Vicdanım ve psikolojim arasında kalıyorum

Allah yardımcınız olsun. Sabır ve hoşgörü kabinizde çok bol zaten daha da bollaşsın. Denecek söz yok, umarım bir an önce halleolur arsa ev işleri daha fazla acı çekmeden sıcacık şefkate kavuşur yavrucak.

zaten yanımda kalırsa kesinlikle böyle merkezlere göndermek isterim kendi rahatlığımdan ziyade becerilerinin gelişmesi için çünkü birşeyler yamayınca köreliyor duanızada amin diyorum....

ya arkadaşım kusura bakma ben sadce ilk mesajını okudum ve bu konudaki hassasiyetimden hemen yazdım ..

bu arada bilgi vereym sana..
bu çocukalr için rehabilitasyon merkezleri var. gidiyorsun ilgili devlet hastanesinden rapor alıyorsun zihinsel engeline dair .
sonra oturduğunuz ilçede muhtemelen RAM (rehberlik araştırma merkezleri ) vardır oraya başvuruyorsun ..
onlarda çocuğu uygun rehabilitasyon merkezine yerleştiriyorlar ve servis de veriyorlar.. üstelik bunu ssk karşılıyor bu eğitimi üzretsiz alıyorlar.
haftada 2 gün belli saatlerde servisle alıp servisle eve getiriyorlar vfe çocuk daha sosyalleşiyor .
resimler yapabiliyor şarkılar söylüyor.. topluma kazandırmaya çalılşıyorlar.

birde nerede oturuyrsun bilmiyorum ama ..
mahallenizde akp nin özürlüler yardımlaşma kolu gibi bir oluşumu varsa orayada kaydını yaptır..
onlarda arada bir pikniklere yemeklere eğlencelere götürüyorlar bu çocukları..

ayrıca kaymakamlığada başvuru yap..bu çocuklar için illaki birşeyler yapıyorlar.

biri beni tutsun gerçekden çok ağır laflar söylemek istiyorum.
o O..SPU kadının saçını başını yolun ayyy gönderin onu evden vallahi ben olsam resillik çıkarırım..
okurken gözlerimden yaşlar indi. rabbim insşallah onların canını o çocuğa vururken alsın beş beter ayaklar altında ölsünler...

benimde zihinsel engelli bir kardeşim var . şuanda 15 yaşında ama zekası 5 yaşında gibi..rabbim ona bir dert vermesin ölürüm üzüntüden..ama bahsettiğin takıntılar benim kardeşimde de var maalesef bu çocuklar böyle bizimkide makinede çamaşır biter bitmez çıkarır asar hepsini yamuk yumuk :):) aman olsun eli ayağı tutsunda ...

. ben bir abla olarak görümceni kınıyorum allah onunda belasını versin inşallah ... ne demek kaderini yaşıyor...
babamı da o pislik kadınıda rezil ederim mahkemelerde süründürürüm.. ne demek ağzından kan gelecek kadar dövmek..
senin eşinde acaipmiş kusura bakma ama nasıl böyle bir olaya bir erkek olarak müdehale edemez yaa ..

ama seni kutlarım.. allah mükafatınıda verecektir bu iyi niyetinin.. evet çok haklısın evine alsan düzenin bozulacak orada bıraksan canın acıyor olanları bildikçe.. ama düşün başka bir çözüm yolu bul... ne bileyim ihtiyacı olan birisi yalnız yaşayan birisine verin bakım parasını hem baksın hem eline 3-5 kuruş geçsin tabi insan gibi biri olsun zaten çocuğun bakılacak birşeyi yokki ... çıkarın o evden o yavruyu çok yazık allah onlara bela versin inşallah.
sen bul bir yolunu arkadaşım sen belliki vicdan sahibisin..

canım yanıma almaya karar verdim son yazdığımı okumamışsın galiba...

engelli ablası olarak öfkeni anlıyorum ama herkes senin gibi değil eşimde evet bu konuda pasif duruyor ama onunda içi yanıyor inan...ben kimseye değil kendime kızıyorum neden o bu şu dedimki:(

uzun bir aradan sonra tekrar sizinle paylaşmak istediğim konular var

canım kayınvalidemin 45 bin liralık altını çalındı üzüldüm mü evet ama çokta değil o çocuğa yaptıklarını can damarı olan malından çıkardı rabbim neyse konum bu değil,

ramazan bayramından sonra ailemin yanına gittim biz 4 kız kardeşiz kardeşlerimle konuşurken olay kaynıma geldi kızlar dedim hiç rahat değilim onlarda hepsi bir ağızdan yanına al dediler bende dedim ev müsait değil size daha öncede yazmıştım ya büyük bir evim olsa bir odasını ona tahsis etsem diye yeni ev aldım ama 3+1 gene kardeşlerim sat o evi 4+1 al ona bir oda düzenle dediler benim buraya yazdıklarımın aynısını söylediler

anneme dedim doğru söylüyorlar yazık o çocuğa kızım dedi biraz önce eşime dedim alalım artık yanımıza ama benim onlardan para isteme gibi bir niyetim yok eşimde dediki o apartman dairesinde olmaz müstakil bir ev alalım dedi ama marttan sonra

marta kadar çok büyük borçlarımız var neyse martta arsa alacağız eşim o arsaya çelik ev yaptıracak odası çok olan geniş bir ev sonrada kaynımı yanımıza alacağız okullara göndereceğiz eşime dedim devlet bakım parası maaş falan veriyor ya onuda alalım eve yardımcı alalım o parayla hem kaynıma bakar hem eve yardım eder tamam dedi kızlar dua edin kesin kararımı verdim nefsimi yendim inşallah rabbim yardım ederse 1 seneye kalmaz artık yeni bir hayata başlayacağız umarım hiç bir sıkıntı çıkmaz:)))

ya ben yazdıklarını ağlayaarak okuyorum çok hassasım ben kardeşim konusunda o nedenle sana çok teşekkür ederim yapmış olduğun şey çok büyük bir erdem bence..
Allah senide çocuklarından yana güldürsün merhametini vicdanını hiç eksik etmesin..
Bu arada yinede yalnız bırakma o çocuğu ...
O altınlar çalındı diye belkide çocuktan bilecek iyice dövüp hırpalayacak yada hıncını çocuktan alacxak o şerefsiz kadın..

Allah yardımcınız olsun. Sabır ve hoşgörü kabinizde çok bol zaten daha da bollaşsın. Denecek söz yok, umarım bir an önce halleolur arsa ev işleri daha fazla acı çekmeden sıcacık şefkate kavuşur yavrucak.

sağol canım umarım rabbim sabrınıda mükafatınıda verir inşallah bir an önce isteklerimize kavuşuruz ben adımımı attım gerisi rabbimin izniyle eşime kaldı...

ya arkadaşım kusura bakma ben sadce ilk mesajını okudum ve bu konudaki hassasiyetimden hemen yazdım ..

bu arada bilgi vereym sana..
bu çocukalr için rehabilitasyon merkezleri var. gidiyorsun ilgili devlet hastanesinden rapor alıyorsun zihinsel engeline dair .
sonra oturduğunuz ilçede muhtemelen RAM (rehberlik araştırma merkezleri ) vardır oraya başvuruyorsun ..
onlarda çocuğu uygun rehabilitasyon merkezine yerleştiriyorlar ve servis de veriyorlar.. üstelik bunu ssk karşılıyor bu eğitimi üzretsiz alıyorlar.
haftada 2 gün belli saatlerde servisle alıp servisle eve getiriyorlar vfe çocuk daha sosyalleşiyor .
resimler yapabiliyor şarkılar söylüyor.. topluma kazandırmaya çalılşıyorlar.

birde nerede oturuyrsun bilmiyorum ama ..
mahallenizde akp nin özürlüler yardımlaşma kolu gibi bir oluşumu varsa orayada kaydını yaptır..
onlarda arada bir pikniklere yemeklere eğlencelere götürüyorlar bu çocukları..

ayrıca kaymakamlığada başvuru yap..bu çocuklar için illaki birşeyler yapıyorlar.

teşekkürler verdiğin bilgiler için ancak yanıma alınca hepsini yapacağım inşallah :)

ya ben yazdıklarını ağlayaarak okuyorum çok hassasım ben kardeşim konusunda o nedenle sana çok teşekkür ederim yapmış olduğun şey çok büyük bir erdem bence..
Allah senide çocuklarından yana güldürsün merhametini vicdanını hiç eksik etmesin..
Bu arada yinede yalnız bırakma o çocuğu ...
O altınlar çalındı diye belkide çocuktan bilecek iyice dövüp hırpalayacak yada hıncını çocuktan alacxak o şerefsiz kadın..

merak etme canım şu anda bişi yapamazlar ve ondan bilemezler bu mümkün değil evde değillermiş zaten hırsız girdiğinde kaynımda yanlarındaymış hafta sonu gidip alıp getireceğim bu haftaya kadar tatildeydim bu nedenle onların yanındaydı uzun süre yanımda kalır eğer bir sıkıntı olmazsa...

arkadaşlar bir sorum olacak kaynımın velayetini ne şekillerde hangi şartlarda alabilirim babasının kendi isteğiyle vermesi yeterlimi yoksa şikayet falan edilmesi gereklimi şikayet edersek direk bize verirlermi yoksa sosyal hizmetleremi gönderirler bu soruların cevabını bilen var mı ....

bir kurban bayramı sonrası gene çok yıprandım çok yoruldum göz göre göre kullanılıyorum ve ben nedense bunlara hiç tepki veremiyorum uğraşmaktan yoruldum ruhum yorgun ...

ama hepsi bitti geçti kaynımı getirdik artık bizimle ve ben artık onların yüzünü görmek bile istemiyorum herkes mutlu ama ben gerçekten mutlumuyum bilmiyorum tüm hayatımı bir anda değiştirdim kaldırabilecek miyim neler olacak bundan sonra hiç bilmiyorum bomboşum vicdanımda bir rahatlama var ama içimde öyle büyük bir burukluk var ki bunun sebebini bilmiyorum böyle olmamalıydı duygularım çok mutlu olmalıydım ama neden:14:

ağlamak istiyorum ağlayamıyorum yanlış değil yaptığım ama doğru mu onuda bilmiyorum ne hissetmeliyim ya da ne hissediyorum bilmiyorum karmakarışığım hem de çok:50: pişman değilim ama pişman olmaktan korkuyorum dönüşü olmayan bir yola girdim gibi...offf boğazım düğüm düğüm ...

bir kurban bayramı sonrası gene çok yıprandım çok yoruldum göz göre göre kullanılıyorum ve ben nedense bunlara hiç tepki veremiyorum uğraşmaktan yoruldum ruhum yorgun ...

ama hepsi bitti geçti kaynımı getirdik artık bizimle ve ben artık onların yüzünü görmek bile istemiyorum herkes mutlu ama ben gerçekten mutlumuyum bilmiyorum tüm hayatımı bir anda değiştirdim kaldırabilecek miyim neler olacak bundan sonra hiç bilmiyorum bomboşum vicdanımda bir rahatlama var ama içimde öyle büyük bir burukluk var ki bunun sebebini bilmiyorum böyle olmamalıydı duygularım çok mutlu olmalıydım ama neden:14:

ağlamak istiyorum ağlayamıyorum yanlış değil yaptığım ama doğru mu onuda bilmiyorum ne hissetmeliyim ya da ne hissediyorum bilmiyorum karmakarışığım hem de çok:50: pişman değilim ama pişman olmaktan korkuyorum dönüşü olmayan bir yola girdim gibi...offf boğazım düğüm düğüm ...

canım,çok iyisin.allah mutlaka mükafatını verecektir.allah yardımcın olsun:16:

aldığın buyuk bı sorumluluk ama allahım sana yardım etsın sabır dayanma gücü versın kesınlıkle çok doğru bişi yaptın belkı çoğumuzun cesaret edemeyeceği yürekliliği göstermişsin biz bu dunyada geçiciyiz biliyorsun onu dayak atmaktan öldürselerdi vicdanın sesi hiç susmazdı ama şimdi yanında allahın rızasını kazanmak için bak ona sıkılıp daraldığında bunu düşünmeye çalış belki sabretmene yardımcı olur

canım,çok iyisin.allah mutlaka mükafatını verecektir.allah yardımcın olsun:16:

aldığın buyuk bı sorumluluk ama allahım sana yardım etsın sabır dayanma gücü versın kesınlıkle çok doğru bişi yaptın belkı çoğumuzun cesaret edemeyeceği yürekliliği göstermişsin biz bu dunyada geçiciyiz biliyorsun onu dayak atmaktan öldürselerdi vicdanın sesi hiç susmazdı ama şimdi yanında allahın rızasını kazanmak için bak ona sıkılıp daraldığında bunu düşünmeye çalış belki sabretmene yardımcı olur

peki içimdeki bu duygular normal mi sizce...kendimi suçlu hissediyorum bu duygularımdan dolayı :(

ben böyle hissedeceğimi düşünmemiştim etrafımdakilere mutlu görünüp içimde bu duyguları yaşamak çok ağır geldi bana:14:

yani hem içimde yaşadığım burukluk beni sıkıyor heme burukluğu yaşamak suçluluk duygusu hissettiriyor yani çok karışık oldu yaaa kusura bakmayın inanın anlatamadığım kadar tuhaf bir durum içindeyim beklediğim şeyler değildi bunlar çok mutlu olacağımı vicdanımın tamamen rahatlayacağını düşünmüştüm hafifleyecektim ama olmadı galiba karşı tarafa hissettiğim öfke yle hayatımı kısıtlamış olmamın verdiği sıkıntı karıştı umarım zamanla alışır ve rahatlarım...

peki içimdeki bu duygular normal mi sizce...kendimi suçlu hissediyorum bu duygularımdan dolayı :(

ben böyle hissedeceğimi düşünmemiştim etrafımdakilere mutlu görünüp içimde bu duyguları yaşamak çok ağır geldi bana:14:

yani hem içimde yaşadığım burukluk beni sıkıyor heme burukluğu yaşamak suçluluk duygusu hissettiriyor yani çok karışık oldu yaaa kusura bakmayın inanın anlatamadığım kadar tuhaf bir durum içindeyim beklediğim şeyler değildi bunlar çok mutlu olacağımı vicdanımın tamamen rahatlayacağını düşünmüştüm hafifleyecektim ama olmadı galiba karşı tarafa hissettiğim öfke yle hayatımı kısıtlamış olmamın verdiği sıkıntı karıştı umarım zamanla alışır ve rahatlarım...

bu duyguları yaşamanız çok normal ne yaşayacağınızı başınıza hangı zorluklar gelecek bılmıyorsunuz bunun endişesi var yoğun bı şekilde şöle düşünün akli melekeleri***yerınde olmadığı için ağzından burnundan kan gelircesine dayak yıyen bır masuma yardım etmenın nesı kötü olabılırki lütfen size olumsuz şeyler söyleyen varsa onlarıda dınlemeyın elinizden geldiğince en iyi şekilde bakmaya çalışın rabbım kımseye tatdırmasın bu acıyı ama sizin evladınızda olabılırdi bu kişi .onu almaya karar verdığınızdede hiç kolay olmıycanı bılıyordunuz sizin sofranızda bulunması bile sizin için buyuk nımet ınanın siz onun için değil ama o sizin için buyuk şans inşallah ne demek istediğimi anlamışsınızdır rabbım utandırmasın bu konuda sizi

Temizlik ve çocuk bakımı için evinize bir yardımcı alabilirsiniz. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama haftada 2 gün bile gelse bir yardımcı yükünüz hafifler..

Çok onurlu bir karar vermişsiniz. Size ve cesaretinize gıpta ettim..

bu duyguları yaşamanız çok normal ne yaşayacağınızı başınıza hangı zorluklar gelecek bılmıyorsunuz bunun endişesi var yoğun bı şekilde şöle düşünün akli melekeleri***yerınde olmadığı için ağzından burnundan kan gelircesine dayak yıyen bır masuma yardım etmenın nesı kötü olabılırki lütfen size olumsuz şeyler söyleyen varsa onlarıda dınlemeyın elinizden geldiğince en iyi şekilde bakmaya çalışın rabbım kımseye tatdırmasın bu acıyı ama sizin evladınızda olabılırdi bu kişi .onu almaya karar verdığınızdede hiç kolay olmıycanı bılıyordunuz sizin sofranızda bulunması bile sizin için buyuk nımet ınanın siz onun için değil ama o sizin için buyuk şans inşallah ne demek istediğimi anlamışsınızdır rabbım utandırmasın bu konuda sizi

evet anlıyorum zaten inancım olmasaydı şu anda bu yaptığımı kimse bana yaptıramazdı rabbimin rızası için bunu yapıyorum ve sadece bu dünya olmadığını çok iyi biliyorum ve yine biliyorum ki dünya rahatlık yeri değildir ama takdir edersiniz ki şu an insani duygular içine kapıldım nefis şeytan devreye girdi ve bunları susturmam lazım kimse beni etkileyemez kimsenin olumsuz laflarına aldırmam zaten bu olumsuzlukları duymamak için kimseye söylemedim bu durumu şimdilik bende kalsın alıştığım sindirdiğim zaman belki söylerim benim hayatım benimle birlikte yaşayanlar haricinde kimseyi ilgilendirmez annem babam da dahil bu duruma ki onlar bu konuda benim en büyük destekçim olmasına rağmen onlara da söylemedim ufak bir sözde acabaya düşmeyim diye sağolun allah sizden razı olsun buraya yazmak beni rahatlatıyor inanın...

Son düzenleme:
Temizlik ve çocuk bakımı için evinize bir yardımcı alabilirsiniz. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama haftada 2 gün bile gelse bir yardımcı yükünüz hafifler..

Çok onurlu bir karar vermişsiniz. Size ve cesaretinize gıpta ettim..

bunlar için şimdilik durumum yok ama ilerleyen zamanlarda bunu düşünüyorum hatta rabbim nasip ederse bir bebeğim daha olsun istiyorum başlarda bunu istemiyordum ama şimdi istiyorum ve inşallah bir oğlum olur da biz yaşlandığımızda amcasına yardımcı olur diyorum çok radikal kararlar almaya başladım bende kendi durumuma hayret ediyorum çünkü inanın ben çok farklı bir insandım..

gerçekten çok çok iyi bir insansın, Allah kalbine göre versin ki eminim veriyordur hiç darda kalma inşallah,zeka engelli insanlara korku acıma karışımı bir duyguyla baktım hep kınayabilirsiniz, fakat sevmek o kadar zorki, ben acıdığım için bakabilirdim ancak sevmek çok zor olurdu o insanı,o yüzden içinde bulunduğun psikolojiyi anlıyorum, öyle bir insanın sorumluluğunu bakımını üstlenmek, çevrendeki insanların sana bakışı, evine girecek olanların düşünceleri, belki senin korkuların ve yaşadığın zorluklar yüzünden psikolojinin eskisi gibi olmasını beklemek doğru olmaz. umarım bu durumu atlatırsın, herşey yoluna girer fakat zorlandığın anda bir bakım evine vermen kayınvalidene teslim etmekten daha hayırlı olacaktır bence, Allah yardımcın olsun.

sadece ilk yazdıklarınızı okudum hıçkıra hıçkıra ağlamama yetti:43: kurtarmışsınız o günahsızı allah razı olsun sizden bence bundan sonra yapacağınız şeyler şunlar olmalı eğer kayınvalideniz devletten aylık bakım parası alıyosa kestirin gidin shçeke şikayet edin kesilsin parası ardından eğer bakım evine vermek istiyosanız müracaat edin hemen kurum alır onu çok çok iyi bakılır emin olun hatta yaşadığınız şehirde bakım evi varsa orayı istersiniz hem size yakın olur hemde gözünüz onda olur velayeti asliye mahkemeler hallediyo yanlız bakılmadığını belgelemen gerek şahit falanda olur çok üzüldüm gerçekten allah o kayınpederinizi islah etsin o kadınıda onunda evladı var nasılsa

böyle hissetmen çok normal canım.hiç kolay değil allah yar ve yardımcınız olsun inşallah:16:

Back