Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

o zaman 3 kaşık 100g ediyor. 200 g 3 puan ise 100g 1.5 puan ediyor yani hesaplamam doğru demektir:KK76::KK76:sağol monticiğim

kş kş. fark var yene .:KK9: en iyisi br. ölçmek .
1 çy br 150.gr.1.5 puan .
1 su bardagı 200gr da 2 puan ediyor öyleyse ..

lecayim bende kendim mayalıyorum yogurdumu fakat piştikden sonra bi kase kaymagını alıyorum mayalayıncada üstüne birikiyor onuda alıyorum yanı kalan yogurt y.y oluyor .:KK34:

Günydın aebencim:KK71:
Haklısın, gece yatarken benimde aklıma takıldı puan biriktirme olayı. Şimdi hesapladım da 45 puan falan yapıyo c.tesi yiyeceklerim, bitirmem imkansız. Bu seferde tatlıya falan saldıracam karbon yüklemesi olacak vücutta. Ne yapsam bu gün harcasam mı acep puanlarımı? senin dediğin gibi 4 günde 1 artıramam bünye yemez bu kandırmacayı.Ben yine eski duruma dönüp,, günde 2puan falan biriktiryim diyorum, sen ne dersin?:26: Salatayı yagız yiyorum evet Çok keyifli değil ama ben zaten fazla yag kullanmam.

bencede ablam günde 2.3. puan artırsan yeter öbür türlü fazla puan kalıyor eger 6 günde böyle devam edesen bünyen buna alışır 7.gün yediginde hopp direk depoya . nil gün vardı duymuşundur mutlaka bi yazısında diyordiki aklımda kalmış 3 gün az yersen 4.gün artırmalısın ki bünye buna alışmasın çünki 3 günde alışır bünye . sonra tekrar az yersin .

bende günde 1.2. puan az yemeye çalışıyorum hafta sonu benim hep kötü geçiyor o nun için ...:KK31:

Maaşallah ablacım,nazar değmesin sana:nazar::nazar:

Ben bugün doyana kadar yeme hakkımı fazlasıyla kullandım yarın çok dikkatli yemem gerekiyor...

Ya haklısın hurmaya bayılıyorum ve abartıyorum yerken,bence de 2 porsiyon meyve uygundur....:KK16:

Hesapladım ablacım bak bilgilerimi yazayım boyum 1,65 2 puan
yaşım 42 3 puan
kadın 7 puan
az oturuyorum,genelde ayaktayım 2 puan
kilom 66.8 6 puan
TOPLAM 20 :44:

saman yolum henüz başlamadınmı ????????????????????????

dünün mönüsü ..
ablam hatam eksigim varsa lütfen söyle .

3 dl kız ekmek . (3)
peynir (3)
dom .sala. maydo.(0)
3.yş zeytin (0.5)

1 elma mandalina (0)

hamsi ızg. (3)
domates salatalık (0)
acı bib turşusu (0)
2 kş yogurt y.y (1.5)

2 çt kavun .yr.elma .(0)

karnı bahar hş. (0)
pattes hş 1 tn .(1 )
2 kş yogurt (1.5 )

4 çt prynir . 3 yş zeytin (3)

toplam 16 .5 puan .

1 sat normal yürüyüş ..
2.5. lt su
. yeşil çay .

Aebencim peynirin cinsini yazmamışsın, sanırım en yüksek puanlı olandan yiyorsun. Bir de domates salatalıgı bir ögünde yediğinde, ikinci ögünün yeşil salatalardan oluşsun canım. Yogurt yarım yaglımı, tam yaglımı belirtmemişsin. Yogurdun 1 yemek kaşıgı tam yaglı ise 2 puan, yarım yaglı ise 0.67 puan yapar canım. peynir falan yerken çatal hesabı yapma derim. 1 kibrit kutusunu (100 gr) böl gözünde, ona göre puanla. Puanlamalar çok önemli canım, ne eksik olaak ne fazla..Onun dışındaki dağılım gayet iyi..

Aebencim peynirin cinsini yazmamışsın, sanırım en yüksek puanlı olandan yiyorsun. Bir de domates salatalıgı bir ögünde yediğinde, ikinci ögünün yeşil salatalardan oluşsun canım. Yogurt yarım yaglımı, tam yaglımı belirtmemişsin. Yogurdun 1 yemek kaşıgı tam yaglı ise 2 puan, yarım yaglı ise 0.67 puan yapar canım. peynir falan yerken çatal hesabı yapma derim. 1 kibrit kutusunu (100 gr) böl gözünde, ona göre puanla. Puanlamalar çok önemli canım, ne eksik olaak ne fazla..Onun dışındaki dağılım gayet iyi..

ablam peynriim karışık ..peynir hastasıyımda .:KK17:
keçi peyniri .süzme peynir . beyaz peynir. örgü py.. genelde yag oranı %20 peynirlerden yiyorum yani sofrada ne varsa hepsinden alıyorum ama geçen günde yazmıştım toplamı 30 grmı geçmiyor . o yüzden en yüksek puan olan 3 puanı yazıyorumki puanı yanlış kulanmayım diye . ablam mutfak tartım yok oyünden göz kararı alıyorum genlde ne ne kadar eder artık ezberimde .
az önce yogurt hesabında oldugu gibi. ölçmesemde miktarını ince detayına kadar hesaplıyorum umarım yanlış yapmıyorumdur .fakat bundan sonra yogurdu kş deyil bardakla ölçüp yerim .:KK37: ölçülü yemeye alışamadım henüz .
ablam 1 kibrit kutusu 100gr deyil 30 gr diye biliyorum ..:44:

bencede ablam günde 2.3. puan artırsan yeter öbür türlü fazla puan kalıyor eger 6 günde böyle devam edesen bünyen buna alışır 7.gün yediginde hopp direk depoya . nil gün vardı duymuşundur mutlaka bi yazısında diyordiki aklımda kalmış 3 gün az yersen 4.gün artırmalısın ki bünye buna alışmasın çünki 3 günde alışır bünye . sonra tekrar az yersin .

bende günde 1.2. puan az yemeye çalışıyorum hafta sonu benim hep kötü geçiyor o nun için ...:KK31:

Yani şöyle mi demek istiyon aeben. hafta içinde biriktirdigin puanları 2 böl harca. yani atıyrumm pazartesi puan biriktrmeye başlarsan persembe biriken panları harca,sonra yine biriktir ve 3 gün yani pazar günü yine harca? demek istediğin bu mu? veya pazartesiden bşlayarak 2 puan biritir pazar günü 1 kerede harca hangisi?

Yani şöyle mi demek istiyon aeben.

1. hafta içinde biriktirdigin puanları 2 böl harca. yani atıyrumm pazartesi puan biriktrmeye başlarsan persembe biriken panları harca,sonra yine biriktir ve 3 gün yani pazar günü yine harca? demek istediğin bu mu? veya

2. pazartesiden bşlayarak 2 puan biritir pazar günü 1 kerede harca hangisi?

aynen abla bunları demek istedim.... 2 seçenek .
ama senin bu hafta yaptıgına 1.şeçenek uygun . çünki 3 gündür az puan alıyorsun

Son düzenleme:
ablam bi konuya daha deyinmek istiyorum ....

hani yüzdeler veriyorsunya .. mesela % 55.karbon .%25 pro % 20 yag (yüzdler tam olmaya bilir .)
w.w. sisteminde böyle diyorsun ya...

fakat şuna açıklık getirmek istedim ki ilk başlarda bu karbon bana çok geldi dedimki böyle kilo veremem .
ama sonra anladımki bu karbonmhidratlar . bizim bildigimiz ekmek makarna patta vs olan agır gl endeksi fazla yüksek olan karbonlar deyil en azından çogu deyil .
bu yüzde %55 olan karbonhidratlar gl endeksi düşük sebze katagorisinde . bunu açıklamak istedim çünki bunca bilgimle ben bile yanlış anladım .ilk zamanlar .
açıklamak istedigim %55 karbonhidrat çogu sebzelerde alınmalı öyle olunca bol sebze yemek zetten mecburi ki gl andeksi yüksek karbonlar zatten yüksek puaun o yüzden istesende yiyemiyorsun w.w. da

w.w.sisdemi bu şekilde oturmuş; gl endeksi düşük bol sebze, pro ve az yag vede belli bir kalori .. kilo verdirmesi gayet mantıklı .

ablam peynriim karışık ..peynir hastasıyımda .:KK17:
keçi peyniri .süzme peynir . beyaz peynir. örgü py.. genelde yag oranı %20 peynirlerden yiyorum yani sofrada ne varsa hepsinden alıyorum ama geçen günde yazmıştım toplamı 30 grmı geçmiyor . o yüzden en yüksek puan olan 3 puanı yazıyorumki puanı yanlış kulanmayım diye . ablam mutfak tartım yok oyünden göz kararı alıyorum genlde ne ne kadar eder artık ezberimde .
az önce yogurt hesabında oldugu gibi. ölçmesemde miktarını ince detayına kadar hesaplıyorum umarım yanlış yapmıyorumdur .fakat bundan sonra yogurdu kş deyil bardakla ölçüp yerim .:KK37: ölçülü yemeye alışamadım henüz .
ablam 1 kibrit kutusu 100gr deyil 30 gr diye biliyorum ..:44:

Pardon ya 30 gr haklısın canım. Sabahtan beri kendi puanlarıma taktım, ne yapsam acep diye abuuumşum özür..:26:

ablam bi konuya daha deyinmek istiyorum ....

hani yüzdeler veriyorsunya .. mesela % 55.karbon .%25 pro % 20 yag (yüzdler tam olmaya bilir .)
w.w. sisteminde böyle diyorsun ya...

fakat şuna açıklık getirmek istedim ki ilk başlarda bu karbon bana çok geldi dedimki böyle kilo veremem .
ama sonra anladımki bu karbonmhidratlar . bizim bildigimiz ekmek makarna patta vs olan agır gl endeksi fazla yüksek olan karbonlar deyil en azından çogu deyil .
bu yüzde %55 olan karbonhidratlar gl endeksi düşük sebze katagorisinde . bunu açıklamak istedim çünki bunca bilgimle ben bile yanlış anladım .ilk zamanlar .
açıklamak istedigim %55 karbonhidrat çogu sebzelerde alınmalı öyle olunca bol sebze yemek zetten mecburi ki gl andeksi yüksek karbonlar zatten yüksek puaun o yüzden istesende yiyemiyorsun w.w. da

w.w.sisdemi bu şekilde oturmuş; gl endeksi düşük bol sebze, pro ve az yag vede belli bir kalori .. kilo verdirmesi gayet mantıklı .

Tamam aebencim halısın bu konuda, ama ww. ekmek, patates vs. de bünyesine alarak % 55 vermiş zaten ve sebze meyveyi de 0 puan olarak bırakmış (çogunu) ama yine de topamda % 55 i geçmemeyi önermiş. Biliyorsun süt et peynir ve yogurtta da kb var. Sebzeyi de gi.yi dengemek bagırsakları çalıştırıp, kb ların yağa çevrilmemesii için günlük kullanım zorunlu kılınmış.

Pardon ya 30 gr haklısın canım. Sabahtan beri kendi puanlarıma taktım, ne yapsam acep diye abuuumşum özür..:26:

kafanın karışması normal ablam ... bu beslenmeyi uzun süre yapacak olanlar mutfak tartısı almalı bence .:)
ablammeil aldım fakat site yabancı dil çevirsinide bulamdım . yeni listenide aldım . :KK16:
eski listden bazı yiycekler daha ayrıntılı sanırım pc kaydettim .

kafanın karışması normal ablam ... bu beslenmeyi uzun süre yapacak olanlar mutfak tartısı almalı bence .:)
ablammeil aldım fakat site yabancı dil çevirsinide bulamdım . yeni listenide aldım . :KK16:
eski listden bazı yiycekler daha ayrıntılı sanırım pc kaydettim .

Abencim zaten tüm bilgileri yabancı sitelerden ve ww nin kendi sayfasından toparladım. Sana yolladıgım hesap makinasını kullanacan ordan sadece. Tamamını okumana gerek yok canım.
Heap makinasında
calories. Kalori demek
fat , yag demek
carbs. Karbonhidrat,
fiber. lif demek. Lif eğerleri bizde pek çıkmaz. O yüzden ürünün üzerinde yazanları baz alacaz.
Calculate ye basınca hesaplama yapıyor. clear yazdıklarını temizliyor
Biz pointplus yazan değeri kullanacaz canımcım.

Abencim zaten tüm bilgileri yabancı sitelerden ve ww nin kendi sayfasından toparladım. Sana yolladıgım hesap makinasını kullanacan ordan sadece. Tamamını okumana gerek yok canım.
Heap makinasında
calories. Kalori demek
fat , yag demek
carbs. Karbonhidrat,
fiber. lif demek. Lif eğerleri bizde pek çıkmaz. O yüzden ürünün üzerinde yazanları baz alacaz.
Calculate ye basınca hesaplama yapıyor. clear yazdıklarını temizliyor
Biz pointplus yazan değeri kullanacaz canımcım.

Günaydın. Pointplus yeni geçilen sistemin adı değil mi? Biz eski sistemi kullanıyoruz ve bizim hesaplamada sadece kalori, yağ ve lif değerlerine göre hesaplama yapılıyor.

Dün akşam akrabalar yemeğe çağırdı oraya gittim. Gideceğim son anda belli oldu o yüzden sabah ve öğlen uygun beslenememiştim puanlar yine patladı. Size bir şey sorayım 1 kase tarhana çorbasını kaç puan hesaplayacağız. Bir arkadaş 4 puan yazmış bana çok geldi. Tarhananın içinde puanlı olanlar un ve yoğurt. 1 kase tarhana çorbası 1 yemek kaşığı tarhana içeriyor desek kaç puan almalıyız. İnternetten 1 porsiyon için kalori ve yağ miktarını buldum ww hesap makinesinde hesaplattım 1 puan çıktı ama karar veremedim. Yorumlarınızı bekliyorum ona göre puan hesaplayıp dünkü listemi yazayım da bir de siz kontrol edin.

Günaydın. Pointplus yeni geçilen sistemin adı değil mi? Biz eski sistemi kullanıyoruz ve bizim hesaplamada sadece kalori, yağ ve lif değerlerine göre hesaplama yapılıyor.

Günaydın canım
Senin bahsettigin farklı birşey sanırım. Ben hesap makinasının altında 2 seçenek
var, hanisini kullanacagını yazdım. Bu makina her iki durumu da kapıyor. lifli veya lifsiz.

Dün akşam akrabalar yemeğe çağırdı oraya gittim. Gideceğim son anda belli oldu o yüzden sabah ve öğlen uygun beslenememiştim puanlar yine patladı. Size bir şey sorayım 1 kase tarhana çorbasını kaç puan hesaplayacağız. Bir arkadaş 4 puan yazmış bana çok geldi. Tarhananın içinde puanlı olanlar un ve yoğurt. 1 kase tarhana çorbası 1 yemek kaşığı tarhana içeriyor desek kaç puan almalıyız. İnternetten 1 porsiyon için kalori ve yağ miktarını buldum ww hesap makinesinde hesaplattım 1 puan çıktı ama karar veremedim. Yorumlarınızı bekliyorum ona göre puan hesaplayıp dünkü listemi yazayım da bir de siz kontrol edin.

Tarhana Çorbası Besin Değeri
tarhana çorbasının özellikleri - tarhana çorbasında kaç kalori vardır
Adı.............: Tarhana Çorbası
Ağırlık gr....: 100
Protein......: 8
Karbonhidrat: 61
Yağ…........: 0,4
Kolestrol...: -
Kalori….....: 280
Kalsiyum....: -
Demir….......: -
A vitamini...: -
B1 vitamini.: -
B2 vitamini.: -
Niasin…......: -
C vitamini...: -

Puanı 7 canım 100 gr. (Yagsız Tavuk çorbası, 1 küçük. Porsiyon, 150g ben bilmeden içip şok olmuştum)

Günaydın canım
Senin bahsettigin farklı birşey sanırım. Ben hesap makinasının altında 2 seçenek
var, hanisini kullanacagını yazdım. Bu makina her iki durumu da kapıyor. lifli veya lifsiz.

Demek istediğim bizim kullandığımız sistemde puan hesaplanırken karbonhidrat ve protein değeri dikkate alınmıyor ama pointplusta alınıyor.

Tarhana Çorbası Besin Değeri
tarhana çorbasının özellikleri - tarhana çorbasında kaç kalori vardır
Adı.............: Tarhana Çorbası
Ağırlık gr....: 100
Protein......: 8
Karbonhidrat: 61
Yağ…........: 0,4
Kolestrol...: -
Kalori….....: 280
Kalsiyum....: -
Demir….......: -
A vitamini...: -
B1 vitamini.: -
B2 vitamini.: -
Niasin…......: -
C vitamini...: -

Puanı 7 canım 100 gr. (Yagsız Tavuk çorbası, 1 küçük. Porsiyon, 150g ben bilmeden içip şok olmuştum)

Mesela sen bunu pointplusa göre hesaplatmışsın 7 çıkmış ama pointse göre puanı 5.Pointplus ve point arasında çok fark var. Pointplusta kullanabileceğin puanlar da arttırılmış. Benim points'e göre günlük puanım 20 ama point plus'a göre 29 ve haftalık da bonus hakkı var.

Demek istediğim bizim kullandığımız sistemde puan hesaplanırken karbonhidrat ve protein değeri dikkate alınmıyor ama pointplusta alınıyor.

Bunu nereden çıkardıgını anlayamadım, hiç böyle bir konu geçmedi ki? Ayrıca neden hesaplanmasın ki?

Mesela sen bunu pointplusa göre hesaplatmışsın 7 çıkmış ama pointse göre puanı 5.Pointplus ve point arasında çok fark var. Pointplusta kullanabileceğin puanlar da arttırılmış. Benim points'e göre günlük puanım 20 ama point plus'a göre 29 ve haftalık da bonus hakkı var.

Premetecim ben şimdiye dek senin söylediğin şekide bir bilgiye rastlamadım canım. Biz eski sistemi pointsplusa göre yapıoruz.(Points in kişiye göre olan hesaplamaları da farklı ayrıca ve bizde bonus yok. Neyse sen bildiğine göre yap en iyisi, zaten de öyle yapıyorsun. Hatta daha iyisini biliyorsan yaz arkadaşlar da faydalansın, ama kaynagı da belirt lütfen. Ben anca bu kadarını becerebildim. Kolay gelsin

X