Sevgili Adıvar, yazı için çok teşekkürler, çok faydalı bir paylaşım olmuş. Oğlum 2 yaşına yeni girdi. Doktorumuzun söyledikleri ve kendi araştırmalarım oğlumun tuvalete hazır olduğunu gösteriyor, aynı bu yazıdaki gibi titizliği, kakasını başka bir yere giderek ve herkesten uzakta yapmak istemesi, altını ıslatırsa rahatsız olması ya da şuçluluk duyması (her nekadar ben ' oğlum yok bişey, çiş yaptın, bir daha yapacağın zaman söyle desem de)... Daha önemlisi ve doktorumuzu ve duyanları şaşırtan ise oğlumu yaklaşık 3 aydır gece ve gündüz uykularında bezlememem, çünkü uykuda yapmıyor benim oğlum, bu bile hazır olduğunu gösteriyor. Ama maalesef alaturka tuvalete bir ara götürünce yapan oğlum zamanla kakasından korkmaya başladı, doktorumuz görmesin ürkebilir dedi. Sonra her gün düzenli olarak sabah ve akşam 2 kere kaka yaparken ( belli saatlerde) kakasını tutmaya başladı ve ben o zaman eğitimi kestim. Bak bezini bağlıyorum deyince kakasını yapmaya başladı, önceleri biraz çekindi beze yapmaktan bile. Klozete arasıra oturakla oturuyor ( klozet aparatı yani- ördekli ) ördek çişş diyor kalkıyor kendisi asla yapmıyor, alaturkaya eskiden yapıyordu şimdi onu da istemiyor. klozet oyun, diğer tuvalet de kaçılacak bir yer oldu onun için. ama tuvalete girene de bakmak istiyor merak da ediyor. Bu arada şimdi tatil için annemin yanındayım ve doğru zaman değil tekrar başlamak için diye düşünüyorum. Farklı mekanlara gidiyoruz burda ve sürekli yolculuk yaparken asla öğrenemez zaten. Unutmadan ekleyim bakıcım 1,5 yaşından önce yaptırmaya başladı tuvaletini, bi gün hevesle ve bana sormadan başlamış, karşı çıktım ama yapıyor dedi, şaşırdım, iyi o zaman dedim, hatta mutlu oldum, erken olduğunu bile bile kasları hazır demek ki diye devam ettik. Önceleri güzel gitti, 2 saat tuttuğu oluyordu, sonra kışın hasta oldu birkaç kere ve havalar soğuk bi daha hasta olacak diye kestik -baharda tekrar başladım yaklaşık 22 aylıkken- şimdi ise yine beze döndük ve halinden şikayetçi değil oğluşum. Sanırım erken başlamanın ve yarıda kesmenin sonuçları bunlar. Maalesef eskiler tuvalet eğitimi hakkında okuduklarımı söyleyince kitaba göre yetiştiriyorsun ben 6-7 aylıkken öğrettim diyorlar.
Çok uzun anlattım ama sorum şu, ben tuvalet eğitimine tekrar ne zaman başlasam? Tuvaleti, klozeti, musluğu, sifonu seviyor, sadece oturunca yapmıyor. Biraz daha ara versem mi yoksa hazırken tatil dönüşü tekrar başlasam mı? Görüşlerinizi bekliyorum kızlar...