Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Ben de listemi yazayım

Sabah
1 yumurta- 2 p
1 kk peynir- 2,5 p
3 zeytin- 1 p
Maydanoz- 0p
1dilim kepek ekmeği- 2 p
Yeşil çay- 0 p
1 çay kaşığı pekmez- 0 p

Öğle
1 parça haşlama et- 2,5 p
1 dilim kepek ekmeği-2 p

Akşam

5 tane çöp şiş- 3 p (doyana kadar 3 puan)
Domates söğüş- 0 p
Yoğurtlu kabak salatası- 2 p
1 dilim kepek ekmeği- 2 p

9.30 gibi 2 porsiyon meyve yerim, yatarken de 1 bardak yağsız süt tam 20 puan
Bugün evi temizledim spor yapamadım. Şimdiye kadar 9 bardak su içtim.

valla taze fasulye diye yazmadım..bende fasulyeden 5-6 kaşık yedim..1 kiloya 3 kaşık yağ koydum..O zaman daha fazla mı yazmam lazım..:18:

Liste için teşekkür ediyorum..listede de 2.5 çokoprens yazıyor.. kelogs, şekerli, , 1 çay kaşıgı 10 g mı 1 yemek kaşığı mı? Bir çay kaşığına bir tane gelir ama ben onu çok seviyorum..

Yabancı listelerde 1 dilimi 5 puan yazıyor.

Amann yemesem daha iyi ..Teşekkür ediyorum..

şeker bir yerde 2 çay kaşığı 0.5 diyor,bir yerde de bir tatlı kaşığı 0..hangisi doğru?

lacey sen söyledikten sonra kafama takıldı..Meyve suyu taze sıkıldığı için 1 puan yazdım..Birde sen 2 kaşık pilava 3 puan demişsin..Bir kaşık pilav 1 puan değil mi? taze fasulyede sadece yağı ve salçayı hesapladım..Ben 1.5 puan dedim,sen 2 demişsin..Benim puanlar karman çorman oldu..

Günaydın. Rica ederim canım. Kellogs u kendi sitesindeki besin degerlerini baz alarak w.w.. makinada hesapladım. Malsef 10 gr çay kaşıgı 1 puan canım

helvanınki ise yine 10 gr. çay kaşıgı 1,5 puan

Son düzenleme:

günaydın gülfuren ,üzülme canım benimde kafam karışıyor ama ne yediğimiz çok önemli. karbon ağırlık besinleri akşam öüğününde fazla tüketmemek doğru olur.

Gülfurencim lacey genelde puanları fazla yazar.:44: Sen sadece yag oranını hesaplayacaksın. Fazla fazla 1 puandır yagın puanı . Lacey belki kuru fasülye yemiştir. Yediğinizin isimlerini tam yazarsanız kafa karışmaz. Öptüm canım..
Not. Pirincin pişmemişi 1 kaşık 1 puan haberiniz olsun .

Kaç tane ve hangi myveyi sıktın ki 1 puan yazdın anlamadım canım?Açık yazrsanız kafa karışmaz. Günlük zaten 2 porsiyon meyve hakkımız var. Puanı olan bir meyve sıktınsa o başka..:26:

Laceycim selam.. Taze fasulyeye yagı mı fazla koydun da ondan mı fazla yazdın:26:

şeker bir yerde 2 çay kaşığı 0.5 diyor,bir yerde de bir tatlı kaşığı 0..hangisi doğru?

Kızlarrrr şeker değerlerini düzeltin listeden.......

Doğrusu bu, diğerini sil canım, gözden kaçmış:)

toz seker 2 cay kasigi.................0.5 puan
1 yemek kasigi............................ 1 puan
1 cay bardagi ..............................6 puan

pudra seker 1 yemek k............... 1 puan

Son düzenleme:
Günaydın kızlarrrrr. Mutlu hafta sonları

Listelerde bazen 1 yiyeceği farklı değerlerde görebilirsiniz. Bu bilgileri 2 ayrı liste ve ww. nin kendi sitesinden bulduklarımla oluşturdum. Ww. nin değişik ülkelerde temsilcilikleri var, hepsinin de farklı yiyecek değerleri. Ama bizim ülkemizdeki yiyeceklerin yag ve şeker orananı daha fazla, kalori açısından da oldukça zengin. Bu yüzden listeleri oluşturuken en yüksek değerleri baz aldım. Bu nedenlerden dolayı listede ender de olsa, aynı ürünü farklı 2 değerde görebilirsiniz. En yüksek değerli olan doğru olandır, diğerini silin listeden derim. Bu kadar farkı listelerde benim de karıştırmam mükün. Bu gibi değerlere rastlarsanz bizlere de yazın ki değiştirelim hemen listemizden.
Bir de akşamları metebolizma yavaşladığından, genellikle bakliyat ve sebze yemeklerini tercih etmekte fayda var. Unlu, nişastalı yiyecekler ve et ürünleri geç hazmediliğinden kilo kaybı yavaşlayabilir (tabi yine tercih sizin). Listede bulamadıınız yiyeceği yazın puanını hesaplayayım. Hepinize yürekten sevgiler, iyi ki varsınız....

Son düzenleme:
Hepinize günaydın arkadaşlar. Biliyorsunuz weight watchers yurt dışında çok yaygın olmasına rağmen ülkemizde yok o nedenle Türk damak zevkine uygun yiyeceklerin puanlarını hesaplamakta zorlanıyoruz. Weight watchers türkiye diye google!da arattığımızda kilo bekçisi diye başka bir zayıflama programı çıkıyor ama bunun bizim kullandığımız sistemle uzaktan yakından alakası, hiç puandan falan bahsedilmiyor. Dün internette gezerken bu weight watchers'ın Linda Günyüz isimli bir diyetisyen tarafından Türkiye'ye adapte edilmiş halini buldum ismi Body Watchers hatta Sibel Can da bu sistemle zayıflamış. Bunların listesine ulaşabilirsek belki kafamızdaki pek çok ürüne ait puan problemini çözebiliriz ama maalesef listeye internette bulmak imkansız. Sitelerinde birkaç yemek tarifi eklemişler.

Kısır

12 kişilik. Tarif 24 bp. 1 porsiyon 2 bp.

Malzemeler:

500 gr (2 su bardağı) ince bulgur---------------------24.0bp
4-5 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet salatalık
½ demet maydanoz
yemek kaşığı salça
½ yemek kaşığı biber salçası
yemek kaşığı nar ekşisi
1 demet marul
Yapılışı:

Bulguru bir kaseye koyun, üzerine bulguru iki parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve bir kapak kapatın.
Soğanı, biberi, salatalığı ve maydanozu küçük küçük doğrayın.
Bulgur yumuşayıp kabarınca salçayı, biber salçasını, nar ekşisini ekleyin ve iyice karıştırın. Doğranmış sebzeleri ekleyip tekrar karıştırın.
Yıkanmış marul yapraklarını kenarları taşacak şekilde çukur bir kaseye dizin ve kısırı içine boşaltın.
Şefin önerisi: Antakya’da kısıra, sarma içi denir ve marul yaprağına sarılarak yenir.

Limonlu ve Kuru Üzümlü Küçük Wafflelar

12 kişilik 24 adet. 1 porsiyon 1 bp

Malzemeler:

125 gr. Kekun-------------------------------------6.0bp
Bir çimdik tuz, Bir çimdik karbonat
1 yemek kaşığı şeker------------------------------1.5bp
1 küçük limonun rendelenmiş dış kabuğu
1 yumurta, çırpılmış-------------------------------1.5bp
100 ml. 0% yağsız süt-----------------------------0.5bp
55 gr. Kuru üzüm---------------------------------1.0bp
Yapılışı:

Bir kapta unu, tuzu ve kabartma tozunu harmanlayın. Şekeri ve rendelenmiş limon kabuklarını katın. Yumurtayı kaba kırın ve sütün yarısı ile yoğun bir sıvı hamur oluşana dek çırpın. Geri kalan sütü ve kuru üzümleri de ekleyin.
Büyük, kalın tabanlı ve yapışmayan bir tavayı ısıtın. Spray yağ ile yağlayın.
Küçük yuvarlaklar şeklinde bir küçük kepçeyle karışımdan tavaya dökün. Orta ateşte üstünde balonlar oluşana dek pişirin. Dikkatlice, bir spatula ile tersini çevirin ve 1-2 dakika daha altın rengini alıncaya dek tersini pişirin. Tüm karışım bitinceye dek tekrar edin.
Waffleları sıcak, temiz katlanmış bir havlunun içinde tutun.
Hemen servis yapın.

WAFFLELARINIZIN ÜSTÜ İÇİN ÖNERİLER:
Marmelat 1 tatlı kaşığı --0.5 bp veya Bal x 2 tatli kaşığı--0.5 bp veya Reçel 1 tatlı kaşığı 0.5bp veya Reçel şekersiz 2 tatlı kaşığı .--0.5bp veya

1 Light üçgen peynir--0.5 bp

Yalnız bazı puanlar bizimkisinden farklı. Siz de bir inceleyin isterseniz.

Günadın canım ww.( kilo bekçileri demek Türkçede)
Senin söylediğin ve Sibel Can ı da zayıflatan formül momentum sistemi. Daha önce açıkladıgım gibi w.w. de 3 ayrı puanlama sistemi var. Biz en çok tutulan ve ses gtiren 2. ww yi kullanıyoruz. İlki tamamen kalori hesabına dayanan, sonuncusu da senin söylediğin sistem. Bu malesf hiç tutulmadı ve ww.nin takipçileri azaldı.O bayanın açtıgı site 1 deki kalori hesabı ile son sistemi ugulamak, bize yaramıyor. Ben Türkiyede de bir site buldum (ismini anımsamıyorum şu anda) Sayfada yazmıştım ismini. Farklı bir isimle açmışlar ama kilo bekçlieri diye bir sistem kurmuşlar içeride. Fiyatları da 1 aylık 2 bin tl civarı.Ayrıca o bayanın Formsanteye verdiği bir ropötrajda 'sık yiyin, 3 saaten faza aç kalmayın der. Bu bizim uyguladıgımız ww. sistemine ters düşüyor. Bizim sistemdeki WW, günlük 3 öğünü baz alıyor ve ögün aralarında mümkün oldugunca birşey yenmemesini öneriyor. Ayrıca isteyenler tabiki bayanın web sayfasını izleyip, uygulayabilirler. Bilgilendirme için teşekkürler canım.

Son düzenleme:

monticiğim bende yeşil fasulye yedim , dün yağı fazla hesapladım galiba :44: ama sevindim doğrusu demekki dün daha az puan almışım

Laceycim selam.. Taze fasulyeye yagı mı fazla koydun da ondan mı fazla yazdın:26:

işim çoktu dün yemeği eşim yapmıştı ne kadar koyduğunu hatırlamadı ama o yüzden biraz fazla yazdım

Tahmin ettim zaten bir gariplik oldugunu. Ama puanları fazla yazma artık derim laceycim, zaten en yüksek puanları baz aldım güncellenen listede. Yani artık hepimiz puanımız kadar yiyecegiz. :)

Şekerim posa kutun doluymuş sana mesaj yazdım ama yollayamadım. Bende mail yolladım, bir okusana canımcım...

Bu günkü listem
Sabah
2.dilim kızarmış çavdar ekmeği 2
1 Bardak y. yağl süt 2
1 Yumurta 2
1 çay kaşığı bal 0
1 dilim 5 gr.bitter çikolata 1
Öğle
4 adet tavuk kokteyl sosis 2.5
1 küçük havuç,roka, 1 salatalk 0
1 bardak light kola 0
Akşam
2,5 çay bardagı haşlanmış nohut 5
Yeşil salata (yagsz) 0
1 ad Patlıcan salata yağsız,limonlu 0
Saat 21.00 de 2 meyve 0
TOPLAM 18

bardak su çay nescafe
1 saat temizlik
15 dk. dans

Herkeze merhaba..Geçmişi okumadım şunları yazayım hemen okuyacağım..Bebişim uyanırsa yazamam..

montig müsait olduğunda yazdıklarımın puanlarını hesaplarsan sevinirim..

eti form light bisküvi

enerji 218

protein 3.5

yağlar 7.9

karbonhidrat 41.6

şeker 1.0

lif 2.5

bulgur aşı çorba

250 ml hazırlanmış çorba

enerji 91.7

protein 2.09

yağlar 0.34

karbonhidrat 19.6

meyvalı çıtır müsli aldım..listedeki gibi mi hesaplayayım..ama içindeki yağ oranı kellogsdan daha fazla..ben onuda yazayım..

meyvalı çıtır müsli 100 gr için

enerji 355.8

protein 11.3

toplam yağ 10

karbonhidrat 67.8

şeker 12

toplam lif 12.6

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…