Yemekli yatılı misafir

somonu kurutmamak icin cozum fazla pisirmemek, zaten 20 dk da falan pisiyor, sonra firindan hemen cikartmak gerek. o zaman gayet yumusak oluyor. et ya da tavuk gibi dakiklarca pisirmeye gerek yok bence

Teşekkür ederim ama yukarıda da bu konuda bolca yazdım ve tavsiye istemiyorum.

:) cozdurmek icin sadece dolaba koyuyorsunuz, kendiliginden cozuluyor zaten. kolay olmasinin sebebi firina atiyorsun pisiyor. ama pisince goruntusu cok hasmetli oluyor :)
Ya benim için basit yemek anlayışı bile aşırı basitmiş onu anladim😅 dolapta 4 gün yer kaplaması bile sorun bana. Bir de hep yılbaşında yeriz ederiz de gerçekten lezzetli bulan var mı ya😅

Herkese merhaba becerikli hanımların yardımına ihtiyacım var (tamam tamam beceriksizler de yazsın lütfen en azından ne yemek isteyeceklerini yazsın, hepinizin fikri önemli)

Yatılı misafirim gelecek, Türk ve yabancı, 4 tane de çocuk. Yılbaşı akşamı da bizdeler.
Ben yılbaşı akşamı başta olmak üzere ne yemek yapayım?

Öyle ağır buyur yemek yapamam, 2 yaş krizinde bebeğim var. Sarma vs demeyin. Çok klasik Türk yemeği (kurufasulye, güveç vs) de olmaz, yabancılara çok iddialı gelmeyecek daha enternasyonel damak tadına uygun risksiz şeyler olmalı.

Et ve balık olabilir, o kadar kişiye et pahalı olur diye düşünmeyin tam tersi çok uğraştırmadan kendiliğinden fırında pişecek şeyler bana süper olur. Kuzu sırt vs demeyin, fırınımın performansı çok iyi değil.

Bu bilgiler ışığında fikirlerinizi bekliyorum 🙂
Benim klasik misafir menüm bu. Bir de ortaya salata , tarator , kereviz salatası , mezeciden hazır bir şeyler falan alıp koyuyorum mis gibi oluyor 😅

Herkese merhaba becerikli hanımların yardımına ihtiyacım var (tamam tamam beceriksizler de yazsın lütfen en azından ne yemek isteyeceklerini yazsın, hepinizin fikri önemli)

Yatılı misafirim gelecek, Türk ve yabancı, 4 tane de çocuk. Yılbaşı akşamı da bizdeler.
Ben yılbaşı akşamı başta olmak üzere ne yemek yapayım?

Öyle ağır buyur yemek yapamam, 2 yaş krizinde bebeğim var. Sarma vs demeyin. Çok klasik Türk yemeği (kurufasulye, güveç vs) de olmaz, yabancılara çok iddialı gelmeyecek daha enternasyonel damak tadına uygun risksiz şeyler olmalı.

Et ve balık olabilir, o kadar kişiye et pahalı olur diye düşünmeyin tam tersi çok uğraştırmadan kendiliğinden fırında pişecek şeyler bana süper olur. Kuzu sırt vs demeyin, fırınımın performansı çok iyi değil.

Bu bilgiler ışığında fikirlerinizi bekliyorum 🙂
Mercimek çorbasını tüm yabancılar seviyor bayılıyor. Yurt dışından çok misafir ağırlıyoruz hepsi mercimek çorbası içmek istiyor tarif istiyor yapabilirsiniz. Misafir gelince benim soframda havuç tarator mutlaka olur hem yapımı çok basit hem sofra dolu görünüyor hemde lezzetli. Onu. Haricinde yemek önerisini onu söylemeyin bunu söylemeyin demişsiniz ek bir tavsiye sunamayacağım 😀

Düdüklünün pişirme mantığı basınçla çalışması, su basıncı sağlıyor diğer türlü kullanımı güvenlik açısından da önerilmiyor kullanım kılavuzunda
Hayatımda hiç koymadım çünkü hava kaybı olmadığı için buharlaşıp su da çıkmıyor. Tarifte görüp bir de açıldığı zaman içinde su olmadığını görünce şaşırdım açıkçası. Başta hiç su kalmadan kavuşmuş demek ki bilemedim

Misafirleriniz nereli siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben de yurtdışındayım gelen yabancı misafirlerime türk mutfağı tanıtıyorum çok da beğeniyorlar tabi bebeğiniz de olduğu için siz çok uğraşayamayabilirsiniz. O yüzden size daha uygun olabileceğini düşündüğüm,
Mezeleriniz bol olsun haydari, humus, havuç/kabak tarator gibi mütebbel gibi hazır közlenmiş bulursanız daha kolay ama yoksa ocakta 3-4 tane közleseniz yeter zaten total mezeye. (Humusun nohutunu ve mütebbel patlıcanı önceki günlerde hazırlayabilirsiniz son ana kalmadan)
Ara sıcak hazır yufkadan börek çeşiti olabilir. Şimdiden yapıp difrize atıp o zaman kullanabilirsiniz olur. Ayrıca yanına da yine hazır kroketler satılıyor donmuş alıp yapabilirsiniz.
Ana yemek, mantarlı bonfile süper oluyo ama uğraşamam derseniz, mantarlı et sote yapabilirsiniz mis gibi tencere ya da büyük tavada hafif sulu. Küçük güveçleriniz varsa piştikten sonra paylaştırıp üzerine biraz mozerella gezdirip fırına verin görsel güveç olsun.
yanına da pilavı salatası bitti gitti. :)))
Tatlı içinde kase içine kolay olması açısından muhallebi yapabilirsiniz üzerini fındık ceviz süsleyebilirsiniz ya da yılbaşı zaten direkt bi pasta alıp geçebilirsiniz :))
Fikirler süper aklıma bişi takıldı mantarlı bonfileyle uğraşamam derseniz sote demişsiniz. Sote bonfileden daha uğraştırıcı değil mi? Sonuçta birinde bonfileyi bütün koyuyoryz diğerinde etleri kesiyoruz. O kadar insana et kesmek bile zaman. Mantarlı bonfileyi siz nasıl yapıyorsunuz

Gelen misafirleriniz balık tüketir mi peki eğer evinize ilk kez geliyorlarsa balık riskli olabilir.

Çökertme kebabı yapabilirsiniz hem çocuklarda çok sever altında ince ince patates üstüne et.
Mercimek çorbası pilav yapmak isterseniz pirinç pilavı olur.

Kapya biberi fırında kozleyip salata yapabilirsiniz,yağ,limon suyu, sarımsak, maydanoz ile çok azda sirke yoksa sorun değil.

Mevsim salata,havuç tarator yapabilirsiniz.
Yine közlenmiş patlıcan ve biberden salata,içine sarımsaklı, domates, maydanoz,kuru soğan,yağ,tuz ve ekşi katarak yapabilirsiniz.
Tatlı olarak sütlaç olur, Kıbrıs tatlısı olur yapımı kolayda.
Misafirler danimarkalı, daha önce Türkiye’de balık restoranında gayet keyifli yediler o yüzden yerler diye düşünüyorum.
Çökertme kebabını çok severim 😍 ama o çöp patates işi iş yani 🙁

Ya benim için basit yemek anlayışı bile aşırı basitmiş onu anladim😅 dolapta 4 gün yer kaplaması bile sorun bana. Bir de hep yılbaşında yeriz ederiz de gerçekten lezzetli bulan var mı ya😅
Laf aramızda ben de birkaç kez denedim ve hindi etini sevemedim. Aslında burda bi gelenek var yaban hayvanı eti tüketiliyor bu dönem daha çok yani geyik eti sülün eti gibi. hindi biraz daha Amerikan adeti sanırım

Fikirler süper aklıma bişi takıldı mantarlı bonfileyle uğraşamam derseniz sote demişsiniz. Sote bonfileden daha uğraştırıcı değil mi? Sonuçta birinde bonfileyi bütün koyuyoryz diğerinde etleri kesiyoruz. O kadar insana et kesmek bile zaman. Mantarlı bonfileyi siz nasıl yapıyorsunuz
Bonfileleri öncesinde marine etmek sonrasında tek tek mühürlemek ve doğru pişimi için doğru şekilde beklemek benim için daha meşakatli gibi geliyo. Ya sert kalırsa dağılmazsa et ağızda gibi stres yapabiliyorum, kalabalık misafir gelirse hele hiç o riske girmiyorum. 😂 (düdüklüye atarsanız o ayrı tabi denemedim düdüklüde bonfileyi.) anca kendimize ya da daha minimal misafirler çift arkadaşlarımız gibi onlara yapıyorum. Normal bonfileleri pişirip üzerine soğanlı sarımsaklı mantarlı beşamel sos yapıp döküyorum. çok bi olayı yok aslında.

Ben de yurtdışındayım ve türkiye’deki kasabım gibi burada da marketin kasabından rica ediyorum kıymamı sotelerimi istediğim gibi tık tık kesiyolar valla sağolsunlar 😂hiç uğraşmıyorum😂 o yüzden hiç zorlanmıyorum daha kolayıma geliyo😁
tereyağ, soğan, sarımsak, yeşil kırmızı sarı biber(hangilerinden varsa karışık daha şık duruyo ama görsel), mantar et hepsini hepsini soteleyip pişiyorum. 1 kaşık salça, karabiber pulbiber tuz, ve biraz su çok sulu olmayacak şekilde pişiyorum. Piştikten sonra ben kişi başı porsiyon güveçlerim var ona paylaştırıyorum üzerine mozerella döküyorum misafir yemeğe başlamadan 10-15 dakka önce fırına veriyorum yeniden hem ısınıyo sıcak tazeleniyo hem peynirler eriyo hazır oluyo. Bütün güveç kasesi yoksa borcam da bile aynısını yapabilirsin sonra tabaklara servis edebilirsin. Bitti gitti 🌸😁

Misafirler danimarkalı, daha önce Türkiye’de balık restoranında gayet keyifli yediler o yüzden yerler diye düşünüyorum.
Çökertme kebabını çok severim 😍 ama o çöp patates işi iş yani 🙁 Egerdondurulmuş çöp patates var onlardan alabilirsiniz

Eger kullanıyorsaniz dondurulmuş çöp patates kullanabilirsiniz.

X