Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

geldimmm fıstıklar:KK3: monticiğim öncelikle senin soruna cevap vereyim. meyve konusunda haklısın 4 porsiyon fazla dersen bunu azaltabilirsin. burada ki sadece tavsiye, dediğin gibi, yağ ,karbo ve pro miktarları ww uygun . yani sağlıklı bir liste. sebzesi, meyvesi,prosu,karbosu var daha ne olsun:KK34:
aebenciğim ben pirinç lapasının faydasını çok gördüm. 1 gün yapmama rağmen 600g civarı o gün gitti. zaten hissediyorsun. normal günden daha fazla wc ye gidiyorsun. birde ben lapayı seviyorum. hele yoğurtlu ve naneli olanını:KK16:

teşekkürler laceyim ... evet kilo takıldıgında pro etkilidri . monti linkinden hatırlarsın belki kısların kilosu takıldımı hep bu tür liste önerirdim .:KK16:
fakat kaybedilen birazda su oldugundan diyet sonrası karbon alımı oldumu kiloların çogu geliyor bunu defalarca denedim . sanırım oyüzden pro ardından sırf sebze önerilmiş ...:KK31:
.:KK31:

Nasıl yani aebencim. 3 günden sonra normale dönüp ekmegimizi, bakliyatımızı falan yemeyecezmi? :26:

geldimmm fıstıklar:KK3: monticiğim öncelikle senin soruna cevap vereyim. meyve konusunda haklısın 4 porsiyon fazla dersen bunu azaltabilirsin. burada ki sadece tavsiye, dediğin gibi, yağ ,karbo ve pro miktarları ww uygun . yani sağlıklı bir liste. sebzesi, meyvesi,prosu,karbosu var daha ne olsun:KK34:
aebenciğim ben pirinç lapasının faydasını çok gördüm. 1 gün yapmama rağmen 600g civarı o gün gitti. zaten hissediyorsun. normal günden daha fazla wc ye gidiyorsun. birde ben lapayı seviyorum. hele yoğurtlu ve naneli olanını:KK16:

Benim kafam karıştı laceycim. 3 günden sonra nasıl beslenecez? Aebenin dedii gibi kb.yi mu kısacaz.?:KK53: O zaman ben yapmiim bari, neme lazım. 3 günden sonra bir de kilo alırmışım.:KK50: Allah korusun..:KK52:

Son düzenleme:
Nasıl yani aebencim. 3 günden sonra normale dönüp ekmegimizi, bakliyatımızı falan yemeyecezmi? :26:

Benim kafam karıştı laceycim. 3 günden sonra nasıl beslenecez? Aebenin dedii gibi kb.yi mu kısacaz.?:KK53: O zaman ben yapmiim bari, neme lazım. 3 günden sonra bir de kilo alırmışım.:KK50: Allah korusun..:KK52:

monticiğim 3 günden sonra yine dikkat ederek sebze ağırlıklı besleniyoruz. yani hemen karbona yüklenmiyoruz. amaç sağlıklı ve kalıcı kilo vermek.

BUGÜNKÜ MENÜM :
SABAH :
1.5 dilim kızarmış tb ekmeği(1.5 puan )
4 adet yeşil zeytin (1 puan )
1 kaşık yağsız lor (1 puan )
yeşil çay
ARA:
10 adet çubuk kraker (1 puan )
şekersiz çay
ÖĞLE :
4 kaşık z. yağlı karnıbahar(1 puan )
4 kaşık yoğurt(1 puan )
1 dilim kızarmış ekmek (1 puan )
AKŞAM :
4 dilim cipsli fırında tavuk (göğüs)(7 puan )
3 kaşık yoğurt ( 1 puan )
ARA .
2 adet benimo (1.5 puan )
yeşil çay
TOPLAM :17 PUAN :KK3:
SPOR : 5 MİL LESLİE
SU : 1.5 LİTRE

BUGÜNKÜ MENÜM :
SABAH :
1.5 dilim kızarmış tb ekmeği(1.5 puan )
4 adet yeşil zeytin (1 puan )
1 kaşık yağsız lor (1 puan )
yeşil çay
ARA:
10 adet çubuk kraker (1 puan )
şekersiz çay
ÖĞLE :
4 kaşık z. yağlı karnıbahar(1 puan )
4 kaşık yoğurt(1 puan )
1 dilim kızarmış ekmek (1 puan )
AKŞAM :
4 dilim cipsli fırında tavuk (göğüs)(7 puan )
3 kaşık yoğurt ( 1 puan )
ARA .
2 adet benimo (1.5 puan )
yeşil çay
TOPLAM :17 PUAN :KK3:
SPOR : 5 MİL LESLİE
SU : 1.5 LİTRE
afiyet olsun laceyim ....
canım lapa; açıklaman için saggol :KK16:
lecey yogurtların için puanlar oldukça düşük yagsızmı yogurtlarında bukadar düşük puan verdin .:44:ben 2 kş (1 br gelmez 150 gr ancak )y.y yogurt için 1.5 puan vermiştim .yada kaşıkların küçük sanırım .:KK17:
sporun içinde tebrikler canım ben ancak yürümekle yetiniyorum bi başlasam pir başlayacagım ama .:KK53:

Son düzenleme:
monticiğim 3 günden sonra yine dikkat ederek sebze ağırlıklı besleniyoruz. yani hemen karbona yüklenmiyoruz. amaç sağlıklı ve kalıcı kilo vermek.

Pekiii sebze agırlıklı beslendik diyelim ww ye nasıl devam edecez 3 günden sonra acep? Sırf sebze meyve yersek ww. olmaz...Amannnn neyse ben ww. devam ederim yine en iyisi bu. Sadece uysun diye hafta sonuna dek ögle akşam et koyacam menüme..Sağol bilgi için laceycim. Defterime yazdım bu diyeti, bir gün lazım olur:KK19::KK71:

lecey yogurtların için puanlar oldukça düşük yagsızmı yogurtlarında bukadar düşük puan verdin .:44:ben 2 kş (1 br gelmez 150 gr ancak )y.y yogurt için 1.5 puan vermiştim .yada kaşıkların küçük sanırım .:KK17:
sporun içinde tebrikler canım ben ancak yürümekle yetiniyorum bi başlasam pir başlayacagım ama .:KK53:

merhaba aebenciğim yoğurdumu kendim yapıyorum. yani yağlı . listede 200ml için 3 puan berilmiş. ben 3 kaşık için 1 puan(kaşığım normal yemek kaşığı ama tepeleme doldurmuyorum ) alıyorum. bazen 1 çay bardağı yiyorum o zamnda 2 puan yazıyorum. inşallah benimde yanlışım yoktur. monticiğim bu konuya da bir göz atarsa sevinirim :KK16:

Ben yoğurdu evdeki 100 gr.lık bardakla ölçüyorum. 3 kaşıktan çok az fazla oluyor. yani 1 yemek kaşığı 30- 35 gr ediyor..

Pekiii sebze agırlıklı beslendik diyelim ww ye nasıl devam edecez 3 günden sonra acep? Sırf sebze meyve yersek ww. olmaz...Amannnn neyse ben ww. devam ederim yine en iyisi bu. Sadece uysun diye hafta sonuna dek ögle akşam et koyacam menüme..Sağol bilgi için laceycim. Defterime yazdım bu diyeti, bir gün lazım olur:KK19::KK71:

yinede köşede dursun monticiğim , bakarsın yapmak istersin. abartmadan ww uygun devam edersek sorun çıkmaz diye düşünüyorum zaten ww şu anda çok güzel gidiyor:KK34: akşamları pro ağırlıklı beslenmek çok mantıklı yani karbonu keserek sabah tartıda güzel sonuçlar görebiliriz.

Ben yoğurdu evdeki 100 gr.lık bardakla ölçüyorum. 3 kaşıktan çok az fazla oluyor. yani 1 yemek kaşığı 30- 35 gr ediyor..

o zaman 3 kaşık 100g ediyor. 200 g 3 puan ise 100g 1.5 puan ediyor yani hesaplamam doğru demektir:KK76::KK76:sağol monticiğim

merhaba aebenciğim yoğurdumu kendim yapıyorum. yani yağlı . listede 200ml için 3 puan berilmiş. ben 3 kaşık için 1 puan(kaşığım normal yemek kaşığı ama tepeleme doldurmuyorum ) alıyorum. bazen 1 çay bardağı yiyorum o zamnda 2 puan yazıyorum. inşallah benimde yanlışım yoktur. monticiğim bu konuya da bir göz atarsa sevinirim :KK16:

Yanıtanmıştır efem. Bir küçük çay brd. 100 gr. 1 yemek kaşıgı (biraz dolu olabilir 30 gr.35 gr. Puanlamayı yogurdun yag derecesine göre yaparsınız:KK34:

Bu günkü menüm sabah - öğle
yarım simit 3 (dışarıdaydım)
1 bardak y yaglı süt 2
3 ad.köfte 10 gr 6
1 dilim kız.ekmek 1
Yeşil salata, domates 0
2 ad.Elma 0
Toplam 12 puan

Sagol aebencim. Ama gerçekten öyle, yaşımı söyeyince kimse inanmıyor, çok şükür.:nazar: Zaten bende bu yaşta olduguma inanamıyorum. İçimde hala 30 lu yaşlarında olan Sema var.:KK9:
Maaşallah ablacım,nazar değmesin sana:nazar::nazar:
Biiyorsunuz ww sistemi kilo takılmalarını önlemek içiin 2 seçenek getirmiş. İlki haftanın bir günü, 1 ögün sevdiğiniz bir pro veya karbon türünü 3 veya 4 puanla doyana kadar yenmesi. Bu hem rutinden çıkarıp, metebolizanın daha verimli çalışması (şaşırtmak da diyebiliiz) hem de yeme duygusunun tatmini için. Yani bir anlamda diyet psikozundan çıkarıyor. İkincisi ise; puan biriktirerek belli bir kalorinin altına düşürüyor, ama bunu yaparken de sebzeyi asla kısmıyo. 7 günde ise birikirdiğin puanları ve o günkü puanını da katarak istedğin şeyi bol bol yediriyor. (yine metebolizma şaşırtması ve dilediğince yemek)Yani sözün kısası, bunları uygulayarak kilo veriminin durmasını zaten engelliyor sistem. affola....Sevgiler

Ben bugün doyana kadar yeme hakkımı fazlasıyla kullandım yarın çok dikkatli yemem gerekiyor...

afiyet olsun ..

sende hurmayı çok seviyorsun, benim gibi samanyolu .
listen güzel saman yolum helde ilk gün için . ama diger günlerde bukadar fazla meyve yemesen daha iyi . 2 porsiyon bilemedin 3 porsiyon olsun . ablamın yazılarından aklımda kalmış .:KK17: yanı 0 puanda olsa serbest anlamına gelmiyor ne yazıkki ...:KK36::KK36::KK36::84:
:
Ya haklısın hurmaya bayılıyorum ve abartıyorum yerken,bence de 2 porsiyon meyve uygundur....:KK16:

Günaydın samanyolu. Listen gayet güzel ama eti mümkün oldugunca akşamları yememeye çalış (tabi sen bilisin yine de) kefiri de az yaglı içtinse puanın dogru. Tam yaglı ise puan değişyor, bir konrol ediver derim.Birde 20 puan sanki fazla gibi geldi bana günlük olarak, yanılıyorda olabilirim. İyice hesapladın dimi.
Hesapladım ablacım bak bilgilerimi yazayım boyum 1,65 2 puan
yaşım 42 3 puan
kadın 7 puan
az oturuyorum,genelde ayaktayım 2 puan
kilom 66.8 6 puan
TOPLAM 20 :44:

Maaşallah ablacım,nazar değmesin sana:nazar::nazar:

Ben bugün doyana kadar yeme hakkımı fazlasıyla kullandım yarın çok dikkatli yemem gerekiyor...

Ya haklısın hurmaya bayılıyorum ve abartıyorum yerken,bence de 2 porsiyon meyve uygundur....:KK16:

Hesapladım ablacım bak bilgilerimi yazayım boyum 1,65 2 puan
yaşım 42 3 puan
kadın 7 puan
az oturuyorum,genelde ayaktayım 2 puan
kilom 66.8 6 puan
TOPLAM 20 :44:

Çok teşekkürler samanyolucum.:109: Aebenin dediği gibi 2 porsiyonu aşmamaya calış meyvede şekercim, ama adet degil porsiyon.Puan hesaplaman doğru, haklısın. Sevgiyle kal...:KK71:

Günaydın kızlar,:KK71: işte bu günkü menüm.:KK56:
sabah
1çay kaşıgı bal 0
2 dilim kızarmış ekmek 2
1 yumurta 2
1 badak y.yaglı süt 2
Öglen
10 gr tavuk gögsü 2
Mevsim salata 0
1 dilim kızarmı ekmek 1
akşam
150 gr tavuk gögüs 2
havuçlu pırasa 0
2 pors. elma 0
Toplam 12 puan

Son düzenleme:
günaydın hatunlar ...:KK16:
bügün biraz spor yapayım yoksa benim kilo ıhhh:KK19:
önce mönümü yazyım ablam yorumlasın hata yapmak istemiyorum .:KK31:

Bu günkü menüm sabah - öğle
yarım simit 3 (dışarıdaydım)
1 bardak y yaglı süt 2
3 ad.köfte 10 gr 6
1 dilim kız.ekmek 1
Yeşil salata, domates 0
2 ad.Elma 0
Toplam 12 puan
ablam çok az yemişin bünyen durmasın . biliyorum puan biriktiriyorsun ama bence bu az yemelerın 3 günü geçmesin 4. gün artır derim bünye alışır yoksa . sonraki gün yine az yersin ..

Günaydın kızlar,:KK71: işte bu günkü menüm.:KK56:
sabah
1çay kaşıgı bal 0
2 dilim kızarmış ekmek 2
1 yumurta 2
1 badak y.yaglı süt 2
Öglen
10 gr tavuk gögsü 2
Mevsim salata 0
1 dilim kızarmı ekmek 1
akşam
150 gr tavuk gögüs 2
havuçlu pırasa 0
2 pors. elma 0
Toplam 12 puan
afiyet olsun ablam bugünkü mönün çok güzel olmuş . puan az olsada yi,ycek çok .3 ögündede proya agırlık vermişsin .
ablam salataların yagsız oluyor dimi.. yagsız salatayı bi türlü benimseyemedim .. montide serbesttide .:KK37:

dünün mönüsü ..
ablam hatam eksigim varsa lütfen söyle .

3 dl kız ekmek . (3)
peynir (3)
dom .sala. maydo.(0)
3.yş zeytin (0.5)

1 elma mandalina (0)

hamsi ızg. (3)
domates salatalık (0)
acı bib turşusu (0)
2 kş yogurt y.y (1.5)

2 çt kavun .yr.elma .(0)

karnı bahar hş. (0)
pattes hş 1 tn .(1 )
2 kş yogurt (1.5 )

4 çt prynir . 3 yş zeytin (3)

toplam 16 .5 puan .

1 sat normal yürüyüş ..
2.5. lt su
. yeşil çay .

günaydın hatunlar ...:KK16:
bügün biraz spor yapayım yoksa benim kilo ıhhh:KK19:
önce mönümü yazyım ablam yorumlasın hata yapmak istemiyorum .:KK31:

ablam çok az yemişin bünyen durmasın . biliyorum puan biriktiriyorsun ama bence bu az yemelerın 3 günü geçmesin 4. gün artır derim bünye alışır yoksa . sonraki gün yine az yersin ..

afiyet olsun ablam bugünkü mönün çok güzel olmuş . puan az olsada yi,ycek çok .3 ögündede proya agırlık vermişsin .
ablam salataların yagsız oluyor dimi.. yagsız salatayı bi türlü benimseyemedim .. montide serbesttide .:KK37:

Günydın aebencim:KK71:
Haklısın, gece yatarken benimde aklıma takıldı puan biriktirme olayı. Şimdi hesapladım da 45 puan falan yapıyo c.tesi yiyeceklerim, bitirmem imkansız. Bu seferde tatlıya falan saldıracam karbon yüklemesi olacak vücutta. Ne yapsam bu gün harcasam mı acep puanlarımı? senin dediğin gibi 4 günde 1 artıramam bünye yemez bu kandırmacayı.Ben yine eski duruma dönüp,, günde 2puan falan biriktiryim diyorum, sen ne dersin?:26: Salatayı yagız yiyorum evet Çok keyifli değil ama ben zaten fazla yag kullanmam.

X