Vicdanım ve psikolojim arasında kalıyorum

Bakın kaymakamlık binalarının içinde özürlü masası var ,hem maaş için hem bakıcı,ilaç gereksinimi için başvurabilirsiniz kaldı ki dayak yediğini şikayet ederseniz hemen ilgilenirler.Hakları çok bu kardeşimizin.

Evden alıp,tekrar eve ücretsiz servislerle getiriliyorlar,eğitim,iş,bakım her türlü ihtiyacı özür durumuna göre belirleniyor .

evet kaymakamlıklar ya da valiliklere başvurulursa birçok şey yapılabilir.eskisi gibi değil artık.hem engelli kişiye hem de bakan kişiye maaş bağlanıyor.ücretsiz eğitim,yemek,bakım ve servis hakkı var.sağlık kuruluşlarından rahatça yaralanabilir.engel durumuna göre süresiz eğitim hakkı alabilir.

bu dünya sadece vicdansız ve duyarsız insanlar için cennet sanırım....

kayınpederin kaç yaşında bilemiyorum ama malı mülkü çoksa eğer onlarda özürlü kaynınında hakkı var...
belki eşin babasına bişe olana kadar onlarla kalsın daha sonra herkes yoluna gider diye düşünüyodur....kaynınıda düşen mirasla belki bi bakıcı fln tutup ev alıp fln rahat şartlarda baktırmayı düşünüyodur....eşim zamanı var dedi diyince bunlar geldi aklıma....

kayınpederin kaç yaşında? kaynına faydası dokunabilecek kadar mal varlığı var mı?

yok çok değil canım biraz kirli çıkıdır ama bir ev biraz tarla bir de arsası var diye biliyorum yaşı 60 eşimin ondan beklediği bişi yok ama bana da sanki çocukların büyümesini bekliyor gibi geliyor biraz para biriktirip onun ayrı odası olacak şekilde ev almak istiyor sanki çünkü ben bir zaman 4 odalı bir evimiz olsa ona güzel bir o da düzenlesek tv .yi çok sever küçükte bir tv. alsak odasına en güzelinden oda takımları falan alsak diye söylemiştim sanki bunları bekler bir havada gibi geliyor bana birde biz şimdi doğuya gidecez ordan dönmeyi de bekliyor olabilir çünkü para biriktirebiliriz diye düşünüyoruz orda eşim öyle babasına bişi olmasını istemez çünkü şikayet edelim dedim hapse girer dedi ne olursa olsun kıyamaz babasına çok saygılı bir evlattır öyle planlar da yapamaz zaten çok iyi yürekli ama beklemesindeki en büyük etken çocukların yaşı çünkü onlarında bu olayı anlayabilecek dışlamayacak merhamet duyabilecek yaşta olması lazım çünkü kaynım seviyesi gereği onlarla oyuncak kavgası bile yapabiliyor toplama hastalığı var çocuklar oyuncakları dağıtsa anında topluyor ve onlarda da bu durum amcalarına karşı kine dönüşebiliyor ben beklemedeki sebebin bu olduğunu düşünüyorum ...

Çok zor bir karar..
Allah yardımcınız olsun; kayınpederinize de azıcık merhamet versin..

dovuyor ve dovduruyor dediniz kime dovduruyor?
aglamaktan helak oldum ne diyecegimi bilmiyorum
annesi olmayanin babasi olmaz derler
demek dogruymus
butun kardesler bir olup gitsinler kadina goz dagi versinler olmazmi
kardesimize bir fiske vurulmayacak diye
Allahim sen dusurme kimsenin eline :(((((((((((((((

Bunu söylemeye kimsenin hakkı yok bence..O kadının yerinde kim olsa, ''çok biliyorsan sen bak, ya da baktır'' der..

Nasıl olsa yabancı.. Evet vicdanlı olmalı ama olmuyorsa çekip alsınlar elinden. Vicdan çok az kalpte kaldı zaten.

dovuyor ve dovduruyor dediniz kime dovduruyor?
aglamaktan helak oldum ne diyecegimi bilmiyorum
annesi olmayanin babasi olmaz derler
demek dogruymus
butun kardesler bir olup gitsinler kadina goz dagi versinler olmazmi
kardesimize bir fiske vurulmayacak diye
Allahim sen dusurme kimsenin eline :(((((((((((((((
görümcem bunu dedi kadın yapmadığını bırakmadı çocuğa daha çok eziyet ettiler kayınpederim görümceme neler dedi görümcemde defolup gitsin istemiyorum dedi hiç tepkisiz değiliz ama kayınpederime öyle bir işlemişki ben gidersem sanada bunada kimse bakmaz diye böyle bişi olduğunda da hemen giderim diye tehdit ediyor yani baba baba değil anlayacağın köle olmuş...

Bunu söylemeye kimsenin hakkı yok bence..O kadının yerinde kim olsa, ''çok biliyorsan sen bak, ya da baktır'' der..

Nasıl olsa yabancı.. Evet vicdanlı olmalı ama olmuyorsa çekip alsınlar elinden. Vicdan çok az kalpte kaldı zaten.

aynen öyle diyor...öyle deyince de herkes geri çekiliyor olay tamamen burda yani...

çok üzülüm okurken... evde bakım ücreti gelir yüksekseödenmez

bakımevleri baktığı hasta başına devletten baya yüksek ücret alırlar. verin ve sık sıkta ziyaret edin

şu linki inceleyin

ALO 183 AİLE, KADIN, ÇOCUK, ÖZÜRLÜ VE SOSYAL HİZMET DANIŞMA HATTI | Shçek | Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü

yalnız anlamaığım kaynınız zeka engelliyse nasıl resmi nikah yapıldı?

bende öyle anladım ilk başta ama evlenen kaynı değil k.pederiymiş.üstelik engelli bile olsa resmi nikah yapılabiliyor,geçen sene bir öğrencimi tüm karşı çıkmalarımıza rağmen ailesi evlendirdi mesela.

Ne kadar iyi niyetlisin canim. Helal olsun sana. Ablasi bile umursamazken sen resmen cozum icin cirpiniyorsun. Ancak yanina alman bana da cok mantikli gelmiyor. Iki cocugun var ve onunla ozel olarak ilgilenecek durumda degilsin zaten. Sen cocuklarin ihtiyaclarini karsilarken bir yandan da evin gunluk isi derken zaten yeterince hirpalandigina eminim.

En ama en mantiklisi bakimevi. Hem rahat eder hem de kendisi gibi olan kisilerle arkadas olur. Sosyal ve psikolojik olarak rahatlayacagina eminim.

Ayrica senin yerinde olsaydim mutlaka o aileyi sikayet ederdim. Hele o uvey k.valideyi allaha havale ediyorum. Insallah yanina birakmaz.

çok üzülüm okurken... evde bakım ücreti gelir yüksekseödenmez

bakımevleri baktığı hasta başına devletten baya yüksek ücret alırlar. verin ve sık sıkta ziyaret edin

şu linki inceleyin

ALO 183 AİLE, KADIN, ÇOCUK, ÖZÜRLÜ VE SOSYAL HİZMET DANIŞMA HATTI | Shçek | Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü

yalnız anlamaığım kaynınız zeka engelliyse nasıl resmi nikah yapıldı?

yok canım kadın kaynımla değil kayınpederimle evli...sağol inceleyeceğim...

bende öyle anladım ilk başta ama evlenen kaynı değil k.pederiymiş.üstelik engelli bile olsa resmi nikah yapılabiliyor,geçen sene bir öğrencimi tüm karşı çıkmalarımıza rağmen ailesi evlendirdi mesela.

teşekkür ederim bilgi için

nasıl yani zeka engelli biri evlenebilir mi, yoksa özüre göre derecelendirilip öyle mi evlenebilir (sadece kafama takıldı)

bunu söylemeye kimsenin hakkı yok bence..o kadının yerinde kim olsa, ''çok biliyorsan sen bak, ya da baktır'' der..

ne demek hakkı yok?

Bır ınsandan bır ınsana vurmamasını ıstemek kısıye haksızlıkmı yapılmıs oluyor?

yok çok değil canım biraz kirli çıkıdır ama bir ev biraz tarla bir de arsası var diye biliyorum yaşı 60 eşimin ondan beklediği bişi yok ama bana da sanki çocukların büyümesini bekliyor gibi geliyor biraz para biriktirip onun ayrı odası olacak şekilde ev almak istiyor sanki çünkü ben bir zaman 4 odalı bir evimiz olsa ona güzel bir o da düzenlesek tv .yi çok sever küçükte bir tv. alsak odasına en güzelinden oda takımları falan alsak diye söylemiştim sanki bunları bekler bir havada gibi geliyor bana birde biz şimdi doğuya gidecez ordan dönmeyi de bekliyor olabilir çünkü para biriktirebiliriz diye düşünüyoruz orda eşim öyle babasına bişi olmasını istemez çünkü şikayet edelim dedim hapse girer dedi ne olursa olsun kıyamaz babasına çok saygılı bir evlattır öyle planlar da yapamaz zaten çok iyi yürekli ama beklemesindeki en büyük etken çocukların yaşı çünkü onlarında bu olayı anlayabilecek dışlamayacak merhamet duyabilecek yaşta olması lazım çünkü kaynım seviyesi gereği onlarla oyuncak kavgası bile yapabiliyor toplama hastalığı var çocuklar oyuncakları dağıtsa anında topluyor ve onlarda da bu durum amcalarına karşı kine dönüşebiliyor ben beklemedeki sebebin bu olduğunu düşünüyorum ...

anladım canım...2çocuk bide hiç bilmediğiniz bi yere tayin olcaksınız sanırım...şu şartlarda çok zorlanırsınız....eşinin ve senin düşüncelerin çok güzel...bu niyet sizdeyken eminim o istediğin şartlarda evi alıcaksınız ve herşey gönlünce olucak....
kendini çok fazla üzme çünkü herşey olacağına varıyo....üvey anneyi ve belki babayı da anlarım ama görümcene yazıklar olsun!!...
bu tür konularda destek birlik beraberlik çok önemli...sadece bir insanın vicdanına yüklenerek çözülecek sorunlar değil....ama sizin işleriniz yolunda gidicek buna inanıyorum....
şimdilik yanına almayı düşünme eşine hak veriyorum zamanı var....
ama hepberaber kafa yoralım babasının evinde eziyet görmeden nasıl bakılabilir? inan beynimi zorluyorum şuan....anlattığına göre saldırganlığı fiziksel hastalığı yok...mutlaka bu sorunu hafifleticek kurumlar olmalı...Kayınpederin hangi şehirde yaşıyor?

Oluyor mu resmi nikah, inanın çok şaşırdım..Yani zihinsel engelliyse resmi nikah yapılıyor öyle mi ?

İmam nikahı yasak zihin engelliler için.. Resmi nikahıda öyle biliyordum.
Eğer bu netse kesinlikle bunun önüne geçmeliler.

ne demek hakkı yok?

Bır ınsandan bır ınsana vurmamasını ıstemek kısıye haksızlıkmı yapılmıs oluyor?

Hayır o anlamda demedim, uzaktan ahkam kesmemek gerekiyor dedim.

Maddi manevi destek olunmalı, sonra konuşmalı.. Mesela konu sahibi devamlı yanına alıyormuş, konuşmaya hakkı var.

Aynı kandan insanlar, bakmıyorsa maddi manevi konuşmamalılar.

Ne kadar iyi niyetlisin canim. Helal olsun sana. Ablasi bile umursamazken sen resmen cozum icin cirpiniyorsun. Ancak yanina alman bana da cok mantikli gelmiyor. Iki cocugun var ve onunla ozel olarak ilgilenecek durumda degilsin zaten. Sen cocuklarin ihtiyaclarini karsilarken bir yandan da evin gunluk isi derken zaten yeterince hirpalandigina eminim.

En ama en mantiklisi bakimevi. Hem rahat eder hem de kendisi gibi olan kisilerle arkadas olur. Sosyal ve psikolojik olarak rahatlayacagina eminim.

Ayrica senin yerinde olsaydim mutlaka o aileyi sikayet ederdim. Hele o uvey k.valideyi allaha havale ediyorum. Insallah yanina birakmaz.
ben hep düşünüyordum acaba bakamam diyerek nefsimemi yeniliyorum ama herkesin böyle düşünmesi biraz daha rahatlatıyor beni gerçekten yıpranıyorum hele bu sene bir de kpss ye hazırlanıyorum kenime ayıracak vaktim yok ilk defa internetin başında bu kadar oturuyorum hep açık olur ama oturmam başına bende çalışırsam hiç bırakmam orda özel bir yere bile verebilirim yeterki mutlu olsun ben her insanın özürlü adayı olduğuna inananlardanım allah kısmet ederse bir çocuk daha istiyoruz eşimle ve her zaman aklıma geliyor rabbim korusun ama olabilir bizimde başımıza gelebilir çünkü doğum sırasında beyin oksijensiz kalmış herkesin başına gelebilir yani rabbim o kadar büyükki ben yanına bırakmayacağına inanıyorum aman bana bulaşmasında ne olursa olsun!!!!!!

teşekkür ederim bilgi için

nasıl yani zeka engelli biri evlenebilir mi, yoksa özüre göre derecelendirilip öyle mi evlenebilir (sadece kafama takıldı)

öğrencim hafif derecede zihinsel engelliydi,evlendiği kızda öyle.hatta şimdide çocukları olsun diye uğraşıyorlar.yani dünyaya,engeli olma ihtimali çok yüksek olan bir bebek getirmek istiyorlar.ama yasalarda engelli evliliğiyle ilgili bir düzenleme var mı bilmiyorum.yani türüne ve derecesine göre nedir bilemiyorum.

anladım canım...2çocuk bide hiç bilmediğiniz bi yere tayin olcaksınız sanırım...şu şartlarda çok zorlanırsınız....eşinin ve senin düşüncelerin çok güzel...bu niyet sizdeyken eminim o istediğin şartlarda evi alıcaksınız ve herşey gönlünce olucak....
kendini çok fazla üzme çünkü herşey olacağına varıyo....üvey anneyi ve belki babayı da anlarım ama görümcene yazıklar olsun!!...
bu tür konularda destek birlik beraberlik çok önemli...sadece bir insanın vicdanına yüklenerek çözülecek sorunlar değil....ama sizin işleriniz yolunda gidicek buna inanıyorum....
şimdilik yanına almayı düşünme eşine hak veriyorum zamanı var....
ama hepberaber kafa yoralım babasının evinde eziyet görmeden nasıl bakılabilir? inan beynimi zorluyorum şuan....anlattığına göre saldırganlığı fiziksel hastalığı yok...mutlaka bu sorunu hafifleticek kurumlar olmalı...Kayınpederin hangi şehirde yaşıyor?

inan her şey çok güzel gidiyor eşim devlet işinde değildi devlete girdi devletteykende başka bir kurumun sınavını kazandı ve orda maaşı nerdeyse iki katı artıyor benim düşüncem aslında zor durumda bir akrabanın eline biraz para verip sık sık kontrole gitmesi gibi bir çözüm üretmeye çalışıyorum arada gitsin hatta banyosunu falan yaptırsın alsın biraz gezdirsin aslında bu akrabası anne tarafından olursa daha iyi olur gibi zor durumda olan bir iki kişi var ama kabul ederlermi böylelikle hem rahatlar hemde akrabayı çok seviyor onun için iyi olur bu teklifi eşime söyledim olumlu baktı umarım öyle birini buluruz...fikir nasıl sizce?

Oluyor mu resmi nikah, inanın çok şaşırdım..Yani zihinsel engelliyse resmi nikah yapılıyor öyle mi ?

İmam nikahı yasak zihin engelliler için.. Resmi nikahıda öyle biliyordum.
Eğer bu netse kesinlikle bunun önüne geçmeliler.

evet geçen sene haziranda yapıldı nikah ve düğünleri.engellemeye çalışıtık,razı olmadık.okul müdürümüz çok araştırdı ama aile kurma hakları varmış ve aileleri izin verirse resmiyete dökülüyormuş!!

cnm okudum çok üzüldüm..bencede duyarsız kalma ama emin ol bakımı çok zor olur hele birde erkekse...benim halamın oğluda 22 yaşında ve engelli...banyosunu,traşını,tuvaletten sonra poposunu o yıkıyo daha vs. gerçekten bakımı çok zor...sen kendin üstesinden gelemezsin.. bence bakım evi ayarlayın ve sık sık ziyaret edersiniz..Allah yardımcın olsun

Back