Yabancı bir erkekle ilişki?

Kadina siddet en fazla avrupada heryer tecavuz istismar kadin cinayeti. Her erkek en az 5 evlenir hepsi bi evde gul gibi gecinir. Gecen pariste gordum bir adam arkadasinda 5 peceli hanimi … adam kuzey irlandali cikmasin mi ayrica dunyadaki en dusuk kadin calisma orani avrupada. Esleri demiski sen calisirken erkekler sesini duyar sehvetlenir tokalasirsin filan adami katil etme. Kadinlar calismaz avrupa da.
sukur ortadogu milletleri var da dunya medeniyet goruyo. Refah seviyesi en yuksek en gelismis yer sonucta.

Evet islami yaşantımızın aynı olması da bizi bir arada tutan güven veren bi faktör aslında
dini anlayış şekillerinizin benzer olması önemli. bir çok mezhebi, bir çok grubu olan bir din İslam. çoğu kez dini anlayış şeklimiz birbirinden farklı olabiliyor.

Afgan dediğiniz için diyorum, çok eslilige bakışı nasil mesela, onun için kadınin değeri ne? selefi midir, zahiri midir, nedir, İslam dinine hangi pencereden bakıyor? biri de sormuş, temizlik anlayışı nasil, bunlar ve benzeri bir milyon sey beraber yaşamı etkiliyor, uzaktan bunları anlamak pek de mümkün değil.

ben olsam düşünmezdim, Afgan değil, Ingiliz de olsa düşünmezdim. değişikliklere çabuk alisan, ve bunlarla mutlu olan biri değilim çünkü.

siz önce kendinizi, sonra karşınızdakini iyice bir değerlendirmeniz lazım.

Ülkesine dönmese bile geldiği kültür üniversite okumakla falan değişmiyor bence Otrera. İnsanın mayası neyse o...
Ayrıca kadının adının bile olmadığı, burkasiz sokağa çıkamadığı bir coğrafya Afganistan. Beklentilerin uyusacagini sanmıyorum...

Eğer bi risk alacaksam Avrupadan ya da daha gelişmiş bi medeniyetten bi sevgili yaparım zaten internet zaten sanal dünya neden Afgan yani?? Okul arkadaşınız değil ki aşık oldum elimde değil olsun?? Yapmayın ya ne gerek var, nasıl uyum sağlayacaksınız o nasıl mutlu olacak burda? Günün birinde memleketine dönmek isterse ne olacak?

Ben İstanbulda doğdum büyüdüm eşimle tanışınca onun memleketine geldim ama hala aklım orda hep bir gün oraya geri dönecekmişim gibi hissediyorum, hayal kuruyorum orda olmalıymışım gibi hissediyorum yani bu elimde değil ki. Eşime diyorum ki 25 yaşımda aklım bi karış havadayken geldim şu aklımla getiremezdin, burda mutlu huzurlu olmakla alakalı olduğunu da düşünmüyorum çünkü iyiyim burda ama ilk yaşadığım yeri özlemek çok başka

O Afgan da mutlaka bi gün ülkesine dönmek isteyecek bundan emin olarak hayal kur ya da bi yola başla.

Mühendisim bilmiyorum ya, insan etnik kökenini, ailesini falan seçemiyor/ değiştiremiyor. Bundan dolayı insanların bu tarz ,seçme şansının olmadığı konularda ben hemen önyargılı davranmak istemiyorum. Belki de gerçekten etnik kökenindeki kültür ve örflerden çok ama çok farklı biridir, öyle insanlar , nadir de olsa çıkabiliyor biliyorsun. Bazen çıktığı yere hiç benzemeyen insanlar da olabiliyor. Belki de öyledir ( umarım )

Ama genel anlamda haklısın, maalesef armut dibine düşüyor çoğu kez …

Bi yaştan sonra herkes özüne dönüyor otrera, kadınların yaşlanınca annesine benzemesi gibi, kaçınılmaz son. Ben eşimi mühendislik fakültesinde öğrenciyken tanıdım tarımdan çiftçilikten uzaklaşmak için büyükşehire üniversite okumaya geldiğini anlatırdı ,ben onu 15 yıldır tanıyorum, şuan büyük bi tutkuyla tarım yapıyor ve ait olduğum yer toprak diyor. O da bu hale nasıl geldiğinin ve şuan olduğu noktanın şaşkınlığını yaşıyor ama gerçek bu.

Önyargıları bir kenara bırakarak kendimden pay biçtiğimde her geçen gün aileme ve geldiğim kültüre daha çok benzedigimi farkediyorum inan. Hayatımın 1/3 i değisik ülkelerde geçti ama sanki bir taşı hızlıca firlatmışımda taş ileriye gitmek yerine yükseğe çıkıp hemen önüme düşmüş gibi.

Diğer yandan eşimi düşünüyorum, İstanbul'da tıp okumuş, İstanbul'da yaşıyor ama sonuç olarak tam bir İç Anadolu erkeği...bir çok konuda kendini aşmış olsa da belli konuları aşması bana göre imkansız...hatta bu bayram haklı olduğumdan bir kere daha emin oldum.

Demem o ki daha doğmadan kim olacağımız dnamıza kodlanmış, sonrası biraz modifiye edilebilir tabii.

doğrudur,bir şey diyemiyorum. yaşça benden büyüksünüz diye düşünüyorum,mutlaka daha çok görmüş geçirmişsinizdir :))

birmuhendisanne sana da böyle diyeyim o halde canım :))

Internetten tanisiyor olmasaydiniz fikrim cok farkli olacakti. Afganlarin ve pakistanlilarin arasinda cok duzgun insanlar var oyle ocu falan degiller. Gayet efendi tanidiklarim vardi universite donemimde. Herkes icin gecerli olan en basit kural aile yapisina bakmak. Buda sizin durumunuzda pek mumkun degil. Ister turk olsun iste yabanci uyruklu sanal iliskilere sicak bakmadigim icin sizin iliskinizede sicak bakamadim ben.

Benim eşim Arap ve Türkiyede yaşıyoruz. Ben şuanlık memnunum herhangi bir problem yaşamadık. Kültürel farklılıklar elbette oluyor ama çok büyük değil ve arada saygı var. Yalnız internetten tanımış olsanız bile en az 2 sene aynı şehirde yaşayıp çok iyi tanımak lazım. Yabancı ile evlilik avantajı çocukların bilingual olarak büyüyorlar. Her iki kültürden de insanlar tanıyorlar ve algıları daha gelişmiş oluyor. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun iyiler iyidir.

Olmaz bence.. mantikli dusunun biraz.. kesinlikle irkcilik degil soylediklerim ama bir suru zorluk yasarsin.. su an toz pembe gozuksede hersey, gozuktugu gibi olmuyor..

İnternette böyle bir açıklama buldum.☺☺☺

Hz. Âdem ilk insan ve ilk peygamberdir. Hz. Havva’da Hz. Âdem’in bedeninden yaratılmış, onun eşidir. Dolayısıyla insanlık Hz. Âdem’le başlıyor. İnsanın genetik yapısını teşkil eden DNA’lar (Dezoksi Ribo Nükleik Asitler) çok geniş bilgi kapasitesiyle donatılmışlardır. Bazı araştırıcılar, insan DNA’sındaki bilgileri kitaba dökmek mümkün olsa, 100 m2’lik yerle-ay arası kadar ansiklopedi kitabının ancak bu bilgileri alabileceğini ifade ediyorlar. Bu değerlendirme belki ilk bakışta abartılı gelebilir. Ama bir flaş diske veya bir DVD’ye yüklediğimiz bilgileri ve onun kapladığı alanı dikkate alınca, bunun aynı hakikat olabileceğini anlarız.

İlk insan Hz. Âdem babamızın genetik yapısında, bütün torunlarının genetik yapısı, tüm renk ve ırk karakterleri de dâhil, şifre halinde mevcuttu. İlmen bunun itiraz edilecek bir tarafı yoktur. Şimdi, hanımınızla birlikte sizin genetik yapınızda, kıyamete kadar gelecek bütün torunlarınızın genetik yapısının var olduğunu söylemek, hakikatin ifadesi değil midir? Orada, Hz. Havva’nın da genetik yapı başlangıcı Hz. Âdem olduğu için, bu değerlendirme mantıki ve ilmî yaklaşıma uygundur.

İşin bir diğer boyutu ise, genetik yapıda mevcut olan bütün renk ve ırk karakterleri bir anda fenotip dediğimiz dış görünüşte kendini hissettiremez. Dış yapıda kendini gösterecek olanlar, dominant karakterlerdir. Çekinik karakterlerin fenotipte etkisi görülmez. Ancak, aynı gen havuzunda, yani insan topluluğu içerisinde üremeler devam ettikçe, dominant karakterlerin baskısından kurtulan çekinik karakterler, belli oranlarda yavrularda ortaya çıkar. Birbirinden ayrılan ve kendi içerisinde üremeye devam eden kabile ve gruplarda çekinik karakterler ortaya çıktığı gibi, bu çekinik karakterler arasında yeni birleşimler görülür veya farklı yönde eşit etkiye sahip iki karakterin ortası bir yapı hâsıl olabilir. Böylece genetik yapıda ortaya çıkan çeşitlilik belli oranlarda birleşerek günümüzdeki insanlarda ortaya çıkan renk ve ırkların teşekkülüne sebep olmuştur. Hadi bea

Ailesi nerde?

doğduğun ev kaderindir dizisi gibi olmuş

Hanımlar konuya dini içerikli veya ırkçı yorumlar yazmayınız lütfen.

Evet ilk sosyal medya üzerinden tanıştık farklı illerde olduğumuz içinde mesajlaşmaktan çok görüntülü konuşuyoruz Nasıl taniyacagim bilmiyorum
Saçma bir ilişki, bence kendi ülkenizdn yüzyüze goruseceginiz birini bulun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…