İstisnalar dışında değil.Nasıl yani? Afganistanlılar medeni değil mi?
Mühendisim bilmiyorum ya, insan etnik kökenini, ailesini falan seçemiyor/ değiştiremiyor. Bundan dolayı insanların bu tarz ,seçme şansının olmadığı konularda ben hemen önyargılı davranmak istemiyorum. Belki de gerçekten etnik kökenindeki kültür ve örflerden çok ama çok farklı biridir, öyle insanlar , nadir de olsa çıkabiliyor biliyorsun. Bazen çıktığı yere hiç benzemeyen insanlar da olabiliyor. Belki de öyledir ( umarım )
Ama genel anlamda haklısın, maalesef armut dibine düşüyor çoğu kez …
Ben de ırkçılık yapacak en son kişiyim diye düşünürdüm hep. İnsanların hele ki çocukların eşit olduğu bir dünya en büyük arzum.Ya ırkçılık gibi olmasın bunu yapacak en son kişiyim neredeyse ama Afganistanlılara karşı sıcak değilim malesef. Gerek üniversitede gerekse iş hayatında çok aynı ortamda bulunmuşluğum var. Hiçbir türlü fikrim değişmiyor.
Yolda , tatilde vs tanışıp sevgili olsanız 'ne güzel bir hikaye- demek ki elektriğiniz tuttu' falan diyeceğim de internetten tanısilan ,sadece mesajlasilan bir ilişkiye güzel sözler söylemek istemiyorum. Bence boşa bir çaba harciyorsun...Evet ilk sosyal medya üzerinden tanıştık farklı illerde olduğumuz içinde mesajlaşmaktan çok görüntülü konuşuyoruzNasıl taniyacagim bilmiyorum
+1Yolda , tatilde vs tanışıp sevgili olsanız 'ne güzel bir hikaye- demek ki elektriğiniz tuttu' falan diyeceğim de internetten tanısilan ,sadece mesajlasilan bir ilişkiye güzel sözler söylemek istemiyorum. Bence boşa bir çaba harciyorsun...
Benim de yabancı sevgililerim oldu (hala daha devam ediyor) ... Yani iyi insan cidden iyi insan oluyor,doğduğu yerden bağımsız. O yüzden piyangonun ne cikacagi bilinmez...
Benim dünyanin çok yerinden arkadaşım var
Gözlemlerime göre böyle kötü yönetilen yerlerde iki çeşit genç yaşıyor. Bu düzeni sevenler ve daha özgür daha mutlu bir yaşam için ülkeden kaçıs yolu arayanlar . Ülkeden kaçma niyetinde olanlar genelde daha küçük yaşta eğitimlerine ve dillerine çok önem veriyorlar çünkü bu bir çeşit çıkış bileti. O yüzden iyi kazandıkları işlerde, daha gelismis ülkelerde yasiyorlar. Ve kendi topumlarini begenmedikleri için biraz aşağılık kompleksine sahip oluyorlar, avrupalidan da Avrupalı olmaya çalışıyorlar. Ha,özleri bu mu? Bilemeyeceğim. Ama benim tanıdıklarım böyle (daha kötü olanları vardır ama iyi enerji almadiklarimla arkadaşlık etmediğim için ben görmemiş olabilirim)
Yabancı biriyle ilişkiye gelince , bence bir türkle olan ilişkiden daha kolay :) kavgalar genelde 'aaa öyle demek istemedim,sanırım yanlış ifade ettim' ile bitiyor
Ama senin konunda 'ingilterede yasariz,Afganistan'a gitmeyiz' düşüncen bile olaydan uzak olduğunu gösteriyor. Adamın orada vardır kaç tane kardeşi. Yani hiç birinin mi düğününe gitmek istemeyecek? Hiç mi cocuklari kuzenleriyle tanışsin istemez,öz yegenlerini merak etmez? Anne babasını görmeden mi gecirecek ömrünü? Tabii ki uygun sıklıklarla aileisnin yanına gidecek ,gitme hayalinde olacak her göçmen gibi... Aksini düşünmen bile çok bencilce. Adamın aksini iddia etmesi de bence avini ürkütmek istemediğinden...
Ve son olarak ; Instagram'da şu sayfada yüzlerce yabancı damat var, anonim olarak soru vs sorabiliyorsun. Bence sana yardımcı olacaktir
"Ama senin konunda 'ingilterede yasariz,Afganistan'a gitmeyiz' düşüncen bile olaydan uzak olduğunu gösteriyor. Adamın orada vardır kaç tane kardeşi. Yani hiç birinin mi düğününe gitmek istemeyecek? Hiç mi cocuklari kuzenleriyle tanışsin istemez,öz yegenlerini merak etmez? Anne babasını görmeden mi gecirecek ömrünü? Tabii ki uygun sıklıklarla aileisnin yanına gidecek ,gitme hayalinde olacak her göçmen gibi... Aksini düşünmen bile çok bencilce. Adamın aksini iddia etmesi de bence avini ürkütmek istemediğinden..."bu konuda tamamen sizin gibi düşünüyorum..çok haklısınızYolda , tatilde vs tanışıp sevgili olsanız 'ne güzel bir hikaye- demek ki elektriğiniz tuttu' falan diyeceğim de internetten tanısilan ,sadece mesajlasilan bir ilişkiye güzel sözler söylemek istemiyorum. Bence boşa bir çaba harciyorsun...
Benim de yabancı sevgililerim oldu (hala daha devam ediyor) ... Yani iyi insan cidden iyi insan oluyor,doğduğu yerden bağımsız. O yüzden piyangonun ne cikacagi bilinmez...
Benim dünyanin çok yerinden arkadaşım var
Gözlemlerime göre böyle kötü yönetilen yerlerde iki çeşit genç yaşıyor. Bu düzeni sevenler ve daha özgür daha mutlu bir yaşam için ülkeden kaçıs yolu arayanlar . Ülkeden kaçma niyetinde olanlar genelde daha küçük yaşta eğitimlerine ve dillerine çok önem veriyorlar çünkü bu bir çeşit çıkış bileti. O yüzden iyi kazandıkları işlerde, daha gelismis ülkelerde yasiyorlar. Ve kendi topumlarini begenmedikleri için biraz aşağılık kompleksine sahip oluyorlar, avrupalidan da Avrupalı olmaya çalışıyorlar. Ha,özleri bu mu? Bilemeyeceğim. Ama benim tanıdıklarım böyle (daha kötü olanları vardır ama iyi enerji almadiklarimla arkadaşlık etmediğim için ben görmemiş olabilirim)
Yabancı biriyle ilişkiye gelince , bence bir türkle olan ilişkiden daha kolay :) kavgalar genelde 'aaa öyle demek istemedim,sanırım yanlış ifade ettim' ile bitiyor
Ve son olarak ; Instagram'da şu sayfada yüzlerce yabancı damat var, anonim olarak soru vs sorabiliyorsun. Bence sana yardımcı olacaktir
Allahtan o kabilede doğmadın, yoksa sende şuan bir yamyamdınŞöyle afrikadan yamyam kabilesinden kendime yakışıklı bir koca bulamadım ya zamanında yanarım yanarım ona yanarım
Şöyle afrikadan yamyam kabilesinden kendime yakışıklı bir koca bulamadım ya zamanında yanarım yanarım ona yanarım
Sebverda ne okudum ben öyle..fazlaca müdahil ve eşinizin sanki annesi gibi buldum sizi.eşinizin adına üzüldüm bu ne böyle,azarlarim ederim..adam sizin esiriniz mi bir sakin ol bence.Benim esim Pakistanli.iyi giden bir evliligimiz ve birde evladimiz var. Avrupada tanistik ve orada yasiyoruz. Tanistigimizda ikimizde ogrenciydik.
Ben su an yabanci biriyle evli oldugum halde ilk basta duygularimi kabul etmekte cok zorlanmistim, aylarimi aldi kabul etmek. Ilk konusmaya basladigimizda daha yirmili yaslarin ortalarina yaklasiyorduk. Ailelere biraz bahsettigimizde benim babam "Türk olmayan biriyle ben ölmeden evlenemezsin" demisti ve onun annesiyle evli ablasi dünya savasi cikmis gibi Pakistanli olmayan birine ne kadar karsi olduklarini soylemisti. Peki ne mi oldu.... 2-3 sene cok kopuk kopuk gorustuk. Yaslar 30a yaklasti ve ailelere o konuyu tekrar actigimizda kimseden ses cikmadi. Avrupada iki basimiza evlendik.
Onunla Turkiyeye bir kac defa ailemi ziyarete gittik ama ben hic Pakistana gitmedim ve hicbir guc ne beni nede cocugumu oraya goturemez, bunu evlenmeden oncede sart kostum zaten.
Kultur farkliligina gelince.... Hissetmedim ve bazi seylere tamamen gozumu kulagimi kapadim. Genelde o toplumda annelerinin onunde agzini acamaz erkekler ve evlenecekleri kizi anneler secer. Esimin heralde hala en sinir oldugum huyu bu sanirim annesinin onunde konusamamasi. Onun disinda annesi hep esime karina yardim et ona iyi bak der, dogum yaptim kimse yoktu yanimizda ve butun yemek temizlik islerini o yapti. Sunuda ekleyeyim hijyen sifir bir toplum ama esime ogrettim, evde hersey benim kurallarima gore. Ilk baslarda yegenleri yengesi didisinin didisi telde konusmak isteyip dururdu tabiiki esim ceviri yapiyor. Bir iki konustum sonra bir atarlandim simdi esim ayda bir defa sadece annesiyle hal hatir sormaya tele cagiriyor. Sorun yasadigim diger konuda ulasamayinca arka arkaya aramalari ama annedir iki evladini kaybetmis merak ediyordur deyip susuyorum. Iste ve toplantida oldugum zamanlarda araninca esimin buyuk yegenine (genelde o arar) basiyorum azari. Benimde sinirim var. Esim ses cikarmiyor sadece kirma uygun bir dille ben onlari ziyaret ettigimde soylerim telefonda kirilmasinlar diyor. Bu bahsettigim iki sorunu gormezsem gulluk gulistanlik giden bir evliligim var.
Benim gibi ailesindan uzakta yasayacaksiniz, ailesinin hatasini soylediginizde savunmaya gecmeden sizide dinleyecek ve anlamaya calisacak biriyse sans verin.
Her cümlenize katılıyorumBen de ırkçılık yapacak en son kişiyim diye düşünürdüm hep. İnsanların hele ki çocukların eşit olduğu bir dünya en büyük arzum.
Ama geçenlerde parkta oğlumun elinde bir oyuncak vardı , beş, altı tane suriyeli çocuk oğlumun elinden alıp oynamaya başladılar ama oynamak derken parçalıyorlar bildiğin.
Gittim "çocuklar bırakın o sizin değil" dedim, beni takmadılar bile.
Bildiğiniz çete gibi, düşünün ben başedemedim, etraftan adamlar geldi.
Açıkçası çocuklarımın geleceği için çok endişelendim o an. Kendi ülkelerinde artık güvende olmadıklarını gördüm.
O çocuklar büyüyecek ve bizim çocukların başına bela olacaklar
Konu sahibi, ingiliz, alman, italyan vs.olsa yorumum farklı olurdu. Ama afkanlar ve suriyeliler ülkenin kanayan yarası.
İyi düşünmek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?