Tuvalet Eğitimi wc eğitimine başladıktan ne kadar zaman sonra kendi tuvaletini söylemeye başladı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Ayni sekilde oglum 22 aylik. Bezi istemedgi icin cikardim. 10 gunu gecti. Daha yeni adapte olabildm egitime. Ilk gunden soyledigi gune kdar olan sureci nasil gecrdiniz? Tuvalet veya lazimliga nasl oturttunuz? Dil gelisimi nasil? Bi mucize bekliorum bnde:KK43:
Hemen bir mucize beklemeyin, kendinizi buna alıştırın. Benden tavsiye oturağa değilde klozete alıştırmaya çalışın çünkü ben kızımı lazımlığa alıştırdım önce şu an otursada adaptörle klozete çişini lazımlığa yapmak istiyor :KK43:

mrb bizde kızımla bi kaçgündür bez çıkartıp tuvalete alışmaya çalışıyoduk budün bezini çıkarttık alıştırma kilodu giydirdim baktımki alıştırma kilodunu bezi sanıp yapıyo. bende cıkarttım kilodu tayt giydirgim. arada bir tuvalate götürdüm sabah gitmek istemedi bi kaç kere aglıdı 3 kere tvalete yaptık 2 kerede bi alıştırma kiloduna bide kilodu çıkarttıkdan sonra taytına yaptı.bide ödük koydum sevdigi atıştırmalıklardan bi tuvalete girince bi de cıkınca veriyorum hoşuna gidiyo hiç degilse girerken aglamıyo. bu arada 20 ayını doldurdu bide ben aslında birazdaha gec başlamak istemiştim ama kızım bezini cıkartıp durmaya başladı sıcaklardan dolayı bnde o istiyoken başlamak en iyisi diye düşündüm. tecrübelerimizi buraya yazalım hem bu sıkıntılı dönemde yanlız olmayız hemde bilgileniriz fikirlerimizden
Benim kızında 20 aylık ve 9 gündür tuvalet eğitimine başladık ilk günler daha iyiydi en azından lazimliga arada tutturuyorfuk ama şimdi ne çişini ne de kakasini yapıyor.lazimliga oturtuyorum yapmıyor vazgeçip bıraktığımda evin herangi bir yerine yapıyor.Bende ani bir kararla başladım.Hazir yazdayız tatildeyiz işe başlamadan bu işi aradan çıkaralım dedim fakat umutlarım tükeniyor.

1 ay oldu nerdeyse fakat kakasını bezine yapıyor hala benim kızım :KK43:( sizde durumlar nasıl arkadaşlar

benimde kakayı tuvalete yapmıyor işin kötüsü kabız da oldu daha kötüsü bu kaka mevzusu nerdeyse üç aydır böyle. sadece geçen gün yani kkasını yaptığı son gün kakayı haber verdi ama vc ye yapmaya korktu vazgeçti. ilk kez ozaman kaka için wc ye gitmeye karar verdi

benimde kakayı tuvalete yapmıyor işin kötüsü kabız da oldu daha kötüsü bu kaka mevzusu nerdeyse üç aydır böyle. sadece geçen gün yani kkasını yaptığı son gün kakayı haber verdi ama vc ye yapmaya korktu vazgeçti. ilk kez ozaman kaka için wc ye gitmeye karar verdi
Allah yardımcımız olsun

Bizde 31 aylığız geçen pazartesi başladık 1 hafta oluyor çişini söylemiyor hala ben götürünce yapıyor kaka da hala külota .. ilk gün nerdeyse yarım saatte bir oturttum hepsinde yaptı ama altınada birkaç defa kaçırdı geçen gün ve dün bir defa çişini altına yaptı bugün henüz çiş kazamız yok şükür. İlk günden beri kesinlikle gündüz bez takmıyorum dışarı çıksak bile , alıştırma külodu da giydirmedim hiç sadece ilk gün gece bez bağlamadım ve altını ıslattı o gece çok uykusuz kaldım yoruldum 3,5 aylık bir çocuğum daha var o yüzden gece uyuduktan sonra bez bağladım ve sabah uyanır uyanmaz tuvalete götürdüm çok şükür sabahları kuru uyanıyor birkaç gündür
Sadece ilk gün şeker verdim ikinci günden itibaren ilgisini sifona koku spreyine ve lavaboda el yıkama suyla oynamaya çektim
Halıları kaldırdım koltukta oturduğu yerlere alt açma örtüsü serdim onunda üstüne çarşaf serdim . Arabada da koltuğunun üstüne alt açma örtüsü koydum
Yaparsa kızmıyorum sadece annecim bak üstün yerler ıslanmış çişin gelirse söyle tuvalete gidelim diyorum. Kakayı da yapsa rahatlıcam kabız olmasından korkuyorum

1 ay oldu nerdeyse fakat kakasını bezine yapıyor hala benim kızım :KK43:( sizde durumlar nasıl arkadaşlar
Üçüncü haftam ve hala alışmadı . Kakasini da yapmıyor . Alışmak bir yana tuvalete gelmeye ikna edemiyorum , hic istemiyor ve çoğunlukla altına kaçırıyor . Bırakmak istemiyorum ama bakalım ne kadar sürecek .

Siz bez bağlıyor musunuz ?

Ben sadece gece uyududuktan sonra bağlıyorum , bez olayını unutturmak için sabahta ona farkettirmeden almaya çalışıyorum hep .

Üçüncü haftam ve hala alışmadı . Kakasini da yapmıyor . Alışmak bir yana tuvalete gelmeye ikna edemiyorum , hic istemiyor ve çoğunlukla altına kaçırıyor . Bırakmak istemiyorum ama bakalım ne kadar sürecek .

Siz bez bağlıyor musunuz ?

Ben sadece gece uyududuktan sonra bağlıyorum , bez olayını unutturmak için sabahta ona farkettirmeden almaya çalışıyorum hep .
Benim kızım 10 gün önce ateşlendi ve ishal oldu (denizden mikrop kaptı yüksek ihtimal) yoksa güzel gidiyorduk. Şu an hasta olduğu için bez bağlıyorum. Hemde üstten 2 tane diş çıkartıyor :KK43:

Benim kızım 10 gün önce ateşlendi ve ishal oldu (denizden mikrop kaptı yüksek ihtimal) yoksa güzel gidiyorduk. Şu an hasta olduğu için bez bağlıyorum. Hemde üstten 2 tane diş çıkartıyor :KK43:
Çok gecmis olsun . Anladım mecburi olmuş sizin ki . Umarım kısa surede alışırlar .

1 haftadır gece ve gündüz bez bağlamıyorum artık ama hala kakasını altına yapıyor kızım :KK43: sizde durum nedir arkadaşlar❓

Kızım 24 aylık aslında uç ay önce başladık 15 gün deneyip sabrim kalmadıkça bağladı bu sefer yanlış olduğunu bile bile.. Simdi9 gün oldu başlayalı, bu sefer daha sabirliyim şimdiye kadar 3 kez tuvalete yaptı.. Onun dışında her yere yaptı ve geceleri de yapıyor.. Aslında bir tarafından yine bırak diyo ama bu dafa biraz daha sabredicem

bnm ikizlerden kız olanı 2,5 yaşında 3 günde bıraktı tamamen oğlumla 1 aydan fazladır uğraşıyorum şimdi gündüz söylüyor gece kalkmak istemiyor arada bezliyorum o uyurken

Bezledikçe uzar süreç. İstediğiniz kadar hissettirmeyin çocuk altındakini anlıyor.

Sabredin.. 2 , 3 ay zorlayan çocuklar var . 3 günde söyleyen çocuklar.

Alıştırma kilotlu olan bebeklerde geç alışıyor.

Tek nokta sabır ve vazgeçmemek.
Bırakın ıslak kalksınlar. Zamanla kendileri rahatsız oluyorlar.
Birde benim hatalarımdan biri kakasına " ay kıh yapmışsın donuna bak pis olmuş " demek oldu.
Bu çocukları tiksindiriyormuş ve kaka yapmayı engelliyormuş.

Kizlar benim 17 aylik bir oglum var...
18 haftalikta hamileyim...
Altina yaptiginda cisss deyip yapiyor...
Alistirmam icin cok mu erken sizce...
Yoksa birkac ay sonra mi baslamaliyim...
Malum dogumdan sonra pek ilgilenebilecegimi dusunmuyorum..
Aradan ciksin istiyorum ama erken mi sanki ?

Bizim gündüz eğitimi tam 40 gün sürdü gece Eğitimi de tam 20 günümü Aldı.ama son bir haftadır gece uykuda altına kaçırıyor.umarım geriye dönmeyiz:KK43:

Arkadaşlar kaka yaptırmak çok zor çiş bir şekilde yapıyorlar. Hergün kaka temizliyorum inanınki oturarak yapmaktan korkuyor ne lazımlığa nede klozete oturmuyor ayakta altına yapıyor

Benim de 1 hafta oldu başlayalı hıc zorlanmadım desem yeridir artık kendisi söylüyor ve 2 3 saat e bir çıkıyoruz wc gündüz hiç bezlemiyorum sadece geceleri .. oyun arkalarında gelince unutuyor ve kaçırıyor onundisinda iyiyiz çok şükür ce kızım 24 aylık .. herkeze kolay gelsin hanımlar sabredin ve sakin Sıkma yın..ben alıştırma kilodu kullandım ama onu bez sanıp altına kaçırdı oyüzden bıraktım lazımlik kulaniyorum. Ve sadece kilot ve citlitli zibinlar giydirdim..

Ben kizimin bezini 1 yasında cıkardım..ve 15 aylıkken ne gece ne gunduz baglamadık bez,ogrendı..oncelikle sabir ve gerıye donus olmamalı..yani oncelikle kendinize inanmaniz gerekiyo sonra cocuga..

X