- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
Aşırı yağlı bir balığı tereyağında önerince de benim tansiyonum düşüyor bi tarif vardı izlerken damarlarim tıkanmıştı
somon, fırında önerildiğinde resmen böyle oluyorum. yazıktır.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aşırı yağlı bir balığı tereyağında önerince de benim tansiyonum düşüyor bi tarif vardı izlerken damarlarim tıkanmıştı
somon, fırında önerildiğinde resmen böyle oluyorum. yazıktır.
yağlayıp borcama koyup üzerine ıslattığınız pişirme kağıtıyla kapatırsanız hiç kuruma yapmıyor gayet nemli pamuk gibi pişip dağılıyor bilginiz olsun yanına bikaç da sebze atınca direkt öğünü kurtarıyor. Balık çok hızlı pişen bi ürün zaten çok bekletmeyin bi de onun da etkisi olabilir.
Her hafta en az bir kez Norveç somonu yapıyorum. Daha hiç kurumadı. Gayet nemli oluyor. Siz fırını çok yüksek ayarlayıp çok uzun pişiriyorsunuz bence. 180 derecede 20 dk da pişer ve asla da kurumazfırında somon kurumaya çok meyilli ve genelde de içindeki nemini kaybediyor. ancak gerçekten norveç somonu gibi soğuk deniz somonu olursa kurtarıyor çünkü daha yağlı oluyor eti
Her hafta en az bir kez Norveç somonu yapıyorum. Daha hiç kurumadı. Gayet nemli oluyor. Siz fırını çok yüksek ayarlayıp çok uzun pişiriyorsunuz bence. 180 derecede 20 dk da pişer ve asla da kurumaz
Türkiye’de metro marketin Norveç somonuyla yapıyorum. Dondurulmuş değil balık reyonundan alıyorumnerede yaşıyorsunuz?
Türkiye’de metro marketin Norveç somonuyla yapıyorum. Dondurulmuş değil balık reyonundan alıyorum
Cahilligime bak hayatimda yemedigim gibi isimleride hic duymadim yaAna yemek olarak ben olsam bonfile yapardım mantar soslu
Yanına da pestolu makarna yapabilirsiniz.
Yanına burratayla pancarlı bir salata yapabilirsiniz.
Aperatif olarak da Bruschetta yapabilirsiniz belki hazır lavasla çeşitli tacolar olabilir. Hazır falafel satılıyor marketlerde donuk olarak pratik olur. Yanına dip sos falan yaparsınız
size göre değildir muhtemelen çünkü fırında en az kuruyan balık somon bence. Bir de fırına su kasesi koyarak deneyin belki o biraz daha nemi arttırır daha size göre olur.:) ben kuzey Avrup'da yaşıyorum ve şu anda yediklerinizin derin deniz Norveç somonu olmadığını söylediğimde de inanmayacaksınız muhtemelen.
neyse. şimdiye kadar birçok ev ve dolayısıyla fırın da değiştirdim. mesele ne benim pişirme şeklimde ne de fırında. bana uygun bir lezzet değil. fırında somon bana göre maalesef kuru.
Aşk olsun neden öyle dedinizCahilligime bak hayatimda yemedigim gibi isimleride hic duymadim ya
Norveç somonunu ben yapıyorum fırında biraz zeytinyağı, sarımsak, sürüyorum hiç kurumuyor aslında baya da güzel oluyor hiç kurumadı aksine yağı çok az sürmeme rağmen fırın kagıdına falan baya yağı akıyor pamuk gibi oluyorfırında somon kurumaya çok meyilli ve genelde de içindeki nemini kaybediyor. ancak gerçekten norveç somonu gibi soğuk deniz somonu olursa kurtarıyor çünkü daha yağlı oluyor eti
Norveç somonunu ben yapıyorum fırında biraz zeytinyağı, sarımsak, sürüyorum hiç kurumuyor aslında baya da güzel oluyor hiç kurumadı aksine yağı çok az sürmeme rağmen fırın kagıdına falan baya yağı akıyor pamuk gibi oluyor
Ben konunun devamını size yazdıktan sonra okudum böyle bir ısrar olduğunu görmemiştim yani :)yani size afiyet olsun ama ben bu yöntemi sevmediğimi söylediğimde herkesin ısrarcı olmasını anlamıyorum. belli ki aradığım doku ve lezzette "pamuk gibi" olmasından ayrı katmanlar arıyorum. size afiyet olsun ama denemeyeceğim bile. :)
Yani ben de hem karadenizliyim hem de denizden çıkan her canlıyı her biçimde yiyen bi insanım. Yiyenleri de severim o ayrı tabi :)yemek pişirmeyi bilmiyor değilim. ben denizle hep iç içe olan bir insanım ve bu, benim mutfağıma da bir eğilim olarak yansıdı. balık pişirim teknikleri açısından hassasım ve somona asla bu kötülüğü yapamam.
hindi yapmak cok kolay.Evet yurtdışındayım. Hindi hiç yapmadım da piler mi ne kadar sürede pişer onu kestiremedim. Aslında fırında bütün hindi en kolayı
somonu kurutmamak icin cozum fazla pisirmemek, zaten 20 dk da falan pisiyor, sonra firindan hemen cikartmak gerek. o zaman gayet yumusak oluyor. et ya da tavuk gibi dakiklarca pisirmeye gerek yok bencefırında somon kurumaya çok meyilli ve genelde de içindeki nemini kaybediyor. ancak gerçekten norveç somonu gibi soğuk deniz somonu olursa kurtarıyor çünkü daha yağlı oluyor eti
Ay okurken zıkkım yesinler dedim valla kimse için öyle uğraşamam günlerce çözdür mözdürhindi yapmak cok kolay.
oncelikle kisi sayisina gore hindinin kilosunu secmeniz gerek, google da bir suru var. mesela 10 kisiye kac kilo hindi gerekir gibi.
daha sonra hindiyi cozmeniz gerekiyor eger buz halindeyse, o da 3-4 gun suruyor. buz degilse kolay. iyice yikayip, zeytinyagi, tereyagi, istediginiz bahartlar ve limon vs koyup onlarla hindinin ici disi her yerini ovmaniz gerekiyor bir onceki aksamdan. sonra sabah da firina atip pisireceksiniz. isin puf noktasi, ne kadar pismesi gerekiyorsa o kadar pisirmek. vaktinden fazla firinda tutmamak. aksi halde kuruyor. internette kilosuna gore ne kadar saat pisirmeniz gerektigi yaziyor, genelde 3-4 saat arasi pisiyor. marketlerde termometreler var, onlardan aliyorsunuz. termometrenin derecesine gore pistigini anliyorsunuz. cok fazla tarif var, bence en basit
:) cozdurmek icin sadece dolaba koyuyorsunuz, kendiliginden cozuluyor zaten. kolay olmasinin sebebi firina atiyorsun pisiyor. ama pisince goruntusu cok hasmetli oluyor :)Ay okurken zıkkım yesinler dedim valla kimse için öyle uğraşamam günlerce çözdür mözdür