Vicdanım ve psikolojim arasında kalıyorum

eşiniz ve siz susarak bu yapılanlara ortak oluyorsunuz bence.lütfen vicdanınızı dinleyin ve resmi kurumlara baş vurun.kaynınız özürlü maaşı alıyor mu?eşinizin ailesi bakım ücreti alıyor mu?artık ülkemiz engelli vatandaşlar konusunda çok hassas .yaşadığınız yerin en üst düzey mülki amirliğine dilekçe ile başvurarak bu durumu anlatırsanız gerekeni yaparlar.bu insanlar bakıma muhtaçlar ve en çok istedikleri şey birazcık ilgi ve sevgi.şu anda kaynınız için çok üzüldüm inanın ve birden kendi öğrencilerimin geleceği canlandı gözümde(umarım bu duruma düşmezler,Allah annlerini başlarından eksik etmez)...lütfen resmi kurumlara baş vurun ve bir bakım evine yerleştirilmesini sağlayın..yoksa bile bile buna göz yummakta suça iştirak etmek demektir.

kaynınızın zeka düzeyi nedir biliyor musunuz?el becerisi var mı?verilen yönergelere uyuyor mu?öz bakımını yapabiliyor mu?eğer bunlara cevabınız evet'se bakın eğitim uygulama okulu ve iş eğitim okulları var,iş okulu kısmı bu tür çocuklar için iyi bir fırsat.bahsettiğim devlet okulu,özel rehabilitasyon kurumu değil.

acaba bizim gönderdiğimiz rehabilitasyon merkezimiydi evet banyosu hariç herşeyini kendi yapıyor söylediklerini yapabiliyor ama maaş almadığını biliyorum aile de bu konu hakkında bir yardım almıyor çünkü başvurdular ve kayınpederimin malvarlığı olduğu için vermiyorlarmış bize söylenen o ben bu konu hakkında size bir şey sormak istiyorum resmi kurumlara başvurursam bunu yapanlar ceza alırlar mı aslında ben ceza almalarını istiyorum ama görümcem ve eşim bundan korktukları için bir yerlere başvurmuyorlar ve kötü davrandıklarına dair bir ispat bulamazlarsa ne olacak bir şey yapmazlarmı peki ben dilekçe versem ismim açıklanırmı bu işi gizli yapabilir miyim belki onlardan gizli yaparsam daha rahat olur ben çünkü duramıyorum artık gerçekten göz yummak istemiyorum eşimde çok vicdanlı bir insan ama o da zamanı var diyor neyi bekliyor bilmiyorum beklediği birşey var ama bana da söylemiyor sabret zamanı gelmedi diyor sadece bizimki göz yummak değil zaten biz bunu farkedeli çok fazla olmadı yani önceden gizli mi yapıyordu yoksa yeni mi başladı olay onu bilmiyorum ama söylenenlere göre yeni başlamamış biz başka şehirde olduğumuz için farketmemişiz kaynımda sormasan anlatmaz yani babası olduğu için konduramamışız açıkçası biraz uyanık olmak lazım kadın çok uyanık çok tatlı dilli kayınpederimi fişekleyende o kendi iyi görünüp tüm suçu kayınpederimin üstüne atıyor kendide gizli yapıyor:(((

öncelikle sizi kutlamak istiyorum,NE KADAR GÜZEL RUHLU BİR İNSANSINIZ.günümüzde malesef insanlar çok duyarsız böyle konularda.
içinde bulunduğunuz durum gerçekten çok zor.nedenir ki bilemedim.........
yanınıza alsanız gerçekten çok büyük fedakarlıklarda bulunmalısınız.
almasanız vicdan azabı...............
en mantıklısı bakımevi gibi gözüküyor....
allah yardımcınız olsun....
umarım hep kendiniz gibi insanlarla karşılaşırsınız...

teşekkür ederim canım ama ben kendimi öyle göremiyorum eğer öyle olsaydım hiç düşünmeden yanıma alır kimseye bırakmazdım o çocuğu diyorum kendime çok kızıyorum bunun aması yok diyorum hala ama benimde bir ailem var ve kaldıramayabilirim diyorum anlayacağın çok ince bir çizgi :(((duan için çok sağol amin canım...

öncelikle sizi kutlamak istiyorum,NE KADAR GÜZEL RUHLU BİR İNSANSINIZ.günümüzde malesef insanlar çok duyarsız böyle konularda.
içinde bulunduğunuz durum gerçekten çok zor.nedenir ki bilemedim.........
yanınıza alsanız gerçekten çok büyük fedakarlıklarda bulunmalısınız.
almasanız vicdan azabı...............
en mantıklısı bakımevi gibi gözüküyor....
allah yardımcınız olsun....
umarım hep kendiniz gibi insanlarla karşılaşırsınız...

teşekkür ederim canım ama ben kendimi öyle göremiyorum eğer öyle olsaydım hiç düşünmeden yanıma alır kimseye bırakmazdım o çocuğu diyorum kendime çok kızıyorum bunun aması yok diyorum hala ama benimde bir ailem var ve kaldıramayabilirim diyorum anlayacağın çok ince bir çizgi :(((duan için çok sağol amin canım...

acaba bizim gönderdiğimiz rehabilitasyon merkezimiydi evet banyosu hariç herşeyini kendi yapıyor söylediklerini yapabiliyor ama maaş almadığını biliyorum aile de bu konu hakkında bir yardım almıyor çünkü başvurdular ve kayınpederimin malvarlığı olduğu için vermiyorlarmış bize söylenen o ben bu konu hakkında size bir şey sormak istiyorum resmi kurumlara başvurursam bunu yapanlar ceza alırlar mı aslında ben ceza almalarını istiyorum ama görümcem ve eşim bundan korktukları için bir yerlere başvurmuyorlar ve kötü davrandıklarına dair bir ispat bulamazlarsa ne olacak bir şey yapmazlarmı peki ben dilekçe versem ismim açıklanırmı bu işi gizli yapabilir miyim belki onlardan gizli yaparsam daha rahat olur ben çünkü duramıyorum artık gerçekten göz yummak istemiyorum eşimde çok vicdanlı bir insan ama o da zamanı var diyor neyi bekliyor bilmiyorum beklediği birşey var ama bana da söylemiyor sabret zamanı gelmedi diyor sadece bizimki göz yummak değil zaten biz bunu farkedeli çok fazla olmadı yani önceden gizli mi yapıyordu yoksa yeni mi başladı olay onu bilmiyorum ama söylenenlere göre yeni başlamamış biz başka şehirde olduğumuz için farketmemişiz kaynımda sormasan anlatmaz yani babası olduğu için konduramamışız açıkçası biraz uyanık olmak lazım kadın çok uyanık çok tatlı dilli kayınpederimi fişekleyende o kendi iyi görünüp tüm suçu kayınpederimin üstüne atıyor kendide gizli yapıyor:(((

Engelli vatandaşlara her geçen gün daha çok hak tanınıyor hem eğitim hem iş konusunda.Şiddet konusunda ise kaynınıza darp raporu alabilirsiniz ve polise şikayet edebilirsiniz.
Kamu davasına giriyor ve tek bir tokat dahi olsa bile basit yaralama sucundan dava açılıyor .Ben çok yakınımda aynen yaşadım bu durumu.

Ayrıca devlete bağlı gündüz bakımevleri var ,eğer başka sağlık sorunları da varsa 24 saat doktor var bu kurumlarda.İş okulları ve haftada 2 saat ücretsiz bireysel eğitim hakkı da var.

Sakin yapılı olduğunu söylüyorsunuz,belki belediyelerde basit işler yapabilir hem zamanla kendine güveni de artar ve o evde o vicdansız kadının elinde kalmakdan kurtulur.

Böyle bir şeyi görüpte tepkisiz kalmak mümkün değildir herhalde, ama dışarıdan ne söylesek boş...
Canım seninde iki çocuğun varmış, iki çocuk zaten çok büyük bir sorumluluk, asla tek çocuk gibi olmuyor.
Allah babasına ve annesi olacak o kadına vicdan ve merhamet versin inş.
kesinlikle iki çocuk çok farklı çok zor yalnız daha da zor ama bunun arkasına sığınılacak kadar zor mu kendimi çok yargılıyorum bu konuda çok üzgünümonu biliyorum:(((amin canım

evet siz rehabilitasyona göndermişsiniz,onlar öğrenci başına devletten para alan özel kurumlardır ve bir çoğuda işinin ehli değildir.aslında engelli maaşı alması lazım ama demek ki üzerinde durulmamış.peki kaynınız hiç başka eğitim aldı mı bugüne kadar?ceza almazlar korkmayın,sosyal hizmetlerden eve incelemek için bir ekip gelir ve eğer şartların uygun olmadığını görürlerse çocuğu alıp(takvim yaşı 30 bile olsa zeka yaşı 6 olduğu için çocuk sayılır) bir kuruma yerleştirirler.eğer siz istemezseniz isminiz açıklanmaz merak etmeyin.

Allah sizden razı olsun,ne kadar duyarlı bir insansınız.Allahım engelli,hasta insanları sizin gibilerle karşılaştırsın hep inşallah.

Kalmasın orda yalnız,siz de uzaklaşırsanız iyice hırparlar.
rabbimin yardımıyla kalmayacak tekrar görümcemle bu konuyu görüşecem eğer o bir çözüm bulmaya yanaşmazsa ben bulacam inşallah olmadı gözümü karartıp yanımda götürecem ya da bir bakıcı tutacam bişi olacak ama ne onu kestiremiyorum:((

evet siz rehabilitasyona göndermişsiniz,onlar öğrenci başına devletten para alan özel kurumlardır ve bir çoğuda işinin ehli değildir.aslında engelli maaşı alması lazım ama demek ki üzerinde durulmamış.peki kaynınız hiç başka eğitim aldı mı bugüne kadar?ceza almazlar korkmayın,sosyal hizmetlerden eve incelemek için bir ekip gelir ve eğer şartların uygun olmadığını görürlerse çocuğu alıp(takvim yaşı 30 bile olsa zeka yaşı 6 olduğu için çocuk sayılır) bir kuruma yerleştirirler.eğer siz istemezseniz isminiz açıklanmaz merak etmeyin.
şu anda ağlıyorum inanın allah sizden razı olsun bunu eşime söyleyecem geldiği zaman şu sralar şehir dışında onların yaşadığı şehre gidince halledelim bu işi orda iyi davranırlar dimi biz uzakta olduğumuz için kontrol edemeyiz de sadece yazları gidebileceğiz bundan sonra:(

rabbimin yardımıyla kalmayacak tekrar görümcemle bu konuyu görüşecem eğer o bir çözüm bulmaya yanaşmazsa ben bulacam inşallah olmadı gözümü karartıp yanımda götürecem ya da bir bakıcı tutacam bişi olacak ama ne onu kestiremiyorum:((

Siz bu kararlılık ve insanlığınızla,merhametinizle en doğrusunu yapacaksınız..

Ah anneciği sağken kimbilir nasıl korkuyordu ben ölünce evladıma ne olacak diye?Allah kimseyi annesiz bırakmasın..

bu dünya sadece vicdansız ve duyarsız insanlar için cennet sanırım....

kayınpederin kaç yaşında bilemiyorum ama malı mülkü çoksa eğer onlarda özürlü kaynınında hakkı var...
belki eşin babasına bişe olana kadar onlarla kalsın daha sonra herkes yoluna gider diye düşünüyodur....kaynınıda düşen mirasla belki bi bakıcı fln tutup ev alıp fln rahat şartlarda baktırmayı düşünüyodur....eşim zamanı var dedi diyince bunlar geldi aklıma....

kayınpederin kaç yaşında? kaynına faydası dokunabilecek kadar mal varlığı var mı?

şu anda ağlıyorum inanın allah sizden razı olsun bunu eşime söyleyecem geldiği zaman şu sralar şehir dışında onların yaşadığı şehre gidince halledelim bu işi orda iyi davranırlar dimi biz uzakta olduğumuz için kontrol edemeyiz de sadece yazları gidebileceğiz bundan sonra:(
asıl Allah sizden razı olsun:) çok iyi birisiniz belli..evet iyi davranırlar,İnşallah.hiçbir şeyin garantisi yok ama oralar denetlenen kurumlar sonuçta ve bakım ücreti alıyor bakan kişiler.eğer sizin gibi vicdanlı birilerine denk gelirse ki öyle insanlar çoğunlukta ben inanıyorum,tabii ki iyi bakılır.

Siz bu kararlılık ve insanlığınızla,merhametinizle en doğrusunu yapacaksınız..

Ah anneciği sağken kimbilir nasıl korkuyordu ben ölünce evladıma ne olacak diye?Allah kimseyi annesiz bırakmasın..

kayınvalidemin eksikliğini ben bile yaşarken onun durumunu düşünmek bile istemiyorum bazen arkadaşlarıma diyorum ne olursa olsun öz kayınvalideniz size merhameti olmazsa bile torununa çocuğuna vardır tabi çok farklı örnekler var ama normal insan olanlar için diyorum...

asıl Allah sizden razı olsun:) çok iyi birisiniz belli..evet iyi davranırlar,İnşallah.hiçbir şeyin garantisi yok ama oralar denetlenen kurumlar sonuçta ve bakım ücreti alıyor bakan kişiler.eğer sizin gibi vicdanlı birilerine denk gelirse ki öyle insanlar çoğunlukta ben inanıyorum,tabii ki iyi bakılır.

sayenizde gözümde yaşta olsa içimde öyle büyük bir heyecan ve sevinç varki dualarınızı eksik etmeyin rabbim onu ve hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın iyiki yazmışım buraya bilmemek çok kötü artık tüm dertlerimi paylaşacağım sizlerle çok güzelmiş burası:))

Içimm yandı içimmmmm....
Yazıklar olsun öyle babayaaaa.....
Rabbim kötülük yapan yaptıran herkesin burnundan fitif fitil getirsin....

engelli çocukların annelerinin hayatları boyunca tek düşündüğü şey "ben ölürsem çocuğuma ne olacak" cümlesidir ve ben neredeyse hergün bir kaç defa velilerimin bu sorularına maruz kalıp hiçbir cevap veremiyorum....çok zor,Allah yardımcıları olsun.

Son düzenleme:
Bakın kaymakamlık binalarının içinde özürlü masası var ,hem maaş için hem bakıcı,ilaç gereksinimi için başvurabilirsiniz kaldı ki dayak yediğini şikayet ederseniz hemen ilgilenirler.Hakları çok bu kardeşimizin.

Evden alıp,tekrar eve ücretsiz servislerle getiriliyorlar,eğitim,iş,bakım her türlü ihtiyacı özür durumuna göre belirleniyor .

dovuyor ve dovduruyor dediniz kime dovduruyor?
aglamaktan helak oldum ne diyecegimi bilmiyorum
annesi olmayanin babasi olmaz derler
demek dogruymus
butun kardesler bir olup gitsinler kadina goz dagi versinler olmazmi
kardesimize bir fiske vurulmayacak diye
Allahim sen dusurme kimsenin eline :(((((((((((((((

kesinlikle maaş alabiliyorlar.bu konu üzerinde yoğunlaşın derim.kayınpederiniz kaynınıza değil kendisine bakıcı almış bana göre.yanınıza almanız çok zor hemde büyük sorumluluk.altından kalkamayabilirsiniz.ama bi bakıcı tutulabilir.kardeşlerde hep beraber ödeyebilir bunu.yazık günah.allah onunda sizinde yardımcınız olsun inşallah.iyi haberler alırız umarım.

Cok zor gercekten.Kyninizin durumuna üzüldüm gercekten.Allah kimseyi annesiz birakmasin.Yalniz söyle bir sey var.benim bir ögretmen arkadasim vardi.bunlar 3 kardeslerdi.en kücükleride özürlüydü.down sendromlu.anne babalarini depremde kaybedince bir basina kaldilar.Zorlularla amcalarinin karsi dairesinde okudular ve iki kiz simdi paylasarak kardeslerine bakiyor.Biz bu dünyaya sinav icin geldik.Allah depremde özürlü kardesinide alabilirdi ama anne babayi aldi iste.bütün bunlari düsünerek davranmak gerekiyor o yüzden gercekten cok zor bir durum.Merhametinizle bol bol dua edin cünkü ona bakacak degil baktirtacak bir Allah var....

yorumlari okumamistim
AMA LUTFEN ARKADASLARIN ONERILERINE BILGILERINE KULAK VERIN
TAMAM SIZIN KARDESINIZ DEGIL AMA GORUYORSUNUZ ISTE
VICDAN! BIRAKMIYOR
VARSA YARDIMCI OLACAK KURUMLAR BASVURUN
ESINIZ GORUMCENIZ PASIF KALSALAR BILE SIZ SESINIZI CIKARTIN
"BEN BUNU BILE BILE DURAMAM BIR SEY YAPILACAK YOKSA BEN SIKAYET EDERIM"
DIYIN

Back