Yabancı bir erkekle ilişki?

Yahu çok afedersiniz ben bir yorum daha yapacağım yukarda ne aşkı 1 yıldır sohbet ediyorum sadece demişsiniz.

Bir iş ortamında tanışsanız, bir tatilde, arkadaş ortamında tanışsanız ve bazı şeyler kendiliğinden oluşsa bir çekim olsa anlayacağım sizi.

Ama internetten tanıştığınız, farklı şehirlerde yaşadığınız, hiç yüz yüze görüşmediğiniz yabancı bir adama fazla değer verip söylediklerine fazla güveniyorsunuz bence.

Burda yüksek lisansına, İngiltere'ye doktoraya gideceğine ve orda yaşayacağınıza (?) falan hemen inanmışsınız.
Türk olsa bile internetten birine sakın güvenmeyen derim, değil ki Afgan.

Üstelik evlenseniz sizi alıp götürse Afganistan'a kötü niyetli bir adamsa başınıza neler gelir neler. O coğrafyada herşey mümkün belki böyle genç kızlarla konuşan onları farklı bir yerlere çekmeye çalışan bir örgüt elemanı bu adam nasıl güveniyorsanız yahu.

Hadi siz hiç gitmediniz tatil amaçlı bile.
Çocuğunuz olsa alsa kaçırsa bi daha mümkün değil bulamazsınız. Oralarda kadınının adı yok. Çocuk aramaya gitseniz tecavüze uğramanız, öldürülmeniz taşlanmanız çok olası. O çocuk nasıl bir kültürde büyüyecek bi kere baba tarafını hiç tanımayacak mı sanıyorsunuz.

Karavana saldırdıkları bir video izlemiştim zamanında. Adamın yanında ki beyaz kadını almaya çalışıyorlardı motorsikletlerle km'lerce takip ediyorlar. Çete gibiler. Korku filmi gibiydi. Siz oraları normal düşünüyorsunuz sanırım orda devlet yok, düzen yok.

Nasıl bir cesaret nasıl bir güven bu anlamadım aşıkta değilmişsiniz internetten farklı bir şehirde yaşayan Afgan bulacak kadar erkek mi bitti dünyada.
Sizin tercihleriniz sizi ilgilendirir tabi.

Cok Afgan ogrencim oldu. Cok saygili, terbiyeli, zeki cocuklardi hepsi. Kimisi universiteden mezun oldugu halde gelip halimi hatrimi sorar hala. Ama asla Afgan biriyle birlikte olmazdim. Dini yasayis tarzi bana gore degil. Hayatlarini bu eksende kuruyorlar. Bu sizin hayat tarziniza uygunsa sans verin. Yok bana gore degil diyorsaniz hic bulasmayin.

Maalesef çoğunda yobaz zihniyeti var. Çok dindar biriyseniz size uyar ama onun haricinde tavsiye etmem. Büyük ihtimalle ileride çarşafa falan girmenize ister, şimdi böyle medeni göründüğüne bakmayın. Ha ben çok dindar bir insanım benim için bunlar sorun değil diyorsanız o zaman sorun yok.

Keşke konuda diğer hanımefendilere yazdığım mesajları okusaydınız:)

Heryerin iyisi kotusu var... Onemli olan nereli oldugi degil... Merhametli namuslu insan gibi insan olmasi...
Maalesef bu pek doğru değil bence. Tabi ki her yerde iyi de olabilir kötü de olabilir ama çoğunluk diye de bir şey var. İstisnalar kaideyi bozmuyor sonuçta.

Samimi Müslüman ise böyle birşeyi ben istemeden bana dayatmaz.. Bana gelirsek yaşantım islami bir çizgide, ibadetlerim tesettürüm herşeyi hakkıyla yapmaya calisiyorum.. Dini alanda da birçok şeyi aynı düşünüyoruz.. Hemen evliliğe karşıyım onun doktorası benim lisansım bitmeden ciddi birşeyler düşünmem.. Uzun bir süre tanımak istiyorum.. Umarım herşey hayırlı olur:)

Evet farklı olurdu yorumlar maalesef çünkü italyanlar ya da almanlar kadınlara baskı uygulayıp insan yerine koymamazlık etmiyorlar. Afganistan gibi ülkelerde kadının adı bile okunmuyor maalesef. Tabi ki istisnalar vardır ama geneli böyle.

Keşke konuda diğer hanımefendilere yazdığım mesajları okusaydınız:)
Okudum ve nedense çizmek istediğiniz profil garip geldi açıkcası.
Yeni Üye Vera4949 gibi bir isim ile tam afganların tır ile otobana indirildiği, dalga dalga göçün geldiği, toplumda bu durumun tartışılıp derin rahatsızlık duyulduğu bir dönemde nedense bir yeni üye gelip, İngiltere'ye doktoraya gidecek kendi ifadesi ile "fiziği eğitimli kültürlü olması hoşa giden" bir Afgan profili çiziyor. 1 yıldır konuştuğunuz adam hakkında soru sormak ve üye olmak için neden tam bu dönemi seçtiniz acaba, 1 yıl baya uzun bir süre :) Bilemiyorum ama konu bana gerçek gelmedi. Tepki mi ölçüyorsunuz artık nedir bilmiyorum.

Afganistandaki yobaz zihniyetler de samimi müslüman olduğunu iddia ediyor ama kalkıp da gavur diye insan öldürüyor maalesef. Neyse yani ben olsam bir türk olarak bu topa girmezdim. Ama siz bilirsiniz tabi.

Evet katılım tarihiniz dün 21:30 ben hemen hemen emin oldum size iyi algı çalışması :)

E o zaman siz zaten kararınızı vermişsiniz, bize fikir sormuyorsunuz, keşke konu açıp bizi boşuna oyalamasaydınız.
İnşallah ileride de Afganistan tan nasıl kaçarım, çocuğumu kocamdan nasıl alırım, kocamın ailesi beni dövdü napayım, diye konular açmazsınız.

Kendisi üniversitede araştırmacı.. Nerdeyse 7 yıldır Tr de.. 1 yıldır konuşuyoruz ama son zamanlarda ikimizin de bazı şeyleri istediği yönünde konuşuyoruz.. Bu forumu yıllardır takip ediyorum uygulamadan.. Benimde aklımda bazı soru işaretleri oluşmaya başladı.. Bunun için dün gece ilk defa hesap açtım ve sordum.. Ufak bi eleştiri aldığınızda konu gerçek değil diyerek sıyrılmak biraz komik geldi gibi:) Hanımefendi neden böyle bir konu için tepki ölçmeye çalışayım güldürmeyin lütfen Sevgili kirginzambak istediğinizi düşünebilirsiniz tabiki.. Konuya İnanılmaz sert yorumlar geldi ve bu hanımların gerçekten bir bildiği vardır diye hepsini es geçmeden dikatle okudum.. Çevremde yorum yapacak deneyimli biri olmadığı icin buraya basvurdum..Sizin yaptığınız yorumda yazdigim bazı şeyler okumadiginizi anladım o yüzden belirtmek istedim.. Yinede ilginiz için teşekkür ederim

Yahu niyeti soru sormak değil, yazılan her olumsuzluğa cevabı var. Fiziği, eğitimi, kültürü hoşa gidebilecek İngiltere'de doktora adayı Afganlarda var algısı oluşturuyor

Fikir sormamak ne demek:) Ortada kesin birşey yok.. İleride sosyal anlamda ne tür sorunlar yaşayabilirim diye sordum.. Size sadece tanıdığım kadarıyla sizinde yorum yapabilmeniz için bilgi sahibi olmanız adina anlatıyorum yanlış anlasilmasin lütfen:)

Tam 7 yıldır (yedi) TR'de Afgan vatandaşı olarak üni. Araştırma Görevlisi hala doktorası da yok öyle mi :) söylediğiniz yök mevzuatına aykırı böyle bir şey mümkün değil :))) algı kasarken mevzuatı araştırın iyi günler.

Yahu niyeti soru sormak değil, yazılan her olumsuzluğa cevabı var. Fiziği, eğitimi, kültürü hoşa gidebilecek İngiltere'de doktora adayı Afganlarda var algısı oluşturuyor
hanımlar olayı saptırmaya nasıl meyillisiniz öyle.. Yorumlarınız için teşekkür ederim ama böyle gereksiz yorumların muhattabı ben degilim.. Neymiş algı yaratıyormuşum Cidden işim gücüm yok evde bomboş oturup bununla mı uğraşacagım

Ben pek anlamadım neyin algısını kasıyor?

Yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl yabancı dil hazırlık 4 yıl lisans şuanda hala yüksek lisansida devam ediyor diye biliyorum:)

Sizin araştırma görevlisinin ana bilim dalı ne bi bakalım Afgan var mı o dalda :)

Ben pek anlamadım neyin algısını kasıyor?
Niğde otobanında tırdan indirilen kaçak Afganlar ortaya çıktıktan sonra sınırdan da kafilerle geldikleri pek çok fotoğraf ortaya çıktı. Ardından Afgan sığınmacı istemiyoruz hepsi eli silah tutacak erkekler rahatsızlık verecekler, demografik yapı değişecek eleştirileri var hatta ordu dahi kardeş Afgan halkı paylaşımı yaptı. Muhalefette tepkili bu duruma. Hemen her yerde de gelen Afganlar konuşuluyor herkes rahatsızlığını ifade ediyor. Böyle bir ortamda eğitimli kültürlü fiziği boşa giden ingilterede doktora adayı Afgan erkekler de var algısı kasıyor burda. 1 yıl görüştüğü biriyle ilgili konu açmak ve üye olmak için bu dönemi beklemesi ise ironik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…