşam diliyorum.
Pilav türü değil de başka karbonhidrat istiyorum canım börek yakışmaz di mi
Keşke nerede o küçük folmakık biberlerbenim sevgilim buyuk bir kaza gecirmis tad alma duyusu koku alma duyusu falan epey zarar görmüş. carsambalari pazar var o yuzden sali dolapta ne kaldiysa bitsin diye tencereye atiyorum kabak patlican biber mantar havuc ispanak fasulye..ne varsa istisnasiz. ustune de domates. kendi suyuyla kendi buharinda psiiyor. igrenc bir sey oluyor. onu bile hemen yiyip bitiriyor
o yüzden cok kasmiyorum yemek isinde.
dolma var mıdır bilemem bu mevsimde ingilterede ama varsa zeytinyagli dolma yapabilir.
kabak kozleyip sarimsak yoğurtla alinazik yapabilir. ustune et tavuk biseyler.
kizarmis ince dilimlenmis patlicanin icine kofte koyup kurdan batirip islim kebabi yapabilir.
pide bulursa alta pide uste et üste yogurt ve kizgin yag ile iskender kebap yapabilir
..
Evet canım pilav yapıcam zaten ama pirinç değil Mardin bulgur pilavıBörek yapacaksan yine yap ama karnıyarık pilavsız olmaz. Pilav her yemeğin yancısıdır tekrar tekrar yapmakta sorun yok bence. Yanına sigara böreği de yapabilirsin ayrıca
Hünkar beğendi olabilir aslında hem eti hem patlıcanı olmuş olurHünkar beğendi, beyti, ali nazik de olabilir anayemek yanına da ekstra bir şey istemez meze salata harici.