- 7 Aralık 2017
- 4.030
- 9.253
- 158
- 37
- Konu Sahibi TopraKahveBob
-
- #4.921
boncuğum uyuduğuna göre, şu kitabı bitireyim artık:)
şimdiki cümleler reflektif(dönüşlü) fiillerden: sich-mich-dich-uns-euch ekleriyle oluşturuluyor
das schlechte Wetter ärgert mich: kötü hava beni sinirlendiriyor
ich ärgere mich über das schlechte Wetter: kötü havalardan dolayı sinirliyim
Wielands Bücher interessiert ihn: Wielands'ın kitapları onun ilgisini çeker.
er interessiert sich für Wielands Bücher: o Wielands'ın kitapları ile ilgileniyor.
dein erfolg freut uns :senin başarın bizi mutlu ediyor.
Wir freuen uns üver deinen Erfolg:senin başarından dolayı mutluyuz
Andrea trifft eine alte Schulfreundin: Andrea eski bir okul arkadaşıyla buluşuyor.
Andrea trifft sich mit einer alten Schulfreundin: Andrea eski bir okul arkadaşıyla kendini buluşturuyor mu olacak:/
şimdiki cümleler reflektif(dönüşlü) fiillerden: sich-mich-dich-uns-euch ekleriyle oluşturuluyor
er interessiert sich für Wielands Bücher: o Wielands'ın kitapları ile ilgileniyor.
Andrea trifft eine alte Schulfreundin: Andrea eski bir okul arkadaşıyla buluşuyor.
Andrea trifft sich mit einer alten Schulfreundin: Andrea eski bir okul arkadaşıyla kendini buluşturuyor mu olacak:/
“ Kendini buluşturdu” çok abuk bişey oluyor..tam karşılığı yok evet,biri edilgen olmuş sadece sanırımEski arkadasla bir araya geldi (buluştu)
Eski arkadaşiyla buluştu. ( ya da kendini buluşturdu) tam karsiligi yok sanki
zor bir konu secmissin :)
Wenn sich die Handlung auf das Subjekt des Satzes bezieht, Subjekt und Objekt also identisch sind, braucht man ein spezielles Pronomen, ein sogenanntes Reflexivpronomen: Ich wasche mich (Subjekt = Objekt).
Andrea ( Subjekt=Objekt) trifft sich (Reflexivpronomen) mit einer alten Schulfreundin.
Ikisinin arasindaki fark:
Andrea (Subjekt) trifft eine alte Schulfreundin (Akkusativobjekt)
Andrea ( Subjekt=Objekt) trifft sich (Reflexivpronomen) mit einer alten Schulfreundin.
Refleksive Verben ikiye ayrilir. Echte und unechte.
teşekkürler tulumbachen..kitabımdaki ünite konusuydu..gramer çok yoğun işlenmiş gerçekten..bi hakkını versem bu kitabın süper olacakzor bir konu secmissin :)
Wenn sich die Handlung auf das Subjekt des Satzes bezieht, Subjekt und Objekt also identisch sind, braucht man ein spezielles Pronomen, ein sogenanntes Reflexivpronomen: Ich wasche mich (Subjekt = Objekt).
Ikisinin arasindaki fark:
Andrea (Subjekt) trifft eine alte Schulfreundin (Akkusativobjekt)
Refleksive Verben ikiye ayrilir. Echte und unechte.
ich helfe dich dabei
helfen Sie ihr doch dabei
kızlar, burda "dabei" o halde gibi bir anlama mı sahip, sözlükte çıkan anlamlar pek anlamlı gelmedi..onun için, o halde gibi anladım ben
dabei bist du so bodenständig: sen toprağa çok düşkünsün:/
Sözlük anlamıyla farklı olabiliyor doğal olarak..kalıp söz galiba bu da..sağol kahve:)O işte / bu işte ayakalrin yere basiyor. Ya da ben sözlüge bakmadan söyle cevirdim.
Bu işte ehilsin.
Bei Lernen bist du bodenständig. Aber dabei ist deine Tochter nicht so gut wie du.
Ögrenme konusunda ayaklarin yere basiyor. Ama bu konuda kizin sen kadar iyi degil
Sözlük anlamıyla farklı olabiliyor doğal olarak..kalıp söz galiba bu da..sağol kahve:)
Biran evvel iyileşir inşallah yavrunEvet ben de ilk defa duydum.... bir süre sonra otomatik olarak kalip oldugunu anlayamaya basliyor insan. Sein 'la kurulam böyle kaliplar cok cünkü. Ne güzel calisiyorsun :) kizim iyilessin yeni bir baslangic yapmam lazim artik benim de
Biran evvel iyileşir inşallah yavrun
Çalışıyorum ama kitaptan bakınıp,okuduğumu anlamaya çalışarak..konuşma hala tırt:/
Senin söylediğin şeyleri araştırdım,hepsi bebeğimin uyku saatine ya da benim iş saatime denk geliyor:/
Ben de umudumu seneye kreşe başlamasına bağladım artık
Sag ol canim atesi cikti yine...
teşekkürler tulumbachen..kitabımdaki ünite konusuydu..gramer çok yoğun işlenmiş gerçekten..bi hakkını versem bu kitabın süper olacak
Var ama yok gibiBencede.
Almanca konuşma fırsatın varmi? Yoksa sadece kitab üzerinemi öğreniyorsun?
Var ama yok gibiAlmanya’dayım ben. Türkçe öğretmeni olarak çalışıyorum. Güya çalışıyorum ama Türk çocuklarıyla haşır neşir olup,koşa koşa bebeğime yetişmeye çalışıyorum. Bebekli etkinlikleri falan araştırdım ama saat olarak uymuyor,hala can hıraş uğraşıyorum bişeyler bulmak için. Bir de ben bu Almanlarla nasıl sohbet edicem diye takılıp kalıyorum tulumbachen:/ zaten başlangıç seviyesindeyim. Bir komşum var mesela,o bana geldi. Ben de gidicem ama nerden ne konuşayım gidersem diye düşünüp duruyorum:/
Var ama yok gibiAlmanya’dayım ben. Türkçe öğretmeni olarak çalışıyorum. Güya çalışıyorum ama Türk çocuklarıyla haşır neşir olup,koşa koşa bebeğime yetişmeye çalışıyorum. Bebekli etkinlikleri falan araştırdım ama saat olarak uymuyor,hala can hıraş uğraşıyorum bişeyler bulmak için. Bir de ben bu Almanlarla nasıl sohbet edicem diye takılıp kalıyorum tulumbachen:/ zaten başlangıç seviyesindeyim. Bir komşum var mesela,o bana geldi. Ben de gidicem ama nerden ne konuşayım gidersem diye düşünüp duruyorum:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?