Sağlıklı Yaşam
Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemek istiyorum. Çocuklarımın ve eşimin yemek seçmesini kabulleniyorum, istemedikleri yemekleri yemeleri için zorlamak istemiyorum artık. Zorladığımda bana hatırlatmalarını istiyorum. Sevdikleri yemeklerin de sağlıklı olanlarını seçmek istiyorum.
Asitli içecek tüketmeyeceğim ve eve almayacağım. Eve almak isteyen olursa karışmayacağım.
Sağlıklı ekmek tüketimi için çocuklarımın alışması için çaba sarfedeceğim.
Katkı maddesi ve mısır şurubu içeren hiç bir ürünü tüketmeyeceğim. Eve almayacağım. Çocuklarımı bu ürünlerden elimden geldiğince koruyacağım. Hazır meyve suları ile çocuklarımı zehirlemek istemiyorum, bu konuda ev halkının bana yardımcı olmasını diliyorum.
İyi Annelik -
elecda
ile aynı. Ne ekledim, ne çıkardım, çok güzel yazmış. Sadece çocuklarıma karşı biraz daha toleranslı ve sabırlı olmaya çalışacağım.
İyi Eş-lik; Eşime karşı biraz daha sabırlı olmak istiyorum. Yaptıklarını görmeyi, gördüklerimi farketmeye ve daha çok takdir etmeye çalışacağım. Çabasına ortak olmaya uğraşacağım. Sadece ikimiz olarak vakit bulmaya çalışacağım.
Düzenli ve Sade Bir Ev
Temiz ve düzenli, ancak yaşanabilir ve rahat bir ortam yaratmaya çalışacağım.
Eşya anlamındaki eksikliklerin kafamı kurcalamasını izin vermeden, sakince almaya çalışacağım.
Mutfakta çok fazla zaman geçirmeyeceğim.
Evin sürekli dağılmasına, özellikle kızımın odasının dağınıklığına tepki vermeyeceğim. Toplu durması için ona sürekli baskı yapmayacağım.
Evin içinde cep telefonum ile ilgilenmeyeceğim. (bunu bu akşam yapmaya başlıyorum)
İyi Görünmek
İç Çamaşırı: Kullandığım iç çamaşırlarının %100 pamuk olmasına özen göstereceğim. Az ama sağlıklı olmasına dikkat edeceğim. @elecda nın bu maddesını cok beğendim. (Hiç dikkat etmezdim iç çamaşır olayına, ama çok önemli imiş.
Kadın pedlerinde de özellikle organık uretımlerı seçeceğim. Natr... diye başlayan bir marka tercihim olacak. )
Kıyafet: Az ve öz olan kıyafet seçimlerim devam edecek. Kullanışlı, modadan uzak, uzun süre kullanabıleceğim, sağlıklı olmasına dikkat edeceğim.
Kozmetik: Sadece yüz temizleme, tonik ve nemlendirici kullanıyorum ve kullanacağım. Rimel, göz kalemi ve hafif bir ruj dışında malzeme almayacağım.
Verimli İş Hayat ;
İş hayatında her günümü o gün aldığım maaşı hak ederek bitirmeyi hedefliyorum. Bunu yaptığıma da inanıyorum
Şirket çalışanları ile iş dışında görüşmek istemiyorum ve görüşmüyorum. İşyerinde gereksiz muhabbetten uzak duruyorum.
Para Yönetimi
Borç: Ev kredisi dışında kalan borçları temizleyeceğim. Tüketici kredisini bitirdim, aynı şekilde kredi kartı borcunu bitirip bir daha bulaşmayacağım. Okul taksitleri dışında kullanılsın ıstemıyorum.
Birikim: Gelirimin bir kısmını düzenli olarak biriktireceğim. Bunu ay başında ücretimi alıp almaz yapmayı hedefliyorum. Bu birikimi, 3’e böleceğim. Çocuklarımla yurt içi ve yurt dışında gezmeyi, İstanbul’a yakın bir köyde bahçeli ev alarak çocuklarımı hafta sonları doğa içinde ruhen dinlenme fırsatı bulmayı hedefliyorum. Eğitimleri için ekstra giderlerde de bu birikimden kullanmak istiyorum.
Yardım: Her ay dört çocuğa burs vermeye devam edeceğim. Bunun maaşımı bereketlendirdiğine inanıyorum.
Harcama: Harcamalarım ihtiyaç odaklı olacak. Harcama yaparken, eşya yerine deneyime ve anı biriktirmeye yatırım yapmaya özen göstereceğim. Çocuğuma sürekli oyuncak almak yerine onu tiyatroya/sinemaya/oyun parklarına götürmek gibi. Bunu yaparken bile çocuklarıma tercih hakkı sunmak istiyorum.