teşekkür ederim montigcim ellerine sağlık.
laceycim etler bölümünde hindi etinin degeri ve fast food da ise dönerin değerleri var aşagıya kopyaladım. Döneri büyük bir ihtimalle porsiyon olarak hesaplamışlardır yanında pidesi vs. ama tam emin değilim açıkçası. Sen en iyisi paketin üzerindeki kb ve yag değerlerine bak derim. O değerleri buraya yazarsan hesaplarım. Ama kabaca bakacak olursak yagını, derisini eklemişlerdir yaparken bu yüzde sen her ihtimale karşı 100 120 gramı 6 gibi hesapla derim. Çünkü 100 gr. bir köftede 6 puan yapıyo, ondada yag ve ekmek var...
hindi eti, yagsız derisiz 120 g 2 puan --- veya doyana kadar 3 puan
döner, 1 tane 14 puan
harika herşeyi ölçüsünce yemek çok güzel. ben sütü yarım. yağlı tüketiyorum,fakat yoğurdu kendim yapıyorum . hazır yoğurtları yiyemiyorum . onuda tam yağlı olarak hesap edeyim o zaman .Aynen öyle laceycim. Alışılıyor zamanla. Tek ricam topiği lütfen dikkatlice oku, ayrıntılar önemli (tecrübyle sabittir)
Düşünsene saah kalkıyorsun, elindeki listeden ne yiyeceğini seçiyorsun. Korkmadan, ölçülere sadık kalarak kekini pogaçanı yapıyorsun (dışarıdan zorunlu olmadıkça yemeyin derim. İçine ne koyduklar belli degil) Hıı bu arada kıymalı veya su böregi dışarıda yenirse 35 40 puana tekabül ediyor. Yag oranları önemli çünkü. Ama yufkayla (1 dal yufka 2 puan. Yagını yogurunu malzemeni hesaplayarak böreğini bile yaparsın ve kaç ögünde yiyeceksen ona bölersin çıkan puanı. Yani seçme şansın çok oluyor ve diyette hissetmiyorsun, ve psikolojikman kilo veriyorsun.
BU ARADA SÜT VE YOĞURDU YARIM YAGLI KULLANRSANIZ, DAHA FAZLA TÜKETME ŞANSINIZ VAR. (PUANLAMAYA BAKIN) SEBZEYİ ÖZELLİKLE MEYVEYİ ÇOK ABARTMAYIN ELMA ARMUT ŞEFTALİ KARPUZ 0 PUAN. AMA 3 PORİYONU GEÇMEMEYE ÇALIŞIN. BEDAVA, YANİ 0 PUAN OLMASI ÇOK FAZLA TÜKETİLMESİ ANLMINA GELMİYOR.AYRICA BAZI SEBZE VE MEYVELERİN DE PUANLARI VAR DİKKATLERDEN KAÇMASIN :)
teşekkür ederim moticiğim , pakete bakmak aklıma gelmedi ,zaten 50g ancak yemişimdir. ben yinede biraz fala hesaplayayım
harika herşeyi ölçüsünce yemek çok güzel. ben sütü yarım. yağlı tüketiyorum,fakat yoğurdu kendim yapıyorum . hazır yoğurtları yiyemiyorum . onuda tam yağlı olarak hesap edeyim o zaman .
Laceycim sütü nereden alıyorsun? Market, sütçü?
Yoğurdu süt degerlerine bakarak ve yag durumunu ögrenerek de hesaplayabilirsin canım. Veya yazarsan ben hesaplarım senin için. Boşuna puanını harcama derim. Markette satılan yogurtlar çogunlukla inek sütünden yapılıyor, hatırlatayım istedim:) Keçi sütü var vs sende biliyorsun...
Ya mutfaga gittim aklıma geldi:)))) geri döndüm not yazıyorum Sen o zaman yogurdu da o yarım yaglı sütten yapıyorsundur dimi?
Eğer öyleyse sütün üzerinde yazan deger geçerli,yani yarım yaglı olur yogurdun da :))) Sevgiler canım
yoğurdu köyden özel süt geliyor bulunduğumuz siteye ,oradan alıyorum. yağını almıyorlarsa ki almıyorlar gibi yoğurt yağlı oluyor. ben o yüzden yinede tam yağlı hesaplayayım dedim. şimdi bantta yürüyüşümü yapacağım. daha sonrasında menümü ve puanlarımıda paylaşacağım.
montigciğim akşam yemeğinde z. yağlı lahana dolması yedim 15 adet kadar. uzun zamandan beri istiyordum. sarmayı yaptırınca dayanamadım. onun puanını hesaplarsan sevinirim
Evet canım yogurdu yaglı yaz, iyi olur.
Sarman afiyet olsun:) Bir daha yaparsan ölçülere dikkat et canım.
Şimdi kabaca bakarsak lahana 0 sogan 0 (başka ne koydu içine bilmiyorum ki)
pirinc 1-1.5 cay bardagi... 2.5 puan
1 su bardagi......3.5 puan
butun siviyaglar....... 1 tatli k.......... 1 puan
(hesabı göz kararı sen yap, dolmaların boyunu bimiyorum:))
Ama kabaca 8 - 10 puan falan yapar 15 tanesi tabi çok büyük değilse....
yediği pirinç bir su bardagını dolduruyorsa kafadan 3.5 puan zaten..Sevgiler
merhabalar öncelikle montig teşekkür ederim uğraşın için hepsini okudum, bu diyeti almanyada yaşayan bi arkadaşım uyguladı geçen sene, çok iyi kilo verdi ve hala ince. bende yarından itibaren aranıza katılmak istiyorum. maalesef bugün 5 tane fırında köfte, yağsız patates salatası ve üç kaşık pilav yedim akşam yemeğinde-şans-
tabi puanlar aldı başını gitti bu durumda :))
benim puanım 20 çıktı. 73 kiloyum. gelişmeleri aktarmaya çalışıcam.
bu arada montig ben 23. sayfada yazdığını uygulamayı düşünüyorum. sen hangisini uyguluyorsun. ekmek puanları farklı, listelerde ondan sordum.
birde engeç kaçta bırakıyorsunuz yemek yemeyi?
Kızlarrrrrrrr müjdee asıl listeleri buldumm!!! Artık korkmaya gerek yok yerken, türkçeleştireyim, kafamı toparlayayım ekleyecem siteye.. Kafa karışmasın diye yeni bir topic mi oluştursak acep???
merhaba montigciğim ellerine ve emeğine sağlık. sabahtan derste olduğum için sabah siteye giremiyorum öğleden sonra ev işleri derken aksatabilirim. senin sayende bilgilendim dersem yalan olmaz. çok teşekkür ederim. yazdığın gibi yeni ve temiz bir topik açıp bütün bilgileri güncelleyebiliriz. moderatör arkadaşlarda daha sonra eski konuyu kapatabilirler.
montigcim yeni sayfa acarsan acilmis sayfa var ordan devam edin deyip seni tekrar bu sayfaya yönlendirebilirler diye düsünüyorum bir kac kez bu duruma denk geldim yada istersen dene belki kabul ederler:44:
montigciğim vücudun şifreleri sitesini inceledim fakat üyelik fiyatları gerçekten çok fazla.motivasyon olsun diye başarı hikayelerini de koymuşlar.fakat sitede ww bahsetmiyorlar. beslenme sistemleri ww mi?
inşallah modlardan da olumlu cevap alıp yeni sayfada başlarız.listeni sabırsızlıkla bekliyorum
Selam bende yediklerimi hsaplamak için açmıştım siteyi. Yeni listeyi bekleyeceğim bu durumda. Kolay gelsin montig.