ama ne abla ,taş gibi.resimlerini gördügümden diyorum abla hiç göstermiyorsun o yaşı .:nazar
ablam ve kıslar . bu konuda bikaç bişide ben yazmak istiyorum bilgilerim ve deneyimlerim işigında ...KIzlar aeben e katılyorum. Meyve günde 2 porsiyon olacak. 1 porsiyon 1 avuç içini dolduracak kadar miktar yani. Tane hesabı değil. Günlük pro, karbon, yağ oranları çok önemli kilo vermek açısından bu konuya dikkat edin derim.( % 50-55 kb - %21 pro - % 24 yag) Akşamları metebolizma yavaşlayacagından et yemegini akşam menüsüne koymayının lütfen.Akşamları doymuyorsanız sebze veya bakliyat yemeginin yanın 1 dilim ekmek (kızartırsanız puanı düşer) ekleyebilirsinizi Kilo veriminizi durdurabilir bu yazdıklarım.
premete canım bendede öyle olur 2 ögün pro yedigimde kilom baya eksik çıkar .ama uzun soluklu kilo vermede sanırım herşeyi dengede yemek en dogrusu dur .Günaydım montigcim. İyiyim sağol sen nasılsın. Ben günlük tartılıyorum dikkat ettim öğlen, akşam et yediğim günler daha çok kilo veriyorum. Bugün tartıda 75,1'i gördüm 400 gr gitmiş. Geçen hafta da böyle iki öğünde de et yediğim bir gün olmuştu onda da bir günde 400 gr gitmişti. Herkesin metabolizması farklı reaksiyon gösteriyor demek ki. Zaten eşim de evde olmadığı için oturup ayrı ayrı yemek yapmaya üşendim açıkçası. Hoş o evde olsa da değişmezdi eşim de etobur bizde akşam yemekleri genelde etli oluyor maalesef. Tavuğa yarım yazdım ama yarımdan azdır herhalde çünkü bir kısmını da oğluma çorba yapmıştım onun içinde kullandım. Uyarın için teşekkürler bundan sonra miktarlara daha çok dikkat ederim. Zaten bu gidişle eve hassas mutfak tartısı alacağım, böyle göz kararı hesap yapmak zor oluyor.
Kızlar ben kaçtım, banka işleri falan var. Ögle sonrası görüşürüz
ablam ve kıslar . bu konuda bikaç bişide ben yazmak istiyorum bilgilerim ve deneyimlerim işigında ...
ablam dengeli beslenmede ve uzun soluklu kilo vermeden sen haklısın en iyi diyet mönüsü şudur ve bunu uygulayıp kilo vermeyecek yoktur . tabi hergün uygulana bilirse .
sabah ekmekli kahvalrı öylen etli mönü akşam da sebze yemegi tabı salata ve yogurduda buna ekmlemek lazım .
fakat premetenin yazdıgıda dogrudur . hem akşam hem öglen et türü yenildiginde kilo kaybı gözle görülür biçimce o gün fark edilir . nedeni ise kilo vermede pronun önemi çok büyükdür . günlük kilo verme döneminde kilo başına 1.5 pro almak lazımdırki güzrl kilo verlile bilsin (fakat yagına dikkat etmek şartıyle .
fakat her sistem kendine özeldir burda uygulanan w.w. sistemi herşeyi dengede alarak. zamana yayarak kilo verdiriyor yagıda azaltarak .
şunu şöyle yapın yada yapmayın diye yazmadım sagdece bilgilerimi paylaşmak istedim .
premete canım bendede öyle olur 2 ögün pro yedigimde kilom baya eksik çıkar .ama uzun soluklu kilo vermede sanırım herşeyi dengede yemek en dogrusu dur .
nasıl anlıyorsun dersen örnek vereyim . w.w. sistemine ilk başladıgım gün bende öglen ve akşam 2 ögün pro yemişim . ve ertesi gün 500gr gitmişti .. ondan sonraki gün karbon agırlıklı olunca verdigin kilo anında yerine geldi .(bu birazda pronun vucudda su atılımıyla ilgili)
sanırım ablamın demek istedigide bu . zamana yayarak sabit bir biçimde dengeli kilo vermek .ama proyu mutlaka artırmak şart.
merhaba arkadaşlar , yazılanları okudum ve gerçekten çok güzel paylaşımlar oluyor. bu konuda benim fikrim akşam öğünlerinde pro yu arttırarak kilo verildiği yönünde . bu konuda 3 günlük pro diyeti verebilirim . takılan kiloyu çalıştırmak için birebirdir.3 gün sonunda 3 kg verilebiliyor. ardından sebzeye yöneliyorsunuz. ayda 1 defaya izin var. diyetisyen tavsiyelidir.
Biiyorsunuz ww sistemi kilo takılmalarını önlemek içiin 2 seçenek getirmiş. İlki haftanın bir günü, 1 ögün sevdiğiniz bir pro veya karbon türünü 3 veya 4 puanla doyana kadar yenmesi. Bu hem rutinden çıkarıp, metebolizanın daha verimli çalışması (şaşırtmak da diyebiliiz) hem de yeme duygusunun tatmini için. Yani bir anlamda diyet psikozundan çıkarıyor. İkincisi ise; puan biriktirerek belli bir kalorinin altına düşürüyor, ama bunu yaparken de sebzeyi asla kısmıyo. 7 günde ise birikirdiğin puanları ve o günkü puanını da katarak istedğin şeyi bol bol yediriyor. (yine metebolizma şaşırtması ve dilediğince yemek)Yani sözün kısası, bunları uygulayarak kilo veriminin durmasını zaten engelliyor sistem. O yüzden ben ww. nin sisteminin çok da dışına çıkamayı düşünmüyorum. Burada önemli olan acil kilo vermek değil. Öyle olsaydı eğer, değişik diyetler deneyen bizler şu anda burada olmazdık. Ben iki hafta kb. yani pro diyeti yaptım, gözümü hastanede açtım. O zaman doktorum bana ww yi önerdi. Haftada yarım ila 1,5 kg vererek saglıklı zayıflarken, vücudu da belli bir yeme düzenine tevik etmek. Sıkmadan zayıflatmak, ve yeni yeme düzenini benimseyip, kilolara sonsuza dek elveda demek.( Zaten sistemde sadece hayvansal değil, özellikl bitkisel poteinler de var bol miktarda)Akşamları pro olayını ara sıra deneyebilirim ama ww.ye ters düşecek bir şey yapmayı düşünmüyorum.. Çünkü 4 aydan fazladır kilo verecem diye sürünen ben, 2 haftada 2.100 gr verdim. Bunun benim için ne demek oldugunu bilemezsiniz kızlar. Ama herkesin bünyesi farklı tabi. Ben sadece tekrar bir bilgi hatırlatması yapayım istedim. Hatam varsa affola....Sevgiler
teşekkürler monticiğim , yazdıklarını zaten pc kayıtlı. hele doyana yenecek kısmı çok hoşuma gidiyorben sadece fikir olsun diye ekleyeyim zaten burada kullanılan ptoteinde beyaz et olacak yani yağsız olması gerekli.
İŞTE PROTEİN DİYETİ
sabah 1 dilim kepek ekmeği yiyoruzz..
1 k kutusu beyaz peynir..
domates salatalık
ARA
1 meyve
ÖĞLEN
90 gr beyaz et
1 kase yoğurt
salata
ARA
4 diyet bisküvi veya 1 dilim ekmek veya 1 galeta veya 1 meyve birini tercih ediyorsun..
AKŞAM
90 gr beyaz et(tavuk,balık,hindi)
1 kase yoğurt
salata
ARA
2 porsiyon meyve(ama yatmadan önce yemek istemezsen gün içine ara öğünlere yay..) yanii 4 porsiyon meyve yeme hakkın var canımm..
3 gün uygulanıyor aynı hiç değişmiyor..sebze yemeği yok..çiğ sebze yenebilir..
aplammmmm bende geleyimmi ?
teşekkürler monticiğim , yazdıklarını zaten pc kayıtlı. hele doyana yenecek kısmı çok hoşuma gidiyorben sadece fikir olsun diye ekleyeyim zaten burada kullanılan ptoteinde beyaz et olacak yani yağsız olması gerekli.
İŞTE PROTEİN DİYETİ
sabah 1 dilim kepek ekmeği yiyoruzz..
1 k kutusu beyaz peynir..
domates salatalık
ARA
1 meyve
ÖĞLEN
90 gr beyaz et
1 kase yoğurt
salata
ARA
4 diyet bisküvi veya 1 dilim ekmek veya 1 galeta veya 1 meyve birini tercih ediyorsun..
AKŞAM
90 gr beyaz et(tavuk,balık,hindi)
1 kase yoğurt
salata
ARA
2 porsiyon meyve(ama yatmadan önce yemek istemezsen gün içine ara öğünlere yay..) yanii 4 porsiyon meyve yeme hakkın var canımm..
3 gün uygulanıyor aynı hiç değişmiyor..sebze yemeği yok..çiğ sebze yenebilir..
Biiyorsunuz ww sistemi kilo takılmalarını önlemek içiin 2 seçenek getirmiş. İlki haftanın bir günü, 1 ögün sevdiğiniz bir pro veya karbon türünü 3 veya 4 puanla doyana kadar yenmesi. Bu hem rutinden çıkarıp, metebolizanın daha verimli çalışması (şaşırtmak da diyebiliiz) hem de yeme duygusunun tatmini için. Yani bir anlamda diyet psikozundan çıkarıyor. İkincisi ise; puan biriktirerek belli bir kalorinin altına düşürüyor, ama bunu yaparken de sebzeyi asla kısmıyo. 7 günde ise birikirdiğin puanları ve o günkü puanını da katarak istedğin şeyi bol bol yediriyor. (yine metebolizma şaşırtması ve dilediğince yemek)Yani sözün kısası, bunları uygulayarak kilo veriminin durmasını zaten engelliyor sistem. O yüzden ben ww. nin sisteminin çok da dışına çıkamayı düşünmüyorum. Burada önemli olan acil kilo vermek değil. Öyle olsaydı eğer, değişik diyetler deneyen bizler şu anda burada olmazdık. Ben iki hafta kb. yani pro diyeti yaptım, gözümü hastanede açtım. O zaman doktorum bana ww yi önerdi. Haftada yarım ila 1,5 kg vererek saglıklı zayıflarken, vücudu da belli bir yeme düzenine tevik etmek. Sıkmadan zayıflatmak, ve yeni yeme düzenini benimseyip, kilolara sonsuza dek elveda demek.( Zaten sistemde sadece hayvansal değil, özellikl bitkisel poteinler de var bol miktarda)Akşamları pro olayını ara sıra deneyebilirim ama ww.ye ters düşecek bir şey yapmayı düşünmüyorum.. Çünkü 4 aydan fazladır kilo verecem diye sürünen ben, 2 haftada 2.100 gr verdim. Bunun benim için ne demek oldugunu bilemezsiniz kızlar. Ama herkesin bünyesi farklı tabi. Ben sadece tekrar bir bilgi hatırlatması yapayım istedim. Hatam varsa affola....Sevgiler
hatan falan yok ablam bende yazdıklarının herkelimesine katılıyorum ... bu sistem kendi özeligindeyse ve biz bunu yapıyoruz diyorsak aynen uyulmalı . bide sen ve arkadaşlar etki görmüşken. neden daha farklı yollar denensin ki?
eger baktık fayda göremedik o zaman başka yolara baş vururuz .. şahsen ben eger buhafta bu beslenmeden etki görmessem montiyle puan sistemini aynı çerçevede yapmayı düşünüyorum . ama sizler gibi etki görürsem bu yöntemi bozmadan devam ederim ..
Laceycim ya kafama bişi takıldı. Daha puanlamayı yapmadım, bilgi açısından soruyorum, puanları ww ye uygun yapabilmek için canım. sabah arada illa 1 meyve şartmı? Yemeyip o hakkımı akşama saklasam olurmu? ww. de 2 pors. meyva varya ondan soruyom.Bir kase yogurt demişsin, bunun gramajı nedir aşagı yukarı? ve bol miktarda çavdar ve tam buğay ekmegi almıştım, mutlaka kepek mi olacak ekmek? Salata dedin ögle ve akşamda mevsim salata mı, yeşillik mi? bide bunu yanıtlarsan ben yarın başlayabilirim canım, sevgiler
merhaba arkadaşlar , yazılanları okudum ve gerçekten çok güzel paylaşımlar oluyor. bu konuda benim fikrim akşam öğünlerinde pro yu arttırarak kilo verildiği yönünde . bu konuda 3 günlük pro diyeti verebilirim . takılan kiloyu çalıştırmak için birebirdir.3 gün sonunda 3 kg verilebiliyor. ardından sebzeye yöneliyorsunuz. ayda 1 defaya izin var. diyetisyen tavsiyelidir.
hatan falan yok ablam bende yazdıklarının herkelimesine katılıyorum ... bu sistem kendi özeligindeyse ve biz bunu yapıyoruz diyorsak aynen uyulmalı . bide sen ve arkadaşlar etki görmüşken. neden daha farklı yollar denensin ki?
eger baktık fayda göremedik o zaman başka yolara baş vururuz .. şahsen ben eger buhafta bu beslenmeden etki görmessem montiyle puan sistemini aynı çerçevede yapmayı düşünüyorum . ama sizler gibi etki görürsem bu yöntemi bozmadan devam ederim ..
abla buna ihtiyacın varmıki bence kilo vermen gayet güzel gidiyor . ilerde kilon takılırsa uygularsın ek yöntemler ..:44:
laceyimde zaten kilo takılmaları için önermiş pro listesini..
ocdim canım hoşgeldin ..
güzelim senin verecek kilonmu kaldı:44: topige paylaşım için geldin galiba hoşgeldin senide görmekle mutlu oluruz .
eger bu beslenmeyi yapmak istiyorsan tabi seçim senin .fakat monti sende gayet güzel sonuç veriyor üstelik kaçamaklı yapıyorsun . birde saglıgın için yapıyordun montiyi .
bu beslenmenin senin şu an yaptıgınla farkı yagı çok kısıtlaması ve arada küçük kaçamaklara izin vermesiki sen zatten yapıyorsun .:44:
yok ablam bırakmıycam geçen haftayı saymıyorum zaten ..karbon çok oldu tatlıda ..Aebencim bu sistemde acele etmemeni rica ediyorum canım. 1 hafta az bir süre. Neden dersen zaten geçen hafta tam uygulamadın, yanılıyormuyum? Uzun süredir farklı bir diyet yapıyorsun ve vücudun şu anda alışkın olmadigı besinlerle besleniyor. Bu ilk anda vücudun direnç göstermesine, ve kilonun değişmemesine (yiyecekleri depolayarak) neden olabilir. Lütfen bu diyeti değiştirmek için bu kadar aceleci olma derim canım. Tabi yine en iyi ve en son karar senin, ben sadece düşüdüğümü söyledim.:106: