Tuvalet Eğitimi wc eğitimine başladıktan ne kadar zaman sonra kendi tuvaletini söylemeye başladı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

gamzerella85

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
27
4
Herkese merhaba. Ben kızımı 22 Temmuz itibarı ile wc ye alıştırmaya başladım. Yarım saatte bir oturağına oturtursam çişini yapıyor oturtmazsam altına bırakıyor. Şu an 2. Günümüz. Daha çok erken biliyorum fakat ne zaman kendisi söylemeye başlar onu merak ediyorum arkadaşlar. Birde hiç kakasını yapmadı sadece çişini yapıyor diğerini yapmak istemiyor. Düşüncelerinizi yazarmısınız?

valla canım oğlum üçbuçuk yaşına geldi, geçen yıl 2.5 iken söylemedi. bu yaz da haziranda başladık ama sürekli bi düğün cenaze gibi mecburiyetlerden dışarı çıkınca bezini bağladım mecburen. çişini götürünce yapıyo götürmezsem nadiren söylüyo. ilklerde yirmi dakkada bir çişini yapıyodu şimdi nerdeyse iki saate çıktı. gece kupkuru kalkıyo üşümezse. ama misafirim olduğu için yine de çişini reddediyo bazen ödül veriyorum falan. oğlum biraz utangaç. ama kaka konusu rezalet asla tuvalete lazımlığa yapmaz. bebekliğinden beri hep saklanarak yapardı hala da öyle malesef. iki gün üç gün tutuyo sonra bi delik bulup giriyo. çıkarıp lazımlığa götürüyorum iki gün daha tutuyo. sonrası çok acı tabi canını yakıyo. eskiden çok kafaya takıyodum şimdi rahatladım biraz. kaka küloda çiş de öyle böyle oluyo işte. çok zorlama çok büyük adımlar bekleme.
söyle kimse evlenmesin kimse ölmesin kimse gelmesin. başlayın ve bitirin

Allah yardımcımız olsun benim kızım 27 aylık çişini oturtunca yapıyor dediğim gibi ama kakasını dediğiniz gibi bir köşesi var hep orda ayakta yapmak istiyor. Bende zorlarsam tutar ve yapmaz diye korkuyorum zaten çok ıkınıyor yaparken. Çocuk büyütmek ne kadar zor, en tatlı yaşları hep eziyetle geçiyor özellikle benim gibi pimpirikli anneler için

Benim oğlum da 33 aylık 1 haftadır uğraşıyorum kakadan korkuyoruz çiş de çok nadir söylüyor hala ben götürürsem yapıyor... Çok yoruldum artık sabır diyorum ve devam hala. (

mrb bizde kızımla bi kaçgündür bez çıkartıp tuvalete alışmaya çalışıyoduk budün bezini çıkarttık alıştırma kilodu giydirdim baktımki alıştırma kilodunu bezi sanıp yapıyo. bende cıkarttım kilodu tayt giydirgim. arada bir tuvalate götürdüm sabah gitmek istemedi bi kaç kere aglıdı 3 kere tvalete yaptık 2 kerede bi alıştırma kiloduna bide kilodu çıkarttıkdan sonra taytına yaptı.bide ödük koydum sevdigi atıştırmalıklardan bi tuvalete girince bi de cıkınca veriyorum hoşuna gidiyo hiç degilse girerken aglamıyo. bu arada 20 ayını doldurdu bide ben aslında birazdaha gec başlamak istemiştim ama kızım bezini cıkartıp durmaya başladı sıcaklardan dolayı bnde o istiyoken başlamak en iyisi diye düşündüm. tecrübelerimizi buraya yazalım hem bu sıkıntılı dönemde yanlız olmayız hemde bilgileniriz fikirlerimizden

Benim kızım 2-3 gün yarım saatte oturttuğum sürece yapıyordu. Bir kaç gün ara vermek zorunda kaldım eğitime denize gittik günübirlik. Bugün tekrar başladım. Oturttuğumda sadece 1 kere yaptı diğerlerini kalkınca üstüne yapıyor. Daha sonra Yanıma gelip bak anne çiş yaptım diyor. Altına kendi bezini bağladım artık yarım saat veya 1 saatte bir kandırarak oturtmayı denicem. Ödül konusuna gelince benimkine bahsettiğim zaman daha yapmadan istemeye başlıyor (mesela bayramdan kalan şeker çikolata gibi) öylede olmuyor. En iyisi bonibon alıp denemeyi düşünüyorum çok sıkıntılı dönem evin işleri ve yemek olayı var birde Allah hepimizin yardımcısı olsun Arkadaşlarım

malesef çok sıkıntılı bi dönem bnde vazgececektim annem destek oldu saolsun bnimki lagazımlıga otursa alışacak ama oturtamıyorum bi türlü bide bnim tuvatetimde klozet yok malesef o acıdanda sıkıntı içindeyim. ben işlerimi o uyuyunca yapıyorum ögle arası 2 saat falan uyur hemen işe başlarım zaten kızım için her daim bi tas corbam olur uyanınca içsin diye . geceleri nasıl yapıyosunuz bezini baglıyo musunuz siz.

Ben gündüz ve gece uykusunda bağlıyorum. Bağlamasam yapacak altına çünkü kuru kalkmıyor

Artık sıkıntıdan kızım uyuyunca bende uyumak istiyorum. İş yapmak istemiyorum ve gece gündüz bu wc eğititmini düşünüyorum Benim gibi hisseden varmı arkadaşlar.

Artık sıkıntıdan kızım uyuyunca bende uyumak istiyorum. İş yapmak istemiyorum ve gece gündüz bu wc eğititmini düşünüyorum Benim gibi hisseden varmı arkadaşlar.
Biz tam 29 aylığız zorlu geçen 10 gün sonunda çişini söylemeye başladı
10 gün boyunca sadece çişe yoğunlaştık tam vazgeçtim derken söylemeye başladı. Sabır diliyorum çok zor gerçekten

Benim oğlum 34 aylık. Daha öncede denemiştim. Olmadı. Şimdi 11. günümüz. Çişini ben götürürsem yapıyor. Kakasını hiç yapmadı Wc'ye. Kabız oldu. Doktora götürdüm. İlaç verdi. Bugünde cıvık.yaptı. Dışarda gezmedeyken iki kere. Tırlatmak üzereyim. Çok kızmaya başladim yanlış olduğunu bile bile. Sabrım kalmadı. 4 yaşına girecek arada veremem. Nasil başa çıkacağım bilmiyorum. Düşünmekten kafama ağrılar giriyor

Benim oglumda 22 aylik baslayali 10 gun oldu daha dun ilk defa hic altini islatmadan hep soyledi. Bakalim boyle devam edicekmi. Ilk baslarda bende cok dusunuyordum ama simdi alistim cisini kacirsa bile sorun olmuyor artik benim icin takmiyorum pek :) Birde ilk baslarda cok soyleniyordum cisini kacirdiginda o da tam aksine surekli altina yapiyodu. Sonra hic tepki vermemeye basladim bu sekilde kendi soylemeye basladi.

Iki hafta oldu. Kendisi hiç söylemiyor. Özellikle kakasini altına yapıyor. Sadece 2 kere lazimliga yaptı. 1 ay sonra 4 yaşına girecek. Arada veremem. Iyice psikolojim bozuldu(((

Benimde 11 gün oldu genelde kendi söylemiyor ben takip ediyorum ve oturtunca yapıyor çok şükür. Kakasını 1 kere yaptı oturağına. Bunada şükür ne yapalım zamanla daha iyi olacak inşallah. Hepimize kolay gelsin arkadaşlarım

ben mecburi cenazelerden ara vererk iki ay oldu. oğlum tam 3,5 yaşında. kakayı üç günde bir altına yapıyor. köşe buak saklanarak tabi. eskidende böyleydi. çişini çok sık yapardı şimdi günde üç defa çiş yapıyo. ben götürürsem tabi. kendi söylemiyo. bence çok büyük yanlış ödül sistemi. sürekli beklentide oldu. şeker istedi dışarı istedi bilmem ne. zar zor unutturdum ödülü. şimdi sorunum kaka. onu halledersem çişi çok takmıyorum. gece kuru gündüz uykusu kuru. sevdiği bi sebep olmazsa tuvalete gitmeyi reddediyo bazen. çooook taktım kafaya ama takmayıp oluruna bırakmak oğluma da bana da iyi geldi. bol bol çiş yıkıyorum ama olsun illaki öğrenecek.
bence en önemli şartlar ara vermemek, ödül vermemek ve dışa çıkmadkça alıştırma külodu kullanmamak

Ben bir gözlemde bulundum arkadaşlar. Gündüz uykusundan kızım altı kuru kalkıyor eğitim'in başından beri hemen hemen hatta gecede öyle. Fakat ben buna güvenerek ne zaman kilot giydirsem çişini altına yapıyor. Benim yaşadığım durumu yaşayan varmı

Çok ilginç...Benim kızım 33. ayını bitirecek 15 inde 4 gündür biz de tuvalet eğitimindeyiz. Daha erken bile başlardım çok şükür hevesliydi ama tatil keyfinden olmak istemedim.
Yalnız kızımın gece uykusu ağırdır öyle tuvalete götürüp yatırayım yapamıyorum ilk gece denedim ağladı ben de korkutmak istemedim. Şimdilik geceleri bağlıyorum. Sabah bakıyorum o uyanmadan bezi dolu oluyor.
İlk iki gün ödül kullandım sonra bir daha ödül koymadım. Yalnız kakasını yapınca "kaka balıkları"nı sifonu çekip yüzdürmek hoşuna gidiyor. Bunu da kadınlar kulübünde forumlardan birinde okumuştum. Çok işe yaradı.

tableti banyoya koyduk biz tuvalete oturunca çocuklar için olan tuvalet ile ilgili şarkıları açıyoruz hoşuna gidiyor.

Ayni sekilde oglum 22 aylik. Bezi istemedgi icin cikardim. 10 gunu gecti. Daha yeni adapte olabildm egitime. Ilk gunden soyledigi gune kdar olan sureci nasil gecrdiniz? Tuvalet veya lazimliga nasl oturttunuz? Dil gelisimi nasil? Bi mucize bekliorum bnde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…