Sevgili alzen şahsen tanımıyorum ama sırf şu anlattıklarından, samimiyetinden bile belli oluyor çok vicdanlı, altın kalpli bir insansın.
Kaynın için inşallah en iyisi olur. Bizim mahallede de kaynın gibi akli melekeleri gelişmemiş biri var. Ama şanslıymış ki ana babası kolluyorlar, sanırım 50 yaşına yakındır ama konuşmaları, ses tonu 6 yaşında bir çocuk gibi. Nasıl saygılı, nasıl terbiyeli bir insan görsen.. Altında bakkal olan apartmanda oturuyor ailesi, sanırım apartman da onlara ait olduğundan senelerdir ordalar mahalleli tanıyor onu. Bakkalın önünde kuaförün yanında bir sandalyesi var orda oturur. Esnafla konuşur. Adı da Uğur, merhaba dersin merhaba der, arada bakkala girenler sevdiğini bilirler kola alırlar, kibarca teşekkür eder çocuk gibi de sevinir. O başta önyargılı olduğum, yadırgadığım iki katım yaşında insanın çocuk gibi bir dünyası olduğunu düşününce onun gibilere zulmedenlere iyice kızıyorum işte..
Neden anlattım uzattım bilmiyorum ama.. Bir an bahsettiğim gibi bir insan canlandı gözümde kaynını okuyunca. Gözlerim doldu.
Allah izan versin ona şiddet uygulayanlara.. Belli ki kaynın da 50'sinde de 60'ında da çocuk gibi kalacak. Allah kimseyi masuma el kaldıracak kadar vicdandan mahrum bırakmasın.
Ve evet canım eğer aile bakımı mümkün değilse kendi gibi arkadaşlar edinebileceği bir ortamda daha mutlu olacağını düşünüyorum ben de. Siz de sık sık ziyaretine gidersiniz, (bilemedim şu an vebale mi giriyorum ama bu şartlarda naçizane benim içime sinen de bu) içini ferah tut canım benim, senin bu kaygının, çözüm arayışının bile Allah katında bizim bilemeyeceğimiz büyük kıymeti vardır.
Duygulandığım için uzun yazdım biraz kusura bakma..
gözleri görmeyen amcama annem 12 yıl baktı ve biz onunla büyüdük.engelli bir insanla yaşayınca çok farklı bir bakış açısına sahip oluyor insan.
alzenciğim
allah yar ve yardımcın olsun.onun sevabı öyle büyükki eminim sabrettikçe sevabın katlanacak.manevi huzurla dolacaksın.allah gönlünün güzelliğini bozacak insanlarla karşılaştırmasın inşallah.
Merhaba alzen,
benimde böyle bir kuzenim var. malesefki o daha zor durumda. kendi yürüyemiyor. kendi ihtiyaclarını kendisi karşılayamıyor. çok ama çok zor bir iş gerçekten. benim kuzenime devlet maaş veriyor annesinede ayrıca ona baktığı için maaş veriyor bildiğim kadarıyla. bir bakıcı ayarlanabilirmi acaba onunla ilgilenmesi için sadece. gerçekten ihtiyaç sahibi biri olmalı ki hem iyi baksın hem onun maaşıyla tatmin olsun.
teşekkür ederim canım her anlatılan her yaşanan benim için ayrı bir duygu ayrı bir ders teşkil ediyor inan iyi ki uzun uzun anlatmışsın bir anda herşey gözümün önüne geldi bazen keşke konuşsa derdini anlatabilse mesela şimdi size yazarken kahvaltısını bitirmiş geldi bana teşekkür ediyor sonrada dün banyo yapmıştı giydiği kıyafetler hoşuna gitmemiş değiştirmek istiyormuş bende yeni yıkadım kıyafetlerini ıslak dedim kurusun değiştir dedim nasıl sevindi ama kayınvalidemlerin yanında olsa bağırırlar çağırırlar onlar öyle yapınca kaynımda inatlaşır bu sefer belki de vururlar çocuk gibi gerçekten keşke bizimde öyle mahallemiz olsa...
engelli kaynınız için çpk üzüldüm..
Maddi durumunuz ne derice yeterli bilmiyorum ama, onu kendi evinize alıp bir de öğretmen bakıcı tutsanız? Özürlüler için öğretmenler var sonuçta sevgi dolu bakabilecek?
Ah alzen her mahallede senin gibi vicdanlı 3 kişi olsa böyle engellilerimizin hayatları öyle normalleşecek ki.. Ama esas eziyet evdeyse bütün semt güler yüz gösterse elden ne gelir.Yazık ne katı kalpli insanlarmış, özellikle de baba ki bir yere sığdıramamışlar. Derler ya gönle sığmayan eve de sığmaz. Çocuğa evde zulmetmeseler belki onun da bir sosyal çevresi olacak..
Ama neyse ki artık kendi gibi olanlarla kalacağı, sevgi şefkat görüp eğitim alabileceği yerler var.
Kimsesiz olsa takip edeni olmasa belki derim Allah korusun kötü muamele görür mü oralarda ama sen ve eşin sık sık yoklar durumunu kontrol edersiniz.
Bizde bakım evleri hep tabudur ayıptır ya biraz da ondan çekiniyoruz.. Ama şu durumda sen iki çocuğunla bütün bakımını üstlenemezsin canım, senin anne olarak ilgilenmen gereken bir ailen var gönlünü ferah tut. İyi insanlarla, öğretmenlerle bakım elemanlarıyla karşılaşması için dua edelim o masum için en hayırlısı olsun.
Bir de aklıma ne geldi, eğer içine sinmiyorsa, akli olgunluğu olmayan bir aile ferdi adına karar vermek konusunda vicdanen muallaktaysan aslında durumu bir büyüğünüze, din alimine danışsan? Diyanetin telefon hattı da vardı hatta 190'mış numarası. :87:
ben asıl kaynıma değil ona böyle davrananlara acıyorum bu tarafın birde öte tarafı var ...
devlet istersen evine bile öğretmen gönderiyor ama ben gidebip gelebileceği bir oku düşünüyorum inşallah
evet canım gönle sığmayan eve de sığmıyor halbuki ne kadar sakin bir çocuk neyse önemli değil...
düşünecem dediklerini bakacam eğer ağır gelirse neden olmasın ama şimdilik iyiyiz sadece oda sorunumuz var bir odası olsa tamamdır...
bu gece rüyamda konuşmaya başlamıştı biliyormusun o kadar çok istiyorum ki aslında çoğu dr. duyan konuşur diyor ama yapabilirsek ilgilenilirse bence de konuşur :)
canım artık devlet bu konularda çok yardımcı oluyor. okula başvuruyorsun tüm rapor işlemlerinide onlar hallediyor. servisleri var evden alıp eve bırakıyorlar. ücretini devlet karşılıyor. üstelik devletten rapor alarak maaşda bağlıyorlar hem kaynına hemde ona sen baktığın için sana. böylece belki yeterli odası olan bir evede geçebilirsin. allah her daim yardımcın olacaktır ve bu merhametinin karşılıığını hem bu dünyada (belki senin çocuklarının yüzünü güldürecek, hep şansları açık olacak) hem öbür dünyada alacaksın. kendini şanslı olarak düşün zorluklarını anlatanlara da kapa kulağını.
Benim de engelli bir amcam var ( zeka geriligi ) 50 yasında.
Babaannem 1,5 yıl önce vefat etti zaten 18 yıldır felcli, yatalaktı dedem baktı ikisine de.
Babaannemden 4 ay sonra dedem ani cıkan bir kanser türünden vefat etti.
Babamlar 6 kardes, herkes 1 ay sırayla alıp bakıyordu amcama, annem amcamı cok seviyordu amcam da annemi.
Sevdigi yemekleri yapardı hep, kabak tatlısını cok severdi amcam, annem özellikle o yiyor diye sürekli yapardı.
Banyosunu yapamıyor, tuvalete girdiginde üzerini batırıyor düsünün, cidden cok zor.. Bu tür seylerle babam ilgilendi o sürecte, babam da 58 yasında amcama baktıgımız zaman yorgunluk olsa gerek sekeri yükseliyordu.
Sonra aniden annemi kaybettik
Amcama suan babam bakamıyor, yani ilgilenemiyor.
Yoksa gelsin ne olacak sofraya bir tabak daha koyacagız.. Ama babam da derman yok, güc yok..
Gecenin bir yarısı soyunmus buluyordu babam mesela, çırılçıplak oturuyormus..
Annemin vefatı cok yıktı, hala kendine gelemedi.
Suan 1 amcam ve 2 halam bakıyor. Dedemin emekli maasını alıyor her ay bakan kisi alıyor maasını.
Halamın esi sorun etmeye baslamıs, haklıdır birsey diyemem ama bakım evini de kabul etmiyorlar zaten amcam da durmuyor.
Daha önce tedavi icin bir kaz kez hastaneye yatırmıslar aglıyormus sürekli, hele dedem ve babaannemin vefatından sonra evde yalnız duramaz oldu. Ne olacak bilmiyorum böyle?
Ama dayak olayı yok Allaha cok sükür..
Durumunuz gercekten zor, herkes sırayla baksa nasıl olur acaba?
Veya mecburen bakım evi..
Benim böyle bir durumum yok,Allah sizlere sabır hastalarınıza da şifa versin çok üzüldüm durumlarınıza,ama şiddet içerek ilk mesajı ve özürlü bir insana şiddet uygulayan kişileri kınıyorum ve kolluk kuvvetlerine şikayet etmenizi tavsiye ediyorum.En azından sosyal hizmetlere şikayet edersenız daha ıyı bir çözum ureteceklerdir.
ben duydugum anda polisi ve aramam gereken her yeri arar sikayet ederdim sonucta sizin sikayet ettiginiz nerden belli olacak ki? ama suan anladigim kadariyla yaniniza aldiniz zor bir karar allah yardimciniz olsun daima kolayliklar versin size insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?