Ya şirketimiz batıcak ya bir yol bulacağız, yardıma ihtiyacımız var

Mahalle arasında bir paxa tamiri 50 TL'den başlıyor şuan.
Eskişehir'deyim bende mağazaların anlaştığı firmalar parça başı 20-30 TL ile kabul ediyorlar.
Her şehirde her semtte terzi ile anlaşmak mümkün değil.
Bende sizin gibi bireysel satıcının terzi anlaşmasının imkansız olduğunu düşünüyorum.
benim kendi yaşadığım yerde de terziler dediğiniz gibi bir de nazla niyazla iş kabul ediyorlar.. hani paça yapsın sırf uğraştıracak iş yapmasın...

Sattığınız ürünlerin bedeni standart olmayabilir mi? Mesela bazen ender de olsa bir ürünü M beden diye alıyorum bir geliyor small bile değil.

benim kendi yaşadığım yerde de terziler dediğiniz gibi bir de nazla niyazla iş kabul ediyorlar.. hani paça yapsın sırf uğraştıracak iş yapmasın...
Hadi bu firma terziyle anlaştı diyelim.
Evimizden kalıp anlaştığı terziye gidicez.
Ölçü alacaklar.
Bugün olmaz yarın gel diyecekler.
Belki içimize sinen şekilde olmayacak
Bu sefer işlem gördü diye iade de olmayacak
Evet firma kurtulacak ama alan müşteriye de yazık.
Terzi uzaksa yol parası ver git gel çok saçma.

Son düzenleme:
Yorumlarınız için teşekkürler.
Pazaryerlerinde müşteriye şartlar koymak çok zor ve özellikle fiyatla terbiye etmek imkansız. 1 Tl fiyat farkı sizi onlarca sayfa geriye itiyor. Bir ürünün farklı bedenin olmaması, sepette ürün ekletmemek vb. şeyler müşteriyi anında başka ürüne bakmaya yönlendiriyor. Bu konuda profösyönel destek alıyoruz. Örneğin bir ürünün düğmesi ilikli fotoğraf çekmekle düğmesi kapalı fotoğraf çekmek gibi insanın hiç aklına gelmeyecek ince detaylar o ürünün satış oranını yüzde yirmiye kadar etkileyebiliyor.

Yorumlarınızı eleştirmiyorum yanlış anlamayın, nelerle uğraştığımızı görmeniz açısından. Belki siz de zamanla böyle işler yaparsınız. Malum ticaretin geleceği e-ticarette. Pazaryerleri satış karının neredeyse yarısını alıyor ve asla hiç bir masrafı karşılamıyor. Biz de kuruşlarla, yol yöntemlerle ayakta durmaya çalışıyoruz. Çok paralar yatırdık ve şu an kargo iadeleri nedeniyle batmak üzereyiz. Abartmak için yazmıyorum şuan dayanacak gücümüz kalmadı.

Eğer şu iade sorunu çözersek her şey yoluna girecek arkadaşlar. Biz şunu istiyoruz; müşteriyi teşvik edelim, yönlendirelim. Ama asla zorlamayalım. Devamlı olarak terzi hizmetini yazıyorum ama aklımız devamlı oraya gidiyor. Sonuçta giyisi, terzi, tadilat bir bağ kurabiliyoruz. Terzi maliyeti bizim bir ürünümüzün iadesinden edeceğimiz zararın üçte biri bile değil. Bu alanda, bu yollarda bir çözüm arıyoruz. SİZİN AKLINIZA GELEN BÖYLE ÇÖZÜMLER VAR MI? Bir müşteri olalarak, NE OLSA İADE ETMEZSİNİZ? NE OLSA AYNI ÜRÜNDEN 3 FARKLI BEDEN SİPARİŞ ETMEZSİNİZ... Biz teşvik etmek, yönlendirmek, müşteriyle el birliği yapmak, onları kazanmak, sonraki alışverişte beraber olmak için uğraşıyoruz. Mesela şöyle müşteri sipariş verdi pantolon, bel, baldır tamam ama paça geniş. Bunu iade etmesin, terzide tadilat yaptırsın, fişini ve ürünün son resmini bize göndersin terci ücretini ödeyelim. Sonuçta bunun küçük bedenini alsa bu sefer de bel ve baldır dar gelecek, boy kısa gelecek vs. Aklımızdan geçeni tam anlatabildim mi bilmiyorum ama böyle yollar peşindeyiz. Müşteriyi kazanmak, mutlu etmek istiyoruz.
Bu alışveriş modelini iade kolaylığı için tercih eden insanların terzi ile uğraşmak isteyeceğini ben pek sanmiyorum.bir çok arkadaşım giy çık mantığıyla alışveriş yapıyor.düğmesi düşmüş olsa dikmeyip iade ediyor. E bu kafadaki insanı terziye yönlendirmek ekstra külfet ve tercih edileceğini pek düşünmüyorum. Açıkçası fiyata yansıtmak dışında da pek çözüm gelmiyor aklıma umarim bu zor zamanları atlatırsıniz

Birde abla ilk 1-2-3 sayfada yazdım ben uzun uzun.
Hep diyorki tüketiciyi yola getirelim,tüketici bunları yapmasın,pazaryeri yada biz satıcılar böyle devam edelim.
Hep tüketici odaklı konuşuyor.
Eleştirilerinde son derece haklısın.
Neden ben aldığım eve gelen kıyafeti olmadı diye tersiyle ugrasayim.
Ama yok satıcının niyeti belli ne olursa olsun o ürün iade edilmesin.
Muhtemelen Terzi hizmeti baslatsalar işlem gördü ama size olmadı asla kabul etmeyiz diyecekler.
Olan musteriye olacak.
İadelerde musterilerde de ücrette kesinti oluyor.
Sadece satıcı mağdur değil bu durumda.
Ya ablacım, netten alışveriş konuları çok açıldı burada, ürün göründüğü gibi olmadığı için iade edenler oluyor, beden ölçüleri söylendiği gibi çıkmadığı için iade eden oluyor, e-ticaret sitelerinden alışverişlerde memnun olan kadar şikayetçi olanda var.

Babam esnaftı, eşim firma sahibiydi, bilinçli tüketici de var, ne istediğini bilmeyen hiçbir şeyden memnun olmayan müşteri de var.
E-ticaret yapıyorsanız her şeyi göze alıp riskleri de hesaplayacaksınız, bir kere müşteri yola getirme diye bir şey söz konusu olamaz, mahalledeki tek market siz değilsiniz etrafta bir sürü market var, sizden memnun kalmayan diğer marketlere yönelir.

Kusura bakmasın her yazdığım eleştiri oldu ama belki işine yarayacak noktaları alır ona göre bir strateji belirler, bende okudum mesajlarından bazı kısımları puan arttıkça sistemde robota bağlayacak vs yorumları var, yani ben uğraşmayayım müşterinin geri iadelerini çözdüm mü akşamdan akşama fiş basar parama bakarım mantığıyla ticaret olmaz, ki olmuyor müşteri bir üründen 10 tane birden alıyor giyiyor çıkarıyor beğenmiyor veya olmuyor hepsini iade ediyor.

Sen bu müşteri profilinin evinin veya işyerindeki konfor alanından çıkıp terziye elbise götürmesini bekliyorsan hayal kuruyorsun demektir, insanlar artık oradan oraya gezeyim vs yapmıyor, buna ya zamanları veya enerjileri olmuyor, evin 2 adım ötesindeki marketlere bile netten sipariş veriyorlar.

Dünya artık sanal dünya üzerine kurulmaya başladı, siz bu dünyada yer almak istiyorsanız diğerlerinden farkınız olacak, ya kendi sitenizi kuracaksınız veya müşterinize sanal deneme platformu oluşturacaksınız, müşteri elbiseden pantolona, iç çamaşırından ayakkabısına her şeyi sanal deneme şansına sahip olacak, üstündeki duruşuna vs bakacak, eh siz bunu şimdilik yapamayacağınıza göre, site kurup whatsapp, insta, facebook üzerinden de destekleyerek bir şeyler yapmaya çalışmalısınız.

Ya ablacım, netten alışveriş konuları çok açıldı burada, ürün göründüğü gibi olmadığı için iade edenler oluyor, beden ölçüleri söylendiği gibi çıkmadığı için iade eden oluyor, e-ticaret sitelerinden alışverişlerde memnun olan kadar şikayetçi olanda var.

Babam esnaftı, eşim firma sahibiydi, bilinçli tüketici de var, ne istediğini bilmeyen hiçbir şeyden memnun olmayan müşteri de var.
E-ticaret yapıyorsanız her şeyi göze alıp riskleri de hesaplayacaksınız, bir kere müşteri yola getirme diye bir şey söz konusu olamaz, mahalledeki tek market siz değilsiniz etrafta bir sürü market var, sizden memnun kalmayan diğer marketlere yönelir.

Kusura bakmasın her yazdığım eleştiri oldu ama belki işine yarayacak noktaları alır ona göre bir strateji belirler, bende okudum mesajlarından bazı kısımları puan arttıkça sistemde robota bağlayacak vs yorumları var, yani ben uğraşmayayım müşterinin geri iadelerini çözdüm mü akşamdan akşama fiş basar parama bakarım mantığıyla ticaret olmaz, ki olmuyor müşteri bir üründen 10 tane birden alıyor giyiyor çıkarıyor beğenmiyor veya olmuyor hepsini iade ediyor.

Sen bu müşteri profilinin evinin veya işyerindeki konfor alanından çıkıp terziye elbise götürmesini bekliyorsan hayal kuruyorsun demektir, insanlar artık oradan oraya gezeyim vs yapmıyor, buna ya zamanları veya enerjileri olmuyor, evin 2 adım ötesindeki marketlere bile netten sipariş veriyorlar.

Dünya artık sanal dünya üzerine kurulmaya başladı, siz bu dünyada yer almak istiyorsanız diğerlerinden farkınız olacak, ya kendi sitenizi kuracaksınız veya müşterinize sanal deneme platformu oluşturacaksınız, müşteri elbiseden pantolona, iç çamaşırından ayakkabısına her şeyi sanal deneme şansına sahip olacak, üstündeki duruşuna vs bakacak, eh siz bunu şimdilik yapamayacağınıza göre, site kurup whatsapp, insta, facebook üzerinden de destekleyerek bir şeyler yapmaya çalışmalısınız.

Hay ağzına sağlık müdirem ya. Konu sahibi tutturmuş bir terzi de terzi. Yahu karşındaki müşteri sırf üşengeçlikten aynı üründen on tane alıp dokuzunu iade edeb bir insan. Bu insanı nasıl terziye göndereceksin?

Hay ağzına sağlık müdirem ya. Konu sahibi tutturmuş bir terzi de terzi. Yahu karşındaki müşteri sırf üşengeçlikten aynı üründen on tane alıp dokuzunu iade edeb bir insan. Bu insanı nasıl terziye göndereceksin?
Geri iade gibi daha kolay bir işlem varken terziyle niye uğraşsın?
Çevredeki bir mağazadan elle tutup gözle gördüğü, deneme şansı olan ürün için bile kendisi terziyle uğraşmak istemiyor, o yüzden gittiğiniz butikte bir elbise beğendiniz almak da istiyorsunuz ama askıları uzun geldi, beli bol oldu mağaza sahibine söylüyorsunuz o yolluyor, siz ürünü ne zaman teslim alacağınız kısmına odaklanıyorsunuz.

Şu an mağaza ve ürün seçeneği hem e ticarette hem de bulunduğunuz il/ilçede çok olduğundan, satıcı müşteri konforuna odaklı çalışmak zorunda.

Bir örnek, bir mobilya beğeniyorsunuz ödeme vs her şey tamam ama nakliye ve kurulum sorunu varsa, size sorunsuz hizmet verecek başka bir mağazaya yöneliyorsunuz, bu ister e ticaret mağazası ister çevrenizdeki bir mağaza olsun.

Bu mantıkla konu sahibesi diyor ki ben ürünü satayım sen geri iade etme, git terzi bul ona ver benden sana 20 lira terzi parası veya terzi masrafı kaç liraysa onu vereyim, kaç kişi gider?

Giyim ayakkabı, kozmetik, gıda gibi ürünleri netten almıyorum ama misal süpürge gördüm bilindik bir marka olacağından sıkıntı olmaz o yüzden sipariş veririm lakin onda bile bana en hızlı kargo hizmeti sağlayacak mağazayı seçiyorum, 1 süpürge için 15 gün beklemek istemiyorum veya bana göre sorunlu bulduğum kargo firmasıyla çalışıyorsa sipariş vermiyorum, velhasıl müşteri profili çeşitlidir, her müşterinin kendince kriterleri memnuniyet anlayışı vardır, siz geniş bir kitleye hizmet veriyorsanız çözümleriniz böyle olmamalı.

Son düzenleme:
Beden ölçülerini tam olarak yazan müşteri yorumları aldığım ürünün bedenimde doğru durmasına en büyük yardımcı oluyor. Yorum sayısını arttıracak bir şey yapabilirsiniz. Beden doğru olursa bir sıkıntı da kalmaz.

Daha önce de detaylı şekilde yazdım.
Tüketiciyi bu şekilde memnun edemezsiniz benim görüşüm.
Mağazadan beğenip alınan ürün bile iade edilebiliyor evet mağazada ekstra kargo ücreti olmuyor,etkilemiyor ama iade söz konusu.
Burada yorum yapan kadınlar tüketici mantığıyla yorum yaptı.
Bir yorum bile aklınıza yatmadiysa terzi fikrinizle yola çıkın.
Sonucunu yazarsanız sevinirim ben kesinlikle ise yaramayacağını düşünüyorum önceki yorumda uzun uzun yazmıştım.
Kesinlikle katılıyorum. Bir parça bişey alıcam , gidip araca binip terziye gidicem (terzi herkesim evinin altında değil sonuçta) sonra onu vericem ertesi gün almaya gidicem (bu arada işe gidip gelme arasında yapmam lazım) ona para ver satıcıya ilet paramı verecek mi vermeyecek mi belli değil. Bir de yol parası oh oh
Çok kötü bir fikir bence alıcı açısından

Bu alanda, bu yollarda bir çözüm arıyoruz. SİZİN AKLINIZA GELEN BÖYLE ÇÖZÜMLER VAR MI? Bir müşteri olalarak, NE OLSA İADE ETMEZSİNİZ? NE OLSA AYNI ÜRÜNDEN 3 FARKLI BEDEN SİPARİŞ ETMEZSİNİZ...
bence iş müşteride bitiyor. kaç senedir giysi alırım internetten, hiç böyle bişey yapmadım hatta aklıma bile gelmedi ya. aynı üründen beş farklı beden alayım hangisi uyarsa o kalsın diğerleri gitsin ne salakça bi mantık. çok tereddüt edilen durumlarda atıyorum M ile L arasında kalsam belki ikisini de alırım ama onu da hiç yapmadım. çok çok saçmaymış bu. yani görmeden, dokunmadan, denemeden alıyoruz sonuçta ve alırken umduğumuz gibi gelmeme riskini de biliyoruz müşteri olarak. bugüne dek sanırım sadece bir iki iadem oldu. iade ile genelde uğraşmıyorum sahiden işi gücü bırakıp iade ile uğraşmalarına da şaşkınım şu an.

Memleketin her il ve ilçesinden 1 terziyle parça başı anlaşması yapması lazım o da mümkün değil, atıyorum Sinop’ta bir terzi paçaya 100 lira alacak, İstanbul’daki terzi 200 lira, il/ilçeye göre bile değişkenlik gösterir fiyatlar, ki bir kıyafeti çoook severek aldıysanız ve muadili yoksa şurasını burasını düzelttireyim deyip terziye verirsiniz, onun haricinde direkt değişim yapmak daha mantıklı gelir, terzi fikri çözüm değil çözümsüzlük, kim uğraşacak terziyle, uğraşmak istese netten alacağına gider çevresindeki bir butikten alırdı.
Heh ben buna da takıldım, 10-20 lira terzi parası verip kurtulucam diyor ama 10-20 liraya terzi nerde var ve ne yapıyor? İstanbulda gayet düşük seviye sayılabilecek bir lokasyonda bir kot pantolonun paçalarını 35 liraya yaptırdık yakın zamanda.

Ben de beden ölçüsü önerisi yazacaktım ama yazanlar olmuş. En mantıklısı bu. Terzi olayı kusura bakmayın hiç mantıklı değil.

Veya giyim olayından vazgeçeceksiniz. Başka yol görünmüyor.

Terzi fikri çok kötü söylemeden geçemeyeceğim. Ben evden çıkıp dolaşacak olduktan sonra 10 dk araca biner gider mağazadan alırım kıyafeti, en azından terziyle uğraşıp orijinalini bozdurmam. Yok terziye gideceğim fiş kestirip size fotoğraflı olarak göndereceğim de 10 liralık terzi ücretim karşılansın... Anlatırken yoruldum. Olmaz o iş. Tüketicinin iade hakkını da elinden alamazsınız, yoksa neden online alışveriş yapsın? Bir kişinin 30 parça ürün alması çok ütopik, o kişi delirmiş olmalı. Ama biri öyle diye de iadeyi kaldıramazsınız.

İade yapılınca zaten müşteriden de belirli miktarda kesinti oluyor.
Ben bir kez iade ettim yanlış hatırlamıyorsam o zaman 10 TL kesildi odedigim ücretten.
bana hic oyle seyler olmadi ama ben genelde t... h.b falan o tarz sitelerden aliyorum.
ins..amda alisveri nasil bilmiyorum

bana hic oyle seyler olmadi ama ben genelde t... h.b falan o tarz sitelerden aliyorum.
ins..amda alisveri nasil bilmiyorum
T... Sitesinde yaşadım ben birkaç kez bu durumu.
Siparişi yanlış verdiğimi 5 dk sonra fark ettim iptal ettim odedigim ücrette kesinti oldu.
Zaten 1 yada 2 kez iade ettim onda da kargo ücreti adı altında ücret kesildi
Buraya ss atabilirim arkadaşlar da görsün.
Bende genelde bilindik,tanınmış sitelerden alışveriş yapıyorum.
Ama bir firma bu şekilde tüketiciye iade edmesin diye saçma sapan yol bulmamali,arayışa bile girmemeli.

ya annemin mahallesinde 10 liraya yapıyorlar hala paçayı

hatta anneme incecik bir gömlek aldım gecen (annem tesettürlü) normal yakalıydı hakim yakaya çevirtti, başörtüsünü anadolu style bağlıyor, yaka takılıyormuş. pantolonu da bacakları hem daralttırdı hem kısalttı, -bol olunca yerleri süpürüyormuş...
bunları 20şer liraya yapıyor terzisi.

benim de terzilik bir işim olsa bu adama getiriyorum. güzel de iş yapıyor. mazlum da bir adam.
yer ankara.

ama ben de terzi masrafını nasıl karşılamyabilir bireysel bir satıcı bilemiyorum...kurumsal yer olsa hadi her şehirde bir iki terziyle anlaşır, mağazalar gibi. bireysel satıcıda imkansız geldi bana.
Valla doğrudur vardır uyguna yapan , mesela annemin komşusu evde yapıyor ufak tefek tadilat,paça vs ona götüruyor o da 15 liradan kapı açıyordu en son.
Ben İstanbuldayım böyle uygun imkansız yakın çevrede bulmam. Basit işlere ödenen paralar bunlar birde,iş derinleştikçe daha da artar. Bir elbisem var beyaz acayip iç gösteriyor bir ara astar diktirmeye gotürücem eminim 100 liradan aşağı bir fiyat çıkmayacak. Belki daha bile fazla bilemiyorum sormadım,yolum dusmedi yakın zamanda zira.
Avm gibi minik bir carşının içinde bu adam. Başka yerlerde var ama ne zaman gitsem kapali haliyle hep açık bir burayı buldum.
Şimdi e ticaret haliyle müsteriler farklı semtlerde biri gidecek boy kısaltmaya 50 vericek,öteki 100 ,öteki başka fiyat. Altından nasıl kalkılır ki bunun. Kargo öde daha iyi yani bu bir seçenek olamaz ki. Standart ,sabit bir fiyatı yok ki bu işin.

Ürünlerin altında kupon oluyor o limite ulaşmak için ekliyoruz iade edeceğim baştan belli çünkü iade de indirim oransal yansıyor bir miktar indirim almış oluyorsunuz. Ama bunu Milla da yapıyoruz.
Terzi işi vs boş evden ekmek almaya gitmiyorum hb da 25 TL limitli Migros hemen den istiyorum.
Kendi sitenizi açın derim.
Ayrıca dolap saticisiyim dolabım 5 yıldızlı ama kendim çok iade yaptım iade yok vs yazmak tamamen satıcının kendini kandırması çünkü ürün satildiginda görseller vs sabit kalıyor. Kuraldışı gönderim yanıltıcı bilgi varsa fotoğrafli ispatla çok iadem oldu. Hem de karşı taraf ödüyor ohhh iyi yaptım giymiş giymiş pantolunu bana yollamış yeni diye sattı biri de sararmış pantolon sattı kuzu kuzu kabul ettiler iadeyi hatta birkaç tanesi ürün kalsın demiş dolap destek ekibine biliyor ödeyeceği kargoyu.

X