Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Kızlarcım hee heeeee yarım kg gitmiş, dayanamadım tartıldım. :nazar::nazar::KK8:Ben verdimse herkes verir )çünkü metebolizmaı yavaşlatan, karbonhidrat ve tatlı ihtiyacını da arttıran 2 ilaç kullanıyorum ben mecburen):KK14:

Biraz evvel yazıklarıma ilaveten yazıyor ve önemle hatırlatıyorum arkadaşlar.....
Sebze meyve (özellikle yeşi yapraklı sebzler ve patlıcan t.fasülye, kabak v.s...Bunları günde mutlaka en az 1 porsiyon tüketmezsek kilo verimi (bağırsak hareketlerinin de yavaşlaması ve daha bir çok nedenden dolayı) duruyor. Bunları yemeyi ABARTMAYACAGIZ ama hiç yememezlik te etmeyecegz. WW şöyle bir uyarı yapmış .''Taze sebze ve meyvelerden her gün en az bir avuç yemezseniz kilo veremezsiniz.''.Bu işi üsltenen biri olarak ben uyarayım da, gerisi size kalmış...İnşallah hepmiz her hafta tartıda sevinç çıglıkları atarız, bunu çok istediğim için bildiğim, ögrendiğim her bilgiyi sizlerle paylaşmayı boynuma borç biliyorum. Hepinize kucak dolusu sevgiler ve hayırlı cumalar...:KK19::KK34::KK54:

Tebrik ederim montigcim pazartesiye kadar en az yarım kilo daha verirsin bence. Sana birşey sormak istiyorum sen ekmeği kızartarak yiyorsun ya nasıl kızartıyorsun yani takır takır kuruyana kadar mı kızartıyorsun yani etimek bile 1,5 puan ki o tam olarak kızarmış oluyor. Ben de bundan sonra ekmeği kızartarak yiyeceğim sanırım çünkü çok puan tutuyor. Ben diyetisyene gitmiştim her öğünde 2 dilim kepek ya da tam buğday ekmeği yememi söyledi eğer öyle yaparsam zaten 12 puan ediyor hadi her öğün birer dilim yesem 6 puan ediyor o bile çok. Ben unonun kepekli ekmeğinden yiyorum. Bir de yabancı bir sitede puanları incelerken her çeşit ekmeğin diliminin 2 puan, 1 diliminde 3 gramdan fazla lif bulunan yüksek lifli ekmeklerin diliminin 1 puan, düşük kalorili ekmeklerin de 2 diliminin 1 puan olduğunu gördüm. Sen bu konuda ne düşünüyorsun. Yeni liste için mail adresimi özelden yolluyorum. Çok emeğin geçiyor hakkını helal et.

Günaydın aebencim
peyniri yaglı yediysen 2.5 puan olur
Mısır, kuru örneğin. patlamış mısır, 1 çorba kaşığı, 10 g buradan gözkararı hesaplarsın zaten. yediğin mısır aşagı yukarı kaç çorba kaşıgı eder?Ayrıca kaynamış mısır yediysen, mısır şişeceginden koserve ile aynı miktardadır. Sigara böreği ve yufkadan emin değilim aben, puanı az yazılmış gibi geldi bana. 1 dal yufka 150 gr. kadar geliyor (ekmekle karşılaştırınca ) puanınn daha çok olması gerek. Bugün bulabilirsem yazacam size de Ben tıek yufkdan birşeyler yapacagım için farkettim puanını ve beklemeye aldım yufkayı. Bunun dışında gayet iyi bir liste olmuş. Ayrıca fazla yedinse bile 2 saat yürümüşsün ya bu yürüyüş dengelemiştir yediklerini . sevgiler canım Not.(ara.. 1 kase alıç(0)

Alıç ne ki bilemedim?
alıç meyve ablam, küçük kuşburnu gibi. mevsimi ,ankarada çok olur tatlı bi meyve deyil o yüzden puanı oldugunu sanmıyorum ...
günlük 3 sebze 2 meyve demiştin o kurala uydum sanırım ..

yufka konusnda haklısın bence 4 puanda 1 tam yufka için az .. mesela ben sıgara böregi sarken 6 bölüyorum yufkayı. biregin puanında yag için vermiştim ...
ablam mısırda hş mısır yr. koçan ennn fazla 4 kaşık gelir sanırım şişmiş olrak . şimdi baktım 2 yemek kş. 0,5 puan yazıyor ....
ben karışık yiyorum az evvelde dedigim gibi o aman hesap işi biraz zor olcak sanırım ..:KK37:

Canım kilo konusundaki endişelerini anlıyorum, çok haklısın ayrıca. Rejim yapa yapa metobolizmayı iyice yavaşlattık.
Aynı korkuları ben de yaşıyorum seninle. Dr diyetisyen arkadaşım bir diyet lisesi verdi bana ww ile karşılatırayım diye (bu diyet orta yaş grubunu da kapsıyor ayrıca) Bu diyetle 55 yaşındaki kadın dünyanın kilosunu vermiş. Eczacı olan kadının kızı yanında çalışan kilolu genç kıza uygulatmış bu listeyi kız 3 ayda 16 kilodan fazla vermiş. Listeyi inceledim, günde 8 dilim ekmek, 4 porsiyon meyve, var bizim menüden fazla. Yani dedi ki bizim listeye 'bununla da zayflayamazsanız artık uzun bir müddet kilo vermeyi unutun.' Özellikle bana önerisi, günde hiç değilse 20 dakia dans et dedi.Yani aynı şey benim içinde geçerli,bunlada veremezsem diyeti bırakacam (biliyon ben birde metebolizmayı yavaşlatan laç kullanıyorum) Şükür sizde bu durum yok, yani daha rahat kilo verirsiniz. Hııı meyveyi 4 porsiyon dedi ama . 1 küçük elma 1 pr. Bir ortaboy seftali de 1 prs. yapıyor hesab buna göre yapıp ben günde 2 meyve yiyorum) Salata olarak ta önerisi .günde salata (Hıyar) 1 domates 1 ve bol yeşillik (nişastasız oldugu için)Puanı 0 olanları abartmayın dedi kısacası Bunun dışında listenizi gayet rahat uygulayın, çok güzel dedi. hatta 1 kopyasını da aldı benden..Sevgiler

Not: İstiyorsan arkadaşlar da söyleyip tartı günün cumaya da alabiliiz aeben. Ayrıca başlangıç kilonu biliyorsun, p.tesi tartılmana gerek yok bence.
yok ablam benim için kimsenin günü degişmesin . dedigim gibi ben beni biliyorum ..:KK17:

ablam bak sen ne güzel veriyorsun onca zorluga ragmen eger bende bu beslenme işe yaramssa dr. dedigi gibi uzun süre diyet yapmamam lazım sanırım

Kızlarcım hee heeeee yarım kg gitmiş, dayanamadım tartıldım. :nazar::nazar::KK8:Ben verdimse herkes verir )çünkü metebolizmaı yavaşlatan, karbonhidrat ve tatlı ihtiyacını da arttıran 2 ilaç kullanıyorum ben mecburen):KK14:

Biraz evvel yazıklarıma ilaveten yazıyor ve önemle hatırlatıyorum arkadaşlar.....
Sebze meyve (özellikle yeşi yapraklı sebzler ve patlıcan t.fasülye, kabak v.s...Bunları günde mutlaka en az 1 porsiyon tüketmezsek kilo verimi (bağırsak hareketlerinin de yavaşlaması ve daha bir çok nedenden dolayı) duruyor. Bunları yemeyi ABARTMAYACAGIZ ama hiç yememezlik te etmeyecegz. WW şöyle bir uyarı yapmış .''Taze sebze ve meyvelerden her gün en az bir avuç yemezseniz kilo veremezsiniz.''.Bu işi üsltenen biri olarak ben uyarayım da, gerisi size kalmış...İnşallah hepmiz her hafta tartıda sevinç çıglıkları atarız, bunu çok istediğim için bildiğim, ögrendiğim her bilgiyi sizlerle paylaşmayı boynuma borç biliyorum. Hepinize kucak dolusu sevgiler ve hayırlı cumalar...:KK19::KK34::KK54:

sevincini paylaşıyorum ablam . çünki bu yolda ne kadar zorlandıgını biliyorum ....:KK9::KK9::KK9::KK19::119::119::119::119:.

Son düzenleme:
selamlar ... kitapları aldık geldik arkadaşlarla bu arada 3 saatde yürüdük ...:)
ama gelince hepimiz toplanip yemek yadik inşallah puanları aşmamışımdır ...

evet ablam bende tam onları yazacaktım bazı puanlar birbirityle örtüşmüyor bı yufka 2 puan olamaz . 1 dl baklva 7 puanken .:44: buda bence baklavaya yazık olmuş . onun yerine 1 kase sütlaça bakıyorum 2 puan nasıl olur 1 kase sütlaçda nerden baksan 2 kş şeker vardır bayada pirinç ve süt . hapsini toplasan daha fazla eder.
şekerin 1 kş 1 puan 1 dl baklvada ancak 1 kş şeker vardır 1 kş un 1 kş yag diyelim 7 puan çok 1 dl baklava için ...
bazı uymayan puanlar var bencede.

sanırım bu hesap işi baya karışık olacak . :44: bu beni zorluyor biraz ben genelde karışık beslenen biriyim 2 çeşitle pek sofradan kalkamıyorum .:KK17:

Aebencim listeyi yeniledm, sabahtan ber onunla ugraşyorum canım. Ww nin mantııgını anlamaya çalışmaktan daha yeni, yeni bakıyorum puanlara alıcı özüyle. Aklın yolu 1 zaten, aklımıza uymayan birşeyi paylaşacaz ki; olurunu araştıralım bulalım. Bir arkadaş simidi sordu buldum, yufkayı ben farkettim. Diğerlerini de araştırdım. Buldugum eksiklikleri düzelttim. Bulamadıklarımı da ( adamlar sütlacı bilmiyorki) ona yakın yiyeceklerle puanlandırdım. Sayfaya da yazdım isteyene yeni listeyii yollayım maillerini yazın diye kimseden ses çıkmaı ben napiim? 2 hatta 3 çeşit yemek yiyebilirsn abencim, niye sıkıyorsun kendini. Baklagil veya et 1 zeyinyaglı veya makarna vs etti 2 , birde salata yaptın mı 3 olur.. Birde meyve yersen 4 çeşit:) Öpüyorum canım

[
Aebencim listeyi yeniledm, sabahtan ber onunla ugraşyorum canım. Ww nin mantııgını anlamaya çalışmaktan daha yeni, yeni bakıyorum puanlara alıcı özüyle. Aklın yolu 1 zaten, aklımıza uymayan birşeyi paylaşacaz ki; olurunu araştıralım bulalım. Bir arkadaş simidi sordu buldum, yufkayı ben farkettim. Diğerlerini de araştırdım. Buldugum eksiklikleri düzelttim. Bulamadıklarımı da ( adamlar sütlacı bilmiyorki) ona yakın yiyeceklerle puanlandırdım. Sayfaya da yazdım isteyene yeni listeyii yollayım maillerini yazın diye kimseden ses çıkmaı ben napiim? 2 hatta 3 çeşit yemek yiyebilirsn abencim, niye sıkıyorsun kendini. Baklagil veya et 1 zeyinyaglı veya makarna vs etti 2 , birde salata yaptın mı 3 olur.. Birde meyve yersen 4 çeşit:) Öpüyorum canım

saggol ablam emegine saglık .ama bak çok pc başında kalıyorsun bu saglıgın için zararlı . biliyorum sende benim gibisin bi işe başladınmı ince detayına kadar dikkat etmek istiyorsun (huyumuz kurusun ):KK9: hakkını helal et sana yardımcı olamıyorum çünki gerçekden vaktim olmuyor bide pc çoçukların odasında ders çalışıyorlar çalışmasalar kendileri oturoyor pc ye . 2. pc ben almak istemiyorum çoçuklara zararlı diye .
ablam mönülerime sıkıyorum şöyleki bugün arkadaşlarla beraber yedik öyleyin çeşiy okadar çoktuki ama ben bikaçından yedim fakat onun bile tam puanını hesaplaymadım çünki kendi yapmadıklarım var ve porsiyonlarını kaçırmış olabilirim .. ö yüzden mönülerime bi çeki düzen vermem lazım . dedigim gibi yaptıgım bişiyi tam yapmak istiyorum ...birde montiden alışkanlık olmuş etle ekmek yedimmi zehir yemişim gibi geliyor .:KK37: alışkanlıklar işte.:KK31:
not . ablam adresimi biliyorsun gönderdim demen yeterli . :KK34::KK19:

alıç meyve ablam, küçük kuşburnu gibi. mevsimi ,ankarada çok olur tatlı bi meyve deyil o yüzden puanı oldugunu sanmıyorum ...
günlük 3 sebze 2 meyve demiştin o kurala uydum sanırım ..

yufka konusnda haklısın bence 4 puanda 1 tam yufka için az .. mesela ben sıgara böregi sarken 6 bölüyorum yufkayı. biregin puanında yag için vermiştim ...
ablam mısırda hş mısır yr. koçan ennn fazla 4 kaşık gelir sanırım şişmiş olrak . şimdi baktım 2 yemek kş. 0,5 puan yazıyor ....
ben karışık yiyorum az evvelde dedigim gibi o aman hesap işi biraz zor olcak sanırım ..:KK37:

yok ablam benim için kimsenin günü degişmesin . dedigim gibi ben beni biliyorum ..:KK17:

ablam bak sen ne güzel veriyorsun onca zorluga ragmen eger bende bu beslenme işe yaramssa dr. dedigi gibi uzun süre diyet yapmamam lazım sanırım

sevincini paylaşıyorum ablam . çünki bu yolda ne kadar zorlandıgını biliyorum ....:KK9::KK9::KK9::KK19::119::119::119::119:.

Aebencim bu diyet değil canım, saglıklı besenme şekli, ayrıca 2 meyve 3 sebze dediğim salata (bol yeşillik yani) Onun dışındaki pişirdigin sebze yemegi değil. Bak şöyle canımcım. Diyelim ki sen gün içiine puanın kadar listeden yedin. Onun dışında en az 2 meyve 3 çeşit sebze diyor (Tüm yeşil yapraklılar bir grup) (yemeklikler fasülye, patlıcan kabak vs 2. grup) domates salatalık biber 3 gup) Benim anlatmaya çalıştıgım bunlarda kalori olarak az ama karbonhidrat olarak oldukça zenginler. O yüzden çok ta ölçüyü aşmamak gerek. Yani ögünlerin birinde sebze yemegi-- ama 3 öğünde mutlaka salata öneriliyor. Mevsim salatası veya domates salatalık biber Ama akşam özellikle yeşi salata öneriliyor ki bagırsaklar daha iyi çalışsın, akşam yemegine yenen besinler yaga çevrilmesin diye.

Benim kilo verme mücadelemi en iyi sen biliyorsun aeben, ne kadar zorlandıgımı da, aldıgım ilaçları da yaşımı da. Ben kilo verebiliyorsam eger herkes verir. Bu yüzden arkadaşlara da moral olun diye yazdım kilomu. 2 hafta dolmadı 2 kilo oldu şükür. 1 kg için aylaca ne çektiğimi sen biliyorsun..Sevgiler canım

Tebrik ederim montigcim pazartesiye kadar en az yarım kilo daha verirsin bence. Sana birşey sormak istiyorum sen ekmeği kızartarak yiyorsun ya nasıl kızartıyorsun yani takır takır kuruyana kadar mı kızartıyorsun yani etimek bile 1,5 puan ki o tam olarak kızarmış oluyor. Ben de bundan sonra ekmeği kızartarak yiyeceğim sanırım çünkü çok puan tutuyor. Ben diyetisyene gitmiştim her öğünde 2 dilim kepek ya da tam buğday ekmeği yememi söyledi eğer öyle yaparsam zaten 12 puan ediyor hadi her öğün birer dilim yesem 6 puan ediyor o bile çok. Ben unonun kepekli ekmeğinden yiyorum. Bir de yabancı bir sitede puanları incelerken her çeşit ekmeğin diliminin 2 puan, 1 diliminde 3 gramdan fazla lif bulunan yüksek lifli ekmeklerin diliminin 1 puan, düşük kalorili ekmeklerin de 2 diliminin 1 puan olduğunu gördüm. Sen bu konuda ne düşünüyorsun. Yeni liste için mail adresimi özelden yolluyorum. Çok emeğin geçiyor hakkını helal et.

Hayatım etimek 0.5 puan :) Peksimette öyle... Beyaz ekmek ve her türlü ekmek kızarmadan 2 puan ama bu diyette kepek, tam bugday unu, çavdar öneriliyor. Ben tost makinasına koyup bi güzel kızartıyorum her ögünde. Öbür türlü 2 puan gidiyor haklısın.. Yeni listeyi yolladım. Bi hakkım geçtiysede helal olsun canım..

[

saggol ablam emegine saglık .ama bak çok pc başında kalıyorsun bu saglıgın için zararlı . biliyorum sende benim gibisin bi işe başladınmı ince detayına kadar dikkat etmek istiyorsun (huyumuz kurusun ):KK9: hakkını helal et sana yardımcı olamıyorum çünki gerçekden vaktim olmuyor bide pc çoçukların odasında ders çalışıyorlar çalışmasalar kendileri oturoyor pc ye . 2. pc ben almak istemiyorum çoçuklara zararlı diye .
ablam mönülerime sıkıyorum şöyleki bugün arkadaşlarla beraber yedik öyleyin çeşiy okadar çoktuki ama ben bikaçından yedim fakat onun bile tam puanını hesaplaymadım çünki kendi yapmadıklarım var ve porsiyonlarını kaçırmış olabilirim .. ö yüzden mönülerime bi çeki düzen vermem lazım . dedigim gibi yaptıgım bişiyi tam yapmak istiyorum ...birde montiden alışkanlık olmuş etle ekmek yedimmi zehir yemişim gibi geliyor .:KK37: alışkanlıklar işte.:KK31:
not . ablam adresimi biliyorsun gönderdim demen yeterli . :KK34::KK19:

Abenim beni düşündüğün için çok sagol canım.Hakkımda varsa kat be kat HelaL OLSUN, AZ UGRAŞMADIN BENİME SENDE. SENDE HELAL ET CANIM.Ben zaten günlük işlerim dşında da laptopumla gezerim evde. Gazetelerimi buradan okur,uzaktaki arkadalarımla buradan görüşürüm. Ama bu kez oldukça uzun oldu haklısın. Lakin bir işe soyunup, onca insana umut verdikten sonrada yolda bırakamam, senin gibiyim bende. Yarından sonra artık rahatım. Listeleri düzenledim bulabildiğim kadarıyla. Şekerim adamlar sütlacı baklavayı lahmacunu bilmiyorlar ki pualasınlar. Onlarda haklı Türk arkadaşlarda sagolsunlar Türkçeye çevirip paylaşırken ortalama bir deger almışlar ama eksik olmuş. Bizim köyde kebapçı, fırıcı, tatlıcı bol şükür. Yengemi aradım ve yufkanın, sütlacın vs. gram ölçülerini istedim. sagolsun hesaplayıp yollamışlar. ( benim calculatörde verdikleri ölçüleri hsaplayarak yazdm) Artık hatam varsa affola.Hayatım ayrıca bak senin gözünden de kaçmadı bunlar. Diğer akadaşlar da yakaladı bazı şeyleri yazdılar bana, hemen buldum değerlerini. Artık olmayanları da zaman içnde kendimiz göz kararıyla oturtacaz..Mail adresin hiç kafamda kalmadı çünkü özelden çok yazıştım, posta kutusu doldukçada boşaltmak zorunda kaldım. İnşallah mail adresini verdiğin mesaj duruyordur.Olmazsa yazar isterim tekrar senden..Öpüyorum canım. Hııı Günlerde falan yediklerini çok kolay hesaplarsın yeni listeden göz kararı, çok ta sıkma kendini 1 hafta 10 günde hepsi yerli yerine oturur kafanda..

Son düzenleme:
Aebencim bu diyet değil canım, saglıklı besenme şekli, ayrıca 2 meyve 3 sebze dediğim salata (bol yeşillik yani) Onun dışındaki pişirdigin sebze yemegi değil. Bak şöyle canımcım. Diyelim ki sen gün içiine puanın kadar listeden yedin. Onun dışında en az 2 meyve 3 çeşit sebze diyor (Tüm yeşil yapraklılar bir grup) (yemeklikler fasülye, patlıcan kabak vs 2. grup) domates salatalık biber 3 gup) Benim anlatmaya çalıştıgım bunlarda kalori olarak az ama karbonhidrat olarak oldukça zenginler. O yüzden çok ta ölçüyü aşmamak gerek. Yani ögünlerin birinde sebze yemegi-- ama 3 öğünde mutlaka salata öneriliyor. Mevsim salatası veya domates salatalık biber Ama akşam özellikle yeşi salata öneriliyor ki bagırsaklar daha iyi çalışsın, akşam yemegine yenen besinler yaga çevrilmesin diye.

Benim kilo verme mücadelemi en iyi sen biliyorsun aeben, ne kadar zorlandıgımı da, aldıgım ilaçları da yaşımı da. Ben kilo verebiliyorsam eger herkes verir. Bu yüzden arkadaşlara da moral olun diye yazdım kilomu. 2 hafta dolmadı 2 kilo oldu şükür. 1 kg için aylaca ne çektiğimi sen biliyorsun..Sevgiler canım
biliyorum ablam saltanın yeşiligin aynı oldugunu inan bu konularda proö.olduk ... onun için günde 3 porsiyon sebze yedim demiştim . sabah dom salatalık . öylen salata akşam sebze yemegi..:KK16:
ablam helal olsun ablam muçuks ..:KK19:

Ben haftada 3 gün spor salonuna powerplate yapmaya gidiyorum o sırada eşim işten gelmiş oluyor oğluma eşim bakıyor. Bir de oğlum gün içinde uyursa spor yapmaya çalışıyorum ama benimki çok az uyuyor zor oluyor. Bu aralar zayıflama işine kafayı taktığım için evi falan temizlemeyip spor yapıyorum ama artık ev berbat durumda bugün temizlesem iyi olacak. Çok şükür oğlum 9'da uyuyor o uyuduğu zaman da ütü, bulaşık gibi ufak işlerimi yapıyorum. Spor şart sporsuz kilo çok zor veriliyor, ben spora rağmen ancak haftada yarım kilo verebiliyorum ama ben de bu sistemden çok umutluyum inşallah daha çok verebilirim.

Benim öyle bir şansım yok..Eşim gece çalışıyor ve gündüz uyuyor..Dolayısıyla iki oğlan da bende..Evde cardio yapmaya çalışıyorum..montig de bugün zaten paylaşmış..Yürümeye göre kısa zamanda daha çok yağ yakıyorsun..Benim oğlumun uykusu çok düzensiz..Büyüğü sabahçı diye erken uyuyor ama bebeğimin uyuması saat yarımı buluyor..Saat 22.00 de başlıyorum uyutmak için gece yarım birde anca uyuyor.İnşallah benimkide dokuzda uyur..

Zayıflamak için spor yapmak, salonlara gitmek şart mı? Spora ayıracak zaman nerede mi diyorsunuz? O zaman alın elinize süpürgeyi ütüyü...

Fazla kilolarınızdan yakınıyor, spora ayıracak zaman ya da paranızın olmadığından şikâyet ediyorsanız, size en uygunu ev işleri yapmak. Toz almak, ütü yapmak gibi gündelik hayatın sıkıcı uğraşları, fazla kalorilerden kurtulup formda kalmayı sağlıyor. Kâbus olarak görülen bulaşık yıkamak, banyo ovmak gibi işler hem kasları çalıştırıyor, hem de vücudu zinde tutuyor.
30 dakikada kaç kalori?
30 dakikalık ev işine karşılık yakılan kalori oranları şöyle:

50 kalori: Toz almak, yüksek rafları temizlemek, perde takıp çıkarmak.

70 kalori: Ütü yapmak, yatak hazırlamak, kıyafetleri kaldırmak.

80 kalori: Yemek hazırlamak, sofrayı düzenlemek.

90 kalori: Yerleri süpürmek ya da silmek.

100 kalori: Bulaşık yıkamak, odayı toplamak, eğilip - kalkmak.

150 kalori: Camları silmek, araba yıkamak.

200 kalori: Banyo ovmak, torba taşımak.

250 kalori: Merdiven çıkmak, boya yapmak

6 Dakikada Nasıl Kalori Yakılır?

Ben her gün ev içinde koşturuyorum,spor yapamadım diye üzülmeyeyim..:KK1:

Araştırmalara göre, 6 dakikada enerjik egzersizler yaparak kalori yakabilirsiniz. Zayıflamak ve formda kalmak için bu kadar kısa süre ayırmanız yeterli.

İlk 1 dakika: Yer değiştirerek zıplayın. Çömelip doğrularak kanguru gibi zıplayın. Sağdan sola yer değiştirip, çömelip doğrulup zıplayarak hareket edin.

30 saniye: Olduğunuz yerde yavaş yavaş koşun.

1: 30 dakika: Zıplayıp koşturarak patenle kayıyor gibi sağdan sola hareket edin. Bu sırada bacaklarınızı ve kollarınızı hareketli bir şekilde sallayın.

1 dakika: Kollarınız başınızın arkasında düz yere uzanın ve mekik çekin. Ayrıca el ve ayaklarınızı çapraz bir şekilde hareket ettirerek fotoğraftaki hareketi tekrarlayın. El ve ayaklarınızı 30 saniyede bir değiştirin.

1 dakika: Çömelip atlayın. Zaman zaman elleriniz başınızın arkasında twist yapıyor gibi zıplayın. Gövdenizi sağa sola çevirin. Elleriniz başınızın üzerinde atlayın. Dizlerinizi yavaşça yere değdirerek oturup kalkabilirsiniz.

6 dakika bu hareketleri yaparsanız, inanılmaz bir efor sarfetmiş ve kalori yakmış olacaksınız.

Kaynak:Mynet

montig bende buna benzer şekilde yapıyorum..Ama bu hafta bebiş beni çok yordu yapamadım..İnsan çok güzel terliyor..

Gözün aydın,senin adına çokk sevindim..Emeklerin boşa gitmedi..:KK16:

selam kizlar,
dun ilk kez puanlara dikkat ederek yedim acikcasi eski diyetimden farkli birsey yemedim diyebiliriz cok da sagliksiz beslenmiyormusum zaten bunu anladim.
neyse bu hafta 1.5 kilo vermisim bakalim haftaya ww ile nasil bir fark olacak :KK31:

Maşşallah çok güzel..Ne güzel yağlarımız eriyor..Kutluyorum.:KK16:

iyi akşamlar arkadaşlar , bugün öğleden sonra dışardaydım , gelince yemek spor derken ancak oturdum
monticiğim yeni listeyi aldım teşekkür ederim,yine güzel paylaşımlar olmuş , hemen kaydettim pc. özellikle meyve kuruları ara öğünlerde tükettiğim için puanları çok işime yaradı
zumbanın linkleri silinmiş ama pc kayıtlı dosya boyutları büyük nasıl göndereceğim konusunda yardımcı olusanız buradaki arkadaşlara gönderebilirim
bende menümü yazayım
SABAH
2 dilim kızarmış tb ekmeği (2)
30 g keçi peyniri (2 puan )
20g salam (2 )
domates,salatalık söğüş (0)
yeşil çay (0)
ARA
1 adet küçük muz(1 puan )
1 mandalina (0)
ÖĞLE :
4 orman kebabı (6 puan )
2 kaşık pilav ( 3 puan )
1 bardak ayran (1.5 puan )
ARA .
Yeşil çay
AKŞAM :
4-5 kaşık z. yağlı yeşil fasulye ( 2 puan )( 1 kilo 1 kaşık )
1 bardak ayran (1.5 )
ARA : sade kahve (0)
SU : 1.5 LİTRE
SPOR : 50 dk bantta yürüyüş
TOPLAM :21 PUAN (puanım 19 olması lazım )
bugün biraz aştım öğleyin dışarda yediğim için böyle oldu yarına dengeleyeceğim inşallah
monticiğim yeni listeye göre ayarlama yaptım ,inşallah yanlış
değildir

SABAH
1 bardak süt 3
çokoprens 2.5

ÖĞLE
2 kızarm.ekmek 2
1 tatlı k. şeker 0
peynir 2.5
domates 0
bir t.k reçel 0.5

AKŞAM
z.y fasulye 1.5
yoğurt 1.5
1 kızar.ekmek 1
meyva suyu 1
1 kaşık pilav 1

k.erik 0.5

toplam 16.5

Ben günde 2.5-3 lt su içiyorum.
Karışık ot çayları..

çokoprens önceki listelerde 2.5 yazıyordu sen ne dersin montig?

Bu arada kilo bildirimi hangi gün yapıyoruz?

Son düzenleme:
SABAH
1 bardak süt 3
çokoprens 2.5

ÖĞLE
2 kızarm.ekmek 2
1 tatlı k. şeker 0
peynir 2.5
domates 0
bir t.k reçel 0.5

AKŞAM
z.y fasulye 1.5
yoğurt 1.5
1 kızar.ekmek 1
meyva suyu 1
1 kaşık pilav 1

k.erik 0.5

toplam 16.5

Karışık ot çayları..

merhaba gülfuren , akşam menümüz aynı olmuş,ben pilav yemedim , fasulyenin miktarını yazmamışsın, meyve suyu taze sıkılmış mı 1 puan yazmışsın kilo bildirimi hangi gün derseniz bende uyarım , cuma veya pazartesi fark etmez:KK16:

Ben haftada 3 gün spor salonuna powerplate yapmaya gidiyorum o sırada eşim işten gelmiş oluyor oğluma eşim bakıyor. Bir de oğlum gün içinde uyursa spor yapmaya çalışıyorum ama benimki çok az uyuyor zor oluyor. Bu aralar zayıflama işine kafayı taktığım için evi falan temizlemeyip spor yapıyorum ama artık ev berbat durumda bugün temizlesem iyi olacak. Çok şükür oğlum 9'da uyuyor o uyuduğu zaman da ütü, bulaşık gibi ufak işlerimi yapıyorum. Spor şart sporsuz kilo çok zor veriliyor, ben spora rağmen ancak haftada yarım kilo verebiliyorum ama ben de bu sistemden çok umutluyum inşallah daha çok verebilirim.

Benim öyle bir şansım yok..Eşim gece çalışıyor ve gündüz uyuyor..Dolayısıyla iki oğlan da bende..Evde cardio yapmaya çalışıyorum..montig de bugün zaten paylaşmış..Yürümeye göre kısa zamanda daha çok yağ yakıyorsun..Benim oğlumun uykusu çok düzensiz..Büyüğü sabahçı diye erken uyuyor ama bebeğimin uyuması saat yarımı buluyor..Saat 22.00 de başlıyorum uyutmak için gece yarım birde anca uyuyor.İnşallah benimkide dokuzda uyur..

montig bende buna benzer şekilde yapıyorum..Ama bu hafta bebiş beni çok yordu yapamadım..İnsan çok güzel terliyor..

Gözün aydın,senin adına çokk sevindim..Emeklerin boşa gitmedi..:KK16:

Maşşallah çok güzel..Ne güzel yağlarımız eriyor..Kutluyorum.:KK16:

Canım işin zor gerçekten Allah yardımcın olsun. Senin onların peşinden koşturmanda sporun en alası. Evde kardio da yapıyoran şahane zaten. Gün aşrı bile yapsan yeterli. Sagol canım bende çok mutlu oldum kilo vermeme. Benim için bir mucize bu (maşallah) hala inanamıyorum. Yeni listeyi yolladım canım, sevgiler...

SABAH
1 bardak süt 3
çokoprens 2.5

ÖĞLE
2 kızarm.ekmek 2
1 tatlı k. şeker 0
peynir 2.5
domates 0
bir t.k reçel 0.5

AKŞAM
z.y fasulye 1.5
yoğurt 1.5
1 kızar.ekmek 1
meyva suyu 1
1 kaşık pilav 1

k.erik 0.5

toplam 16.5

Karışık ot çayları..

utanarak soruyorum ama tahin helvası 1 dilim kaç puan olacak?:18::KK17:

Çikolata dolgulu sandviç, 1 adet, 25g (biskrem vs) 2.5 (gramaja dkkat et canım) Çokoprens iki katlı içi çikolata olan değilmi yaw kafam karıştı Öyleyse üzerindeki gramaja bak hesapla derim. Tartı günü pazartesi.

Tahin helvasının abalajındak yag karbon şeker vs değeri yaz bana ww nin makinasında hesaplayp yazayım, listelere de ekleriz hem gülfurencim

Son düzenleme:
Merhabaaaa Seni merak ediyordum bende Nasılsın canım?:KK19: Bak ben 2 kg verdim 2 hafta olmadan ve neredeyse imkansızı başardım.:nazar: Lütfen sana önerdiğim şekilde saglıklı beslen, nasıl zayıfladıgına sende şaıracaksın ve çok mutlu olacaksın.:KK8: Canımcımben hem menepoza girdim, hem de lityum gibi metebolizmayı yavşlatan ilaç kullanmak zorundayım ve ben bile verdim, ötesini var sen anla. Lütfenn vazgeçme.Kilo vermene de çok sevindim canım.:nazar: Aklına takılan her şeyi,topikten özelden veya msn den sorabilrsin:KK64: bana, yanındaym unutma. sevgiler

:KK9::KK9: kutlarım monticiğim ,harikasın bende hala tartılmadım ama hafiflediğimi hissediyorum:KK24:

iyi akşamlar arkadaşlar , bugün öğleden sonra dışardaydım , gelince yemek spor derken ancak oturdum
monticiğim yeni listeyi aldım teşekkür ederim,yine güzel paylaşımlar olmuş , hemen kaydettim pc. özellikle meyve kuruları ara öğünlerde tükettiğim için puanları çok işime yaradı
zumbanın linkleri silinmiş ama pc kayıtlı dosya boyutları büyük nasıl göndereceğim konusunda yardımcı olusanız buradaki arkadaşlara gönderebilirim
bende menümü yazayım
SABAH
2 dilim kızarmış tb ekmeği (2)
30 g keçi peyniri (2 puan )
20g salam (2 )
domates,salatalık söğüş (0)
yeşil çay (0)
ARA
1 adet küçük muz(1 puan )
1 mandalina (0)
ÖĞLE :
4 orman kebabı (6 puan )
2 kaşık pilav ( 3 puan )
1 bardak ayran (1.5 puan )
ARA .
Yeşil çay
AKŞAM :
4-5 kaşık z. yağlı yeşil fasulye ( 2 puan )( 1 kilo 1 kaşık )
1 bardak ayran (1.5 )
ARA : sade kahve (0)
SU : 1.5 LİTRE
SPOR : 50 dk bantta yürüyüş
TOPLAM :21 PUAN (puanım 19 olması lazım )
bugün biraz aştım öğleyin dışarda yediğim için böyle oldu yarına dengeleyeceğim inşallah
monticiğim yeni listeye göre ayarlama yaptım ,inşallah yanlış
değildir

Laceycim listen gayet güzel. Ben 1 haftadır falan doğru bilgiyi buldça güncelledim listeyi ama en çok değişimi hamur işleri ve tatlıda uyguladım. Evet şu ada en doğru e güncel liste bu. sen yarın 2 puan eksik yiyeceksin veya eksilmek istemiyorsan o 2 puanı yarım saat- 40 dakika yürüyerek veya ona eş bir sporla geri kazanacaksın. Bu arada yeni olupta puanın bilmdediğiniz ürünlerin barkodlarındaki rakamları yazarsanız hesaplar bilirirm. Listelere de eklemiş oluruz canım

:KK9::KK9: kutlarım monticiğim ,harikasın bende hala tartılmadım ama hafiflediğimi hissediyorum:KK24:

Ya bende bugün sabah çamaşır değişirken şeytan dürttü dayanamayıp tartıldım ama kilo vereceğim hiç aklıma gelmemişti, uçtum sevinçten.:KK62: Özellikle de topikte paylaştım ki, herkeze moral olsun. Çünkü benim kilo vermem gerçekten bir mucize:nazar::nazar::nazar:

X