- 8 Haziran 2009
- 1.755
- 29
- 44
Kızlarcım hee heeeee yarım kg gitmiş, dayanamadım tartıldım. Ben verdimse herkes verir )çünkü metebolizmaı yavaşlatan, karbonhidrat ve tatlı ihtiyacını da arttıran 2 ilaç kullanıyorum ben mecburen)
Biraz evvel yazıklarıma ilaveten yazıyor ve önemle hatırlatıyorum arkadaşlar.....
Sebze meyve (özellikle yeşi yapraklı sebzler ve patlıcan t.fasülye, kabak v.s...Bunları günde mutlaka en az 1 porsiyon tüketmezsek kilo verimi (bağırsak hareketlerinin de yavaşlaması ve daha bir çok nedenden dolayı) duruyor. Bunları yemeyi ABARTMAYACAGIZ ama hiç yememezlik te etmeyecegz. WW şöyle bir uyarı yapmış .''Taze sebze ve meyvelerden her gün en az bir avuç yemezseniz kilo veremezsiniz.''.Bu işi üsltenen biri olarak ben uyarayım da, gerisi size kalmış...İnşallah hepmiz her hafta tartıda sevinç çıglıkları atarız, bunu çok istediğim için bildiğim, ögrendiğim her bilgiyi sizlerle paylaşmayı boynuma borç biliyorum. Hepinize kucak dolusu sevgiler ve hayırlı cumalar...
Tebrik ederim montigcim pazartesiye kadar en az yarım kilo daha verirsin bence. Sana birşey sormak istiyorum sen ekmeği kızartarak yiyorsun ya nasıl kızartıyorsun yani takır takır kuruyana kadar mı kızartıyorsun yani etimek bile 1,5 puan ki o tam olarak kızarmış oluyor. Ben de bundan sonra ekmeği kızartarak yiyeceğim sanırım çünkü çok puan tutuyor. Ben diyetisyene gitmiştim her öğünde 2 dilim kepek ya da tam buğday ekmeği yememi söyledi eğer öyle yaparsam zaten 12 puan ediyor hadi her öğün birer dilim yesem 6 puan ediyor o bile çok. Ben unonun kepekli ekmeğinden yiyorum. Bir de yabancı bir sitede puanları incelerken her çeşit ekmeğin diliminin 2 puan, 1 diliminde 3 gramdan fazla lif bulunan yüksek lifli ekmeklerin diliminin 1 puan, düşük kalorili ekmeklerin de 2 diliminin 1 puan olduğunu gördüm. Sen bu konuda ne düşünüyorsun. Yeni liste için mail adresimi özelden yolluyorum. Çok emeğin geçiyor hakkını helal et.