Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Tüm yiyeceklerin puan listesi

1.Ekme cesitleri:

ekmek, 1 dilim 2 puan
baget ekmek, 1 dilim 4 puan
kruvasan, 1 tane 8,5 puan
siyah ekmek, 1 dilim 1,5 puan
gevrek isvec ekmegi, 1 tane 0,5 puan
tost ekmegi, 1 tane 1 puan

2. Ekmege sürülenler:

fistik ezmesi, 1 cay kasigi 1 puan
recel, 2 cay kasigi 0,5 puan
bal, 2 cay kasigi 0,5 puan
krem peynir, 30% yagli 1 yemek kasigi 0,5 puan
kaymak, 2 yemek kasigi 2,5 puan

3. Tatlilar:

krep, 1 tane 4 puan
vanilya soslu hamur tatlisi, 1 tane kücük 3,5 puan
irmik tatlisi, 150g 4 puan
sütlac, 125g 2 puan
cikolata sosu, 1 yemek kasigi 0,5 puan
tiramisu, 150g 8 puan
cikolatali puding, 125g 3 puan
vanilyali puding, 125g 3 puan
vanilya sosu, 1 yemek kasigi 0,5 puan
baklava, 1 tane 7 puan

4. Dondurma cesitleri:

kaymakli dondurma, 1 porsiyon 8,5 puan
dondurma, 1 porsiyon 2,5
küllahli dondurma, 1 porsiyon 3 puan

5. Yaglar:

tereyag, 1 cay kasigi 1 puan
light tereyag, 1 cay kasigi 0,5 puan
mayonez, 20% yag, 2 cay kasigi 0,5 puan
mayonez, 50% yag, 1 cay kasigi 0,5 puan
mayonez, 80% yag, 1 cay kasigi 1 puan
bitkisel tereyag light, 2 cay kasigi 1,5 puan
bitkisel tereyag orta yagli, 1 cay kasigi 0,5 puan
bitkisel siviyag, 1 cay kasigi 1 puan

6. Balik cesileti:

yilan baligi, porsiyon 7,5 puan
istiridye, 3 tane 0,5 puan
balik kroket, 1 tane 1 puan
alabalik, 300 gr 6 puan
karides kabuksuz, 5 tane ortaboy 0,5 puan
midye, 1 tane 5 puan
ton baligi, 1 tane kücük file 5,5 puan
ton baligi konserve, 1 yemek kasigi 1 puan
mürekkep baligi, 1 porsiyon 0,5 puan

7. Et cesitleri:

köfte, 1 tane kücük 100 g 6 puan
kiyma, 1 yemek kasigi 2 puan
sucuk, 1 dilim 1,5 puan
hindi eti, 1 tane 120 g 2 puan --- veya doyana kadar 3 puan
tavuk kanadi derili, 1 tane 120 g 4 puan
tavuk kanadi derisiz, 1 tane 120 g 2 puan --- veya doyana kadar 3 puan

8. Sebze cesitleri:

patlican, 0 puan
karnibahar, o puan
salatalik, 0 puan
lahana, 0 puan
bezelye, 1 avuc dolusu 0,5 puan
siyah zeytin, 1 tane 0,5 puan
yesil zeytin, 5 tane 1 puan
marul, 0 puan
domates, 0 puan
brokoli, 0 puan
mantar, 0 puan
sarimsak, 0 puan
misir konserve, 2 kasik 0,5 puan
misir, 1 tane 1 puan
havuc, 0 puan
ispanak, 0 puan
sogan, 0 puan
patates, 1 porsiyon 2 puan ---- veya doyana kadar 4 puan

9. Icecekler:

sütlü cappuccino, 1 bardak 1 puan
cola, 200 ml 2 puan
cola light, 0 puan
diyet meyve suyu, 200 ml 0,5 puan
buzlu cay (ice tea), 200 ml 1 puan
energy drink, 200 ml 1,5 puan
aromali cay, 0 puan
kahve, sütsüz 0 puan
cikolatali icecek, 1 bardak 5 puan

10. Tahil ürünler:

cornflakes, 1 bardak 1 puan
misir patlama, 40 g 2 puan
yulaf ezmesi, 1 yemek kasigi 0,5 puan
un, 1 cay kasigi 0,5 puan
pirinc, 1 yemek kasigi 1 puan
cikolatali müsli, 1 yemek kasigi 1 puan

11. Peynir:

camembert, 45% yagli 30 g 1,5 puan
camembert, 60% yagli 30 g 3 puan
krem peynir, 30% yagli 1 yemek kasigi 0,5 puan
mozzarella, yarim 50 g 3 puan

12. Abur cubur:

yer fistigi, 1 cay kasigi 5g 1 puan
badem, kücük porsiyon 50 g 6,5 puan
misir patlama tatli, 1 avuc kadar 5g 0,5 puan
cubuk kraker, 10 tane 0,5 puan
cips, 5 tane 1 puan

13. Pasta cesitleri:

elmali pasta, 1 tane 7 puan
peynirli pasta, 1 tane 5,5 puan
kedi dili, 3 tane 1 puan
cevizli pasta, 1 tane 5,5 puan
findikli pasta, 1 tane 5,5 puan
meyveli pasta, 1 tane 4 puan

14. Süt ve yogurt

meyveli yogurt, 0,4% yagli 1 kutu 150 g 1,5 puan
meyveli yogurt, 3,5% yagli 1 kutu 150 g 3 puan
yogurt, 0,5% yagli 150 g 1 puan
yogurt, 1,8% yagli 150 g 1,5 puan
yogurt, 3,5% yagli 150 g 2,5 puan
kahve sütü, 3 cay kasigi 0,5 puan
süt, 0,3% yagli 250 ml 1,5 puan
süt, 1,5% yagli 250 ml 2 puan
süt, 3,5% yagli 250 ml 3,5 puan
kaymak, 2 yemek kasigi 2,5 puan

15. Makarna ve pizza

makarna, 1 porsiyon 2 puan ----- veya doyana kadar 4 puan
pizza magherita, yarim pizza 7 puan
salamli pizza, yarim pizza 10 puan

16. Meyve

elma, 0 puan
ananas, 0 puan
cilek, 0 puan
armut, 0 puan
muz, 1 tane kücük 1 puan
mango, 1 tane kücük yarim 1 puan
erik, 3 tane 0,5 puan
kirmizi erik, 1 tane 0,5 puan
üzüm, bir avuc dolusu 1 puan

17. Seker

seker her türden, 1 tane 0,5 puan
sekersiz seker :), 3 tane 0,5 puan
sekersiz sakiz, 0 puan
sekerli sakiz, 3 tane 0,5 puan
cikolata her türden, 1 tane 7g 1 puan

18. Yumurta

yumurta, 1 tane 2 puan

19. Fast Food tarzi

lahmacun, 1 tane 7 puan
Big Mac, 1 tane 11,5 puan
milkshake, kücük 300 ml 7,5 puan
cheeseburger, 1 tane 6,5 puan
döner, 1 tane 14 puan
hamburger, 1 tane 5 puan
kizartilmis patates, orta boy porsiyon 9,5 puan
arkadasim yanliz sunlari düzeltmem gerek.!...........
saydigin bütün balik cesitleri uskumru haric,kizartma disinda ne kadar yiyebilirsek yani DOYANA KADAR 3 PUAN

weight watchers türkiyede pek taninmiyor sanirim..ben uzun süre yaptim ve sayesinde 22 kilo verdim..yanliz bu yasam tarzina devam etmek gerekiyor..ben maalesef stresten kilo alirim (cikolotaya hayir diyemiyorum o zaman)..simdi geri almis oldugum 10 kiloyu vermekle mesgulum..bu programin yani sira spor cok önemli..cünkü sporla arti puanlar toplayabiliyosunuz..ayrica doyumuna yiyebileceginiz gidalar var..bendeki listeler hep almanca...ama elimden geldigince türkceye cevirip yardimci olmaya calisirim..bu konuda epey bilgim var..ancak eski sistem..yeni sistem cok degisti..bazilari daha kolaylasti diyor ama yeniden herseyi ögrenmeye niyetim yok..eski sistemlede cok güzel bi sekilde fazla yorulmadan vermistim kilolarimi..eski sistemle ilgili sorulariniz varsa ben burdayim

ha..ben bu arada gecen pazartesi yeniden basladim ve simdiye kadar 3 kilo verdim..tabiiki haftanin 3 günü 1 saat walking yaparak..
hepimize kolay gelsin

Ben bu weight watchers programını bundan 2 sene önce uygulamıştım. inanılmaz faydalı ve de tek başına uygulaması çok kolay.

ılk olarak alman bir arkadaşımın sayesinde tanıştım bu sağlıklı beslenme türü ile. Kendisi kilo vermiş ve ben de rica ettim bana da bu programı öğretmesini.

uyguladım ve toplamda yürüyüşle beraber 5kg verdim. Kiloları ağır ağır verdim ancak 5 kg verdikten sonra bıraktım. O 5 kiloyu, bıraktıktan sonra weight watchersi, ancak 4-5 ayda bir kısmını geri almıştım. ( yediklerime dikkat etmediğim için geri aldım kilolarımı ) Düşünün, 2 ayda verdiğim kiloları ancak 4-5 ayda geri aldım ..
Ve yediklerini oturup yazmayı üşenmeyen ve de hesap yapmak isteyen birisi için hiç de zor olmayan bir zayıflama programı. ben şahsen çok keyif almıştım. çikolata bile yiyebiliyordum düşünün. Elbette belirli miktarlarda..
Weight Watchers mükkemmel bişiy...üşenmeden hesaplayın ve yapın derim . sonucu en kısa zamanda görürsünüz..

bu diyet okadar süper bir diyetki anlatamammm ben bununla 1-2 yil önce 15-20 kiloya yakin kilo vermistim ama tabi dikkat etmeyince zamanla geri aldim..yoksa bu diyet süper hersey yiyebiliyorsun cikolata bile ama puanlarla herseyin ayri puani var ve sen kendi puanin kacsa onu butün gün bitiriyorsun ben puanimi bitiremiyordum bile bazen

normal bira..... bi sise 330 ml. 2.5 p
hafif bira....... 1.5 p
kirmizi sarap .....bi kadeh 150 ml. 2 p
beyaz sarap..............................2.5 p
snap, whiskey,vodka, cognac,rom, gin....... bi kadeh 30 ml.....1 puan
maderia....... 60 ml... 1.5 p
gulsarabi.......150 ml.......2 p

günaydinn montigcim
bende tatmin ve emin olmak icin bir sürü sayfa okudum degisik puanlarida görünce kafam karisti sende görmüssündür ciddi farklar vardi. o dedigin 35 ve 55 puanlamali olan yaziyi bende gördüm ama sonra bir almanca site buldum demistim ya senin verdigin puanlarla karsilastiracagim diye gerci fazla yiceklerin puani yok ama sebzelerin degerleri seninde yazdigin gibi sifir ve icim rahatladi en cokda patates sasirtti senin verdigin listede doyana kadar patates icin 4 puan vermis ya alman sitesinde sadece günde bir ögün olmak üzere doyana kadar 2 puan vermis. özelden verdigin siteyede bakicam
tekrar tesekkürler bu kadar ayrintili arastirip bizi aydinlattigin icin:)

Pericim dedim ya herşeyi en ince ayrıntısına kadar inceleyip, en yüksek puanları adım ki, diyet boşa gitmesin. Zaten acıktınmı meyve sebze serbest. O yüzden puanlarımız varsın en yüksek olsun. Benim de çevirisini yaptıgım ing. bir sitede patates makarna gibi doyana kadar yenen ve puanı 4 olan yiyeceleri haftada 1, en çok 2 kez tüketin diyor. Burada amaç hem aç kalmamak, hem de saglıklı beslenmeye teşvik etmek. Bak ilerileyen sayfalarda bir dolu yorum ve rahatlamanız açısından Almanyadaki siyteden aldıgım puanları da ekledim:) Ama emegime değecek inşallah. Ayrıca yemekte özgürsün, düşünsene. İstdiğini yiyince diyet modundan çıkıyorsun ve otomatikman psikoloji rahatlayınca kiloyu daha çabuk veriyorsun. Sana ayrıca 2 kitap ismide yazdım incele ourmu:) Bir eksik veya fazla varsa düzeltiriz. Aman dikkat et kitaplar yeni sisem puanlaması olmasın, kimse memnun değilmiş, kilo verememişler. Biz oturmuş sistemi uygulayalım derim ben kendi adıma...

kendi puanımı hesapladım. benim günlük 22 puanım var. yiyecek listesinide bilgisayarıma kopyaladım. bu akşam detaylı inceleyeceğim. hadi sıvadık kolları hayırlısı. sadece 5 kg fazlam var. acelemde yok sağlıklı verilsinde bu kilolar birdahaki yaza kadar vakit var benim için herkese kolay gelsin .

montigciğim ellerine sağlık. bende bu sistemi araştırıyordum. konuyu görünce çok sevindim benim de puanım 21 çıktı. fakat hala kafam çok karışık . burada bir grup kursak ,haftalık kilo bildirimleri yapıp birbirimize yardımcı olsak.menülerimiz yazıp puanlasak eminim birlikte güzel kilolar verebiliriz

arkadaşlar biftek gibi etleri kıymadan mı saycaz? yani kıyma ile kırmızı eti biftek gibi tüketmenin puanı aynımıdır?

arkadaşlar biftek gibi etleri kıymadan mı saycaz? yani kıyma ile kırmızı eti biftek gibi tüketmenin puanı aynımıdır?

merhaba zeynoo daha öğrenecek çok şeyimiz var ,bende hindi döneri soracak tım ? paket olarak satılan dönerlerden
dilerim montig arkadaşımız bize bu konuda yardımcı olur

kendi puanımı hesapladım. benim günlük 22 puanım var. yiyecek listesinide bilgisayarıma kopyaladım. bu akşam detaylı inceleyeceğim. hadi sıvadık kolları hayırlısı. sadece 5 kg fazlam var. acelemde yok sağlıklı verilsinde bu kilolar birdahaki yaza kadar vakit var benim için herkese kolay gelsin .

Sagol zeynocum, moral verdin:)
Topiği sayfa 23. ten itibaren okursan zaten birçok bilgi mevcut. Gecli gündüzlü tam 4 gündür pc başındayım. Listeleri buldum, ayıkladım, temizedim öyle aktardım buraya, ayrıca aktaracaklarım da var. İlgi olursa paylaşırım demiştim. Bu sistemle kilo veren ve dikkat eden (zaten uzun zamandan sonra bu çeşit yeme düzenine geçiyormuş metebolizma ve kilo almıyormuşsun). Bunu bana kb diyeti yaparken fenalaşınca kendi dr.um önerdi yazmıştım. 30 kg kadr vermiş en az 3 yıl olmuş hala kilo almamış. Sizlerde inceleyin tabi çok iyi olur. Eksik fazla ne varsa düzeltiriz. Ben genelde buldugum listelerdeki en yüksek puanları baz aldım, listeyi toparlarken Benim puanım 18 çıktı ama ben 16 da tutmayı tercih ediyorum ölçülerde veya gıda içeriklerinde fazlalık olur diye.Ama en önemlisi günlük puanlarımzı mutlaka tüketmemiz gerekiyormuş, yoksa metobolizma çalışmyormuş, bilginiz olsun..Hepimize başarılar:)

BU LİSTELER, BU DİYETİ UYGULAYAN VE YURT DIŞINDA YAŞAYAN, TOPLANTILARA KATILAN ARKADAŞLAR TARAFINDAN TÜRKÇELEŞTİRİLEN LİSTELERDEN ALINTI YAPILMIŞTIR...BURADA OLMASALARDA HEPSİNE TEŞEKKÜRLER...

Son düzenleme:
montigciğim ellerine sağlık. bende bu sistemi araştırıyordum. konuyu görünce çok sevindim benim de puanım 21 çıktı. fakat hala kafam çok karışık . burada bir grup kursak ,haftalık kilo bildirimleri yapıp birbirimize yardımcı olsak.menülerimiz yazıp puanlasak eminim birlikte güzel kilolar verebiliriz

Laceycim zaten burada açılan topiği yeniden hayata geçirdim, grubu da kurarız burada. Ayrıca duyuru da yaptım kk dan, yayınlandımı bilmiyorum..Ben 4 gündür yapıyorum en az yarım kg gitmiş bile. ki ben çok zor kilo veriyorum. Topiğe ilgi olması sevindirdi beni. Tabi yiyecekleri puanlalım, birbirimize tarifler verelim. Ben varım:)

KIZLAR BAZI KURALLAR VAR BU DİYETTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BUNLAR GÖZDEN KAÇMASIN OLURMU:)
Türkçe sitelerin çoğu sırf bilgi olarak koymuş ve karmakarışık bir durum çıkmış ortaya.Puanlamalar ise acaip. Makarna veya pilav yediğin gün kb değerini attırmamak için başka hamur işi veya patates yemiyorsun. Bu tür yiyeceklere haftada 1 gün izin var. Amaç dengeli beslenme sistemini oturtabilmek. Gün içinde dengeli şekilde kb.pro. yag almayı amaçlıyor. Zaten doyana kadar diyor, patlayana kadar değil . En çok 4 patates, 2 tabak yagsız makarna yiyebilisin eh bununda puanı 4 yapıyor zaten.Ayrıca bunları illa da yiyin demiyorki; amç sevdiğimiz şeylerden mahrumiyet çekmememiz, ve dengeli beslenmemiz. diyet modunda yaşamamamız için. Ben 2 ayrı sitenin bilgilerii paylaştım, her ikiside bu sistemi uygulayıp kilo verenlerin puanlaması ve yorumları içeriyor.Ayrıca her meyve sebze de 0 puan değil, onların da puanlamaları var.Ayrıca bu tür sebzeler ve meyveler 0 puan diye sınırsızca yiyin demiyor ki sistem. Çok canınız çektiğinde, puanlarınızı doldurup acıktıgınızda, ölçülü şekide yemeyi öneriyor. Ayrıca sebze, meyve vücudumuzun çok ihtiacı olan yararlı kb.ler Önemli olan, mantıgı anlayıp dengeli yapmak bu yeme sistemini, öyle kolay değil yani:) Burada önemli olan kendimizi tanıyarak, yiyecek seçme özgürlüğümüzü kullanarak, birşey yediğimzde niye yedim gitti rejim sıkıntı çekmemek. Tek tip, kb. kalori veya pro. diyetlerinde hem çabuk vazgeçiiyor, veya bıkılıp bıraklılyor ve kilo alınıyor. Ayrıca uzun süre devam edilsede kilo verimi duruyor.Çünkü metobolizma kendini hemen o moda sokuyor.Bu da çok sağlıklı değil, o metobolizmanın durumnu ve diyet yapanın demoralize olmasını düşünsenize.Bu sistemde herşeyi değiştirerek özgürce ( günlük kb,pro, yag oranlarını dengeleyerek)yemenin ve kontrolü saglamanın nesi kötü ki? Kendi kendinin diyetisyeni oluyorsun bir anlamda.Ayrıca diyetisyenlerin ve dr.ların verdiği listelerde her şeyi ölçülü yemeyi öneriyor ve herşeyi yediriyo. Neyse bu kadar açıklama yeter sanırım. İlgi gösteren arkadaşlara teşekkürler. Hiç değilse emeğime değdi:)

Laceycim zaten burada açılan topiği yeniden hayata geçirdim, grubu da kurarız burada. Ayrıca duyuru da yaptım kk dan, yayınlandımı bilmiyorum..Ben 4 gündür yapıyorum en az yarım kg gitmiş bile. ki ben çok zor kilo veriyorum. Topiğe ilgi olması sevindirdi beni. Tabi yiyecekleri puanlalım, birbirimize tarifler verelim. Ben varım:)

teşekkür ederim montigciğim benimde 14 kg fazlam var. kutlarım WW nin hemen sonucunu almışsın bile. bende puanları kopyaladım ,menümü yazıp hesaplamamı yapacağım. zaten bir süre sonra puan değerlerini öğrenince işimiz kolaylaşacak. en azından ağzımıza atacağımız her türlü yiyeceğin puanını düşünürek yemekte motivasyon olacak bana. dilerim kilolarımıza birlikte sağlıklı şekilde elvada deriz:)

Zeynocum etler kısmında aradığın bilgiler var:) ben sana aşagı kopyalıyorum bir kısmını.
dana eti yagli (gogus, kaburga ) 1 por.125/90 gr .... 5.5 puan
dana eti kiyma 6 yemek kasigi....4 puan
dana eti yagsiz 1 por. 125/90 gr ..... 2.5 puan
dana eti az yagli 1 por. 125/90 gr.....3.5 puan
koyun eti 1 por. 125/90 gr... 6 puan
koyun eti kiyma 6 yemek kasigi...4 puan

Zeynocum etler kısmında aradığın bilgiler var:) ben sana aşagı kopyalıyorum bir kısmını.
dana eti yagli (gogus, kaburga ) 1 por.125/90 gr .... 5.5 puan
dana eti kiyma 6 yemek kasigi....4 puan
dana eti yagsiz 1 por. 125/90 gr ..... 2.5 puan
dana eti az yagli 1 por. 125/90 gr.....3.5 puan
koyun eti 1 por. 125/90 gr... 6 puan
koyun eti kiyma 6 yemek kasigi...4 puan

teşekkür ederim montigcim ellerine sağlık.

KIZLAR BAZI KURALLAR VAR BU DİYETTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BUNLAR GÖZDEN KAÇMASIN OLURMU:)
Türkçe sitelerin çoğu sırf bilgi olarak koymuş ve karmakarışık bir durum çıkmış ortaya.Puanlamalar ise acaip. Makarna veya pilav yediğin gün kb değerini attırmamak için başka hamur işi veya patates yemiyorsun. Bu tür yiyeceklere haftada 1 gün izin var. Amaç dengeli beslenme sistemini oturtabilmek. Gün içinde dengeli şekilde kb.pro. yag almayı amaçlıyor. Zaten doyana kadar diyor, patlayana kadar değil . En çok 4 patates, 2 tabak yagsız makarna yiyebilisin eh bununda puanı 4 yapıyor zaten.Ayrıca bunları illa da yiyin demiyorki; amç sevdiğimiz şeylerden mahrumiyet çekmememiz, ve dengeli beslenmemiz. diyet modunda yaşamamamız için. Ben 2 ayrı sitenin bilgilerii paylaştım, her ikiside bu sistemi uygulayıp kilo verenlerin puanlaması ve yorumları içeriyor.Ayrıca her meyve sebze de 0 puan değil, onların da puanlamaları var.Ayrıca bu tür sebzeler ve meyveler 0 puan diye sınırsızca yiyin demiyor ki sistem. Çok canınız çektiğinde, puanlarınızı doldurup acıktıgınızda, ölçülü şekide yemeyi öneriyor. Ayrıca sebze, meyve vücudumuzun çok ihtiacı olan yararlı kb.ler Önemli olan, mantıgı anlayıp dengeli yapmak bu yeme sistemini, öyle kolay değil yani:) Burada önemli olan kendimizi tanıyarak, yiyecek seçme özgürlüğümüzü kullanarak, birşey yediğimzde niye yedim gitti rejim sıkıntı çekmemek. Tek tip, kb. kalori veya pro. diyetlerinde hem çabuk vazgeçiiyor, veya bıkılıp bıraklılyor ve kilo alınıyor. Ayrıca uzun süre devam edilsede kilo verimi duruyor.Çünkü metobolizma kendini hemen o moda sokuyor.Bu da çok sağlıklı değil, o metobolizmanın durumnu ve diyet yapanın demoralize olmasını düşünsenize.Bu sistemde herşeyi değiştirerek özgürce ( günlük kb,pro, yag oranlarını dengeleyerek)yemenin ve kontrolü saglamanın nesi kötü ki? Kendi kendinin diyetisyeni oluyorsun bir anlamda.Ayrıca diyetisyenlerin ve dr.ların verdiği listelerde her şeyi ölçülü yemeyi öneriyor ve herşeyi yediriyo. Neyse bu kadar açıklama yeter sanırım. İlgi gösteren arkadaşlara teşekkürler. Hiç değilse emeğime değdi:)

emeğine sağlık canım, buradan WW ile ilgili güzel bilgileri paylaşalım. işin açıkçası internette araştırma yaptıkça kafam karışmıştı. burada yazılarınla karışıkları giderdin. yazdıklarında çok haklısın. ww ile bütün yiyeceklerden ama ölçüsünce yiyebiliyorsun. o buda büyük rahatlık.

merhaba zeynoo daha öğrenecek çok şeyimiz var ,bende hindi döneri soracak tım ? paket olarak satılan dönerlerden
dilerim montig arkadaşımız bize bu konuda yardımcı olur

laceycim etler bölümünde hindi etinin degeri ve fast food da ise dönerin değerleri var aşagıya kopyaladım. Döneri büyük bir ihtimalle porsiyon olarak hesaplamışlardır yanında pidesi vs. ama tam emin değilim açıkçası. Sen en iyisi paketin üzerindeki kb ve yag değerlerine bak derim. O değerleri buraya yazarsan hesaplarım. Ama kabaca bakacak olursak yagını, derisini eklemişlerdir yaparken bu yüzde sen her ihtimale karşı 100 120 gramı 6 gibi hesapla derim. Çünkü 100 gr. bir köftede 6 puan yapıyo, ondada yag ve ekmek var...

hindi eti, yagsız derisiz 120 g 2 puan --- veya doyana kadar 3 puan
döner, 1 tane 14 puan

teşekkür ederim montigciğim benimde 14 kg fazlam var. kutlarım WW nin hemen sonucunu almışsın bile. bende puanları kopyaladım ,menümü yazıp hesaplamamı yapacağım. zaten bir süre sonra puan değerlerini öğrenince işimiz kolaylaşacak. en azından ağzımıza atacağımız her türlü yiyeceğin puanını düşünürek yemekte motivasyon olacak bana. dilerim kilolarımıza birlikte sağlıklı şekilde elvada deriz:)

Aynen öyle laceycim. Alışılıyor zamanla. Tek ricam topiği lütfen dikkatlice oku, ayrıntılar önemli (tecrübyle sabittir)
Düşünsene saah kalkıyorsun, elindeki listeden ne yiyeceğini seçiyorsun. Korkmadan, ölçülere sadık kalarak kekini pogaçanı yapıyorsun (dışarıdan zorunlu olmadıkça yemeyin derim. İçine ne koyduklar belli degil) Hıı bu arada kıymalı veya su böregi dışarıda yenirse 35 40 puana tekabül ediyor. Yag oranları önemli çünkü. Ama yufkayla (1 dal yufka 2 puan. Yagını yogurunu malzemeni hesaplayarak böreğini bile yaparsın ve kaç ögünde yiyeceksen ona bölersin çıkan puanı. Yani seçme şansın çok oluyor ve diyette hissetmiyorsun, ve psikolojikman kilo veriyorsun.
BU ARADA SÜT VE YOĞURDU YARIM YAGLI KULLANRSANIZ, DAHA FAZLA TÜKETME ŞANSINIZ VAR. (PUANLAMAYA BAKIN) SEBZEYİ ÖZELLİKLE MEYVEYİ ÇOK ABARTMAYIN ELMA ARMUT ŞEFTALİ KARPUZ 0 PUAN. AMA 3 PORİYONU GEÇMEMEYE ÇALIŞIN. BEDAVA, YANİ 0 PUAN OLMASI ÇOK FAZLA TÜKETİLMESİ ANLMINA GELMİYOR.AYRICA BAZI SEBZE VE MEYVELERİN DE PUANLARI VAR DİKKATLERDEN KAÇMASIN :)

emeğine sağlık canım, buradan WW ile ilgili güzel bilgileri paylaşalım. işin açıkçası internette araştırma yaptıkça kafam karışmıştı. burada yazılarınla karışıkları giderdin. yazdıklarında çok haklısın. ww ile bütün yiyeceklerden ama ölçüsünce yiyebiliyorsun. o buda büyük rahatlık.

Sagol canım,....İlgilendiğin için bende teşekkür ediyorum sana.
Seni çok iyi anlıyorum, öyle yalan yanlış bilgiler var ki allak bullak odu kafam. Bende yabancı sitelere girip, tercümeleri yaptım kaç site gezdi bilmiyoruum ama darallar geldi. Her bi yiyecegi kaç yeren kontrol etim valla bilmiyorum:KK43:( ama başardım şükür, en azından bulabildiklerimin en iyisi. İnşallah başaracagı bu kez ben inanıyorum
HIIII SINIRSIZ PATATES, MAKARNA, PİRİNÇ GİBİ BESİNLER DOYANA KADAR 4 PUAN AMA HER DAİM DEĞİL HAFTADA 1 EN ÇOK 2 KEZ UNUTMAYIN!! VE TEK ÖGÜNDE TÜKETİLECEK.YANİ SINIRSIZCA KOY GİT GEL AKŞAMA KADAR ONU YE DEĞİL..TEK SEFEDE DOYANA KADAR, HAFTADA BİR KEZ:)BEN ARAŞTIRIKEN ÇOK UGRAŞTIGIM İÇİN BU BİLGİLER YeRLEŞTİ KFAMA, AKLIMA GELDKÇE BÜYÜK BÜYÜK YAZIYORUM Kİ GÖZDEN KAÇMASIN Büyük yazmamın başka nedeni yok:)

X