Kadina siddet en fazla avrupada heryer tecavuz istismar kadin cinayeti. Her erkek en az 5 evlenir hepsi bi evde gul gibi gecinir. Gecen pariste gordum bir adam arkadasinda 5 peceli hanimi … adam kuzey irlandali cikmasin miCey inanma yabancılar eşlerine siddet uygulamayor dediklerine . Eşlerine ve kız arkadaşlarına alasını yapıyorlar . Hatta öyle iğrençlikler varki kolay kolay gündeme gelmiyor . Kendi öz babaları tarafından senelerce istismar edilmelerimi dersin , grup sexler mi dersin ( hatta bizim kral da skandala karışmıştı) sözde medeni saydıkları açık ilişkiler mi , ayrıca tecavüzler … maalesef bunlar avrupadada yaşanıyor. Özellikle kadına şiddet …
dini anlayış şekillerinizin benzer olması önemli. bir çok mezhebi, bir çok grubu olan bir din İslam. çoğu kez dini anlayış şeklimiz birbirinden farklı olabiliyor.Evet islami yaşantımızın aynı olması da bizi bir arada tutan güven veren bi faktör aslında
Ülkesine dönmese bile geldiği kültür üniversite okumakla falan değişmiyor bence Otrera. İnsanın mayası neyse o...Ha Türk ha yabancı, anlaştıktan ve ortak paydada buluşabildikten sonra bence önemi yok. Ancak en önemli sorun adama ülkesine dönmek isteyecek mi??
bunu kesin olarak netleştirin. Zira sonradan gitmek isterse büyük sorun oluşturabilir.
bir arkadaşım Afgan bir beyle görüşüyordu, adam en başta yok falan dedi ama sonradan ülkeme gideceğiz dedi kıza, ayrıldılar. Çünkü biliyorsunuz şu anda kaos ortamı hakim o ülkede maalesef
Mühendisim bilmiyorum ya, insan etnik kökenini, ailesini falan seçemiyor/ değiştiremiyor. Bundan dolayı insanların bu tarz ,seçme şansının olmadığı konularda ben hemen önyargılı davranmak istemiyorum. Belki de gerçekten etnik kökenindeki kültür ve örflerden çok ama çok farklı biridir, öyle insanlar , nadir de olsa çıkabiliyor biliyorsun. Bazen çıktığı yere hiç benzemeyen insanlar da olabiliyor. Belki de öyledir ( umarım )Ülkesine dönmese bile geldiği kültür üniversite okumakla falan değişmiyor bence Otrera. İnsanın mayası neyse o...
Ayrıca kadının adının bile olmadığı, burkasiz sokağa çıkamadığı bir coğrafya Afganistan. Beklentilerin uyusacagini sanmıyorum...
Mühendisim bilmiyorum ya, insan etnik kökenini, ailesini falan seçemiyor/ değiştiremiyor. Bundan dolayı insanların bu tarz ,seçme şansının olmadığı konularda ben hemen önyargılı davranmak istemiyorum. Belki de gerçekten etnik kökenindeki kültür ve örflerden çok ama çok farklı biridir, öyle insanlar , nadir de olsa çıkabiliyor biliyorsun. Bazen çıktığı yere hiç benzemeyen insanlar da olabiliyor. Belki de öyledir ( umarım )
Ama genel anlamda haklısın, maalesef armut dibine düşüyor çoğu kez …
Önyargıları bir kenara bırakarak kendimden pay biçtiğimde her geçen gün aileme ve geldiğim kültüre daha çok benzedigimi farkediyorum inan. Hayatımın 1/3 i değisik ülkelerde geçti ama sanki bir taşı hızlıca firlatmışımda taş ileriye gitmek yerine yükseğe çıkıp hemen önüme düşmüş gibi.Mühendisim bilmiyorum ya, insan etnik kökenini, ailesini falan seçemiyor/ değiştiremiyor. Bundan dolayı insanların bu tarz ,seçme şansının olmadığı konularda ben hemen önyargılı davranmak istemiyorum. Belki de gerçekten etnik kökenindeki kültür ve örflerden çok ama çok farklı biridir, öyle insanlar , nadir de olsa çıkabiliyor biliyorsun. Bazen çıktığı yere hiç benzemeyen insanlar da olabiliyor. Belki de öyledir ( umarım )
Ama genel anlamda haklısın, maalesef armut dibine düşüyor çoğu kez …
doğrudur,bir şey diyemiyorum. yaşça benden büyüksünüz diye düşünüyorum,mutlaka daha çok görmüş geçirmişsinizdir :))Bi yaştan sonra herkes özüne dönüyor otrera, kadınların yaşlanınca annesine benzemesi gibi, kaçınılmaz son. Ben eşimi mühendislik fakültesinde öğrenciyken tanıdım tarımdan çiftçilikten uzaklaşmak için büyükşehire üniversite okumaya geldiğini anlatırdı ,ben onu 15 yıldır tanıyorum, şuan büyük bi tutkuyla tarım yapıyor ve ait olduğum yer toprak diyor. O da bu hale nasıl geldiğinin ve şuan olduğu noktanın şaşkınlığını yaşıyor ama gerçek bu.
Benim eşim Arap ve Türkiyede yaşıyoruz. Ben şuanlık memnunum herhangi bir problem yaşamadık. Kültürel farklılıklar elbette oluyor ama çok büyük değil ve arada saygı var. Yalnız internetten tanımış olsanız bile en az 2 sene aynı şehirde yaşayıp çok iyi tanımak lazım. Yabancı ile evlilik avantajı çocukların bilingual olarak büyüyorlar. Her iki kültürden de insanlar tanıyorlar ve algıları daha gelişmiş oluyor. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun iyiler iyidir.Selam kızlar.. Uzun zamandır sohbet ettiğim afganistalı bir bey var.. Üniversite eğitimini burda alıp bitirmiş ve akademik alanda başarılı, çalışkan ve ahlaklı biri.. En çok etkilendiğim yönü de bu. Kendini her anlamda inanılmaz geliştirmiş, kültürlü, nezaket sahibi biri.. Muhabbetimiz gayet güzel ilerliyor.. Ciddi birşeyler düşünüyoruz ama hemen değil hala sohbet ediyoruz.. Fakat daha önce ne yabancı uyruklu biriyle görüştüm ne de bunu deneyimleyen akıl alacak bir tanıdığım oldu.. Sizce olur mu dersiniz ileride ne gibi zorluk yaşayabilirim?
Olmaz bence.. mantikli dusunun biraz.. kesinlikle irkcilik degil soylediklerim ama bir suru zorluk yasarsin.. su an toz pembe gozuksede hersey, gozuktugu gibi olmuyor..Selam kızlar.. Uzun zamandır sohbet ettiğim afganistalı bir bey var.. Üniversite eğitimini burda alıp bitirmiş ve akademik alanda başarılı, çalışkan ve ahlaklı biri.. En çok etkilendiğim yönü de bu. Kendini her anlamda inanılmaz geliştirmiş, kültürlü, nezaket sahibi biri.. Muhabbetimiz gayet güzel ilerliyor.. Ciddi birşeyler düşünüyoruz ama hemen değil hala sohbet ediyoruz.. Fakat daha önce ne yabancı uyruklu biriyle görüştüm ne de bunu deneyimleyen akıl alacak bir tanıdığım oldu.. Sizce olur mu dersiniz ileride ne gibi zorluk yaşayabilirim?
İnternette böyle bir açıklama buldum.☺☺☺Hayır, Adem ile Havva'dan gelmiyoruz. Gelmiş olsak farklı ırklar olamazdı.
Beyaz ırk, Uzak doğulu (çekik göz), Afrikalılar (siyah ten), sarı ırk (mesela Moğollar) ... gibi gibi çeşit çeşit farklı ırkın aynı aileden olması mümkün değil.
Görünce yazmak istedim =)
Ailesi nerde?Nerdeyse 1 yıldır tanışıyoruz birkaç online konferanstan.. Onun uzun bi süre burda kalma gibi bi fikri yok.. Önümüzdeki dönemden sonra İngiltereye gidecek doktora için.. Ondan sonra işi burda olursa burda kalacak olmazsa ailesinin yanında olacak.. konuşmalarında rahatsız etmeyecek kadar kıskançlık hissettim onun dışında rahatsız olduğum birşey olmadi.. Hemen kesip atmak da istemedim açıkçası
doğduğun ev kaderindir dizisi gibi olmuşÖnyargıları bir kenara bırakarak kendimden pay biçtiğimde her geçen gün aileme ve geldiğim kültüre daha çok benzedigimi farkediyorum inan. Hayatımın 1/3 i değisik ülkelerde geçti ama sanki bir taşı hızlıca firlatmışımda taş ileriye gitmek yerine yükseğe çıkıp hemen önüme düşmüş gibi.
Diğer yandan eşimi düşünüyorum, İstanbul'da tıp okumuş, İstanbul'da yaşıyor ama sonuç olarak tam bir İç Anadolu erkeği...bir çok konuda kendini aşmış olsa da belli konuları aşması bana göre imkansız...hatta bu bayram haklı olduğumdan bir kere daha emin oldum.
Demem o ki daha doğmadan kim olacağımız dnamıza kodlanmış, sonrası biraz modifiye edilebilir tabii.
Saçma bir ilişki, bence kendi ülkenizdn yüzyüze goruseceginiz birini bulunEvet ilk sosyal medya üzerinden tanıştık farklı illerde olduğumuz içinde mesajlaşmaktan çok görüntülü konuşuyoruzNasıl taniyacagim bilmiyorum
Nasıl yani? Afganistanlılar medeni değil mi?Ben de her ne kadar şu an medeni ortamda yaşarsa yaşasın illa ki bir gün özünü yansıtacaktır diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?