günaydın gülfuren ,üzülme canım benimde kafam karışıyor ama ne yediğimiz çok önemli. karbon ağırlık besinleri akşam öüğününde fazla tüketmemek doğru olur.
günaydınnnWW ile hafif ve güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum
Günaydın kızlarrrrr. Mutlu hafta sonları
Listelerde bazen 1 yiyeceği farklı değerlerde görebilirsiniz. Bu bilgileri 2 ayrı liste ve ww. nin kendi sitesinden bulduklarımla oluşturdum. Ww. nin değişik ülkelerde temsilcilikleri var, hepsinin de farklı yiyecek değerleri. Ama bizim ülkemizdeki yiyeceklerin yag ve şeker orananı daha fazla, kalori açısından da oldukça zengin. Bu yüzden listeleri oluşturuken en yüksek değerleri baz aldım. Bu nedenlerden dolayı listede ender de olsa, aynı ürünü farklı 2 değerde görebilirsiniz. En yüksek değerli olan doğru olandır, diğerini silin listeden derim. Bu kadar farkı listelerde benim de karıştırmam mükün. Bu gibi değerlere rastlarsanz bizlere de yazın ki değiştirelim hemen listemizden.
Bir de akşamları metebolizma yavaşladığından, genellikle bakliyat ve sebze yemeklerini tercih etmekte fayda var. Unlu, nişastalı yiyecekler ve et ürünleri geç hazmediliğinden kilo kaybı yavaşlayabilir (tabi yine tercih sizin). Listede bulamadıınız yiyeceği yazın puanını hesaplayayım. Hepinize yürekten sevgiler, iyi ki varsınız....
İYİ AKŞAMLAR ,DIŞARDAYDIM TÜM ÖĞLEDEN SONRA BİRAZ ÖNCE GELDİM BNDE MENÜMÜ YAZAYIM
SABAH :
1 dilim kızarmış tb ekmeği -2 puan
yarım kk peynir- 1 puan
domates,salatalık (0)
yeşil çay (0)
ARA
4 adet taze incir(2 puan )
ÖĞLEN
90 g haşlama tavuk göğsü(1 )
1 bardak yoğurt(2 )
salata (0)
ARA
yarım yufka ile sebzeli börek -yağsız (2 )
AKŞAM
90 g tavuk şiş (3 )
2 kaşık pilav (2 )
1 bardak ayran (1.5 )
salata (0)
TOPLAM :16.5
SU : 2 litre
SPOR : 50 dk bantta yürüyüş
Herkeze merhaba..Geçmişi okumadım şunları yazayım hemen okuyacağım..Bebişim uyanırsa yazamam..
montig müsait olduğunda yazdıklarımın puanlarını hesaplarsan sevinirim..
eti form light bisküvi
enerji 218
protein 3.5
yağlar 7.9
karbonhidrat 41.6
şeker 1.0
lif 2.5
bulgur aşı çorba
250 ml hazırlanmış çorba
enerji 91.7
protein 2.09
yağlar 0.34
karbonhidrat 19.6
meyvalı çıtır müsli aldım..listedeki gibi mi hesaplayayım..ama içindeki yağ oranı kellogsdan daha fazla..ben onuda yazayım..
meyvalı çıtır müsli 100 gr için
enerji 355.8
protein 11.3
toplam yağ 10
karbonhidrat 67.8
şeker 12
toplam lif 12.6
Bir - iki haftaya puanları tam uygulamaya başlarız heralde..
Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
Bilgiler için ben çok teşekkür ediyorum..İyiki sizde varsınız ki ww beslenmeye başladık..Beni biraz düşündüren sadece puanlama oluyor..Onu da sizin sayenizde çözüyorum..Benim hoşuma giden yanı diyette yaptığımız gibi kendimizi fazla kasmıyoruz..Bir şey yiyeceğim zaman acaba bu kaç puandır diye düşünüyorum..Ama ne var kilo yapacak yiyecekleri tadımlık yiyoruz..Bakalım pazartesi sonuçlarımız nasıl olacak?İnşallah hepimiz emeğimizin karşılığını alırız..
Bu arada portakal suyu evde sıkılmış anladığım kadarıyla 0 puan..
Birde dün aklıma şu geldi..Mesela bir çay kaşığı bal 0,bir çay kaşığı reçel 0 diye ikisini aynı gün yememek lazım değil mi?
Merhaba lacey..Kızarmış ekmek 1 puan ,istersen kontrol et lütfen..Ne güzel hergün spor yapıyorsun,ben özel olarak spor yapmaya vakit bulamıyorum..
Herkeze merhaba..Geçmişi okumadım şunları yazayım hemen okuyacağım..Bebişim uyanırsa yazamam..
montig müsait olduğunda yazdıklarımın puanlarını hesaplarsan sevinirim..
eti form light bisküvi
enerji 218
protein 3.5
yağlar 7.9
karbonhidrat 41.6
şeker 1.0
lif 2.5
bulgur aşı çorba
250 ml hazırlanmış çorba
enerji 91.7
protein 2.09
yağlar 0.34
karbonhidrat 19.6
meyvalı çıtır müsli aldım..listedeki gibi mi hesaplayayım..ama içindeki yağ oranı kellogsdan daha fazla..ben onuda yazayım..
meyvalı çıtır müsli 100 gr için
enerji 355.8
protein 11.3
toplam yağ 10
karbonhidrat 67.8
şeker 12
toplam lif 12.6
Günaydın
100 gr. tahin helvası 14 puan - 100 gr. irmik helvası 10 puan
teşekkür ederim gülfuren dalgınlıkla 2 puan hesaplamışım. bu demektir ki 15.5 puanım oldu