Tuvalet Eğitimi wc eğitimine başladıktan ne kadar zaman sonra kendi tuvaletini söylemeye başladı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Cocuktan cocuga degisiyor bence ilk ogluma 27 aylikken basladim, ilk gun altina yapti sadece diger gun hemen ogrendi soylemeye basladi. Ikinci oglumada 27 aylikken basladim ama 2 haftadan fazla oldu hala ogrenemedi hic soylemiyor surekli altina yapiyor..
Ben götursem yapiyor cisini ama göturmedigim zaman altina birakiyor zor bir surec bakalim ne kadar surecek...

Sevgili arkadaşlar.
Kızım bugün itibari ile 25 aylık. 5 gündür tuvalet eğitimi için bez bıraktık.alıştırma kulot u kullaniyoruz.ilk 2 gün 15 dk bir çiş yapıyordu. Lazimliga da yapıyor altına da.çiş aralari simdi daha uzun.2 ya da 3 saat oldu.Kakasini denk gelirsek lazimliga yapiyor denk gelemezsek maalesef altina yapiyo.Deneyimli annelere birkaç sorum var.cevaplarsaniz sevinirim.
1.çiş aralarının uzaması bir gelisme midir?
2.alıştırma külot u kullanmalimiyim kullanmamalimiyim?
3.kışın verilen tuvalet eğitimi kızımı hasta eder mi yazı mi bekleseydim?
4.kızım bir gelisme gösterecek se sonra ki adım ne?yani kızım nasıl davranırşa doğru yolda olduğum söylenebilir.
5.ortalama ne kadar sürede çiş ini söyleyecek?
TESEKKURLER

şimdiden stres oldum yahuuuu
ben ne yapacam ???

benim de kızım nisanda 3 yaşına girecek ve biz mayıs ayı itibarı ile başlayacağız geçtiğimiz yaz bir gün klozete aparat almıştım oturtalım dedik amaaannnn kıyamet koptu korktu oturmadı ozaman tam konuşamıyor diye bizde zorlamadık eşimle.. ama şimdi cadı konuşuyor herşeyi anlıyor ...

beni izlemesine izin veriyorum özellikle ayyy çiş geldi diyorum kiii arkamdan gelsin diye ... geliyor diyorum hadi sende otur hayır anne olmazzzz diyor ama sifona ben basacam diyor.. bende sen çişini buraya yaparsan basabilirsin yoksa olmaz diyorum ayyyyy ağlıyor bağırıyor ama sanaiyelik geçiyor zaten benim kızımın özelliği uzatmıyor bazı çocuk dakikalarca ağlıyor ... benim kız en fazla bir dakika sonra bitiyor :KK66:))

bezini bağlarken anlatıyorum artık büyüdün kızım çiş buraya değil tuvalete diyorum oraya yapacağız diyorum... hayır olmaz anne buraya diyor bezini gösteriyor offffff.....

emziğini 1 gecede bıraktı yani sorun yapmadı ama bunu nasıl öğreneceğiz yada ben nasıl öğretecem diye şimdiden kara kara düşünüyorum... mayısı bekliyorum çünkü havalar güzel olsun halıları kaldırayım daha iyi olsun diye düşünüyorum ama şu klozet korkusunu nasıl yeneceğiz ??? lazımlık düşünmüyorum okuduğum bi yazıda lazımlık alıştırınca sonrada onu bıraktırmak için ikinci bir aşama gerekiyormuş ... bir kere olsun klozet olsun diyorum ....

zor süreçler bunlar bu dönemlerdeki alışkanlıklar çocukların ileri ki dönemlerini de etkileyecektir üstüne düşülmeli hassas davranılmalı bu sürecin

İkizlerimle 3 yaşlarına girdikten 10 gün sonra tuvalet eğitimine başladık ilk bir iki gün fireler oldu ama daha sonra alıştılar gece ve gündüz aynı anda başladım lazımdık kullanmadım, kakadan sonra sifonu çekerken baybay kaka yine gel diye el salladık :) başlamadan önce de gidip külotlarını beraber seçtik kendi beğendikleri çamaşırları aldılar klozet adaptörlerini de aynı şekilde kendileri seçtiler böylece heveslenmiş oldular bunun faydasını çok gördüm

X