Ya şirketimiz batıcak ya bir yol bulacağız, yardıma ihtiyacımız var

Terzi de olmaz ki.
Zaten kabul etmez bu kafadaki insanlar terziye götürüp yaptırmayı. Üsenmiyor fazla alıp iade falan uğraşıyor ama terziye gelince olmaz diyecekler.
Bence beden konusunda özellikle açıklama yapın dar kalıp şu bedenlere kadar olur,geniş kalıp şu bedenlere olur vb şekilde detaylı.
Birde aynı kişiye aynı sepette parça sınırlandırması getirseniz olmaz mı?
3 tane aynı etekten almasin mesela.
Tabi ki iade gelir giyim bu ama minimuma indirebilirsiniz belki bu şekilde iadeyi.

İyi de terzi fiyatları yine sizi zorlamaz mi ki?
Ben kızimın mont fermuarını yaptırdim 50 lira verdim,kendi montumun dikişleri sökülmüstü sırt cantama takılip(sadece sokülen 20 cm yeri dikti) yine 50 lira verdim geçen kış.
Şimdi kol,paça,etek vs daha bir işcilik istiyor diye düşünüyorum, daha fazla ücret alacak terzi zaten sizin dediğiniz meblağdan. Ki zaten bu da iade yok demenin farklı bir yolu,şayet sizin dediginiz tarzda bir profil varsa buna da yanaşmaz,terziyle mi uğraşacağım diye.

Ben internetten kıyafet vb ürünler alan biri değilim çünkü hemen hemen her kadın gibi alacağım kıyafetin üzerimde netteki mankenler üzerinde değil, benim üzerimde nasıl duracağını görmek isterim, nette istediği kadar ölçüler yazsın, kumaş dokusuna kadar fikir veriyor olsun, ürüne dokunacağım giyip aynada kendime bakacağım.

İnsanlar bir ürünün birkaç bedenini alıyor olmayanları geri iade ediyor diyorsunuz, kendimden örnek vereyim her markanın S bedeni aynı standartta olmuyor, her S beden kadınında vücut ölçüleri bir olmuyor, bel otursa basen bol geliyor, göğüs otursa bel potluk yapıyor, ki buna bir de alıcının boyu eklenince, bizim kadınlarımızın hepsi 1,70 ve üzeri değil, 1,75 manken üzerindeki pantolon 1,5 metre kadında paça problemine neden oluyor veya 1,75 mankenin üzerindeki elbise diz üstü görünürken 1,5 metre kadında maxi elbiseye dönüyor.

Çoğu insan aldığı kıyafetin orijinali bozulsun istemez, ben istemem şahsen, tümüyle örnek veriyorum paçalara kadar dar giden paçalarda bollaşan bir pantolonu terziye verip boydan kestirseniz ürünün bütün özelliği gider, her müşteri aldım bu kıyafeti iade etmek yerine terziye vereyim demez, terzi hizmetinin size geri dönüşü 1000’de 1 olur yani terzi hizmeti sizin için çözüm değil.

Müşteri profiliniz belli bu profili değiştirmek zor, siz bir alana diğer ürün %50 indirimli, sepette indirim, ürün yanına hediye vs gibi atılımlarda yapsanız, terzi hizmeti de verseniz, hedef kitleniz kadınlar ürünlerinizde tekstil üzerine olduğundan, alıcı ürün seçip kargoyu teslim alınca denemeye, bedeni tam olsa bile üzerindeki duruşundan memnun olmadığından iade etmeye devam edecektir.

Demişsiniz ki,
“Pazaryerlerinden satış her ne kadar masraflı, zor ve sinir bozucu olsa da yüksek kazançlı. Belli bir seviyeye geldikten sonra sistem robota bağlıyor ve inanılmaz satışlar oluyor. İnstagram kolay gibi gözüküyor ama çok satışa uygun değil. Pazaryerleri kargo, barkod, müşteri bilgisi vb. aklınıza gelebilecek her şeyi ve hesapları yönetiyor, sipariş ekrana düştüğünde tek yapmanız gereken yazıdan çıkan fişi ürünün üstüne yapıştırmak. Akşam kargocu alıp gidiyor, yani tüm zahmet etiket yapıştırmaktan ibaret.”

Müşterilerinizden şikayetçisiniz ama ticaret yapıyorsanız tüm riskleri göze almalı, taşın altına elinizi koymalısınız, kusura bakmayın biraz eleştireceğim fakat siz hazır bir internet satış sitesinin kolaylığından rahatlığından yararlanarak çok para kazanmaya odaklandığınızdan, terziyle işi çözerim gibi aslında çözümsüz fikirler arıyorsunuz burada.

Müşteri memnuniyetine bile dünya para harcadık, kamyon dolusu kozmetik satıyorduk çok para kazanıyorduk diyerek pazaryerinde size verilen dükkanda suya sabuna dokunmadan, iadelere çözüm üretip sıfır riskle çok iyi paralar kazanmak istiyorsunuz ama sizin tabirinizle batıyorsunuz.

Çözüm mü istiyorsunuz, o zaman kendi satış sitenizi kurun, sadece kadın tekstille kalmayın çocuk ürünlerine de girin, whatsapp destek hattı, instagram ve Facebook‘la satış sitenizi destekleyin, doğru reklam ve stratejiyle zamanla başkalarına dükkan kiralayan biri olabilirsiniz, hiçbir şey yapamazsanız çevrenizdeki esnafı bağlarsınız, şu an satış yaptığınız sitedeki gibi tek işiniz fişi ürün üstüne yapıştırmak olmaz, koşturursunuz ter akıtırsınız ama ticaret demek risk almak demektir, ya riskleri kendi başınıza alır büyük oynarsınız veya ürüne fiş yapıştırıp gelen iadelere çözümsüz çözümlerle batmayı ötelemeye çalışırsınız.

Son düzenleme:
Terzi hizmeti üzerinde çok durmussunuz ama senelerdir iğnesini bile internetten alan artık normal alışveriş yapmayı neredeyse unutmuş ve beden sorunu olan, neredeyse her aldığını terziye götüren biri olarak (fazla zayıf ve minyonum ne yazık ki) terzi fiyatları uçmuş durumda, en azından İstanbul'da benim yaşadığım bölgede pantolon parçasını bile 20-30 liradan aşağı yapmıyor iyi terziler. Neye göre belirleyeceksiniz ki terzi hizmetini?

Memleketin her il ve ilçesinden 1 terziyle parça başı anlaşması yapması lazım o da mümkün değil, atıyorum Sinop’ta bir terzi paçaya 100 lira alacak, İstanbul’daki terzi 200 lira, il/ilçeye göre bile değişkenlik gösterir fiyatlar, ki bir kıyafeti çoook severek aldıysanız ve muadili yoksa şurasını burasını düzelttireyim deyip terziye verirsiniz, onun haricinde direkt değişim yapmak daha mantıklı gelir, terzi fikri çözüm değil çözümsüzlük, kim uğraşacak terziyle, uğraşmak istese netten alacağına gider çevresindeki bir butikten alırdı.

Ölçü ile çalışın bence, şu beden şu bel ölçüsü boyu şu diye belirtirseniz mesela alt giyimde. Üst giyimde de mutlaka en ince ayrintisina kadar ölçü verin. Ben eşime geçen şort alacktm. Oturdum ölçü aldım bedenini bilsemde kalıptan dolayı olmaz diye, üreticiye sordum o da bana Xl olur dedi aldım uydu.
Demem o ki siz sizelari yanında bu ölçü olayıni detaylı yazsanız harika olur.

Ya tabi hangi terziye götürecek,standart bir fiyat belirlemeli,her semte 1 terzi ayarlamali ki olsun o iş. Ki bu da imkansız.
Müşteri kendi götürse nasıl ispat edecek ne yaptırdi ne tuttu,belki kendi bir parca giysisini de aradan cıkardi ,hazır ödüyorlar diye ne bileceksin.
O kadar saçma ki bu.
Terzi dikecek onu da beğenmeyecek belki bu kez ne olacak?

Siz gerçekten 29tane ürünü iade eden birini memnun edebileceğinizi başka alternatiflere ikna edebileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

İç çamaşırı satın iadesi olmaz haklısınız internet alışverişi bizim için kolaylık ama en fazla 1 urun 2 adet olmalı iade var diye suyunu çıkarmanın anlamı yok

öncelikle kendi internet sitenizi kurup orada satış yaparsınız daha iyi olur

onun dışında kargoların içine küçük not kağıtlarına “ ölçü olarak yazıp ,ürünümüzün fotoğraflı yorumu yapıldığı takdirde hesabınıza 10 TL indirim kodu tanımlanacak ,güzel günlerde kullanın ” tarzı bi uygulama yapabilirsiniz belki zarar edersiniz ama en azından durumu toparlayana kadar uygularsınız .. yada kuzen kardeş vs satın alıp tam ölçü yazabilirler

onun dışında siteye göğüs kalça vs vs ölçülerini girip,beden ölçecek terzilerin kullandığı mezuralardan yollayabilirsiniz ,ben mesela bedenimi biliyorum ama tam göğüs kalça ölçümü bilmiyorum bu da bir dahaki sefere tam ölçüsünü bilen biri için 26392929 tane sipariş oluşturmasına engel olur

ha evet maliyetli olur ama en azından bi süre önüne geçebilir bu durumun

onun dışında insanlar ayrıntılı düşünmüyor bile mağaza gibi üzerinde beğendiğini alıyor Yani

E tabii, belki kadın tanıdık terzi arkadaşına götürdü elbisenin boyunu kısaltmak için, arada eşinin pantolon paçasını da kestirdi, hepsi 100 lira tutarken arkadaşı olduğu için 200 lira fatura kestiler nereden takip edeceksiniz bunu?
Hadi iyi niyetli olalım siz satıcı olarak x ilinde bir terziyle anlaştınız bende ona götürdüm kıyafeti, terzi elbiseyi mahvetti, ki yani terzi var terzi var bazıları da kötü dikiyor, ki narin kumaşlarda dikiş hataları kıyafeti berbat ediyor.

Terzi hizmeti netten satışlar için mantıklı bir çözüm değil, sizin elle tutulur gözle görülür somut bir dükkanınız olur, ben gelirim elbise alırım ama belinin işlemden geçmesi gerekiyordur, sizin de anlaşmalı terziniz vardır, dersiniz ki ben terziye gönderiyorum 1 saat sonra gelin elbisenizi alın, sorumlulukta terzi seçimi de size aittir o zaman tamam, zira siz ürün mahvolmasın diye doğru dürüst bir terzi seçersiniz deneme yanılmayla, müşteri de memnun olur siz de iade vs sorunlar yaşamazsınız böylelikle.

Şu an çarşıya gitsem tüm terzilerden en basit işlem olan paça için fiyat alsam yanyana olan terziler bile farklı fiyat verir.

10 tane alıp 8 tanesini iade edenlerin olduğnu ben de çk duydum
bir süredir giysi alışverişi yapmıyorum ama bu iade kültürünü değiştiremezsiniz bence.

matematiksel olark ne yapılabilir diye düşündüm aklıma gelen tek şey şu:
aynı insan hm 36 hem 44 beden söylemiyorsa şayet
ürünleri kademeli satışa açabilirsiniz

yani 36 -44- 50 beden satıp
diğer bedenler en kısa sürede güncellenecektir yazabilir
sonra 38- 46 satışa açabilirsiniz

Tabi ki öyle. Eşimin gömleklerini alırken hep kendi terzilerine bırakıyoruz,takım elbiselerinin pacası,kolları vs. Görevli ölçü alip gonderiyor,terziye de sorup gün veriyor o gün gidip alıyoruz.
Ben müsteri olarak risk almıyorum,risk magazanın ki hic hatalı gelmedi terziye bu şekilde gidenler. Ne şekilde ölçü alındıysa yapıldı geldi.
20 lira diyor konu sahibi ama 20 liraya dikişi atmış hazır paçayı dikmiyorlar kaldı ki etek beli daraltacak boydan kesicek vs ki bunlar her terzinin yapacağı işler de değil,işçilik istiyor,beli daraltmak vs.
Çok daha maliyetli olur ve riskte fazla yani,ürünü bozsa terzi satılamayacak hale gelir.
En makulu yüzyüze satış,terzinde olur daraltırsın,iade ücretin olmaz süresi dahilinde getirir değiştirir vs.

Nerede satış yaptığınızı yazdıysanız tüm yorumları okuyamadım. Ama Trendyol'dan bir ürün alırken yorumları okuyorum ve yorumlarda benim boyuma kiloma sahip olan insanları filtreliyorum ben. 36 giyiyorum ama benim boyum kiloma sahip biri "36 aldım bol geldi 34 de olurmuş" diyorsa 34'e yöneliyorum.

Bu şekilde bir yorum yaptıramaz mısınız ürünü alanlara?

Hiç böyle fazla alanı duymamıştım, yorumlara göre kendi bedenimi alıyorum, genelde de oluyor. İade etmekle uğraşmayı sevmiyorum. İnsanlardan da var yani iade etmek için ürün almak hoş bişey değil. keşke platform bi çözüm bulsa yarısını falan karşılasa ama zor. Gittikçe insanı sömürüyorlar resmen. Kargoyu ücretli yapın diyeceğim bu sefer müşteri ücretsiz olanlara yöneliyor o da var

Dolap uygulamasında her ayrıntısıyla ölçü soruyorlar şurası kaç cm falan filan belki o şekilde ayrıntılı bilgi girebilirsiniz sizde görselde de göstererek

20 liraya makineye pedal basmaz terzi hele de bu zamanda, dükkan kirası, vergisi, faturaları, iğne-iplik vs masrafları derken maliyeti kurtarmaz.

Konu sahibesi e-ticaret yapıyor ama çarşıda dükkanı olan esnaf çözümü arıyor, kusura bakmasın eleştiri getiriyorum ama yazdıklarından çıkardığım sonuç bu.

Müşteri düz mantık bakar, siz sattığınız malı en ince ayrıntısına kadar belirtseniz de bir de kıyafetin her müşteri üzerinde duruşu başka, kadın müşteri için bu önemli bir detaydır mesela.

slim kesim ince kumaş bir pantolon fit birinin üzerinde muhteşem görünür, selülitli birinin veya basenleri kalın birinin üzerinde başka görünür, siz görünüşe bakar alırsınız evde denediğinizde görüntü hoşunuza gitmez, kenara kaldırıp atacağınıza iade yaparsınız.

Terzi iadelere çözüm değil.

ya annemin mahallesinde 10 liraya yapıyorlar hala paçayı

hatta anneme incecik bir gömlek aldım gecen (annem tesettürlü) normal yakalıydı hakim yakaya çevirtti, başörtüsünü anadolu style bağlıyor, yaka takılıyormuş. pantolonu da bacakları hem daralttırdı hem kısalttı, -bol olunca yerleri süpürüyormuş...
bunları 20şer liraya yapıyor terzisi.

benim de terzilik bir işim olsa bu adama getiriyorum. güzel de iş yapıyor. mazlum da bir adam.
yer ankara.

ama ben de terzi masrafını nasıl karşılamyabilir bireysel bir satıcı bilemiyorum...kurumsal yer olsa hadi her şehirde bir iki terziyle anlaşır, mağazalar gibi. bireysel satıcıda imkansız geldi bana.

Birde abla ilk 1-2-3 sayfada yazdım ben uzun uzun.
Hep diyorki tüketiciyi yola getirelim,tüketici bunları yapmasın,pazaryeri yada biz satıcılar böyle devam edelim.
Hep tüketici odaklı konuşuyor.
Eleştirilerinde son derece haklısın.
Neden ben aldığım eve gelen kıyafeti olmadı diye tersiyle ugrasayim.
Ama yok satıcının niyeti belli ne olursa olsun o ürün iade edilmesin.
Muhtemelen Terzi hizmeti baslatsalar işlem gördü ama size olmadı asla kabul etmeyiz diyecekler.
Olan musteriye olacak.
İadelerde musterilerde de ücrette kesinti oluyor.
Sadece satıcı mağdur değil bu durumda.

Mahalle arasında bir paça tamiri 50 TL'den başlıyor şuan.
Eskişehir'deyim bende mağazaların anlaştığı firmalar parça başı 20-30 TL ile kabul ediyorlar.
Her şehirde her semtte terzi ile anlaşmak mümkün değil.
Bende sizin gibi bireysel satıcının terzi anlaşmasının imkansız olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Daha geldiği hafta eğri büğrü olan t-shirt ler var.
Ve ben yorumlarda görüyorum sırf kargoya gitmemek için iade etmeyen insanlar var.
Evet satıcı için iade işlemi zarardır ama müşteriler de aynı durumda.
Bende batmaya inanmıyorum.
Konu sahibi de söylemiş para kırıyoruz diye,uzmanlarla çalışıyoruz diye.
Madem iş yapmaya başladınız o özel firmalari,uzmanları bırakın ona ayırdığınız maliyetle kargoyu karşılayın.
Hem karnım doysun hem aşım pişsin niyeti sezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…