Ya hiçbir zaman anne olamazsam?

Milletin sacma sapan laflari insani cok yoruyor.
Fazla vakit geçirmeden aşilama işlemine başlayin.
Sebepsiz infertile yok. Sebebi bilinmeyen infertile var. Vakit kayip etmeden terapinize başlayin
Bu ay başladık Allahın izniyle haftaya aşılamamı olacağım güzel haberler almak ümidiyle

Evet evet onları alıyorum zaten. Bende tüp bebekle bile olmayacakmış gibime geliyor sanki aynı kafa yapısındayız

Ben de sigara içerken kola cips yerken hamile kaldim. Ama işte bu aile bebek sahibi olamiyornus yıllardır bir problem de yokmuş. Doktor onlara bunu söylemiş. Bir gram bile katkı maddeli şeyler yenmeyecek aylar içinde bebek olur demiş ve 15 yıl sonra hamile kalmış kadın. İlla ki bildiği bir şey vardır adamın. Ben abladan dinledim olayi. Kendisi kızımın piyano ogretmeniydi.

Bizimde durumumuz aynı ben o stresi atmayı başaramadım. Her ay onlarca gebelik testi yapıp beklemek çok yormuştu ve tüp bebek tedavisine başladık şu an hamileyim.
İnsanlar kafandan at düşünme hamile kalırsın o zaman diyordu ama ben bunu düşünmemeyi başaramadım hiç bir zaman

34 yaşında evlendim.ilk yıl dalga geciyorduk biz beceremiyiruz diye.sonra Dr ye gittik.dr yüzüme tüp bebek bile deneme boşuna olmaz dedi.esimede ürolojici öyle demiş değerler yerlerde idi.ben umutsuzdum ama eşim hep olacak ben inanıyorum dedi durdu.tup bebk denedik iki kez.ikisindede transfer olmadı yumurtalar boş cikti.babamin rahatsızlığı ni öğrendik kafam hep onda idi koşturmaca falan.dogal yoldan hamile kaldım.kafadannatinca cidden oluyormuş

Milletin sacma sapan laflari insani cok yoruyor.
Fazla vakit geçirmeden aşilama işlemine başlayin.
Sebepsiz infertile yok. Sebebi bilinmeyen infertile var. Vakit kayip etmeden terapinize başlayin

Belki içinize biraz olsa su serpilir diye yazmaya geldim..
Ben bir arkadaşla tanıştım 8 yıldır çocuk sahibi olmadığını anlattı maddi durumları da iyi değildi bu süreçte ne bilezik ne gram altını kalmış , son bileziğini son transferine vereceğini söyledi olmasa da artık yapacak bir şeyleri olmadığını belki ileride evlatlık alacaklarını söyledi ve güzel haber geldi tuttu şimdi kızı bir yaşında

Kendisi de bu süreçte her kafadan sorulmadığı halde bir yorum çıktığını söylerdi lütfen aldırış etmeyin inşallah en güzeli en hayırlısı olur

Aşılama başarısız olursa bence direk tüp bebek deneyin. Aşılamanın ihtimali düşük ve ona o kadar para verene kadar tüp bebeğe yönelmek daha mantıklı bence. Biz de ilk başta başka şeyler denedik keşke direk tüp bebek yaptırsaydık dedik hep. 4 kere klomen + ovitrella , 2 kere aşılama denedik. 4. Tüp bebek transferim ile şu an hamileyim. 3. Transferimde de hamile kalmıştım aslında ama başka sorunlar oldu hamileliğim de.
Bu süreç çok zor , kafaya takmamak da çok zor. Ayrıca sebebi yok diyorlar ama illa bir sebebi var ki hamile kalamıyoruz sadece stresin engel olduğunu düşünmüyorum o zaman savaş alanlarında kimse hamile kalamazdı. Allahım isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin. Umarım aşılamadan olumlu sonuç alırsınız

En sonunda olmuş olması bile çok güzel rabbim sağlıkla kucağınıza almayı da nasip etsin inşallah evet düşünme diyorlar ama keşke o kadar kolay olsa

Doktorum olumlu konuştu rahim filmi de yeni çekildiği için aşılamayla beraber şansın yüksek dedi olumlu düşün dedi bende onu yapmaya çalışıyorum en azından denemeye değer

Ne güzel rabbim bize de nasip etsin inşallah çok teşekkür ederim beni yoran da bu zaten herkesin bir fikri var mutlaka

İşte keşke o kafadan atma olayını bir becerebilsem

Asla kendimi hamile bile hayâl edemiyordum. Karnıma yastık koyup aynaya bakıyordum gerçekten hamile göremeyeceğim kendimi dıye. Hıc problem yoktu bızde de tedavıyı bile bıraktık umudu kestik.4 . Sene sonunda hamile kaldım 7.ayda kaybettim ve toplam 3 kilo almıştım karnımda yoktu yine dedım işte kendımı hamile gormek hamjle kalsam bıle nasıp olmadı cocukta nasip olmadı dıye tamamen vazgectım cocuktan. Dedım 2 kişi yasamaya alıstık hem çocuk sorumluluğu artık bizim için agır gelir. Ne tedavı dusunduk ne bısey hamilelık aklıma bıle gelmıodu baska sorunlar oldu üstüne. 5.sene oldu Gecen eylulde gecıktım ama hamileliğe ihtimal vermıyodum yine duzensız oldum dıye üzüldüm hatta baktım hâlâ olmuyorum ve ilaç almam gerek barı test yapayım dedım negatif. 2 gün sonra bı daha test yaptım pozitif. Kan verdım 37 degerım çok düşük kesın kimyasaldır dedım sevınmedım bile. Şuan kucagımda 33 günlük oldu hamdolsun. Erken dogdu hatta zamanını bile beklemedı kucagımıza geldi minik oğlum. Umutsuz olman için çok erken. O kadar çok örnek var ki benım gibi yıllar sonra olan. Sana tek tavsiyem bebek olayını kafandan cıkar ye iç gez toz hayatını yaşa . Yani evliliğin tadını cıkar bı bakacaksın karnında kıpırtılar olacak
Kafandan cıkarmak zor geliyor biliyorum mesgalen olsun aklına bile gelmez. Ben işe adapte olmustum ve eşimle tatil planı yapıyodum:)

Tabiki vardır bir bildiği dediğim gibi ben beslenmeme çok dikkat ederim zaten bundan sonraki süreçte daha da dikkat edeceğim

Bu sürec içinde en en en yorucu olani zaten millet ve tantanalari.
Resmen sohbet konusu oluyor kadınlar.

İnşallah. Allah her isteyene nasip etsin

Karbonhidratsiz bir beslenme tarzini benimsemenin gebe kalmaya olumlu etkisi olduguna dair calismalar var. Ben ketojenik dietimin 1.yilinda korunmayi birakma karari aldim ve korunmadigimiz ilk ay gebe kaldim, yas 34'tu.

Ayrica bebek sahibi olabilmek icin gerekli fiziki bilgileri de arastirdiniz mi bilemiyorum. Ornegin dogru pozisyon, iliski sonrasi belli bir sure ayaga kalkmama gibi... bunlarida dogru uygulamak gebelik elde etmek icin onemli aslinda.

Kendimden ornek vereyim, yil 86, annem ve babam evliliklerinin 11.yilindalar, benden 8 yil once basarili bir gebelik var ama dogum sonrasi öldügü icin annemde cocuk sahibi olabileceğine dair bir inanc yok. Senelerce tedavi goruyorlar, basarili sonuc alamiyorlar, annemin doktoru ayni sizin doktor gibi ben elimden geleni yaptım ama sen cocugun olacagina inanmıyorsun demis, bir daha gelme diye de kovalamis annemi. Annem o sozun üstüne yasadigi kirginlikla bir sure kendine gelememis ama sonra kendini ikna etmis, tibbi bir sorunumuz yok cocugumuz olabilir diye. Onun ustune tekrar doktorlarıyla gorusmusler, doktor annemle babama ilişkiye girmeleri gereken gunleri tek tek yazmis, bayaği iliski kocu gibi annemle babami gazlayip eve yollamis.

Birkac hafta sonra annem regl olmadigi icin doktora gitmisler tekrar, doktor tam bekledigim gibi regl olmadin değil mi diyerek karsilamis.

Donemin kosullari, ultrason yok, tup bebek yok, asilama yok... doktor ultrasonun olmadigi bir donemde ben hayatta kalayim diye serklaj yapmış. Ben bunu kendi jinekologuma anlattigimda 86 yilinda ultrason yok bile iken serklaj yapabilmek deli cesareti doktoruna helal olsun demisti.

Beklediğiniz hikaye bu mu bilmem, ama doktorunuzun hakli oldugunu iyi biliyorum.

Sizin adınıza çok sevindim ben onu bir türlü beceremedim şu zamana kadar yani kafamdan hiç atamadım yani düşünmemeye çalıştıkça daha çok düşündüm. Nasıl olacak bu şekilde gerçekten bilmiyorum

İnan yıllarca bende öyleydim sürekli aklımdaydı. Artık olmuyo diye napalım bızımde nasıbımız bu deyıp kendımızz hayatı yasayalım dedık. İşle ugrasıyodum aman yarın iş var derdıne düşüyodum yoruluyodum kendımı daha cok yoruyodum orda arkadaslarla planlar yapıyodum esımle güzel anlar tatıller planları yapıyodum. Öyle aklımdan cıkmıs gitmiş. Gecıkınce farkettim

Anneniz kendisine bunu nasıl anlatmış benim yapamadığım şey bu herşeyi deniyorum herşeyi düşünüyorum bu konuda herşeyi araştırıyorum.. stres ve takıntı gerçekten bu konuda çok büyük bir engel ben bu engeli aşamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…