senden önc e pek işiy yok zaten topikte resmen hayat vermişsinn
vakit buldukça bakıyorum geçmişe menülere filann abla
senden itibaren okuyorumm hepp
teşekürler yardımla riçinnn :)
bebeleri uyutayım spoara başlıycam
Masumcum öncelikle şunu bilinçaltına tamamen yerleştirmek gerekiyor ki; metobolizmamız bize karşı değil, bizimle çalışsın ww. br DİYET değil!!! yani, w.w yaparken aslında diyet yapmıyoruz. (DİYET, bilinçaltımızın ve metomuzun en nefret ettiği kelime, bir savaş alarmı, bir kendini savunmaya teşvik hareketi) W.W ise hayatımız boyunca neyi nasıl yememiz gerektiğini ögreten, bunu yaparken de puanlama sistemiyle (Kalori hesabı değil) bizi, sevdiğimiz her türlü besini yiyerek zayıflatan. Puanları da ayrı bir hesaplamayla yükseltincede bu şekli ömür boyu korumaya yönelik bir sistemdir. Zaten belli bir zamandan sonra pusnlsms için listelere bakmaya gerek dhi kalmıyor, çünkü genelde benzeri şeylerle beslendiğimizden, puanlamayı zihnimizde otomatik olarak yapabiliyoruz. Bu alışkanlık dışında bir yiyecek söz konusu oldugunda listeye baş vuruyoruz sadece. Bu arada bir defter edinip gün içinde yediklerimizi yazmakta önemli, çünkü hem kendimizi takip edebiliyorz, hem de arzu edersek listeyi gün içinde eş değer olan başka yiyeceklerle değişitirbiliyoruz. Ben bu dönemde vücudumun ödem tutabiliecegi düşüncesiyle, motivasyonum kırılması diye bel, mide,gögüs basen, göbek, üst bacak, alt bacak ölçülerimide mezura ile haftalık takip etmiştim. Bu diyeti uygulayacaksak bu gerekli. Ayrıca metolarımızı düşük kalori ile beslenmeye alıştırdıgımızdan ilk biir hafta fazla değişiklik olmayabilir, hatta 1 kilo bile fark edebilir sakın panik olma. Çünkü vücüt saati ilk 1 hafta yeni duruma uyum saglayabilir. Benim yaptıgım en büyük hatayı söyle özetleyeyim sana, inanıyorum ki işine yarayacak. WW ile, imkansızı başarıp, 5 ayda 10 kilo verdikten sonra, elde olmayan nedenlerle diyei bıraktım (taşınıyordum ve oldukça zorlu bir süreçti) 3 hafta evde dogalgaz kurulmadıgından, vs fastfood tarzı beslenmek durumunda kaldım (bu şımarıklık hoşumada gitti tabi) Uzmanların önerdiği gibi 1 ay kilo korumaya çalışmam gerekiyordu(10 kilodan sonra) Ben bunu bilinçsizcede olsa yaptım. Yogun çalışmaktan vakit buldukça tost, bal, simit vs aklına gelen her türlü muzuru yedim. Tartıya bile çıkmaya korkar hale gelmişsitm. Neyse 2 hatfa sonra adsl baglandı, kızlarlla tekrar yazışmaya başladım, 1 haftada öyle geçti. Düzenim iyice kuruldu, kaçarım kalmamıştı artık veeee en az 3 kilo almışımdır diye tartıya korku ile çıkan ben tam 2 kilo vermiştim bu dönemde. Yani w.w. nin nasıl sadık bir beslenme şekli oldugunu anla. Tamam hareket ediyordum ama kuruyemiş dahil herşeyi yiyordum. WW bünyemi düzenlemiş, 3 haftalık dönemde hareketli oldugumdan kilo bile verdirmişti bana. Peki ben ne yaptım? ww ye sadık kallıp, kaldıgım yerden 1 puan eksiyle devam etmem gerekiyorken şok diyetleri tercih ettim çbuk zayıflama sevdasına tutularak. HAYATIMDAK EN BÜYÜK DİYET HATASI.... İlk 2 hafta bu soklarla devam ederek 2 kilo daha verdim ama meto durmuştu artık. Sonraki 1 ay akıntıya kürek çektim şok diyetlerle, kaloriyi kıstım, hareketi arttırdım nafile. Yılbaşında 1,5 gün kendime izin verdim sonuç 2 kilo olarak geri döndü, ki çok bile yememiştim. Haydiiii bu sefer daha da büyük sok diyetlerle o aldıgım 2 kiloyu 2 haftada verdim. İnadım inat diyip devam ettim ama artık diyetten bıkkınlık geldi 3 - 4 günde 1 bozup canım ne çekerse yiyor, diyete kaldıgım yeden devam ediyordum sonuç 000000 sonra diyeti bıraklmalar 1 er güne indi. Allahtan kilo almıyorum derken. geçenhafta başı iyice tozuttum habir tatlı vs yedim, sonuç 1 kilo almak oldu. Diyetleri yapa boza belli bir yere çıkardıkm karbon ihtiyacını ama meto berbat şekilde yorulduç Psikolojik olarak bende tabi. Bu sabah artık kendime DUR dedim. Şimdi yavaş yavaş w.w ye geri dönüyorum canım. Sonuç olarak, eger taşınma devresinden sonra verdigi iki kilo ile (ww.nin iyiliği, uzun süre kilo aldırmadı bana, şimdide hala öyle) ww ye devam etseydim su an en az 4 kilo gitmişti, hemde saglıklı olarak..Neyse canım, bunlar seninle ve okuyanlarla paylaştım ki, aynı hatalar düşülmesin..sevgiler