- 13 Ağustos 2011
- 1.597
- 9
günaydın montim , bendeki sorunun duygusal açlık olduğunun farkına vardım. yani aslında aç olmasam da sürekli bir yeme isteği içindeyim. bunuda kendime farklı uğraşlar bularak yenebilirim diye düşünüyorum. ev işi, kitap okuma, el işi vs.
dün ebru şallının başlangıç plates cd aldım.56 dk . bugün başlayacağım . akşamlarıda 50 dk yürüyüşümü yapmaya devam edeceğim .
sanada kolay gelsin canım. bugün Ankara da resmen beyaz esaret var. yolda yürümenin imkanıda yok.
Laceycim spor yaparken dizine dikkat et ama yorma fazla. Duygusal açlık diyorsun haklı olabilirsin ama bence mevsimide etkisi çok fazla.En az zararla çıkabilecegin bir yol var. Mısır patlat yagsız ve tuzssuz 2 avuç kadar. 350 kalori falan yapıyor. Koy bir kenara, birşeyler yeme istegi duydukça at agzına, hem mide suyunu alıyor, hemde tok tutuyor. Vücudumuz sogukta daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor, buda karbon ve şeker iseğini tetikliyor. Sabah bir makale okudum, özellikle diyet yaparken yag hücreleri boşalmaya başlayınca, alarm durumuna geçip gereginden fazla insülin salgılanmasına neden oluyormuş. Salgılanan insülinde kan şekerini düşürerek veya yükselterek tatlı ve kb krizleri yaratıyormuş. Bu yüzden uzmanlar bu gibi durumlarla karşılaşmamak için kesinlikle şok diyetlerden uzak durmamız gerektiğini vurguluyor. Tam da benim durumum yani. 4 -5 gün diyet gayet iyi gidiyor ama sonra dayanılmaz tatlı krizleri başlıyor. Yediğim tatlıda boşalan hücreleri doldurdugu için 1 - 2 gün kilo almıyorum, sonra dön başa. Tam bir kısır döngü yani, kitlendim kaldım.:26:Tekrar ww ye basşlamam gerek biliyorum ama bir türlü olmuyor, gözüm yine hep şok diyetlerde İstanbulda hava fena degil, zaten kar falanda tutmadı saat 10 gibi çıktım evden ve aralarda fatura ödemek, sigara molası falan 45 dakika oyalanmışımdır en fazla eve 13 50 de döndüm. Yani en az 3 saat yürüdüm anlayacagın Başka türlü bir mücadele şu an elimden gelmiyor. ww yi tekrar bir gözden geçirecegim oturup. Sevgiler canım