Ziyaret amaçlı afganistana gitmeye karşı değilim ki tabiki.. İlla ki ailesini akrabalarini görmeye gideceğiz.. Ama temelli kalmaya açık değilimYolda , tatilde vs tanışıp sevgili olsanız 'ne güzel bir hikaye- demek ki elektriğiniz tuttu' falan diyeceğim de internetten tanısilan ,sadece mesajlasilan bir ilişkiye güzel sözler söylemek istemiyorum. Bence boşa bir çaba harciyorsun...
Benim de yabancı sevgililerim oldu (hala daha devam ediyor) ... Yani iyi insan cidden iyi insan oluyor,doğduğu yerden bağımsız. O yüzden piyangonun ne cikacagi bilinmez...
Benim dünyanin çok yerinden arkadaşım var
Gözlemlerime göre böyle kötü yönetilen yerlerde iki çeşit genç yaşıyor. Bu düzeni sevenler ve daha özgür daha mutlu bir yaşam için ülkeden kaçıs yolu arayanlar . Ülkeden kaçma niyetinde olanlar genelde daha küçük yaşta eğitimlerine ve dillerine çok önem veriyorlar çünkü bu bir çeşit çıkış bileti. O yüzden iyi kazandıkları işlerde, daha gelismis ülkelerde yasiyorlar. Ve kendi topumlarini begenmedikleri için biraz aşağılık kompleksine sahip oluyorlar, avrupalidan da Avrupalı olmaya çalışıyorlar. Ha,özleri bu mu? Bilemeyeceğim. Ama benim tanıdıklarım böyle (daha kötü olanları vardır ama iyi enerji almadiklarimla arkadaşlık etmediğim için ben görmemiş olabilirim)
Yabancı biriyle ilişkiye gelince , bence bir türkle olan ilişkiden daha kolay :) kavgalar genelde 'aaa öyle demek istemedim,sanırım yanlış ifade ettim' ile bitiyor
Ama senin konunda 'ingilterede yasariz,Afganistan'a gitmeyiz' düşüncen bile olaydan uzak olduğunu gösteriyor. Adamın orada vardır kaç tane kardeşi. Yani hiç birinin mi düğününe gitmek istemeyecek? Hiç mi cocuklari kuzenleriyle tanışsin istemez,öz yegenlerini merak etmez? Anne babasını görmeden mi gecirecek ömrünü? Tabii ki uygun sıklıklarla aileisnin yanına gidecek ,gitme hayalinde olacak her göçmen gibi... Aksini düşünmen bile çok bencilce. Adamın aksini iddia etmesi de bence avini ürkütmek istemediğinden...
Ve son olarak ; Instagram'da şu sayfada yüzlerce yabancı damat var, anonim olarak soru vs sorabiliyorsun. Bence sana yardımcı olacaktir
Yazdığım tüm yanıtları okumadınız sanırım.. Yüz yüze görüşeceğiz tabikiSaçma bir ilişki, bence kendi ülkenizdn yüzyüze goruseceginiz birini bulun
AfganistannnAilesi nerde?
Ben de ırkçılık yapacak en son kişiyim diye düşünürdüm hep. İnsanların hele ki çocukların eşit olduğu bir dünya en büyük arzum.
Ama geçenlerde parkta oğlumun elinde bir oyuncak vardı , beş, altı tane suriyeli çocuk oğlumun elinden alıp oynamaya başladılar ama oynamak derken parçalıyorlar bildiğin.
Gittim "çocuklar bırakın o sizin değil" dedim, beni takmadılar bile.
Bildiğiniz çete gibi, düşünün ben başedemedim, etraftan adamlar geldi.
Açıkçası çocuklarımın geleceği için çok endişelendim o an. Kendi ülkelerinde artık güvende olmadıklarını gördüm.
O çocuklar büyüyecek ve bizim çocukların başına bela olacaklar
Konu sahibi, ingiliz, alman, italyan vs.olsa yorumum farklı olurdu. Ama afkanlar ve suriyeliler ülkenin kanayan yarası.
İyi düşünmek lazım.
Arkadasimin yigeni bi Afrikaliyla 10 yildir evli. Cocuklu. Mutlu..Selam kızlar.. Uzun zamandır sohbet ettiğim afganistalı bir bey var.. Üniversite eğitimini burda alıp bitirmiş ve akademik alanda başarılı, çalışkan ve ahlaklı biri.. En çok etkilendiğim yönü de bu. Kendini her anlamda inanılmaz geliştirmiş, kültürlü, nezaket sahibi biri.. Muhabbetimiz gayet güzel ilerliyor.. Ciddi birşeyler düşünüyoruz ama hemen değil hala sohbet ediyoruz.. Fakat daha önce ne yabancı uyruklu biriyle görüştüm ne de bunu deneyimleyen akıl alacak bir tanıdığım oldu.. Sizce olur mu dersiniz ileride ne gibi zorluk yaşayabilirim?
Burda kalma izni varmış. İki yılda bir yenileniyormus bu izin. Öyle söyledi bana. Burda kalmak için beni kullanmak istemesi uzak bi fikir gibi geldi bana biz ilk konuşmaya başladığımızda burda yüksek lisansini bitirip ingiltereye doktora için gitme fikri vardı. Ama yinede bilmiyorumTeyzem evlenmişti 20 yıl önce görücü usulüyle iş arkadaşlarını çağırıp hizmet edilmesini çok severdi birde kendi gibi Afgan gruplarla bir araya geliyorlardı. Anlayacağın misafiri fazlaca seviyorlar. Onun dışında bir araya geldiklerinde zaten kendi dillerini kullanıyorlar onların yanında sen yabancı kalıyorsun. Teyzem onların ortamına uyum sağlayamadığı için boşandı. Türk vatandaşlığına gectigi için oda kendi memleketinden birini getirdi evlendi olan çocuklara oldu.
Türk vatandasligina geçmek için seni kullanıyor olabilir. Ve internetten tanışmışsin insanlar yıllarca birlikte geçirdiği kişiyi zor tanıyor. Bu düşündürücü bir durum. Dikkatli davranmakta fayda var.
Ben afganistanda yasamaktansa afrikayi tercih ederimŞöyle afrikadan yamyam kabilesinden kendime yakışıklı bir koca bulamadım ya zamanında yanarım yanarım ona yanarım
13 sayfayı okumadım açıkçası. En son naisl tanisacagiz bilmiyorum yazmistiniz yani tanismaniz bile henüz muallak. Kim ilerde nerde yaşayacak. Hadi tanıştın diyelim sonra kaç ayda bir goruseceksin , ne bileyim gerçekçi değil bence. İnternettten konuşmak ozledigin için hep güzel gelir ama birebir yaşamak çok farklı bunu ancak biri ile uzun süre vakit geçirince anlarsın. Onun yerine aynı ulkede yaşayan birini bul bence. Yani burda sorun yabancı olması değil başka ülkede ikamet etmesiYazdığım tüm yanıtları okumadınız sanırım.. Yüz yüze görüşeceğiz tabiki
Malesefff. Bunu ona söyledim açıkça.. O da cok bozulmadı gibi. Önümüzdeki dönemden sonra İngiltereye gidecek zaten. Kendisi arastirmaci. Eğer burda kalıp çalışırsa iliskinin devam edebileceği yönünde bazı mesajlar verdim alttanArkadasimin yigeni bi Afrikaliyla 10 yildir evli. Cocuklu. Mutlu..
yabanci biriyle evlenilebilir, ama ya ilerde ülkesine dönmek isterse. Orda yasayabilir misiniz??
Ziyaret amaçlı afganistana gitmeye karşı değilim ki tabiki.. İlla ki ailesini akrabalarini görmeye gideceğiz.. Ama temelli kalmaya açık değilim
Tabiki yüz yüze birebir tanışmadan birşeylerin ismi konmaz. Bunu biliyorum heralde. Burda çalışıyor zaten doktora için İngiltereye gidecek bu dönemden sonra. Benimde zaten eğitimimi tamamlamam gerekiyor. Haliyle uzuuun bir süre daha birbirimizi tanımakla geçecek13 sayfayı okumadım açıkçası. En son naisl tanisacagiz bilmiyorum yazmistiniz yani tanismaniz bile henüz muallak. Kim ilerde nerde yaşayacak. Hadi tanıştın diyelim sonra kaç ayda bir goruseceksin , ne bileyim gerçekçi değil bence. İnternettten konuşmak ozledigin için hep güzel gelir ama birebir yaşamak çok farklı bunu ancak biri ile uzun süre vakit geçirince anlarsın. Onun yerine aynı ulkede yaşayan birini bul bence. Yani burda sorun yabancı olması değil başka ülkede ikamet etmesi
Ablacım olmaz. Afganistan'a ziyaret falan da olmaz aklından çıkar
Öyle alttan mesajlar vererek biryere varılmaz. Aynı ülkedeymissiniz pardon ama farklı şehir. Farklı şehir olması kötü degil iki haftada bir vs bulusabilecekseniz. Ama Afganistan'a kesinlikle gitmeyeceginin alttan olmadan doğrudan msjini ver. Orasi ziyaret edilecek bir ülke değil . Ben olsam gitmezdim. İngiltere planı varsa sadece senin için ertelemesi doğru olmaz. Ya sende onla olan yap ya da bu şekilde güveniyorsan devam ettirTabiki yüz yüze birebir tanışmadan birşeylerin ismi konmaz. Bunu biliyorum heralde. Burda çalışıyor zaten doktora için İngiltereye gidecek bu dönemden sonra. Benimde zaten eğitimimi tamamlamam gerekiyor. Haliyle uzuuun bir süre daha birbirimizi tanımakla geçecek
götürüp geri getirmez mi beni
Doktorasını ertleyemez tabiki. Sadece işlerin ciddilesmesini erteler bu da benim için güzel birşey. Onu biraz daha tanımaya vaktim olur. Benim üniversite eğitimim ve onun Doktorası bitmeden evlilik düşünmemÖyle alttan mesajlar vererek biryere varılmaz. Aynı ülkedeymissiniz pardon ama farklı şehir. Farklı şehir olması kötü degil iki haftada bir vs bulusabilecekseniz. Ama Afganistan'a kesinlikle gitmeyeceginin alttan olmadan doğrudan msjini ver. Orasi ziyaret edilecek bir ülke değil . Ben olsam gitmezdim. İngiltere planı varsa sadece senin için ertelemesi doğru olmaz. Ya sende onla olan yap ya da bu şekilde güveniyorsan devam ettir
Yahu cidden gecen trt world de izledim, insanlik disi bi yer. Konu sahibesi bi baksaniz mi son donem afganistan belgesellerine. Belki biraz daha netlesir bu ulke hakkinda beklentileriniz.Yok, adam iyi bir insan olsa ile güvenli bir yer değil. Bombalar uçulabilir, Talibanın eline düşebilirsin, kaçırılabilirsin, burda beyaz bir kadın var saldıralım derler.. Olmaz yani, orası normal bir ülke değil kural, yasa, medeniyet falan yok başına her şey gelebilir. Kaybolur gidersin izini bile bulamazlar.
Canım az çok merak ediyorum tabi.. Ama hiçbir beklentim yok inan.. Zaten o da anlatır yaşamın orda ne kadar zor olduğunu. Bayram tatili için afganistana gitmişti hala orda. Rejim sürekli hatları kesiyormuş bazı yerlerde hiç iletişim yok hatta.. Gerçekten korkunç bir yer olduğuna inandım açıkçasıYahu cidden gecen trt world de izledim, insanlik disi bi yer. Konu sahibesi bi baksaniz mi son donem afganistan belgesellerine. Belki biraz daha netlesir bu ulke hakkinda beklentileriniz.
Ask tan olmuyosaniz hic bulasmayin. 1 yillik 2 yillik degilki evlenince omurluk dert sahibi olabilirsiniz. Birakin sizi cocuklariniza da zor olur. Bekarken goremiyo insan ama evlenince mutlaka hem kultur catismasiyla hem bu problemlerle yuzlesiceksiniz. Acikcasi kiz kardesim bu fikirle gelse vazgecirmek icin elimden geleni yapardim. Ama aileniz onayliyorsa siz de herseye ragmen asigim diyorsaniz deneyin tabii. Hakkinizda hayirlisi olsun umarim mutlu olursunuz her neyi secersenizCanım az çok merak ediyorum tabi.. Ama hiçbir beklentim yok inan.. Zaten o da anlatır yaşamın orda ne kadar zor olduğunu. Bayram tatili için afganistana gitmişti hala orda. Rejim sürekli hatları kesiyormuş bazı yerlerde hiç iletişim yok hatta.. Gerçekten korkunç bir yer olduğuna inandım açıkçası
Ne aşkıAsk tan olmuyosaniz hic bulasmayin. 1 yillik 2 yillik degilki evlenince omurluk dert sahibi olabilirsiniz. Birakin sizi cocuklariniza da zor olur. Bekarken goremiyo insan ama evlenince mutlaka hem kultur catismasiyla hem bu problemlerle yuzlesiceksiniz. Acikcasi kiz kardesim bu fikirle gelse vazgecirmek icin elimden geleni yapardim. Ama aileniz onayliyorsa siz de herseye ragmen asigim diyorsaniz deneyin tabii. Hakkinizda hayirlisi olsun umarim mutlu olursunuz her neyi secerseniz
Sebverda ne okudum ben öyle..fazlaca müdahil ve eşinizin sanki annesi gibi buldum sizi.eşinizin adına üzüldüm bu ne böyle,azarlarim ederim..adam sizin esiriniz mi bir sakin ol bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?