Vertigo(baş dönmesi) olanlar

2Nota1Beste

Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
775
1.082
Ne kadar bela bir hastalık olduğunu çekenler bilir.
2013'te teşhis konmuştu bana ama ilk olarak boynumda sıkıntı çıkmıştı zaten ve baş dönmesi de olunca teşhis vertigo denmişti. MR sonucunda Servikal lordoz düzleşmesi yazmıştı.
Egzersizlerle idare ettim, hiç ilaç kullanmadım.
Yıllar geçti.
Stres sıkıntı ile de doğru orantılı olunca şikayetlerim oluyordu maalesef ama şiddetli değildi. Fakat son 1 ay kendimi hiç iyi hissetmiyordum. Sınavıma 2 hafta kala çok fena bir baş dönmesi yaşadım özellikle yatakta sol tarafıma dönünce. Yataktan kalktığımda çok fena bir baş dönmesi yaşıyordum. Yer yerinden oynuyor gibi geliyordu, sınavım var diye kendimi hasta psikolojisine sokmak istememiştim açıkçası. Hastaneye de gitmedim bu yüzden. Daha önceki zamanlarda KBB'ye gittiğimde hiçbir değişiklik olmuyordu çünkü. Kendim araştırayım dedim.
Anladım ki iç kulağımda bir şey var. Çünkü çınlama da yaşıyordum ara ara. Sağ kulağım da kapalıydı aylardır.
Araştırdım, harekete bağlı olan ve iç kulaktan kaynaklı vertigo için sadece basit bir hareketle kurtulunabileceğini gördüm denedim evde kendi başıma kesinlikle işe yaradı. İç kulaktaki kristaller yerinden oynayınca çok kötü bir baş dönmesi oluyor. Ancak hangi kulaktan kaynaklandığını bulmanız şart ona göre hareket olması gerek.
Benim duruma benzer bir sorununuz varsa vertigo manevra tedavisi yazabilirsiniz link vs. vermiyorum zaten reklamlık bir amacım yok, çeşitli videolar var izleyip bilgi sahibi olabilirsiniz.
Doktor değilim çok anlatmak istemiyorum çünkü işin ehli insanların bilgi vermesi daha doğru olur ama ben kendim yaptım evde ve memnun kaldım. Gayet doğal bir yöntem zaten.
Baş dönmesinin çeşitli sebepleri olunca anlamak zor olabiliyor benim iç kulakta sorun olduğu belliydi izlediğim vertigo videolarında da belirtilerin hemen hemen hepsi vardı.
Siz de önce kendi durumunuzu tam olarak anlayın. Ona göre hareketler yapın.

Birçok kişi direk x ışınlarına, rontgenlere, ilaçlara başvuruyor maalesef.
Çok şükür ben şu an ilaçsız bir şekilde kurtuldum diyebilirim inşallah tekrarlamaz tekrarlarsa yine aynı şekilde manevra yapacağım.

Paylaşmak istedim sizlerle de.
Rabbim şifa versin inşallah tüm hastalara...

Son düzenleme:
Şunu da söylemeyi unuttum.
Baş dönmesi yaşadığınız vakit manevra hareketini yapmanız gerekiyor mutlaka.

İlk yaptığınızda çok şiddetli bir baş dönmesi yaşıyorsunuz ama mutlaka hareketi gözü kapalı şekilde yapın ve önerim gece yapıp direk uyumanız.

Benimde basdonmesi dengesizlik sorunum var daha cok dengesizlik. Sag kulagimda cinlama ve basinc. 124 tane doktora gittim ama nafile hepsi iyisin diyip cikardi odadan. Kan ölcturuyorum muhtesem diyolar kbb ye gidiyorum temiz diyorlar. Kardiyoloji ciger beyin sinir cerrahi boyun ve beyin mrlar hepsi temiz. Noroloji yuru. Bakiyim diyor yuruyorum ama ben zaten dr a yataktan kalkabildigim zaman gidebiliyorum biseyin yok diyip gonderiyorlar. Psikiyatriye gittim ordanda bisey cikmadi ilac verdi kullandim ama o da nafile. Artik ataklar siklasti. Yataktan kalkamaz oldum. Cok caresiz kaldim. Ne yapicam bilmiyorum. Su korona illetinden hayirlisiyla kurtularsak gene bir norolojiye gidiyim diyorum.bu arada 5 yildir cekiyorum bu durumu.

Çok geçmiş olsun. Dengesizlik arada bir beni de yokluyor ama konuda bahsettiğim kadar bir baş dönmesi yaşamadım daha çok şükür. Topuklu ayakkabı bile giydiğimde kayacak gibi oluyorum. Bazen kulağım çınlıyor 10 sn sonra bir şey yok bu durumlara alıştım artık. Beni aşırı rahatsız etmiyor.
Corona sebebiyle hastanelere uzak kalıyoruz maalesef şu an evde kendimizce doğal şeylerle bu süreci atlatsak daha mantıklı olur. Benim boynumda sorun olduğu için ve sürekli masa başında olduğum için bu ara hafif bir baş dönmesi yaşıyorum ama 2 sene önceki gibi yataktan kalkınca yer sarsılıyor gibi olmuyor çok şükür. Yıllar önceki MR'de boyun düzlüğü dışında bir şey çıkmamıştı. Ben de sizin gibi birçok KBB'ye gittim sadece kulakları yıkayıp yolladı sonra şikayetler hep devam etti zamanla aynı duruma döndüm.
Sizin de boyunda sıkıntı olabilir mi acaba? Egzersiz yapmayı denediniz mi?

Boyun ve beyin MR im temiz cikti. Hatta su koronadan once aldim sonuclari. Bu dengesizligi yapicak kadar birsey yok temiz denildi tekrar norolojiye git bi iatersen bi daha bana gelmelik biseyin yok dedi beyin cerrahi. Bugunde cok kotuyum artik dayanamiyorum

Benimde sag kulagimda ugultu oluyo ama cogunluk cinlama. Benmi derdimi anlatamiyorum bu drlara anlamadim gitti deliricem yani o derece yalniz bir akrabam vertigo teahisinin cok zor konuldugunu soyledi. Acaba diyorum panik atakmi anksiyetemi yani onlari da oldum gerci stresten uzuntuden

Ben sağlık ocağına gittim bugun belki tansiyondur diye. Doktor tansiyonun. Kemal dedi vertigo olabilir kulak kristallerin kaymış olabilir dedi. ilacı var ama uzman doktor yazabiliyor ben yazamıyorum dedi. Yat dinlen geçmezse yarın kkb ye git dediler. Çok kötüydüm sabah yer ayaklarımın altından kayıp gidiyordu.

Hay allah ben gecenlerde oyle oldugumda dayanamadim annemi cagirsim sekerime bakti normal tansiyona bakti normal. Kbb ye git git canim cikti kristaller normal diyip gonderiyorlar. Su an oturdugum yerde bile sallaniyorum. Rabbim bize yardim etsin. Dun agla agla dedim rabbim geldigi gibi gitsin. Cok bunaldim

Yani psikiyatriye de gittim kolay hayatim yoktu kaynana kayinpeder o bu su ilac kullanirkende devam etti. 8 ay tedavi gorup kestim dr kontrolunde ilaclari. Hadi dedim karsiyoloji noroloji gogus hastaliklari kadin hastaliklari goz dis o bu ne duyarsam etraftan 4 er kez 5 er kez gittim ama yok biseyin diyorlar

Size de çok geçmiş olsun. Gerçekten çok zor ben mahvoldum bugün. Neden KBB teshiş koymadı ki? Normal olsa neden basınız dönsün ki ? Mutlaka vardır birden.

Canimi sikanda bu nasil olmaz bisey artik bisey ciksinda tedavi oliyim diye gozlerinin icine bakiyorum ama yok. Bu arada 5. Yilda ogrendim vertigo klinikleri varmis ben istanbulda yasiyorum ve samatyaya gittim. Orada da beni bir kutu icine koydular. Asansor gibi bir tarafi acik. Sakin kenarlari tutma alet yeni krilirsa pahali dediler. Peki tutmam dedim sonra kadin b3ni halatlarla bagladi eger dengen bozulursa korkma ben seni tutucam sen yeterki alete dokunma dedi. Gene peki dedim. Her kutu sallandiginda beni sirtimdan tuttu. Ve sonra temiz dediler manevra yapicakmisiniz dedik yapmadilarmi hic dedi. Hayir dedim. Manevra yaptilar. Sonra ciktim anneme tutuna tutuna eve geldik. Hic bisey anlamadim bu isten. Allahim karsima bilen birini cikarir insaallah 5 yil dile kolay

Çok ilginç beş yolda teşhis konmaması. Benim babamda geçirdi . İzmirde özel bir hastaneye gitti yarım saatte iyileşti. İsterseniz bir araştırın.

B
Merhaba bende 2 gündür kafam resmen kazan gibi hafif sürekli bi dönme bayılacak hissi var bende anksiyete bozuklugu var malum şu koronadan dolayı çok stresiyim ve korkuyorum acaba piskolojikmi beni kide sağ kulağıma az bi şu kaçmıştı hafif ara ara ağrı oluyo tıkalı gibi hissediyorum yoksa ondan mi baş dönmem oluyo

Ben de ekim ayında vertigo yaşadım boyun düzleşmesi de var ilaç kullandım kbb doktorum manevra yaptı düzeldi fakat yakın zamanda evlendim ve tekrarladı vertigo stresle çok alakalı bi hastalık maalesef en ufak bi streste başım dönüyor kalkamıyorum yerimden

Evet stres tetikliyor maalesef. Hareketsiz kalmak da aynı şekilde.

Arkadaslar bende 10yildir var bazan oluyor ki 1 hafta yatiyorum. Belli akupunktur noktalari var oraya suluk tedavisi yaptiriyorum iyi geliyorum biri soylemisti gecen sene yaotirdim 8 ay donmedi smdi tekrar yaptirdim 3 seansta garanti veriyorlar gececegine gecencyil 1seans yaptrnstm bu seene cok sk olmaya basladi haftada 1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…