Ya ablacım, netten alışveriş konuları çok açıldı burada, ürün göründüğü gibi olmadığı için iade edenler oluyor, beden ölçüleri söylendiği gibi çıkmadığı için iade eden oluyor, e-ticaret sitelerinden alışverişlerde memnun olan kadar şikayetçi olanda var.
Babam esnaftı, eşim firma sahibiydi, bilinçli tüketici de var, ne istediğini bilmeyen hiçbir şeyden memnun olmayan müşteri de var.
E-ticaret yapıyorsanız her şeyi göze alıp riskleri de hesaplayacaksınız, bir kere müşteri yola getirme diye bir şey söz konusu olamaz, mahalledeki tek market siz değilsiniz etrafta bir sürü market var, sizden memnun kalmayan diğer marketlere yönelir.
Kusura bakmasın her yazdığım eleştiri oldu ama belki işine yarayacak noktaları alır ona göre bir strateji belirler, bende okudum mesajlarından bazı kısımları puan arttıkça sistemde robota bağlayacak vs yorumları var, yani ben uğraşmayayım müşterinin geri iadelerini çözdüm mü akşamdan akşama fiş basar parama bakarım mantığıyla ticaret olmaz, ki olmuyor müşteri bir üründen 10 tane birden alıyor giyiyor çıkarıyor beğenmiyor veya olmuyor hepsini iade ediyor.
Sen bu müşteri profilinin evinin veya işyerindeki konfor alanından çıkıp terziye elbise götürmesini bekliyorsan hayal kuruyorsun demektir, insanlar artık oradan oraya gezeyim vs yapmıyor, buna ya zamanları veya enerjileri olmuyor, evin 2 adım ötesindeki marketlere bile netten sipariş veriyorlar.
Dünya artık sanal dünya üzerine kurulmaya başladı, siz bu dünyada yer almak istiyorsanız diğerlerinden farkınız olacak, ya kendi sitenizi kuracaksınız veya müşterinize sanal deneme platformu oluşturacaksınız, müşteri elbiseden pantolona, iç çamaşırından ayakkabısına her şeyi sanal deneme şansına sahip olacak, üstündeki duruşuna vs bakacak, eh siz bunu şimdilik yapamayacağınıza göre, site kurup whatsapp, insta, facebook üzerinden de destekleyerek bir şeyler yapmaya çalışmalısınız.